iPhone 16: Η αντικατάσταση της μπαταρίας διαρκεί μόλις 90 δευτερόλεπτα

iPhone 16, iPhone 16: Η αντικατάσταση της μπαταρίας διαρκεί μόλις 90 δευτερόλεπτα

Η διαδικασία αντικατάστασης της μπαταρίας του iPhone 16 έχει κερδίσει την υψηλότερη βαθμολογία επισκευασιμότητας που έχει πάρει ποτέ συσκευή της Apple.

Υπάρχει μια νέα κόλλα που συγκρατεί την μπαταρία του iPhone 16 και του iPhone 16 Plus και, εφαρμόζοντας ηλεκτρικό ρεύμα μέσω της κόλλας, χάνει την κολλώδη της υφή και μπορεί εύκολα να αντικατασταθεί σε περίπου ενάμιση λεπτό. Η Apple συνιστά τη χρήση μιας κανονικής μπαταρίας 9V και δύο καλωδίων με κλιπ με κροκοδειλάκια.

Το θετικό κόκκινο κλιπ πηγαίνει στην ασημί γλωττίδα της μπαταρίας του iPhone 16 και το μαύρο στη βίδα γείωσης κάτω δεξιά που συγκρατεί το ηχείο. Σε 90 δευτερόλεπτα ή λιγότερο, η μπαταρία μπορεί απλά να αφαιρεθεί από τα iPhone 16 και 16 Plus, σημειώνοντας στα δύο τηλέφωνα τον πρωτοφανή βαθμό επισκευασιμότητας 7/10 από το iFixit .

Ο σχεδιασμός διπλής εισόδου, που παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στη σειρά 14, παραμένει πολύ κομψός. Μόλις μπουν μέσα, πολλά εξαρτήματα είναι ανεξάρτητα προσβάσιμα με ελάχιστη έως καθόλου πρόσθετη αποσυναρμολόγηση. Η διάταξη είναι έξυπνη, δίνοντας προτεραιότητα στην πρόσβαση σε κρίσιμες επισκευές, όπως αντικατάσταση μπαταρίας και κάμερας. Σε προηγούμενα μοντέλα, ήταν φυσιολογικό να βλέπεις, για παράδειγμα, γλωττίδες έλξης μπαταρίας να μπλοκάρονται από ένα Taptic Engine, το οποίο μπλοκάρεται από ένα ηχείο, το οποίο μπλοκάρεται από ένα μεγάλο στήριγμα γείωσης – όλα αυτά πρέπει να βγαίνουν με τη σειρά. Ο σχεδιασμός του 16 προσφέρει ανεξάρτητη πρόσβαση στην μπαταρία, το ηχείο, το Taptic Engine, τις κάμερες, την οθόνη, το πίσω κάλυμμα κ.λπ. Είναι πραγματικά προσεκτικά σχεδιασμένο.

Ως συνήθως, οι ειδικοί στο teardown παραπονιούνται κυρίως για τη χρήση ασυνήθιστων τύπων βιδών που τους κάνουν να χρησιμοποιούν ειδικά εργαλεία για να αποσυναρμολογήσουν το iPhone. Η σειρά iPhone 16 Pro δεν έχει τόσο υψηλή βαθμολογία επισκευής, καθώς τα τηλέφωνα εξακολουθούν να χρησιμοποιούν κόλλα που πρέπει να τεντωθεί για να αφαιρεθεί η μπαταρία και, στην περίπτωση του iPhone 16 Pro, η μπαταρία βρίσκεται σε μεταλλικό περίβλημα για καλύτερη απαγωγή θερμότητας.

Η διαδικασία αντικατάστασης μπαταρίας του νέου iPhone 16 παρομοιάστηκε με ένα μπισκότο Oreo. «Καταλάβατε ότι αν βουτήξετε μόνο το κάτω μπισκότο σε λίγο γάλα και στρίψετε το μπισκότο, η γέμιση θα κολλήσει για πάντα στο επάνω μπισκότο», λέει το iFixit, ενώ εξηγεί πόσο εύκολη είναι η αλλαγή μπαταρίας στο iPhone τώρα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple VR headset

Η Apple εξετάζει οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης για να πετύχει φθηνότερα Vision headset

Φήμες θέλουν την Apple να εξετάζει τη χρήση οθονών χαμηλότερης ανάλυσης για μια φθηνότερη έκδοση του Vision Pro.

Gear Apple Apple iMac featured

Θα επιστρέψει ποτέ ένα μεγαλύτερο iMac;

Έχουν περάσει περισσότερα από δυόμισι χρόνια από τότε που η Apple διέκοψε τo iMac 27 ιντσών, στο πλαίσιο της απομάκρυνσής της από τους επεξεργαστές Intel.

Software Apple Apple Music

Apple Music Classical 2.0: Κυκλοφόρησε με ενημερωτικά βιβλιαράκια για χιλιάδες άλμπουμ

Η Apple Music Classical ενημερώθηκε με την έκδοση 2.0 που φέρνει μερικές αξιόλογες νέες λειτουργίες στην εφαρμογή iPhone και iPad.

Smartphones Apple iPhone iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro Max: Πώς τα πήγε το νέο Ceramic Shield σε απαιτητικό drop τεστ;

Τα τελευταία μοντέλα iPhone 16 της Apple διαθέτουν hardware δεύτερης γενιάς Ceramic Shield, το οποίο η Apple λέει ότι είναι ακόμη πιο σκληρό.