iPhone 15: Δεν θα πωλείται στην ΕΕ εάν δεν πληροί τις απαιτήσεις φορτιστή

iphone 15, iPhone 15: Δεν θα πωλείται στην ΕΕ εάν δεν πληροί τις απαιτήσεις φορτιστή

Τα τελευταία χρόνια η Apple έχει δεχθεί πολλή κριτική για τις αντιανταγωνιστικές πρακτικές της, ιδιαίτερα για τη αποκλειστική θύρα Lightning.

Μετά από αυστηρές εισηγήσεις της ΕΕ, η εταιρεία συμφώνησε να εγκαταλείψει τη θύρα Lighting και τελικά να μεταβεί σε USB-C με το iPhone 15. Αν και ψάχνει τρόπους να παρακάμψει τις απαιτήσεις της νομοθεσίας, φαίνεται πως δεν θα τα καταφέρει.

Σύμφωνα με ένα άρθρο που δημοσιεύθηκε αρχικά από την Die Zeit και στη συνέχεια καλύφθηκε από το AppleInsider, συσκευές που δεν πληρούν τις κοινές απαιτήσεις φορτιστή “δεν θα επιτρέπονται στην αγορά της ΕΕ”. Αυτή η δήλωση έρχεται απευθείας από τον Τιερί Μπρετόν, ανώτερο αξιωματούχο των Βρυξελλών.

Η Επιτροπή της ΕΕ ξεκαθαρίζει στην Apple ότι εάν η εταιρεία προχωρήσει με το σχέδιό της για περιορισμό της λειτουργικότητας της θύρας USB-C του iPhone 15, η συσκευή θα απαγορευτεί από μια από τις μεγαλύτερες αγορές στον κόσμο.

Πιο συγκεκριμένα, φήμες υποδεικνύουν ότι το Κουπερτίνο διερευνά τρόπους περιορισμού ορισμένων χαρακτηριστικών USB-C ώστε να είναι προσβάσιμες μόνο όταν χρησιμοποιείται ένα καλώδιο της Apple. Σε αυτή την περίπτωση, λοιπόν, δεν θα μπορούμε να μιλάμε για κοινή θύρα φόρτισης που είναι και ο σκοπός.

 

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

Αλήτες βρυξελιώτες! Πολεμούν το δικαίωμα της θεάς μας να φροντίζει για την ασφάλεια , την θαλπωρή και την ησυχία των πιστών της!! Έχετε λάβει εξουσιοδότηση κύριε ? Πως εισβάλετε με το παλιοπρότυπο σας στο ΟΙΚΟΣΥΣΤΗΜΑ μας? ΟΕΟΕΟ? Είναι περιβάλλον προστατευμένο , δε θα κάνετε ότι θέλετε !! Το ακούτε!! Εμείς βαράμε κ εσείς χορεύετε! Σας θέλω με δάδες , τσουγκράνες και ρόπαλα έξω από τα γραφεία των αληταράδων και ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΟΥΜΕ ΑΝ ΔΕ ΔΙΚΑΙΟΘΟΥΜΕ! ΘΕΛΟΥΜΑΙ ΔΗΚΑΙΩΣΙΝΗ! ΟΛΟΥΘΕ!!
Ετοιμάζω ρετρό αγροτικό φορτωμένο με εκπροσώπους από ευπαθής ομάδας πιστών μας για μπάχαλα , κλαυθμούς οδυρμούς κ σκίσμιμο ιμματίων . ΑΠΕΤΟΥΜΑΙ ΔΕΙΚΕΩΣΗΝΥ|

Αλέξανδρος

😂

Ακατονομαστος

Άπλ δώσε Λάϊτνινγκ στο λαό κ πάρε μας όλα τα λεφτά

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.

Software AI Apple

Η Apple φέρεται να ετοιμάζει on device LLM για χαρακτηριστικά παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple αναπτύσσει το δικό της LLM που εκτελείται στη συσκευή για να δώσει προτεραιότητα στην ταχύτητα και το απόρρητο.

Smartphones Apple featured

Apple: Τέλος η παραγωγή των FineWoven αξεσουάρ

Η Apple φέρεται να έχει βάλει τέλος στην παραγωγή αξεσουάρ FineWoven, σύμφωνα με τον συλλέκτη ειδών της Apple, γνωστό ως “Kosutami”.