iPhone 16: Όλες οι αναβαθμίσεις στο τμήμα της κάμερας

iPhone 16, iPhone 16: Όλες οι αναβαθμίσεις στο τμήμα της κάμερας

Η Apple επικεντρώθηκε στις βελτιώσεις της κάμερας για τη σειρά iPhone 16, εισάγοντας μια σειρά από νέες δυνατότητες για κάθε μοντέλο.

Υπάρχει ένα κουμπί Camera Control για γρήγορη λήψη φωτογραφιών σε οριζόντια ή κατακόρυφη λειτουργία, νέες επιλογές επεξεργασίας, βελτιώσεις στον Ultra Wide φακό και πολλά άλλα.

iPhone 16 και iPhone 16 Plus

Τα μοντέλα iPhone 16 διαθέτουν νέα κατακόρυφη κάμερα διπλού φακού αντί για διαγώνια διατεταγμένους φακούς, καθώς και ενημερώσεις για την κάμερα Ultra Wide.

Η Apple αποκαλεί τώρα τον κύριο φακό φακό Fusion, αλλά δεν φαίνεται να έχει αναβαθμιστεί σε σχέση με την προηγούμενη έκδοση. Εξακολουθεί να ενεργοποιεί είτε 1x είτε 2x ζουμ. Ο φακός Ultra Wide αναβαθμίστηκε, ωστόσο, και φαίνεται να είναι ο φακός που χρησιμοποίησε η Apple για τα μοντέλα iPhone 15 Pro.

Τι νέο υπάρχει σε σύγκριση με το iPhone 15 :

1.Φακός Fusion 48 megapixel f/1.6
2.Φακός 12 megapixel f/2.2 Ultra Wide
3.Μacro φωτογραφίες με Ultra Wide
4.Spatial φωτογραφίες για το Vision Pro
5.Γρήγορη λήψη βίντεο έως 4K στα 60 fps στο Dolby Vision
6.Εγγραφή spatial ήχου
7.Μείωση θορύβου ανέμου για καθαρότερη ποιότητα ήχου κατά την εγγραφή βίντεο

Τα μοντέλα Pro εξακολουθούν να υπερέχουν όσον αφορά τον τηλεφακό, την Ultra Wide κάμερα, το φλας και τη σταθεροποίηση εικόνας, καθώς το iPhone 16 δεν διαθέτει φακό τηλεφακού, έχει Ultra Wide με λιγότερα MP και δεν έχει οπτική σταθεροποίηση εικόνας με μετατόπιση αισθητήρα δεύτερης γενιάς. Τα μοντέλα Pro έχουν επίσης ProRes και ProRAW.

iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max

Το iPhone 16 Pro και το Pro Max έχουν και τα δύο ζουμ 5x φέτος, καθώς και ένας νέος φακός Ultra Wide 48 megapixel που είναι η νέα προσθήκη που ξεχωρίζει για τη λήψη macro.

1.Ultrawide φακός 48 megapixel που μετονομάστηκε σε φακός “Fusion”. Ίδιο διάφραγμα f/2.2.
2.Αισθητήρας τεσσάρων pixel δεύτερης γενιάς για μηδενική καθυστέρηση κλείστρου για εικόνες RAW 48 megapixel
3.Νέος Ultra Wide φακός 48 megapixel
4.5x Telephoto και για τα δύο μοντέλα Pro
5.Καλύτερες λήψεις macro
6.Εγγραφή βίντεο 4K Dolby Vision 100 και 120 fps
7.Εγγραφή βίντεο Dolby Vision 120 fps 1080p
8.Εγγραφή βίντεο 4K Dolby Vision Slo-mo 120 fps
9.Επιλογή αλλαγής ταχύτητας αναπαραγωγής κατά την επεξεργασία
10.Εγγραφή βίντεο ProRes έως και 4K στα 120 fps (απαιτείται εξωτερικός SSD)
11.Γρήγορη λήψη βίντεο έως 4K στα 60 fps στο Dolby Vision
12.Spatial ηχογράφηση
13.Νέα συστοιχία τεσσάρων μικροφώνων με πιο αληθινό ήχο
14.Μείωση θορύβου ανέμου για καθαρότερη ποιότητα ήχου κατά την εγγραφή βίντεο

Όλα τα μοντέλα iPhone 16

Υπάρχουν πολλά χαρακτηριστικά που έχουν προστεθεί στη σειρά του iPhone 16.

Έλεγχος κάμερας

Όλα τα μοντέλα iPhone 16 διαθέτουν ένα νέο κουμπί Camera Control που έχει σχεδιαστεί για να διευκολύνει τη γρήγορη λήψη φωτογραφιών και βίντεο. Το κουμπί είναι ευαίσθητο στην αφή και τη δύναμη, επομένως υποστηρίζει σάρωση και άλλες χειρονομίες για εναλλαγή μεταξύ των επιλογών της κάμερας.

