iPhone 16: Όλα όσα μπορεί να κάνει το Camera Control button

Apple iPhone 16, iPhone 16: Όλα όσα μπορεί να κάνει το Camera Control button

Τα μοντέλα iPhone 16 που παρουσίασε η Apple διαθέτουν όλα ένα νέο κουμπί ελέγχου κάμερας που βρίσκεται στη δεξιά πλευρά του iPhone κάτω από το κουμπί λειτουργίας.

Το κουμπί Camera Control μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές διαφορετικές λειτουργίες κατά τη λήψη εικόνων και βίντεο.

Η Apple λέει ότι το κουμπί Camera Control προορίζεται να λειτουργεί είτε σε οριζόντια είτε σε κατακόρυφη λειτουργία και κατασκευάστηκε με αισθητήρα δύναμης και αισθητήρα αφής για να υποστηρίζει διαφορετικές χειρονομίες.

-Ένα κλικ – Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα (ή μια εφαρμογή τρίτου μέρους).
-Ένα μόνο κλικ, Κάμερα ανοιχτή – Λήψη φωτογραφίας.
-Κάντε κλικ και κρατήστε πατημένο – Ανοίξτε την εφαρμογή Κάμερα, ξεκινήστε μια εγγραφή βίντεο.
-Ελαφρύ πάτημα – Ανοίξτε χειριστήρια όπως ζουμ. Αυτό το κουμπί θα κλειδώσει επίσης την εστίαση και την έκθεση (θα έρθει αυτό το φθινόπωρο) για βρείτε ξανά το κάδρο λήψεων χωρίς απώλεια εστίασης.
-Ελαφρύ διπλό πάτημα – Ανεβάστε το μενού προεπισκόπησης της κάμερας για να επιλέξετε διαφορετικά στοιχεία ελέγχου, όπως έκθεση ή βάθος πεδίου.
-Σύρετε – Εναλλάξτε τις διαθέσιμες επιλογές προσαρμογής και αλλάξτε επίσης παραμέτρους όπως ζουμ, έκθεση ή βάθος πεδίου όταν επιλέγεται ένα στοιχείο ελέγχου.

Το κουμπί διαθέτει υποστήριξη λογισμικού σε βάθος, ώστε να μπορείτε επίσης να κάνετε εναλλαγή μεταξύ λειτουργιών ελέγχου χωρίς να χρειάζεται να μεταβείτε στην εφαρμογή Κάμερα με μη αυτόματο τρόπο.

-Προσαρμόστε το ζουμ
-Προσαρμόστε την έκθεση
-Ρυθμίστε το βάθος πεδίου
-Σύρετε μέσα από διαφορετικές στυλιστικές επιλογές

Οι προγραμματιστές τρίτων θα μπορούν να επωφελούνται από το Camera Control για τις εφαρμογές τους για την προσαρμογή των ρυθμίσεων και θα λειτουργεί σε εφαρμογές κοινωνικών μέσων όπως το Snapchat.

Αργότερα φέτος, το Camera Control θα μπορεί να λειτουργήσει με μια νέα δυνατότητα οπτικής νοημοσύνης. Οι χρήστες θα μπορούν να ανοίξουν την εφαρμογή Κάμερα και να την κατευθύνουν σε ένα αντικείμενο για να λάβουν πληροφορίες για αυτό το αντικείμενο με μια κίνηση κλικ και κρατώντας το πατημένο. Αν το δείξετε σε ένα εστιατόριο, για παράδειγμα, θα εμφανιστούν ώρες και βαθμολογίες, ενώ στρέφοντάς το σε ένα φυτό θα αναγνωρίσει το φυτό. Η χρήση οπτικού ελέγχου με κάτι που έχει ημερομηνία, όπως ένα φυλλάδιο, θα προσθέσει την ημερομηνία στην εφαρμογή Ημερολόγιο.

Το Camera Control θα λειτουργεί ως πύλη σε εργαλεία τρίτων, όπως όταν οι χρήστες θέλουν να αναζητήσουν στο Google ένα αντικείμενο για να αγοράσουν ή να χρησιμοποιήσουν το ChatGPT για να λύσουν ένα πρόβλημα.

Υπάρχουν ρυθμίσεις που θα επιτρέψουν στους χρήστες να αλλάξουν την ταχύτητα διπλού πατήματος και την ευαισθησία του κουμπιού για ένα ελαφρύ πάτημα.

Το Camera Control έχει sapphire glass με λεία υφή, που περιβάλλεται από ανοξείδωτο ατσάλι. Είναι τοποθετημένο λίγο στο πλαίσιο του iPhone και ο αισθητήρας δύναμης έχει απτική ανάδραση για να έχει αίσθηση σαν κλείστρο κάμερας DSLR.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Pro: Θα χρησιμοποιήσει το chip 2nm της Apple το 2025

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τσιπ 2 nm το 2025, πάνω στην ώρα για την κυκλοφορία του iPhone 17.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Πιστοποιημένη από τον FDA η λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας

O FDA παρείχε πιστοποίηση για το Hearing Aid των AirPods και τώρα πιστοποιεί τη λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας του Apple Watch.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Η αντικατάσταση της μπαταρίας του θα κοστίσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο iPhone

Η Apple αποφάσισε να αυξήσει την τιμή για την αντικατάσταση της μπαταρίας στα premium iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: Κυκλοφόρησε η μεγάλη ενημέρωση της Apple – Ποιες συσκευές θα την πάρουν

Το iOS 18 κυκλοφορεί επίσημα σε χρήστες σε όλο τον κόσμο στα υποστηριζόμενα iPhone που είναι συμβατά με την ενημέρωση λογισμικού.