iPhone 16: Οι προμηθευτές πάνελ OLED δυσκολεύονται με τα πολύ λεπτά bezel

iPhone 16, iPhone 16: Οι προμηθευτές πάνελ OLED δυσκολεύονται με τα πολύ λεπτά bezel

Στην επερχόμενη σειρά iPhone 16 που θα έρθει το φθινόπωρο περιμένουμε νέα σχεδίαση από την Apple με πολύ πιο λεπτά bezel.

Η ίδια τεχνολογία που σχεδιάζει να χρησιμοποιήσει η Apple για τη συρρίκνωση των πλαισίων σε αυτά τα τηλέφωνα, το BRS (Border Reduction Structure), θα χρησιμοποιηθεί για τη μείωση τους στα επερχόμενα tablet iPad Pro (2024) 11 ιντσών και 12,9 ιντσών. Aυτά, δεν θα είναι μόνο τα πρώτα iPad που θα είναι εξοπλισμένα με πάνελ OLED, αλλά θα μας δώσουν επίσης μια προεπισκόπηση της εμφάνισης μιας οθόνης BRS όσον αφορά τη μείωση του μεγέθους των πλαισίων.

Σύμφωνα με το κορεατικό The Elec, η Apple ζητά από τους προμηθευτές πάνελ iPhone 16 να φτιάξουν το κάτω πλαίσιο των μοντέλων iPhone 16 χρησιμοποιώντας BRS. Αλλά αυτό τους έχει προκαλέσει μεγάλο πονοκέφαλο. Για να γίνει η κάτω στεφάνη πιο λεπτή, απαιτείται από τους προμηθευτές να εργαστούν σκληρότερα για να κρύψουν κάποιο κύκλωμα από κάτω. Ενώ η επάνω και η πλαϊνή στεφάνη του iPhone θα μπορούσαν να γίνουν πιο λεπτές χωρίς προβλήματα, η συρρίκνωση της κάτω στεφάνης ήταν δύσκολη λόγω προβλημάτων με την απαγωγή θερμότητας.

Λόγω αυτής της παραγωγής θερμότητας, η καλωδίωση στο κάτω μέρος των πάνελ θα πρέπει να λυγίσει προς τα κάτω και θα πρέπει να γίνουν άλλες αλλαγές. Με αυτές τις αλλαγές, κανένας από τους προμηθευτές πάνελ δεν μπόρεσε να κατασκευάσει τις οθόνες με απόδοση που είναι αποδεκτή από την Apple.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η LG Display στρέφεται σε δύο πηγές για να αποκτήσει τα σημαντικά τσιπ Display Driver IC (DDI) που χρειάζεται για τις οθόνες που κατασκευάζει για τη σειρά iPhone 16. Το τσιπ ελέγχει τα εικονοστοιχεία της οθόνης μέσω ενός τρανζίστορ λεπτής μεμβράνης (TFT). Στο παρελθόν, η LG Display βασιζόταν στην LX Semicon για τα τσιπ DDI που χρειαζόταν, αλλά φέρεται τώρα να στρέφεται στη Novatech για τα τσιπ που θα χρησιμοποιήσει φέτος.

Η κίνηση της LG Display έχει σχεδιαστεί για να μειώσει το κόστος καθώς δημιουργεί ανταγωνισμό μεταξύ των δύο προμηθευτών. Η LG Display κερδίζει περισσότερα έσοδα από την Apple και αναμένει να λάβει 20% περισσότερα έσοδα από τις δραστηριότητές της στο iPhone χρόνο με το χρόνο. Πέρυσι η LG Display παρέδωσε 52,5 εκατομμύρια οθόνες OLED στην Apple για το iPhone.

Η Samsung Display θα παραμείνει ο κορυφαίος προμηθευτής οθόνης για τη συσκευή, ακόμη και με την αναμενόμενη αύξηση των παραγγελιών της LG Display. Πέρυσι η Samsung Display παρέδωσε σχεδόν 150 εκατομμύρια πάνελ OLED για το iPhone.

Ο τρίτος προμηθευτής πάνελ που απασχολείται από την Apple για το iPhone, η κινεζική BOE, προμηθεύεται τσιπ DDI από την LX Semicon, ενώ η Samsung Display εξακολουθεί να λαμβάνει τα τσιπ της από το Samsung Electronics System LSI.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Reviews featured Hands-on TCL

TCL 50 SE Greek review: Η καλύτερη εισαγωγή

Το TCL 50 SE ταιριάζει απόλυτα σε όσους αναζητούν μια ολοκληρωμένη εμπειρία smartphone με υψηλής ανάλυσης οθόνη FHD+ NXTVISION 6,8″ και ρυθμό ανανέωσης 90Hz.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Φήμες ότι θα υιοθετήσει το χρωματιστό πίσω τζάμι που είδαμε στο iPhone 15

Tο επερχόμενο iPhone 16 θα υιοθετήσει το ίδιο χρωματιστό πίσω τζαμάκι που βλέπουμε στα μη-Pro μοντέλα iPhone 15.

Games Apple Fortnite iPad

To Fortnite θα έρθει και στα iPad στην Ευρώπη αφού η ΕΕ αναγνώρισε ως “gatekeeper” το iPadOS

Μετά την είδηση πως η Apple θα πρέπει να φέρει αλλαγές στο iPad, η Epic Games ανακοίνωσε πως πρόκειται να κάνει διαθέσιμο το Fortnite.

Smartphones Android featured Google

Android 15: Αυτά είναι τα smartphone που θα πάρουν την ενημέρωση

Η Google ετοιμάζεται να κυκλοφορήσει το Android 15 φέτος και η πολυαναμενόμενη γιγάντια ενημέρωση θα φέρει σημαντικές καινοτομίες.