iPhone 15: Στην Κίνα τα αγοράζουν μόνο αν είναι σε προσφορά

iPhone 15, iPhone 15: Στην Κίνα τα αγοράζουν μόνο αν είναι σε προσφορά

Η Kίνα είναι η μεγαλύτερη αγορά smartphone στον κόσμο, επομένως όλες οι κορυφαίες εταιρείες παγκοσμίως θέλουν να πετυχαίνουν καλές πωλήσεις.

Η Apple φαίνεται πως τα έχει βρει σκούρα στη χώρα, καθώς οι λιανοπωλητές εκεί μείωσαν την τιμή του iPhone 15 με την ελπίδα να ενισχύσουν τη ζήτηση, σύμφωνα με το Bloomberg.

Η αποπληθωριζόμενη κινεζική οικονομία, η απαγόρευση της χρήσης του iPhone σε κυβερνητικές υπηρεσίες και κρατικές εταιρείες και η αναβίωση της Huawei είναι οι κύριοι λόγοι για τους οποίους τα τελευταία τηλέφωνα της Apple δεν τα πηγαίνουν καλά σε πωλήσεις.

Τα καταστήματα Tmall, που ανήκουν στον Όμιλο Alibaba, έκαναν έκπτωση στο iPhone 15 Pro Max κατά 180 $, που αντιστοιχεί σε 60 $ περισσότερο από την πτώση τιμής που προσφέρθηκε πέρυσι κατά την ίδια περίοδο. Ο δημοφιλής λιανοπωλητής JD.com τρέχει επίσης μια παρόμοια προσφορά.

Το Reuters αναφέρει ότι ορισμένοι ακόμη έμποροι λιανικής έχουν επίσης ρίξει την τιμή στο iPhone 14 Pro κατά 10 τοις εκατό για να προσελκύσουν τη ζήτηση.

Αν και ο επίσημος ιστότοπος της Apple δεν προσφέρει καμία έκπτωση στα πιο πρόσφατα μοντέλα αυτή τη στιγμή στην Κίνα, η εταιρεία μείωσε τις τιμές έως και 70 δολάρια τον Ιανουάριο. Ήταν η πρώτη φορά εδώ και χρόνια που η εταιρεία πρόσφερε έκπτωση στα νέα της μοντέλα.

Η Apple φέρεται, ωστόσο, να βρίσκεται πίσω από τις τελευταίες εκπτώσεις, με την Counterpoint Research να αναφέρει ότι η εταιρεία “προσφέρει μια βραχυπρόθεσμη τιμή προσφοράς σε τρίτους ως πρώιμη προώθηση για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας”.

Οι Κινέζοι καταναλωτές μπορούν να περιμένουν περισσότερες τέτοιες εκπτώσεις στο μέλλον, καθώς η Counterpoint Research παρατήρησε ότι οι πωλήσεις iPhone στη χώρα «εξαρτώνται όλο και περισσότερο από τις προσφορές»

Μια αναφορά του Bloomberg Νοεμβρίου ανέφερε ότι η ζήτηση για iPhone 15 ενδέχεται να μείνει στάσιμη στις ΗΠΑ καθώς ο κύκλος ανανέωσης των smartphone έχει επιμηκυνθεί. Ωστόσο, η Apple εξακολουθεί να τα πηγαίνει καλύτερα από άλλους προμηθευτές και επτά από τα δέκα πιο δημοφιλή τηλέφωνα στον κόσμο το 2023 ήταν iPhone.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

5 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Αλέξανδρος

Ναι τι να σου πω. Υπάρχουν ναυαρχίδες που δίνουν πολλά παραπάνω με καλές καμερες και φυσικά τα fold τηλέφωνα από αρκετές εταιρείες πλέον και τους κάνει εντύπωση που δεν κάνουν πωλήσεις.
Ας σταματήσουν την κοροϊδία και ας δώσουν δυνατότητες στις συσκευές τους, γιατί όσα και να δώσουν σε έρευνες και καλά ότι είναι τα πιο δημοφιλή κινητά θα τους πηγαίνει όλο και πιο πίσω.

Ιωάννης

Να συγκρίνουμε μια τον επεξεργαστή που φοράει το iphone 15 pro με τον ανταγωνισμό!
A17! ο μοναδικός στα 3nm, με απόδοση και εξοικονόμηση ενέργειας που για να τα βρεις στον ανταγωνισμό θα πρέπει να ταξιδέψεις το λιγότερο 1 χρόνο στο μέλλον..
Οθόνη με 120hz, με υψηλή φωτεινότητα και κορυφαία κατανομή φωτεινότητας, με σωστή απεικόνιση χρωμάτων και με εξαιρετικούς χρόνους απόκρισης.
Αρνητικό.. αν μπορείς να το πεις έτσι, το ότι δεν έχει 68 δις χρωμάτα! πράγμα που μόνο στη τσαγιομι το βρίσκεις!
Μνήμες μεγάλες και γρήγορες!
Κάμερες και βιντεοκαμερες κορυφή!
Αρνητικό.. αν μπορείς να το πεις έτσι, είναι το ότι δεν έχει συνεχές οπτικό ζουμ, που μόνο σε sony το βρίσκεις!
Τη δυνατότητες θέλεις δλδ;
Να σου κάνει καφέ;
Ή να είναι foldable;
Άλλη δουλειά δεν έχεις να κάνεις;
Όλη μέρα το κινητό θα ανοιγοκλεινεις;

Δημητρης

Τα iphone είναι τα καλύτερα…
Έχεις?
Ούτε καν…

Μόνο στους αριθμούς…3>1και 2>1 συνεπώς 3>2 (ιδιότητα μεταβατικότητας)
32,1 εκατομμύρια > 31,9 εκατομμύρια –> το 1ο είναι καλύτερο

Επιπρόσθετα, τονίζουμε τα υπέρ μόνο για να δημιουργήσουμε εντυπώσεις…

Όμως εδώ τίθεται ένα μεγάλο ζήτημα σύμφωνα με τα λεγόμενα του κυρίου…το μόνο καλύτερο που βρίσκεις σε Sony είναι το οπτικό ζουμ. Σε όλα τα άλλα πάσχει…Συνεπώς, μην ακουμπάτε Sony!!!
Θα το γράψω πιο αναλυτικά για πλήρη κατανόηση
Iphone>Sony!!!
Τι, όχι?
Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα? Δεν είναι μόνο αριθμοί? Είναι και εμπειρία χρήσης?
Απαπαπαπα…

yan

Ειμαι κατοχος μηλου κ λαπτοπ κ ταμπλετ τους.Ναι οκ προσωπικα ειμαι ευχαριστημενος αφου δεν κανω καποια ιδιαιτερη χρηση.Αλλα το κοστος ειναι υψηλο κ οι αλλοι δινουν οντως περισσοτερα.Βεβαια στα 51 μου μενω μηλο καθως δεν εχω χρονο κ ορεξη να τα σκαλιζω.Κ απλα μου δουλεουν σε αυτα που θελω σουπερ.

Αλέξης

Τι ξέρουν και οι κινέζοι ; …. Ούτε πολλές καφετέριες έχουν, ούτε τραπεζάκι στις λιγοστές καφετέριες. Τι να το κάνουν το iphone ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.