iPhone 16: Περιορισμένες οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης λίγο ανεπαρκούς RAM

iPhone 16, iPhone 16: Περιορισμένες οι δυνατότητες τεχνητής νοημοσύνης λίγο ανεπαρκούς RAM

Η Apple ετοιμάζει πολλά σχετικά με τη γενετική τεχνητή νοημοσύνη, ωστόσο οι χρήστες θα χρειαστούν ένα iPhone 15 Pro ή ένα iPhone 15 Pro Max το λιγότερο, καθώς και οι δύο ναυαρχίδες διαθέτουν 8 GB RAM.

Η ίδια μνήμη λέγεται ότι διατηρείται στη σειρά iPhone 16, αλλά. σύμφωνα με έναν αναλυτή, εξακολουθεί να είναι ανεπαρκής αριθμός. Δηλώνει ότι η Apple αντιμετωπίζει σοβαρούς περιορισμούς στην ανάπτυξη των Μεγάλων Γλωσσικών Μοντέλων (LLM) οn device.

Ο αναλυτής της TF International Securities Ming-Chi Kuo έκανε προβλέψεις στο τελευταίο ιστολόγιο Medium, μιλώντας για το τι σκοπεύει να αποκαλύψει η Apple κατά τη διάρκεια του WWDC 2024. Ενώ ο Kuo πιστεύει ότι η Apple εργάζεται στα LLM που βασίζονται στο cloud και on device, δεν πιστεύει ότι η εταιρεία θα προχωρήσει σε σχετική ανακοίνωση κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Αναφέρει επίσης ότι τα LLM που βασίζονται στο cloud είναι δύσκολο να εκπαιδευτούν, επομένως η Apple απαιτεί τεράστιο χρόνο ανάπτυξης. Όσον αφορά το AI on device, η πρόοδος είναι ελάχιστη λόγω της μνήμης RAM 8 GB του iPhone 16.

«Η τελευταία έρευνά μου δείχνει ότι η Apple αναπτύσσει τα LLM που βασίζονται στο cloud και on device. Ωστόσο, είναι απίθανο η Apple να ανακοινώσει πρόοδο ανάπτυξης που θα υπερβαίνει σημαντικά τις προσδοκίες της αγοράς στο WWDC 2024. Τα LLM που βασίζονται στο cloud απαιτούν περισσότερο χρόνο για εκπαίδευση και η ανάπτυξη των LLM οn device περιορίζεται επί του παρόντος από τα 8 GB DRAM του iPhone 16».

Eίναι γνωστό πως οι κατασκευαστές τηλεφώνων δεν μπορούν να προσφέρουν πλήρη πακέτα LLM on device στο ευρύ κοινό, επειδή οι απαιτήσεις μνήμης δεν είναι επαρκείς. Μια εκτίμηση αναφέρει ότι τα smartphone Android με 20 GB μνήμης RAM θα ​​γίνουν συνηθισμένο θέαμα, καθώς αυτές οι συσκευές θα έχουν επαρκή μνήμη για την εκτέλεση LLM on device. Η Apple λέγεται ότι ερευνά τον τρόπο αποθήκευσης μοντέλων μεγάλων γλωσσών στη μνήμη flash, κάτι που θα διευκολύνει πολύ τη μεταφορά αυτής της τεχνολογίας σε πολλές συσκευές.

Δυστυχώς, με βάση την τελευταία πρόβλεψη του Kuo, μια σημαντική ανακάλυψη από την πλευρά της Apple εξακολουθεί να είναι ένα όνειρο και απαιτείται περισσότερη πρόοδος. Ωστόσο, έχει αναφερθεί ότι η εταιρεία εκτελεί περισσότερες λειτουργίες AI οn device από αυτές που βασίζονται σε cloud, με αποτέλεσμα ταχύτερες λειτουργίες. Αυτό μπορεί να εξηγήσει γιατί το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max είναι οι μόνες δύο συσκευές που περιλαμβάνονται στη λίστα συμβατότητας. Μόλις πρόσφατα, μάθαμε ότι οι χρήστες μπορούν να εξαιρεθούν από τις δυνατότητες παραγωγής τεχνητής νοημοσύνης του iOS 18, οι οποίες φέρεται να ονομάζονται «Apple Intelligence».

Ίσως με την εισαγωγή των iPhone 17 Pro και iPhone 17 Pro Max, τα οποία φημολογείται ότι διαθέτουν 12 GB RAM, η Apple μπορεί να έχει περισσότερη ελευθερία όταν φέρνει χαρακτηριστικά τεχνητής νοημοσύνης on device σε μελλοντικές ναυαρχίδες.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΚΝ

Ήδη εταιρείες όπως η Samsung δίνουν τη δυνατότητα στα υπάρχοντα κινητά με 8 RAM μνήμη να χρησιμοποιούν ως επιπλέον RAM κομμάτι από τον αποθηκευτικό χώρο έως 16 GB επιπλέον.
Αυτο κάνει πολλά κινητά android να πλεονεκτούν έναντι της Apple που στηρίζεται στο πολυτελές brand που έφτιαξε και όχι στην καινοτομία για να πουλάει.

Ιωάννης

Δε φτάνουν τα 8;;
Αυτοι πριν 10 χρονια δε μας έλεγαν ότι το 1gb είναι υπεραρκετό;
Απατεώνες..

ΑΝΔΡΕΑΣ

Έτσι είναι παιδιά μου! Για την καλή την πριμιουμ ον ντιβαισ ΑΙ πρέπει να έχετε και τα αντίστοιχα πριμιουμ iphone. Οπότε ξέρετε τι ΠΡΕΠΕΙ να κάνετε. Η Θεά μας σας χρειάζεται σε αυτό το νέο breakthrough inovation
Όσο ανεβαίνουν τα ευρωδόλλαρα, ανεβαίνει και το IQ της ΑΙ μας. Σκεφτείτε εάν θέλετε να είστε μειωμένης αντίληψης υπηκόοι μας. Δε λέω κατι άλλο …

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple μπορεί να αποκάλυψε κατά λάθος πώς θα είναι διαφορετικό

Η Apple μπορεί να μας άφησε άθελά της να ρίξουμε μια ματιά στα σχέδιά της για το iPhone 16, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πολύ σύντομα.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.

Software Apple ChatGPT featured

iOS 18: Η Apple δεν πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT

Εκτός από το Apple Intelligence, η Apple ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που θα επιτρέψει στη Siri να έχει πρόσβαση στο ChatGPT.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Τα πιο εντυπωσιακά leaks για το επερχόμενο μοντέλο

To iPhone 16 Pro που αναμένεται τον Σεπτέμβριο θα είναι το iPhone με τη μεγαλύτερη τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργήθηκε ποτέ.