iPhone 16: Μεγάλη μείωση της παραγωγής ενόψει της έναρξης συναρμολόγησης του iPhone SE 4

Apple iPhone 16, iPhone 16: Μεγάλη μείωση της παραγωγής ενόψει της έναρξης συναρμολόγησης του iPhone SE 4

Ένα ενημερωτικό σημείωμα για τους πελάτες της τραπεζικής εταιρείας Barclays αναφέρει ότι η Apple μπορεί να έχει μειώσει την παραγωγή της σειράς iPhone 16 κατά 3 εκατομμύρια μονάδες φέτος.

Οι αναλυτές κατέληξαν σε αυτό το συμπέρασμα ελέγχοντας την αλυσίδα εφοδιασμού της Apple και παρατηρώντας ότι η εταιρεία μείωσε τις παραγγελίες της κατά το τρίμηνο του Δεκεμβρίου με έναν συνεργάτη «βασικού ημιαγωγού».

Πραγματοποιώντας ελέγχους πωλήσεων για να δει πώς τα πηγαίνει η σειρά iPhone 16, η Barclays λέει ότι σε σύγκριση με τις πωλήσεις της σειράς iPhone 15 την ίδια εποχή πέρυσι, οι πωλήσεις iPhone 16 είναι μειωμένες κατά 15% από έτος σε έτος. Αυτή η μείωση θα είχε αντίκτυπο στις αποστολές της νέας σειράς iPhone 16 για το τρίμηνο Σεπτεμβρίου. Η Barclays αναφέρει πως η Apple θα παραδώσει 51 εκατομμύρια μονάδες για το τρίτο ημερολογιακό τρίμηνο που περιλαμβάνει τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και τον Σεπτέμβριο.

Οι αναλυτές της Barclays κατηγορούν την κλιμακωτή διάθεση της Apple Intelligence, την «περιορισμένη υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης εκτός των ΗΠΑ» και την «έλλειψη διαφοροποίησης υλικού» ως λόγους για τους οποίους το τέταρτο τρίμηνο του 2024 που λήγει τον Δεκέμβριο «φαίνεται όλο και περισσότερο σε κίνδυνο» για αποστολές της σειράς iPhone 16.

Μιλώντας για την παραγωγή iPhone, ο Mark Gurman του Bloomberg δήλωσε την Τρίτη ότι η Apple ετοιμάζεται να ξεκινήσει την παραγωγή ενός νέου iPhone με την κωδική ονομασία V59. Αυτό το μοντέλο είναι το επερχόμενο iPhone SE 4. Η έκθεση προσθέτει ότι η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει νέα μοντέλα iPad Air ταυτόχρονα με το iPhone SE 4.

Apple iPhone 16, iPhone 16: Μεγάλη μείωση της παραγωγής ενόψει της έναρξης συναρμολόγησης του iPhone SE 4

Όσο για το iPhone SE 4 , θα είναι το πρώτο νέο τηλέφωνο SE από το iPhone SE 3 του 2022. Θα μοιάζει με το iPhone 14 που σημαίνει ότι θα καταργήσει το Touch ID υπέρ του Face ID. Η οθόνη OLED 6,1 ιντσών θα είναι “από άκρη σε άκρη” και θα φέρει την περίφημη “εγκοπή” στο πάνω μέρος της οθόνης. Το iPhone SE 4 αναμένεται να φέρει 8 GB μνήμης RAM και θα μπορούσε να τροφοδοτείται από τον ίδιο επεξεργαστή εφαρμογών 3nm A18 που τρέχει το iPhone 16 και το iPhone 16 Plus.

Ακόμα, το iPhone SE 4 θα έχει μια μεγάλη ανανέωση σχεδιασμού. Εξάλλου, το iPhone SE 3 βασίστηκε στην εμφάνιση του iPhone 8 που είχε Ηοme Button, Touch ID και διέθετε οθόνη LCD. Αναμένουμε να δούμε το iPhone SE 4 να κυκλοφορεί πιθανώς την Άνοιξη του 2025.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone SE

iPhone SE 4: Έρχεται την Άνοιξη του 2025 – Όλες οι φήμες

Το budget-friendly iPhone SE της Apple ετοιμάζεται να επιστρέψει με ένα μοντέλο τέταρτης γενιάς που αναμένεται να κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2025.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 17: Ίσως έρθει με μόνο τρία κουμπιά

Η Apple τελευταία αυξάνει τον αριθμό των κουμπιών στο iPhone, πρώτα με το Action Button και στη συνέχεια με το Camera Control Button.

Gear Apple Apple iPad iPad

Η Apple ίσως κυκλοφορήσει smart home αξεσουάρ που μοιάζει με iPad την επόμενη χρονιά

Η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα έξυπνο οικιακό αξεσουάρ που μοιάζει με iPad, βασισμένο στο homeOS της από την επόμενη χρονιά.

Software Apple Apple iOS iOS

iOS 18.0.1: Έρχεται η έκτακτη ενημέρωση για τα iPhone

Kάποιοι χρήστες αντιμετωπίζουν ενοχλητικά σφάλματα του iOS 18, όπως ένα που προκαλεί τη διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής Messages.