iPhone 16: Φήμες για τεράστιο boost στην απόδοση

iPhone 16, iPhone 16: Φήμες για τεράστιο boost στην απόδοση

Το iPhone 16, ή καλύτερα το τσιπ A18 που αναμένεται να το τροφοδοτεί, θα μπορούσε να περιέχει το καλύτερο Neural Engine NPU που έχει κατασκευάσει η Apple μέχρι σήμερα, καθιστώντας το νέο iPhone την καλύτερη συσκευή της εταιρείας για την Apple Intelligence και άλλες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης.

Ο Tipster MappleGold (μέσω Wccftech) δημοσίευσε στο X ότι “Η Neural Engine που υπάρχει στο A18 [είναι] πολύ δυνατή”, ισχυριζόμενος ότι είναι καλύτερη από αυτήν του τσιπ M4 που εμφανίζεται στο iPad Pro 2024.

Το M4 φέρει την ταχύτερη NPU από οποιαδήποτε άλλη τρέχουσα συσκευή Apple σύμφωνα με τις μετρήσεις της ίδιας της εταιρείας, και, ενώ μπορείτε να αγοράσετε μόνο μία σε iPad Pro αυτή τη στιγμή, φημολογείται ότι το τσιπ θα εμφανιστεί σε Mac και MacBook πολύ σύντομα.

Ο tipster δεν μας λέει τις ακριβείς δυνατότητες του τσιπ A18, ούτε έχει ιστορικό αξιόπιστων διαρροών αλλά η ιδέα ότι θα ξεπεράσει τα τσιπ της κατηγορίας Mac είναι κάτι που αξίζει να αναφερθεί. Θα πρέπει να σημαίνει ότι οι λειτουργίες Apple Intelligence που ανακοινώθηκαν πρόσφατα θα λειτουργούν στο μέγιστο δυνατό βαθμό στα νέα iPhone, ωστόσο θα πρέπει να ξεκαθαριστεί για ποια από τα νέα μοντέλα ισχύει αυτή η αναβαθμισμένη NPU.

Τα στελέχη της Apple υποστήριξαν ότι η ισχύς της Neural Engine είναι βασικός παράγοντας για το εάν μια συσκευή είναι ικανή να εκτελεί την Apple Intelligence. Τα μόνα iPhone που κυκλοφορούν αυτή τη στιγμή και θα μπορούν να το υποστηρίξουν είναι το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max. Αυτό που περιμένουμε να μάθουμε, λοιπόν, είναι εάν τα απλά iPhone 16 και το iPhone 16 Plus θα πάρουν τις αναβαθμίσεις

Η λογική λέει ότι, καθώς ο MappleGold αναφέρεται στο A18 και όχι στο A18 Pro, όλα τα iPhone 16 θα λάβουν αυτό το υπερτροφοδοτούμενο NPU. Αυτό θα ταίριαζε καλά με τη φημολογούμενη αναβάθμιση χωρητικότητας RAM για τα βασικά μοντέλα και τα μοντέλα Plus, καθώς τα 8 GB είναι φαινομενικά η ελάχιστη χωρητικότητα RAM που απαιτείται για την εκτέλεση της Apple Intelligence.

Τον Σεπτέμβριο, ελπίζουμε ότι η Apple Intelligence θα είναι διαθέσιμη σε οποιονδήποτε αγοράζει το πιο πρόσφατο iPhone, είτε αυτό είναι το iPhone 16, το iPhone 16 Pro ή το iPhone 16 Pro Max.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple featured

H Ευρωπαϊκή Επιτροπή επικρίνει την Apple επειδή δεν έφερε τις λειτουργίες Apple Intelligence στην ΕΕ

Περίπου η μισή κεντρική ομιλία της Apple στο Παγκόσμιο Συνέδριο Προγραμματιστών της αυτόν τον μήνα ήταν αφιερωμένη στις λειτουργίες AI.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Φήμες ότι ετοιμάζει μεγάλη αλλαγή για να κάνει πιο εύκολη την αντικατάσταση της μπαταρίας

Μια νέα δημοσίευση υποστηρίζει ότι η Apple επανασχεδιάζει τις μπαταρίες του iPhone για να διευκολύνει την αντικατάστασή τους.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Η υποστήριξη RCS διαθέσιμη σε χρήστες Beta

H δεύτερη beta του iOS 18 κυκλοφόρησε και η Apple πρόσθεσε την υποστήριξη RCS, η οποία είναι διαθέσιμη με βάση αναφορές από χρήστες.

Smartphones Apple featured iPhone

Apple: Διαθέσιμο στην Ευρώπη το διαγνωστικό εργαλείο για επισκευές DIY

Στα τέλη του περασμένου έτους, η Apple έδωσε στους χρήστες στις ΗΠΑ πρόσβαση σε ένα πολύ σημαντικό εργαλείο για επισκευές DIY.