iPhone 16 & 16 Plus: Νέες φήμες για μετάβαση από το τσιπ Α16 στο Α18

iphone 16, iPhone 16 & 16 Plus: Νέες φήμες για μετάβαση από το τσιπ Α16 στο Α18

Ο γνωστός αναλυτής Jeff Pu, o οποίος ασχολείται με τα θέματα της αλυσίδας εφοδιασμού της Apple, δήλωσε πως και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 θα είναι εξοπλισμένα με το τσιπ Α18.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που το λέει, ωστόσο τώρα επαναφέρει το θέμα σε ένα ερευνητικό σημείωμα αυτή την εβδομάδα με την επενδυτική εταιρεία Haitong International Securities με έδρα το Χονγκ Κονγκ.

Ο Pu αναφέρει χαρακτηριστικά πως “αναμένουμε ότι όλα τα μοντέλα iPhone 16 θα διαθέτουν A18” και αναμένει ότι τα τσιπ θα κατασκευαστούν με τη διαδικασία 3nm δεύτερης γενιάς “N3E” της κατασκευάστριας εταιρείας TSMC. Ο Pu αναφέρθηκε στο τσιπ A17 Pro στα μοντέλα iPhone 15 Pro, που βασίζεται στη διαδικασία 3nm πρώτης γενιάς της TSMC “N3B”, ως “σχεδίαση μετάβασης”.

iPhone 16: Τσιπ A18 (N3E)
iPhone 16 Plus: Τσιπ A18 (N3E)
iPhone 16 Pro: Τσιπ A18 Pro (N3E)
iPhone 16 Pro Max: Τσιπ A18 Pro (N3E)

Το N3E είναι λιγότερο ακριβό και έχει βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με το N3B, σύμφωνα με την TSMC.

Το iPhone 15 και iPhone 15 Plus χρησιμοποιούν το τσιπ A16 Bionic, επομένως ένα άλμα στο τσιπ A18 για το iPhone 16 και το iPhone 16 Plus θα αποτελούσε αξιοσημείωτη αναβάθμιση. Με βάση αυτά, και τα δύο μοντέλα θα παρακάμψουν το Α17 τσιπ.

Ο Pu ήταν η πρώτη πηγή που ανέφερε ότι η Apple είχε εγκαταλείψει τα σχέδιά της για solid state κουμπιά στα μοντέλα iPhone 15 Pro. Αποκάλυψε επίσης με ακρίβεια ότι τα μοντέλα iPhone 15 Pro θα είναι εξοπλισμένα με αυξημένη μνήμη RAM 8 GB και ότι το iPhone 15 Pro Max θα έχει είναι ακριβότερο από το iPhone 14 Pro Max.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple iOS

iOS 18: Φήμες για διασύνδεση μεταξύ των εφαρμογών Calendar και Reminders

Mε την έλευση του iOS 18, η εφαρμογή Calendar στο iPhone θα διαθέτει διασύνδεση με την εφαρμογή Reminders, σύμφωνα με πληροφορίες που έλαβε το AppleInsider.

Smartphones Apple Google iPhone

Google: Πλήρωσε στην Apple 20 δισ. $ το 2022 για να είναι η προεπιλεγμένη μηχανή αναζήτησης στο Safari

Tα δικαστικά έγγραφα που σχετίζονται με την αντιμονοπωλιακή αγωγή του Υπουργείου Δικαιοσύνης κατά της Google μόλις αποσφραγίστηκαν.

Smartphones Apple featured iPhone

iOS 17.5 beta: Θα επιτρέπει στο Find My να είναι ενεργό όταν το iPhone είναι για επισκευή

Σύντομα η Apple θα επιτρέπει στους χρήστες iPhone να στέλνουν τη συσκευή τους για επισκευή χωρίς να απενεργοποιούν το Find My.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Ultra: Φήμες ότι δεν θα δει «σχεδόν καμία» αναβάθμιση hardware φέτος

Ενώ η πιθανότητα κυκλοφορίας ενός νέου Apple Watch Ultra το 2024 «μειωνόταν», τώρα φαίνεται ότι θα υπάρχει ένα Apple Watch Ultra 3 φέτος.