iPhone 15 Pro: Η υπερθέρμανση μπορεί να οφείλεται στον σχεδιασμό του συστήματος ψύξης

iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro: Η υπερθέρμανση μπορεί να οφείλεται στον σχεδιασμό του συστήματος ψύξης

Πολλές είναι οι αναφορές για iPhone 15 Pro που υπερθερμαίνονται από τη στιγμή που ο συσκευές έφτασαν στους χρήστες.

Ο αναλυτής της Apple, Ming-Chi Kuo δημοσίευσε τώρα ένα note, στο οποίο καταλήγει στο συμπέρασμα πως το chipset A17 Pro δεν ευθύνεται για την υπερθέρμανση, αλλά μάλλον ο ένοχος βρίσκεται στον σχεδιασμό του θερμικού συστήματος. Το A17 Pro βασίζεται στον προηγμένο νέο κόμβο 3nm της TSMC, ο οποίος είναι πολύ αποδοτικός, αλλά φαίνεται πως εξακολουθεί να παράγει περισσότερη θερμότητα από όση μπορεί να διαχέει το τηλέφωνο.

Όλα αυτά οφείλονται στο γεγονός ότι η Apple ήθελε να κάνει τα νέα μοντέλα iPhone 15 Pro πιο ελαφριά από τους προκατόχους τους. Φέρεται πως αναγκάστηκε να μειώσει την περιοχή απαγωγής θερμότητας, η οποία σε συνδυασμό με την υψηλότερη θερμική αγωγιμότητα του τιτανίου οδηγεί σε χειρότερη διαχείριση θερμότητας για το νέο chipset.

«Η κύρια αιτία είναι πιθανότερο οι συμβιβασμοί που έγιναν στο σχεδιασμό του θερμικού συστήματος για την επίτευξη μικρότερου βάρους, όπως η μειωμένη περιοχή απαγωγής θερμότητας και η χρήση πλαισίου τιτανίου, που επηρεάζει αρνητικά τη θερμική απόδοση», έγραψε χαρακτηριστικά ο Kuo.

Το πιθανότερο σενάριο είναι η Apple να περιορίσει αυτά τα προβλήματα με ένα software update, αλλά αυτό δεν θα διορθώσει εντελώς την κατάσταση. Ο μόνος τρόπος για να αποτρέψετε πραγματικά την υπερθέρμανση ενός τηλεφώνου με μια ενημέρωση λογισμικού είναι να περιορίσετε την απόδοσή του και, στη συνέχεια, τις απαιτήσεις ρεύματος, προκειμένου να παράγει λιγότερη θερμότητα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
lneam

στο αρθρο γραφει “υψηλότερη θερμική αγωγιμότητα του τιτανίου”
το σωστο ειναι “Το τιτάνιο έχει κακή θερμική αγωγιμότητα”. Αυτο γραφει και στο ιντερνετ πχ
https://gr.chinesetitan.com/info/physical-properties-of-titanium-69013390.html

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured iOS

iOS 17.5.1: Διορθώνει πρόβλημα που επανεμφανίζει φωτογραφίες που έχουν διαγραφεί

Η Apple κυκλοφόρησε τα iOS 17.5.1 και iPadOS 17.5.1, που είναι μικρές ενημερώσεις για τις εκδόσεις λειτουργικών συστημάτων iOS 17 και iPadOS 17.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Θα είναι ακριβότερο αλλά και πάλι κάτω από 500$

Σύμφωνα με τον γνωστό tipster @Revegnus1 στο X, το iPhone SE 4 θα έχει ελαφρώς υψηλότερη τιμή από τον προκάτοχό του.

Software AI Apple featured

iOS 18: Θα χρησιμοποιεί τεχνητή νοημοσύνη στις εφαρμογές Ημερολόγιο, Ειδοποιήσεις κ.α.

Η Apple είναι έτοιμη να αποκαλύψει μια λειτουργία αυτόματης σύνοψης για ειδοποιήσεις ως μέρος μιας σειράς νέων λειτουργιών τεχνητής νοημοσύνης που θα ενσωματωθούν στο iOS 18.

Smartphones Apple featured iPad Pro

iPad Pro 13″ & Apple Pencil Pro γίνονται φύλλο και φτερό από το iFixit

Ο δημοφιλής ιστότοπος επισκευών iFixit μοιράστηκε ένα βίντεο με τα teardown του νέου iPad Pro 13 ιντσών και του Apple Pencil Pro.