iPhone 16: Έως και 10% πιο πυκνή η νέα μπαταρία για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Apple iPhone, iPhone 16: Έως και 10% πιο πυκνή η νέα μπαταρία για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Μια νέα μπαταρία iPhone με μεταλλικό περίβλημα θα πρέπει να επιτρέπει μεγαλύτερη ενεργειακή πυκνότητα για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Aυτό τουλάχιστον υποστηρίζει ο έγκυρος αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo.

Σε μια ανάρτηση στο X, ο Kuo είπε ότι η υιοθέτηση από την Apple ενός περιβλήματος από ανοξείδωτο χάλυβα για την μπαταρία του iPhone θα επιτρέψει 5 έως 10 τοις εκατό μεγαλύτερη πυκνότητα κυψελών, ενώ θα παραμείνει εντός των ορίων ασφαλείας, καθώς και ότι θα πληροί τις απαιτήσεις των νέων κανονισμών της ΕΕ.

Οι υποτιθέμενες εικόνες μιας μπαταρίας iPhone 16 Pro με μεταλλικό περίβλημα διέρρευσαν στα τέλη του 2023 και οι Πληροφορίες αναφέρουν έκτοτε το έργο της Apple για την απλοποίηση της αντικατάστασης της μπαταρίας του iPhone ξεκινώντας από το iPhone 16 .

Ο νέος νόμος της ΕΕ απαιτεί από τους κατασκευαστές smartphone να διασφαλίσουν ότι οι μπαταρίες μπορούν να αντικατασταθούν από ιδιοκτήτες που χρησιμοποιούν εύκολα προσβάσιμα εργαλεία έως το 2025. Η Apple σχεδιάζει να το επιτύχει αυτό με τη χρήση ηλεκτρικά επαγόμενης τεχνολογίας αποκόλλησης κόλλας, επιτρέποντας στους χρήστες να εφαρμόζουν χαμηλή τάση ηλεκτρικής ενέργειας για γρήγορη απομάκρυνση της μπαταρίας αντί για λεπτές αυτοκόλλητες λωρίδες.

Αυτή η νέα μέθοδος αντικατάστασης μπαταρίας αναμένεται να κάνει το ντεμπούτο της σε τουλάχιστον ένα μοντέλο iPhone 16 αργότερα φέτος και θα μπορούσε να επεκταθεί σε όλες τις εκδόσεις του iPhone 17 το επόμενο έτος.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple Intelligence: Θα υπάρχει και συνδρομητικό πακέτο για πρόσβαση σε όλες τις λειτουργίες

Φέτος, στο επίκεντρο του μάρκετινγκ των νέων προϊόντων της Apple θα βρίσκεται η AI – γνωστή και ως Apple Intelligence.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S24 FE: Σε αυτά τα χρώματα θα είναι διαθέσιμο

Η Samsung εξακολουθεί να ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο αναμένεται να κυκλοφορήσει κάποια στιγμή αργότερα μέσα στο 2024.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Watch7 και Galaxy Watch Ultra: Αυτές είναι οι τιμές στην Ευρώπη

Η Samsung πρόκειται να αποκαλύψει τη σειρά Galaxy Watch7 μαζί με το νέο Galaxy Watch Ultra στην επόμενη εκδήλωσή της Unpacked.

Smartphones Apple iPhone Samsung

iPhone 16 Pro & Pro Max: Τα πρώτα με οθόνη OLED υψηλής απόδοσης “Μ14” της Samsung

Τα iPhone 16 Pro και Pro Max θα είναι τα πρώτα smartphone της Apple που θα υιοθετήσουν την οθόνη OLED υψηλής απόδοσης “M14” της Samsung.