iPhone 16: Dummies επιβεβαιώνουν την τεράστια αλλαγή στις πίσω κάμερες

Apple iPhone 16, iPhone 16: Dummies επιβεβαιώνουν την τεράστια αλλαγή στις πίσω κάμερες

Από τον Μάιο του 2023 ακούμε για πρώτη φορά φήμες για μια μεγάλη αλλαγή που έρχεται στις πίσω κάμερες της σειράς iPhone 16 της Apple.

Οι φήμες αναφέρουν ότι για πρώτη φορά από τότε που κυκλοφόρησε η σειρά iPhone 12 το 2020, τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus του 2024 θα έχουν τις δύο πίσω κάμερές τους τοποθετημένες κάθετα αντί για διαγώνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Apple κάνει την αλλαγή για να διευκολύνει αυτές τις συσκευές να εγγράφουν τρισδιάστατες εικόνες και βίντεο που είναι γνωστά ως spatial εικόνες και βίντεο. Στο Vision Pro, εμφανίζονται σε 3D και εμφανίζονται σε 2D σε άλλες συσκευές.

Apple iPhone 16, iPhone 16: Dummies επιβεβαιώνουν την τεράστια αλλαγή στις πίσω κάμερες

H νέα τοποθέτηση της κάμερας για το iPhone 16 και το iPhone 16 Plus σημαίνουν ότι και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 θα μπορούν να τραβήξουν spatial εικόνες και βίντεο για το Vision Pro μαζί με το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max.

Χάρη στα καλούπια του iPhone 16 που έλαβε ο Sonny Dickson, φαίνεται ότι η αλλαγή αυτή έρχεται. Ο ίδιος leaker, τον Απρίλιο, έδειξε προηγούμενες εκδόσεις των ανδρείκελων iPhone 16.

Ενώ η Apple κάνει την αλλαγή στις κάμερες iPhone 16 non-Pro Wide και Ultra-wide, πέρυσι άλλαξε τις θέσεις των καμερών Telephoto και Ultra-wide στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max για να υποστηρίζει εγγραφή spatial βίντεο.

Οι εικονικές μονάδες του Dickson εμφανίζουν τις εξής επιλογές χρωμάτων για το iPhone 16 και το iPhone 16 Plus: Μπλε, Κίτρινο, Ροζ, Πράσινο, Μαύρο.

Αυτές οι αποχρώσεις είναι σχεδόν ίδιες με τα χρώματα που λέει ο διάσημος αναλυτής της TF International Ming-Chi Kuo ότι θα πρέπει να περιμένουμε για τα iPhone 16 και iPhone 16 Plus. Η μόνη διαφορά είναι ότι ο Kuo λέει ότι αντί για την κίτρινη παραλλαγή αυτών των τηλεφώνων, η Apple θα προσφέρει τα μοντέλα iPhone 16 που δεν είναι Pro σε λευκό χρώμα.

Το iPhone 16 θα διαθέτει οθόνη OLED 6,1 ιντσών και το iPhone 16 Plus αναμένεται να διαθέτει οθόνη OLED 6,7 ιντσών. Και τα δύο μοντέλα θα τροφοδοτούνται από τον επεξεργαστή εφαρμογών A18 (AP) με 8 GB μνήμης RAM. Αυτό είναι σημαντικό, καθώς τα 8 GB μνήμης RAM είναι το ελάχιστο που απαιτείται για ένα iPhone για να υποστηρίξει το Apple Intelligence.

Τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα έχουν μεγαλύτερες οθόνες OLED 6,3 ιντσών και 6,9 ιντσών αντίστοιχα. Και τα δύο τηλέφωνα θα είναι εξοπλισμένα με το A18 Pro AP το οποίο, όπως και το A18, θα κατασκευαστεί με τον κόμβο διεργασίας 3nm δεύτερης γενιάς της TSMC (N3E) και 8 GB μνήμης RAM. Το iPhone 16 Pro θα ενταχθεί στο iPhone 16 Pro Max διαθέτοντας το ζουμ περισκοπίου Tetraprism με οπτικό ζουμ 5x.

Η σειρά iPhone 16 θα πρέπει να είναι εξοπλισμένη με ένα Capture button που μπορείτε να σύρετε για να μετακινήσετε τη μεγέθυνση και σμίκρυνση. Μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί ως κλείστρο για να τραβήξετε μια φωτογραφία ή να ξεκινήσετε και να σταματήσετε την εγγραφή βίντεο.

Τα τηλέφωνα αναμένεται να παρουσιαστούν επίσημα από την Apple στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Bill25

«Τεράστια αλλαγή»

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Υποστηρίζει τον τύπο αρχείου εικόνας JPEG-XL

Τα μοντέλα iPhone 16 Pro θα υποστηρίζουν τη μορφή αρχείου JPEG-XL, σύμφωνα με τον κώδικα που βρίσκεται στο iOS 18.

Smartphones Apple iPhone 13 iPhone 15 Pro

Η Apple σταματά να πουλά τα iPhone 15 Pro, iPhone 15 Pro Max και iPhone 13

Με την κυκλοφορία των νέων iPhone 16, iPhone 16‌ Plus, iPhone 16 Pro και ‌iPhone 16 Pro Max, η Apple σταμάτησε να πουλά παλαιότερα iPhone.

Software Apple iOS iPhone 16

Πότε θα κυκλοφορήσει το iOS 18 και το Apple Intelligence – Ποιες λειτουργίες θα είναι διαθέσιμες

Το iOS 18 έρχεται στις 16 Σεπτεμβρίου, δηλαδή την άλλη Δευτέρα, όπως αποκάλυψε η Apple, πριν από την ημερομηνία κυκλοφορίας των νέων iPhone.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Μπορεί να είναι ακριβότερο από όσο περιμένουμε

H Samsung ετοιμάζεται να παρουσιάσει Galaxy S24 FE πιθανότατα τον επόμενο μήνα, με δεκάδες διαρροές και φήμες να έχουν κυκλοφορήσει για τη συσκευή.