iPhone 15: Το Dynamic Island θα περιλαμβάνει νέο αισθητήρα

iPhone 15 Dynamic Island, iPhone 15: Το Dynamic Island θα περιλαμβάνει νέο αισθητήρα

Όλα τα μοντέλα iPhone 15 θα περιλαμβάνουν το Dynamic Island της Apple στο οποίο θα υπάρξει μια υλική αλλαγή στη δυνατότητα που δεν περιλαμβανόταν στα μοντέλα iPhone 14 Pro.

Σύμφωνα με ένα νέο tweet του αναλυτή της βιομηχανίας της Apple, Ming-Chi Kuo, ο αισθητήρας εγγύτητας στη σειρά iPhone 15 θα ενσωματωθεί στην περιοχή του Dynamic Island, αντί να κάθεται κάτω από αυτό. Στο iPhone 14 Pro, ο αισθητήρας εγγύτητας βρίσκεται κάτω από την οθόνη. Αντίθετα, στη σειρά iPhone 15, ο αισθητήρας εγγύτητας βρίσκεται στο Dynamic Island, χωρίς σχεδόν καμία αλλαγή στην περιοχή Dynamic Island.

Ο αισθητήρας εγγύτητας ανιχνεύει πότε ο χρήστης κρατά το τηλέφωνο στο αυτί του και κλείνει την οθόνη. Είναι πιθανό η μετακίνηση της θέσης του αισθητήρα να σχετίζεται με βελτιώσεις στο Face ID, αλλά όπως λέει ο Kuo, η προσαρμογή είναι απίθανο να οδηγήσει σε κάποια διαφορά στην εμφάνιση ή τη λειτουργικότητα του ‌Dynamic Island‌. Ανεξάρτητα από αυτό, θα σηματοδοτήσει μια αλλαγή σε εξαρτήματα που μπορεί απλώς να έχουν υποκινηθεί για τη μείωση του κόστους.

Σύμφωνα με τον Kuo, ο προμηθευτής της Apple Finisar θα στραφεί στην παροχή στην Apple αισθητήρων εγγύτητας μήκους κύματος 940 nm, σε σύγκριση με 1380 nm για το iPhone 14 Pro‌. Με βάση πρόσθετες πληροφορίες που παρέχονται στο MacRumors από τον διαρρήκτη Unknownz21 , ο νέος αισθητήρας εγγύτητας αποτελεί πλέον μέρος της μονάδας Single Pearl, με την κωδική ονομασία “Sphinx”.

Ο Σπύρος Τζάνης είναι δημοσιογράφος. Στο επίκεντρό του βρίσκονται οι επιχειρήσεις τεχνολογίας, ενώ λατρεύει και ότι αφορά το gaming.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iOS iPad

iOS 17.4.1: Έρχεται η επόμενη ενημέρωση του iPhone – Τι θα περιλαμβάνει

Το iOS 17.4.1 και το iPadOS 17.4.1 αναμένεται να κυκλοφορήσουν εντός των επόμενων ημερών σε iPhone και iPad.

Smartphones Apple featured iPhone 15

iPhone 15: Χιουμοριστική διαφήμιση της Apple για τον αποθηκευτικό χώρο – “128 GB είναι πολλά”

Η τελευταία διαφήμιση της Apple για τα μοντέλα iPhone 15 εστιάζει στον χώρο αποθήκευσης της βασικής συσκευής.

Business Apple featured Samsung

Διέρρευσε ο οδικός χάρτης της Apple για τα επόμενα τρία χρόνια – Αναδιπλούμενο iPhone, OLED iPad, φθηνότερο XR headset

Ένας οδικός χάρτης της Apple που περιγράφει ανακοινώσεις μεγάλων προϊόντων και αναβαθμίσεις χαρακτηριστικών έχει παραχθεί από τη Samsung.

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.