iPhone 15: To USB-C μπορεί να δελεάσει τους χρήστες Android, λέει έρευνα

iphone 15 usb-c, iPhone 15: To USB-C μπορεί να δελεάσει τους χρήστες Android, λέει έρευνα

Μεγάλος αριθμός χρηστών Android μπορεί να δελεαστεί για να γυρίσει σε iOS με την υιοθέτηση της θύρας USB-C από τη σειρά iPhone 15 της Apple.

Aυτό αναφέρει έρευνα της SellCell, η οποία ζήτησε από πάνω από 1.000 χρήστες iPhone και πάνω από 1.000 χρήστες Android στις ΗΠΑ να συμμετέχουν. Από τους χρήστες iPhone που ερωτήθηκαν, το 63% είπε ότι η μετακίνηση της Apple σε μια θύρα φόρτισης USB-C θα επηρεάσει την απόφασή τους να αναβαθμίσουν σε iPhone 15.

iphone 15 usb-c, iPhone 15: To USB-C μπορεί να δελεάσει τους χρήστες Android, λέει έρευνα

Χρήστες iphone

Από εκείνους που ανέφεραν ότι θα τους δελέαζε το USB-C, το 37% των χρηστών iPhone δήλωσε ότι θα αναβάθμιζε για να μπορεί να χρησιμοποιεί ένα μόνο καλώδιο φόρτισης για iPhone, Mac και iPad. Συνολικά, το 66% των χρηστών iPhone δήλωσε ότι θα αναβαθμίσει σε iPhone 15.

Το εντυπωσιακό είναι πως, από τους χρήστες Android, το 44% που ερωτήθηκαν δήλωσαν ότι θα έμπαιναν στον πειρασμό να αγοράσουν ένα iPhone 15 εάν η Apple υιοθετήσει τη θύρα USB-C για τη συσκευή. Το 35% είπε ότι το κίνητρό του προήλθε από το γεγονός ότι το iPhone θα γίνει συμβατό με φορτιστές για συσκευές που δεν ανήκουν απαραίτητα στην Apple.

iphone 15 usb-c, iPhone 15: To USB-C μπορεί να δελεάσει τους χρήστες Android, λέει έρευνα

Xρήστες Android

Aπό τους χρήστες Android που ερωτήθηκαν, το 66% δήλωσε ότι δεν θα αγόραζε ένα iPhone 15 και το 34% ότι πιθανώς θα αναβαθμίσει στο iPhone 15.

Η Apple διατηρεί τη θύρα Lightning στο iPhone για περισσότερα από 10 χρόνια. Η θύρα φόρτισης της εταιρείας παρουσιάστηκε τον Σεπτέμβριο του 2012 με το iPhone 5, αλλά τα τελευταία χρόνια οι Mac και τα iPad της Apple έχουν μεταβεί στο πιο κοινό πρότυπο φόρτισης USB-C. Η απόφαση της Apple να αλλάξει το iPhone σε USB-C φέτος έγινε μετά από πίεση για συμμόρφωση με τους νέους κανονισμούς που εφαρμόζονται στην Ευρώπη για όλες τις καταναλωτικές κινητές συσκευές και φορητούς υπολογιστές να χρησιμοποιούν ένα καθολικό πρότυπο φόρτισης.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple Tim Cook

Tim Cook: H Apple έχει πλεονεκτήματα στην παραγωγική τεχνητή νοημοσύνη που θα τη διαφοροποιήσουν

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Apple, Tim Cook, μίλησε για το έργο της Apple σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη.

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.