iPhone 16 & iPhone 16 Pro: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

iPhone 16, iPhone 16 & iPhone 16 Pro: Όλα όσα γνωρίζουμε μέχρι στιγμής

Οι θαυμαστές της Apple περιμένουν με ανυπομονησία την κυκλοφορία των iPhone 16 και iPhone 16 Pro, τα οποία πρόκειται να φέρουν μια σειρά από ενημερώσεις και βελτιώσεις στη εμβληματική σειρά smartphone.

Καθώς η παραγωγή έχει ήδη ξεκινήσει στις οθόνες, τα νέα μοντέλα αναμένεται να βγουν στην αγορά στα μέσα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024. Ενώ η συνολική σχεδιαστική γλώσσα θα παραμείνει οικεία, το iPhone 16 και το iPhone 16 Pro θα εισαγάγουν αρκετές βασικές αλλαγές, συμπεριλαμβανομένου του λεπτού σχεδιασμού τροποποιήσεις, νέες επιλογές χρωμάτων, βελτιώσεις κάμερας και πιθανές αναβαθμίσεις υλικού.

Τιμή και Διαθεσιμότητα

Παρά τις πολυάριθμες βελτιώσεις και τα νέα χαρακτηριστικά, δεν μπορείτε να περιμένετε σημαντικές αυξήσεις τιμών για τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro σε σύγκριση με τους προκατόχους τους. Η Apple στοχεύει να διατηρήσει μια ανταγωνιστική στρατηγική τιμολόγησης παρέχοντας παράλληλα αξία στους πελάτες της. Ωστόσο, εάν εισαχθούν νέες επιλογές αποθήκευσης ή σημαντικές αναβαθμίσεις εξαρτημάτων, ενδέχεται να υπάρξει μια ελαφρά προσαρμογή της τιμής για την αντιμετώπιση του πρόσθετου κόστους.

Τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro αναμένεται να κυκλοφορήσουν στα μέσα έως τα τέλη Σεπτεμβρίου 2024, ακολουθώντας το παραδοσιακό χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple. Η κυκλοφορία πιθανότατα θα συμπέσει με την κυκλοφορία του iOS 18, το οποίο θα φέρει νέες δυνατότητες λογισμικού και βελτιστοποιήσεις για να συμπληρώσει τις αναβαθμίσεις υλικού.

Σχέδιο και Χρώματα

Τα μοντέλα iPhone 16 Pro θα παρουσιάσουν μια νέα επιλογή χρώματος ροζ χρυσού/τιτανίου, αντικαθιστώντας την τρέχουσα μπλε παραλλαγή. Αυτό το κομψό και εκλεπτυσμένο χρώμα θα προσθέσει μια πινελιά πολυτέλειας στη σειρά Pro. Από την άλλη πλευρά, τα μοντέλα που δεν είναι Pro θα διατηρήσουν παρόμοιες χρωματικές επιλογές με την τρέχουσα σειρά, συμπεριλαμβανομένων των δημοφιλών ροζ, κίτρινων και μπλε αποχρώσεων.

Όσον αφορά τις διαστάσεις, το iPhone 16 Pro θα είναι ελαφρώς φαρδύτερο και βαρύτερο σε σύγκριση με τον προκάτοχό του, με μεγαλύτερη οθόνη 6,3 ιντσών. Το iPhone 16 Pro Max θα δει επίσης μια μικρή αύξηση σε ύψος και πάχος, διαθέτοντας μια εκτεταμένη οθόνη 6,9 ιντσών. Και τα δύο μοντέλα Pro θα επωφεληθούν από λεπτότερα πλαίσια, επιτρέποντας μια πιο καθηλωτική εμπειρία θέασης. Επιπλέον, υπάρχουν φήμες για πιθανές αναβαθμίσεις τεχνολογίας οθόνης, όπως βελτιωμένη φωτεινότητα και απόδοση ενέργειας.

Τα νέα μοντέλα θα διαθέτουν πιο λεπτό δακτύλιο MagSafe για να χωρούν εσωτερικά εξαρτήματα χωρίς να διακυβεύεται η συνολική σχεδίαση. Θα παρουσιαστεί ένα νέο capture button, το οποίο προσφέρει πρόσθετες λειτουργίες και βελτιώνει την εμπειρία χρήστη. Το action button, προηγουμένως αποκλειστικό για τα μοντέλα Pro, αναμένεται να υπάρχει τόσο σε Pro όσο και σε μη Pro παραλλαγές του iPhone 16.

