iPhone 16: Όλες οι φήμες για το σύστημα κάμερας

iPhone 16, iPhone 16: Όλες οι φήμες για το σύστημα κάμερας

Το iPhone 16 αναμένεται να έρθει τον Σεπτέμβριο χωρίς τεράστιες αναβαθμίσεις στο σύστημα της κάμερας, σύμφωνα με τις σχετικές φήμες, ή καλύτερα την απουσία αυτών.

Οι πιθανότητες είναι με το ότι οι κάμερες που χρησιμοποιούνται στο iPhone 16 θα είναι οι ίδιες με αυτές που βρέθηκαν στο iPhone 15, δηλαδή μια κύρια κάμερα 48MP σε συνδυασμό με 12MP ultrawide, selfie και τηλεφακό (στα μοντέλα Pro) κάμερες. Ενώ τόσο τα κανονικά όσο και τα Pro iPhone θα μπορούσαν να χρησιμοποιούν την ίδια κύρια ανάλυση 48MP, ο αισθητήρας στα μοντέλα Pro θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος για να δώσει στα πιο ακριβά iPhone ένα μεγαλύτερο πλεονέκτημα στη φωτογραφία.

Η κύρια κάμερα 48MP θα μπορούσε να λάβει αναβάθμιση μεγέθους, λέει μια πηγή, υποστηρίζοντας ότι ο νέος αισθητήρας θα έχει μέγεθος 1/1,14 ίντσες (0,87 ίντσες) αντί για τις τρέχουσες 1/1,28 ίντσες (0,78 ίντσες). Ένας μεγαλύτερος αισθητήρας θα πρέπει να μεταφραστεί σε φωτεινότερες και πιο πολύχρωμες εικόνες.

Ένας δεύτερος αισθητήρας 48MP θα μπορούσε να προστεθεί στις υπερευρυγείς κάμερες των μοντέλων Pro, επιτρέποντας τα ίδια πλεονεκτήματα, και ίσως ακόμη και πλήρεις λήψεις ProRes 48MP, στο ευρύτερο επίπεδο μεγέθυνσης 0,5x του iPhone. Μια δεύτερη πηγή υποστηρίζει τη φήμη υπερευρείας αισθητήρα 48MP για τα μοντέλα Pro.

Εν τω μεταξύ, τα τυπικά μοντέλα θα μπορούσαν να επανέλθουν στην κατακόρυφη διάταξη κάμερας που είδαμε τελευταία φορά στο iPhone 12. Αυτό μπορεί να αλλάζει προκειμένου να υποστηρίζεται η εγγραφή spatial βίντεο για το Vision Pro και άλλα headset.

Ακούστηκε επίσης ότι υπάρχει μια βελτιωμένη κάμερα τηλεφακού τόσο στο iPhone 16 Pro όσο και στο iPhone 16 Pro Max, με πολλές φήμες να υποστηρίζουν ότι το iPhone 16 Pro θα υιοθετήσει τον τηλεφακό τετραπρισμού με δυνατότητες ζουμ 5x. Τόσο ο τηλεφακός όσο και ο κύριος φακός μπορεί επίσης να έχουν φακό υψηλότερης ποιότητας. Αυτό θα μπορούσε να μεταφραστεί σε μια μεγαλύτερη μονάδα κάμερας στο iPhone 16 Pro.

Περιμένουμε τις ίδιες κάμερες selfie 12MP στο iPhone 16 όπως είδαμε στο iPhone 15. Δεν θα υπάρξει καμία μεγάλη αλλαγή μέχρι το iPhone 17, λέει μια πηγή, όταν θα αρχίσει να χρησιμοποιεί αισθητήρες 24MP.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple featured

Η Apple ψάχνει ακόμα συνεργάτη για το Apple Intelligence στην Κίνα

Για το iOS 18, η Apple συνεργάζεται με τη OpenAI για να ενσωματώσει το ChatGPT ωστόσο αυτό δεν θα ισχύει για την τεράστια αγορά της Κίνας.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple μπορεί να αποκάλυψε κατά λάθος πώς θα είναι διαφορετικό

Η Apple μπορεί να μας άφησε άθελά της να ρίξουμε μια ματιά στα σχέδιά της για το iPhone 16, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πολύ σύντομα.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.

Software Apple ChatGPT featured

iOS 18: Η Apple δεν πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT

Εκτός από το Apple Intelligence, η Apple ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που θα επιτρέψει στη Siri να έχει πρόσβαση στο ChatGPT.