iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

iPhone 16, iPhone 16: Μόνο τα Pro θα φοράνε το πιο πρόσφατο μόντεμ 5G της Qualcomm;

Mόνο τα iPhone 16 Pro θα φοράνε φέτος το τελευταίο μόντεμ της Qualcomm, σύμφωνα με τον τεχνολογικό αναλυτή Jeff Pu.

Στην τελευταία του ερευνητική αναφορά προς την επενδυτική εταιρεία Haitong International Securities, ο Pu επανέλαβε την πεποίθησή του ότι τα μοντέλα iPhone 16 Pro θα είναι εξοπλισμένα με το μόντεμ Snapdragon X75 της Qualcomm. Ωστόσο, αναμένει ότι τα τυπικά iPhone 16 και iPhone 16 Plus θα διατηρήσουν το μόντεμ Snapdragon X70 που υπάρχει σε όλα τα μοντέλα iPhone 15. Μια τέτοια διαφοροποίηση του μόντεμ μεταξύ απλών και Pro μοντέλων θα σήμαινε αλλαγή στρατηγικής από την Apple.

Τo Snapdragon X75 ανακοινώθηκε τον Φεβρουάριο του 2023. Αυτό το σύστημα μόντεμ-RF 5G είναι σχεδιασμένο για να προωθήσει την επόμενη φάση της ανάπτυξης 5G. Διαθέτει βελτιωμένη συγκέντρωση φορέων κινητής και άλλες τεχνολογικές εξελίξεις για ταχύτερες ταχύτητες λήψης και μεταφόρτωσης 5G σε σύγκριση με το X70. Ο συνδυασμένος πομποδέκτης mmWave και sub-6GHz 5G του μόντεμ καταλαμβάνει 25% λιγότερο χώρο στην πλακέτα κυκλώματος και χρησιμοποιεί έως και 20% λιγότερη ενέργεια, σύμφωνα με το The Verge.

Το Snapdragon X75 υποστηρίζει επίσης το πιο πρόσφατο πρότυπο “5G Advanced”, το οποίο περιγράφεται ως “η επόμενη φάση του 5G” και μια “εξέλιξη προς το 6G”. Το 5G Advanced θα περιλαμβάνει βελτιώσεις τεχνητής νοημοσύνης και μηχανικής εκμάθησης για βελτιωμένη απόδοση 5G και θα επεκτείνει επίσης το 5G σε πρόσθετους τύπους συσκευών και θήκες χρήσης.

Η Apple είναι πιθανό να διαφημίσει την υποστήριξη 5G Advanced στα μοντέλα iPhone 16 Pro, όπως έκανε με το LTE Advanced στο iPhone 6s το 2015.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones featured Samsung Samsung Galaxy

Samsung Galaxy S24 FE: Επιβεβαιώθηκε το όνομα από εταιρεία κινητής τηλεφωνίας του Ην. Βασιλείου

Εδώ και καιρό ακούγεται ότι η Samsung ετοιμάζει το Galaxy S24 FE, το οποίο θα κυκλοφορήσει στα τέλη του 2024.

Software AI featured Google

One UI 6.1.1: Φήμες ότι θα φέρει το “βίντεο ΑΙ” στις συσκευές Samsung

To One UI 6.1.1 φημολογείται ότι θα φέρει μια νέα δυνατότητα τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές της Samsung.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.