iPhone 16: Leak δείχνει μεγάλη πτώση στη χωρητικότητα της μπαταρίας ενός μοντέλου

iPhone 16 Plus, iPhone 16: Leak δείχνει μεγάλη πτώση στη χωρητικότητα της μπαταρίας ενός μοντέλου

Η χωρητικότητα της μπαταρίας αποτελεί έναν πολύ σημαντικό παράγοντα όταν διαλέγουμε ένα νέο smartphone. Γι’ αυτό και η τελευταία φήμη για τη σειρά iPhone 16 έχει πολύ ενδιαφέρον.

Πιο συγκεκριμένα, δείχνει βελτιώσεις στη χωρητικότητα της κυψέλης που χρησιμοποιείται σε κάθε μοντέλο εκτός από ένα, το iPhone 16 Plus.

Η Apple πρόσθεσε για πρώτη φορά το μοντέλο “Plus” στη σειρά iPhone με τη σειρά iPhone 14 του 2022, καθώς αντικατέστησε το iPhone 13 mini. Αυτή η αντικατάσταση έφερε μερικές έξυπνες αλλαγές.

Πρώτον, επανέφερε το όνομα “Plus” που είχε χρησιμοποιηθεί από την Apple για να υποδηλώσει τα μεγαλύτερα πάνελ LCD 5,5 ιντσών που χρησιμοποιούνται στα iPhone 6 Plus, iPhone 6s Plus, iPhone 7 Plus και iPhone 8 Plus. Όλες οι μονάδες εκτός Plus ήταν εξοπλισμένες με οθόνη LCD 4,7 ιντσών.

Δεύτερον, η Apple έδωσε στο iPhone 14 Plus την ίδια οθόνη 6,7 ιντσών που ήταν διαθέσιμη στο iPhone 14 Pro Max. Αυτό έδωσε σε όσους είχαν μικρότερο budget την ευκαιρία να αγοράσουν ένα iPhone με μεγάλη οθόνη. Το πιο σημαντικό πράγμα που έκανε η Apple ήταν να εξοπλίσει το iPhone 14 Plus με μπαταρία 4325 mAh, τη μεγαλύτερη που βρέθηκε ποτέ σε iPhone εκείνη την εποχή, και ξεπερνώντας ελαφρώς τη χωρητικότητα των 4323 mAh της μπαταρίας στο iPhone 14 Pro Max. Η Apple δημοσίευσε μάλιστα μια διαφήμιση που προωθεί τη “Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής της μπαταρίας μας” στο iPhone 14 Plus.

Πέρυσι, η Apple έδωσε στο iPhone 15 Pro Max τη μεγαλύτερη μπαταρία που βρέθηκε ποτέ σε ένα iPhone στα 4422 mAh. Η μπαταρία του iPhone 15 Plus, από την άλλη, είναι 4383 mAh. Νωρίτερα φέτος, ο leakster Majin Bu είπε ότι η μπαταρία του iPhone 16 Plus θα μειωθεί κατά 8,6% στα 4006 mAh.

Όταν ο Majin Bu δημοσίευσε τους αριθμούς χωρητικότητας της μπαταρίας του για τη σειρά iPhone 16 του 2024, δεν συμπεριέλαβε τους αριθμούς για το iPhone 16 Pro. Τώρα, ένας leakster στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Weibo της Κίνας δημοσίευσε αυτό που λέει ότι είναι τα στοιχεία χωρητικότητας της μπαταρίας για κάθε μοντέλο της σειράς iPhone 16. Ενώ οι αριθμοί που δημοσιεύονται από το OvO Baby Sauce OvO ταιριάζουν με αυτούς που κυκλοφόρησε o Majin Bu, ο πρώτος περιλαμβάνει επίσης αυτό που λέει ότι είναι η χωρητικότητα της μπαταρίας για το iPhone 16 Pro.

iPhone 16 Plus, iPhone 16: Leak δείχνει μεγάλη πτώση στη χωρητικότητα της μπαταρίας ενός μοντέλου

Έτσι, σύμφωνα με το OvO Baby Sauce OvO, η σειρά iPhone 16 2024 θα διαθέτει αυτές τις χωρητικότητες μπαταρίας (ο αριθμός για το συγκρίσιμο μοντέλο iPhone 15 και η ποσοστιαία αύξηση ή μείωση της χωρητικότητας είναι σε παρένθεση):

iPhone 16: 3561 mAh (3367 mAh, +5,8%)
iPhone 16 Plus: 4006mAh (4383mAh, -8,6%) l
iPhone 16 Pro: 3355mAh (3290mAh, +2%)
iPhone 16 Pro Max: 4676mAh (4422mAh, +5,7%)

Θα πρέπει να επισημάνουμε ότι φέτος το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max θα έχουν μεγαλύτερες οθόνες 6,3 ιντσών και 6,9 ιντσών αντίστοιχα, κάτι που είναι ένας λόγος να περιμένουμε ότι αυτά τα μοντέλα θα τροφοδοτούνται από μεγαλύτερες μπαταρίες. Από την άλλη πλευρά, ο επεξεργαστής εφαρμογών A18 Pro (AP) θα κατασκευαστεί από την TSMC χρησιμοποιώντας τον κόμβο διαδικασίας 3 nm δεύτερης γενιάς (N3E). Αυτό θα κάνει το chipset πιο ενεργειακά αποδοτικό από το περσινό A17 Pro AP που χρησιμοποιήθηκε στα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max.

Έχουμε ακόμα περίπου πέντε μήνες πριν από την παρουσίαση της σειράς iPhone 16 και πέρυσι είχαμε κάποιες πρώιμες φήμες σχετικά με τις μπαταρίες για τη σειρά iPhone 15, οι οποίες δεν πλησίασαν ποτέ να κυκλοφορήσουν. Oπότε καλό είναι να περιμένουμε.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Gear Apple Apple Pencil featured

Apple Pencil: Μεγάλες αναβαθμίσεις στο νέο μοντέλο – Έρχεται με απτική ανάδραση

Η Apple εργάζεται πάνω σε ένα νέο Apple Pencil, το οποίο μάλλον θα έρθει με μερικά συναρπαστικά νέα χαρακτηριστικά.

Gear Apple featured iPad

iPad Pro: Τα επερχόμενα μοντέλα θα έχουν τα καλύτερα πάνελ OLED στην αγορά

Τα επερχόμενα μοντέλα iPad Pro της Apple θα διαθέτουν “μακράν τα καλύτερα πάνελ OLED για tablet στην αγορά”, σύμφωνα με την DSCC.

Gear Apple iPad iPadOS

Apple: Αντιμετωπίζει πρόστιμο ύψους σχεδόν 40 δισ. δολάρια για το iPadOS – Αναγνωρίστηκε ως «gatekeeper»

Οι αντιμονοπωλιακές αρχές της ΕΕ αναγνώρισαν το iPadOS, το λειτουργικό σύστημα της Apple για iPad, ως σημαντικό gatekeeper.