iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max: Αποκαλύφθηκαν οι πλήρεις διαστάσεις

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max: Αποκαλύφθηκαν οι πλήρεις διαστάσεις

Φέτος, η Apple πρόκειται να αυξήσει το μέγεθος των premium iPhone της μετά από αρκετά χρόνια, με το iPhone 16 Pro να φημολογείται ότι είναι στις 6,3 ίντσες (από 6,1) και το Pro Max 6,9 ίντσες (από 6,7), ωστόσο μέχρι τώρα δεν είχαμε πλήρη εικόνα για κάθε διάσταση.

Παρά το γεγονός ότι είναι μεγαλύτερα τηλέφωνα, μια διάσταση που μειώνεται στα μοντέλα iPhone 16 Pro είναι το περίγραμμα της οθόνης.

Οι leakers που μοιράζονται πληροφορίες στο Weibo, Ice Universe και Instant Digital, επιβεβαίωσαν τώρα τα φημολογούμενα μεγέθη του πλαισίου τόσο για το iPhone 16 Pro όσο και για το iPhone 16 Pro Max, παρέχοντας μια ολοκληρωμένη εικόνα των διαστάσεων των συσκευών επόμενης γενιάς της Apple πριν από την κυκλοφορία τους τον Σεπτέμβριο.

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max: Αποκαλύφθηκαν οι πλήρεις διαστάσεις

Πέρυσι, η Apple μείωσε το περίγραμμα της οθόνης στα μοντέλα iPhone 15 Pro χρησιμοποιώντας υπερ-καλούπωμα χαμηλής πίεσης έγχυσης ή LIPO. Φέτος, η Apple λέγεται ότι χρησιμοποιεί την τεχνολογία Border Reduction Structure (BRS), η οποία επιτρέπει μια πιο συμπαγή και αποτελεσματική διάταξη των κυκλωμάτων κάτω από την οθόνη, με αποτέλεσμα ακόμη πιο λεπτά πλαίσια.

Όπως δείχνουν οι πίνακες, το περίγραμμα της οθόνης στο iPhone 16 Pro είναι 1,2 mm (κάτω από 1,71 mm), που είναι μείωση 30%. Εν τω μεταξύ, το περίγραμμα στο μεγαλύτερο iPhone 16 Pro Max είναι 1,15 mm (κάτω από 1,55 mm), που είναι μείωση 26%. Συγκριτικά, το περίγραμμα στο Samsung Galaxy S24 Ultra είναι 1,5 mm.

Οι μειώσεις αναμένεται να δώσουν στα premium smartphone της Apple το «στενότερο πλαίσιο οθόνης στον κόσμο». Αλλά για να έχετε μια καλύτερη ιδέα για τη διαφορά μεταξύ του περσινού iPhone 15 Pro Max και του επερχόμενου iPhone 16 Pro Max, ο Ice Universe μοιράστηκε την παρακάτω εικόνα.

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max: Αποκαλύφθηκαν οι πλήρεις διαστάσεις

Για όσους έχουν ένα iPhone 15 Pro η διαφορά μπορεί να φαίνεται μικρή αλλά για όσους σχεδιάζουν να κάνουν αναβάθμιση από ένα παλαιότερο μοντέλο iPhone “Pro”, είναι αρκετά εμφανή. Ο leaker παρείχε την ακόλουθη σύγκριση του iPhone 16 Pro Max μαζί με το iPhone 13 Pro Max, που κυκλοφόρησε το 2021.

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max: Αποκαλύφθηκαν οι πλήρεις διαστάσεις

Εάν τα πιο λεπτά πλαίσια δεν φαίνονται τόσο μεγάλη υπόθεση από μόνα τους, τα νέα iPhone διαθέτουν επίσης αναβαθμισμένη τεχνολογία κάμερας, νέο capture button, νέα τσιπ μόντεμ, νέες επιλογές χρωμάτων και πολλά άλλα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple μπορεί να αποκάλυψε κατά λάθος πώς θα είναι διαφορετικό

Η Apple μπορεί να μας άφησε άθελά της να ρίξουμε μια ματιά στα σχέδιά της για το iPhone 16, το οποίο πρόκειται να παρουσιάσει πολύ σύντομα.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Mια πρώτη ματιά στα μηνύματα μέσω δορυφόρου

Η Apple επεκτείνει σταδιακά τη σουίτα δυνατοτήτων δορυφορικής συνδεσιμότητας για iPhone και το iOS 18 φέρνει ένα σημαντικό νέο με τη μορφή Μηνυμάτων μέσω δορυφόρου.

Software Apple ChatGPT featured

iOS 18: Η Apple δεν πληρώνει την OpenAI για να χρησιμοποιήσει το ChatGPT

Εκτός από το Apple Intelligence, η Apple ανακοίνωσε μια συνεργασία με την OpenAI που θα επιτρέψει στη Siri να έχει πρόσβαση στο ChatGPT.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro: Τα πιο εντυπωσιακά leaks για το επερχόμενο μοντέλο

To iPhone 16 Pro που αναμένεται τον Σεπτέμβριο θα είναι το iPhone με τη μεγαλύτερη τεχνητή νοημοσύνη που δημιουργήθηκε ποτέ.