Τα μοντέλα Pro θα διαθέτουν μια νέα επιλογή χρώματος ροζ χρυσού/τιτανίου
Τα μοντέλα που δεν είναι Pro θα διατηρήσουν παρόμοια χρώματα με την τρέχουσα σειρά
Το iPhone 16 Pro θα έχει μεγαλύτερη οθόνη 6,3 ιντσών
Το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτει οθόνη 6,9 ιντσών
Λεπτότερα πλαίσια και πιθανές αναβαθμίσεις τεχνολογίας οθόνης
Λεπτότερο δαχτυλίδι MagSafe και νέο κουμπί λήψης
Κουμπί δράσης διαθέσιμο τόσο σε μοντέλα Pro όσο και σε μη Pro

Βελτιώσεις κάμερας

Τα μοντέλα iPhone 16 Pro θα παρουσιάσουν πολλές βελτιώσεις κάμερας για να αναβαθμίσουν την εμπειρία φωτογραφίας και βίντεο. Μια νέα επίστρωση θα εφαρμοστεί στους φακούς για να μειώσει το φωτισμό του φακού, εξασφαλίζοντας πιο καθαρές και ζωντανές εικόνες. Τα μοντέλα Pro θα διαθέτουν επίσης μια υπερευρυγώνια κάμερα 48 megapixel, η οποία σας δίνει τη δυνατότητα να τραβήξετε εκπληκτικές ευρυγώνιες λήψεις με απίστευτη λεπτομέρεια.

Επιπλέον, τα μοντέλα Pro και Pro Max θα είναι εξοπλισμένα με μεγαλύτερο φακό ζουμ πέντε φορές Tetra, παρέχοντας βελτιωμένες δυνατότητες οπτικού ζουμ για μακρινά θέματα. Αυτή η βελτίωση θα σας επιτρέψει να τραβήξετε ευκρινείς και λεπτομερείς εικόνες ακόμα και όταν κάνετε σημαντικό μεγέθυνση.

Εκτός από τις αναβαθμίσεις υλικού της κάμερας, το iPhone 16 θα διαθέτει βελτιωμένο σύστημα μικροφώνου. Αυτή η βελτίωση θα ενισχύσει την ποιότητα φωνητικής εισαγωγής, καθιστώντας ευκολότερη τη χρήση φωνητικών εντολών, υπαγόρευσης και ηχογράφησης με εξαιρετική ευκρίνεια.

Νέα επίστρωση για μείωση του φωτισμού φακού σε μοντέλα Pro
Κάμερα υπερευρείας 48 megapixel σε μοντέλα Pro
Μεγαλύτερος φακός ζουμ πέντε φορές Tetra prism στα μοντέλα Pro και Pro Max
Βελτιωμένο μικρόφωνο για βελτιωμένη ποιότητα εισόδου φωνής

Αναβαθμίσεις υλικού

Τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro αναμένεται να διαθέτουν αρκετές αναβαθμίσεις υλικού για τη βελτίωση της απόδοσης και της εμπειρίας χρήστη. Μία από τις πιο αναμενόμενες αλλαγές είναι η αναβάθμιση της CPU, πιθανώς με τη μορφή του τσιπ A18 Pro. Αυτός ο ισχυρός επεξεργαστής θα προσφέρει ταχύτερη και πιο αποτελεσματική απόδοση, επιτρέποντας απρόσκοπτη multitasking και ομαλή λειτουργία απαιτητικών εφαρμογών.

Τα νέα μοντέλα ενδέχεται επίσης να εισάγουν την τεχνολογία Wi-Fi 7, προσφέροντας βελτιωμένη συνδεσιμότητα και μεγαλύτερες ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης. Αυτή η αναβάθμιση θα είναι ιδιαίτερα επωφελής για τους χρήστες που βασίζονται σε ασύρματα δίκτυα για εργασίες εντάσεως δεδομένων, όπως ροή, gaming και μεταφορά αρχείων.

Για την αντιμετώπιση της συνεχώς αυξανόμενης ζήτησης για καλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας, τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro πιθανότατα θα ενσωματώσουν βελτιώσεις στην τεχνολογία της μπαταρίας. Αυτές οι εξελίξεις θα επιτρέψουν μεγαλύτερες ταχύτητες φόρτισης και καλύτερη διαχείριση της θερμότητας, διασφαλίζοντας ότι η συσκευή σας παραμένει ενεργοποιημένη και δροσερή ακόμη και κατά την παρατεταμένη χρήση.

Πιθανό τσιπ A18 Pro για ταχύτερη και αποτελεσματικότερη απόδοση
Τεχνολογία Wi-Fi 7 για βελτιωμένη συνδεσιμότητα και μεγαλύτερες ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης
Βελτιώσεις τεχνολογίας μπαταρίας για ταχύτερη φόρτιση και καλύτερη διαχείριση της θερμότητας

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιώτης Θεοδώρου

Σαν δελτίου τύπου… Πραγματικά πως ξέρετε για τις καταπληκτικές κάμερες πριν καν το δείτε από κοντά;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple μπορεί να αποκάλυψε κατά λάθος πώς θα είναι διαφορετικό

Η Apple μπορεί να μας άφησε άθελά της να ρίξουμε μια ματιά στα σχέδιά της για το iPhone 16, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πολύ σύντομα.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.

Software Apple ChatGPT featured

iOS 18: Η Apple δεν πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT

Εκτός από το Apple Intelligence, η Apple ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που θα επιτρέψει στη Siri να έχει πρόσβαση στο ChatGPT.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Τα πιο εντυπωσιακά leaks για το επερχόμενο μοντέλο

To iPhone 16 Pro που αναμένεται τον Σεπτέμβριο θα είναι το iPhone με τη μεγαλύτερη τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργήθηκε ποτέ.