Ένα μόνο κλικ ανοίγει την κάμερα, ένα δεύτερο κλικ τραβάει μια φωτογραφία και ένα παρατεταμένο κλικ ξεκινά μια εγγραφή βίντεο. Ένα ελαφρύ πάτημα ανοίγει επιλογές ελέγχου όπως το ζουμ και μπορείτε να ανταλλάξετε εργαλεία με ένα διπλό ελαφρύ πάτημα. Προσαρμόστε παραμέτρους όπως το ζουμ και την έκθεση με μια σάρωση. Αργότερα φέτος, η Apple προσθέτει μια λειτουργία Apple Intelligence Camera Control που θα επιτρέπει στους χρήστες του iPhone 16 να στρέφουν την κάμερα σε ένα αντικείμενο και να λαμβάνουν περισσότερες πληροφορίες σχετικά με αυτό.

Νέα φωτογραφικά στιλ

Το Photographic Styles ήταν μια επιλογή εδώ και αρκετό καιρό, αλλά η Apple αναθεώρησε τη λειτουργία φέτος. Υπάρχουν νέα στυλ για να διαλέξετε και η Apple επιτρέπει πολύ περισσότερο έλεγχο στον τρόπο εφαρμογής του στυλ.

Μπορείτε να κάνετε προεπισκόπηση των φωτογραφικών στιλ ζωντανά πριν κάνετε μια αλλαγή. Μπορείτε να αλλάξετε τον τρόπο εμφάνισης ενός στυλ με το πληκτρολόγιο ελέγχου που σας επιτρέπει να προσαρμόσετε τον τόνο και το χρώμα. Η ένταση συγκεκριμένων χρωμάτων και ο τόνος μπορούν να αλλάξουν, ώστε να μπορείτε να κάνετε προσαρμογές που δεν επηρεάζουν ολόκληρο τον συνδυασμό χρωμάτων μιας εικόνας.

Η Apple λέει ότι η απόδοση του τόνου του δέρματος είναι πιο προηγμένη από πριν, επομένως μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε ένα στυλ κλήσης στην αγαπημένη σας εμφάνιση και στη συνέχεια να το προσθέσετε σε όλες τις εικόνες που τραβάτε. Μπορείτε επίσης να αλλάξετε το στυλ φωτογραφίας μετά τη λήψη μιας εικόνας, κάτι που δεν ήταν επιλογή με προηγούμενα μοντέλα.

Μίξη ήχου

Το Audio Mix είναι μια δυνατότητα βίντεο που εκμεταλλεύεται τη λήψη spatial ήχου. Μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε για να προσαρμόσετε τον τρόπο που ακούγονται οι φωνές στα βίντεο και υπάρχουν τρεις διαφορετικές επιλογές.

Εντός καρέ – Καταγράφει μόνο τις φωνές των ανθρώπων στην κάμερα, ακόμα κι αν μιλούν άτομα εκτός κάμερας.
Studio – Κάνει τις φωνές να ακούγονται σαν η ηχογράφηση να έγινε σε επαγγελματικό στούντιο με ηχομόνωση. Μια εγγραφή θα ακούγεται σαν το μικρόφωνο να ήταν κοντά στο στόμα του θέματος.
Cinematic – Καταγράφει όλες τις φωνές και τις ενοποιεί στο μπροστινό μέρος της οθόνης, με τον τρόπο που διαμορφώνεται ο ήχος για ταινίες.

Οι προπαραγγελίες για τα μοντέλα iPhone 16 θα ξεκινήσουν την Παρασκευή, 13 Σεπτεμβρίου, ενώ η κυκλοφορία θα ακολουθήσει την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Pro: Θα χρησιμοποιήσει το chip 2nm της Apple το 2025

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τσιπ 2 nm το 2025, πάνω στην ώρα για την κυκλοφορία του iPhone 17.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Πιστοποιημένη από τον FDA η λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας

O FDA παρείχε πιστοποίηση για το Hearing Aid των AirPods και τώρα πιστοποιεί τη λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας του Apple Watch.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Η αντικατάσταση της μπαταρίας του θα κοστίσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο iPhone

Η Apple αποφάσισε να αυξήσει την τιμή για την αντικατάσταση της μπαταρίας στα premium iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Κυκλοφόρησε η μεγάλη ενημέρωση της Apple – Ποιες συσκευές θα την πάρουν

Το iOS 18 κυκλοφορεί επίσημα σε χρήστες σε όλο τον κόσμο στα υποστηριζόμενα iPhone που είναι συμβατά με την ενημέρωση λογισμικού.