iPhone 16: Φήμες ότι η σειρά θα φέρει μεγάλες βελτιώσεις στην κάμερα

Apple iphone 16, iPhone 16: Φήμες ότι η σειρά θα φέρει μεγάλες βελτιώσεις στην κάμερα

Η σειρά iPhone 16 θα διαθέτει σημαντικό αριθμό νέων χαρακτηριστικών και δυνατοτήτων κάμερας, σύμφωνα με το AppleInsider.

Τόσο τα μοντέλα iPhone 16‌ όσο και iPhone 16 Pro φημολογείται ότι ενισχύουν τις λειτουργίες φωτογραφίας και βιντεοσκόπησης του iPhone, με hardware, όπως είναι ο αισθητήρας 48 megapixel στην εξαιρετικά ευρεία κάμερα των μοντέλων Pro, και λογισμικό, όπως η φωτογραφία macro για τα τυπικά μοντέλα και μια ολοκαίνουργια μορφή εικόνας.

Tο δημοσίευμα αναφέρει χαρακτηριστικά τα εξης:

-Η κύρια κάμερα του iPhone 16 θα παραμείνει ίδια με αυτή του iPhone 15 με αισθητήρα 48 megapixel και διάφραγμα af/1,6 και είναι απίθανο να υπάρξουν αλλαγές στη μονάδα στις επόμενες γενιές έως το 2026.

-Η εξαιρετικά ευρεία κάμερα του iPhone 16 θα αποκτήσει διάφραγμα af/2.2, μεγαλύτερο από το διάφραγμα f/2.4 της προηγούμενης γενιάς, για να βελτιώσει την απόδοση σε χαμηλό φωτισμό.

-Το iPhone 16 και το iPhone 16 Plus ενδέχεται να υποστηρίζουν macro φωτογραφία για πρώτη φορά. Αυτή τη στιγμή η δυνατότητα είναι αποκλειστική για τα μοντέλα Pro.

-Το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max θα συνεχίσουν να διαθέτουν κύρια κάμερα 48 megapixel με διάφραγμα f/1,78.

-Το iPhone 16 Pro θα αποκτήσει την κάμερα τηλεφακού 5x τετραπρισμού που παρουσιάστηκε στο iPhone 15 Pro Max πέρυσι, αντικαθιστώντας την τρέχουσα κάμερα τηλεφακού 3x.

-Το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max θα διαθέτουν μια αναβαθμισμένη εξαιρετικά ευρεία κάμερα με αισθητήρα 48 megapixel, με την ίδια λειτουργία pixel-binning με την κύρια κάμερα. Αυτή θα έχει διάφραγμα f/2.2, από f/2.4, για σημαντικά βελτιωμένη απόδοση σε χαμηλό φωτισμό και υποστήριξη φωτογραφίας ProRaw 48 megapixel.

Apple θα εισαγάγει μια νέα μορφή εικόνας που ονομάζεται “JPEG-XL”, που θα βρίσκεται δίπλα στα HEIF, JPEG, HEIF Max, ProRaw και ProRAW Max.

-Το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max θα υποστηρίζουν βίντεο 3K στα 120 καρέ ανά δευτερόλεπτο με το Dolby Vision.

-Ένα νέο capacitive capture button θα εισαχθεί και στα τέσσερα μοντέλα, σχεδιασμένο να χρησιμοποιείται αποκλειστικά από εφαρμογές κάμερας. Οι χρήστες προφανώς θα μπορούν να επιλέξουν ποια εφαρμογή κάμερας θα ανοίγει το κουμπί.

-Το capture button προσφέρει ένα πάτημα ευαίσθητο στη δύναμη που συνδέεται με ένα API προγραμματιστή που θα μπορούσε, για παράδειγμα, να κλειδώσει την έκθεση και την εστίαση, πριν πατήσετε πλήρως το κουμπί για να τραβήξετε μια φωτογραφία.

-To scrolling κατά μήκος του capture button θα εκτελέσει επίσης διαφορετικές ενέργειες. Αυτή η κίνηση θα διαφημίσει ένα API προγραμματιστή.

Η σειρά iPhone 16 αναμένεται να ανακοινωθεί σε λίγες μόνο εβδομάδες. Τα μοντέλα Pro αναμένεται να διαθέτουν μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης και ταχύτερο τσιπ, ενώ τα στάνταρ μοντέλα θα προσφέρουν το κουμπί Action και μια επανασχεδιασμένη διάταξη πίσω κάμερας.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Huawei

Huawei Mate XT Ultimate: “Ζαλίζει” το κόστος επισκευής

Το Mate XT Ultimate της Huawei είναι το πρώτο τρίπτυχο smartphone στον κόσμο, ένα πραγματικά μοναδικό προϊόν, το οποίο κοστίζει και πολύ ακριβά.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy A16 5G: Render αποκαλύπτει το σχεδιασμό του

Το Samsung Galaxy A16 5G φημολογείται ότι θα φτάσει τον Δεκέμβριο και ένα render που διέρρευσε αποκαλύπτει πώς θα μοιάζει.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Πόσο πιο γρήγορο είναι το τσιπ A18 Pro σε σύγκριση με το A17 Pro

Ένα πέρασμα από το Geekbench 6 φαίνεται πως έκανε το τσιπ A18 Pro που βρίσκεται στα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

Gear Apple VR headset

Apple Vision Pro 2: Φήμες το θέλουν να έρχεται με πολύ χαμηλότερες προδιαγραφές οθόνης

Το Apple Vision Pro των 3.500 δολαρίων δεν τα πάει πολύ καλά σε πωλήσεις και η ομάδα της εταιρείας εκτιμά ότι αυτό οφείλεται στην τιμή του.