iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max: Έτσι θα μοιάζουν οι συσκευές

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max: Έτσι θα μοιάζουν οι συσκευές

Το MacRumors απέκτησε πρόσφατα πληροφορίες για τη νέα σειρά iPhone της Apple για το 2024, συμπεριλαμβανομένης μιας ματιάς σε πρωτότυπα των συσκευών Pro. Η ιστοσελίδα δημιούργησε μια σειρά από μακέτες βασισμένες στα εσωτερικά σχέδια της Apple και, ενώ τα πρωτότυπα δεν έχουν οριστικοποιηθεί, οι εικόνες μας αντιπροσωπεύουν την πιο ξεκάθαρη μέχρι στιγμής εμφάνιση αυτού που μπορούμε να περιμένουμε από τα iPhone της επόμενης γενιάς.

Εκτός από τις καμπύλες άκρες και το πλαίσιο τιτανίου που παρουσίασε η Apple με το iPhone 15 Pro, η επόμενη γενιά iPhone 16 Pro και ‌iPhone 16 Pro‌ Max πρόκειται να διαθέτουν αυξημένα μεγέθη οθόνης και ένα νέο capacitive κουμπί λήψης.

Πολλές πηγές αναφέρουν πως το iPhone 16 Pro (κωδική ονομασία Diablo) και το iPhone 16 Pro‌ Max (κωδικό όνομα Lightning) θα έχουν μεγαλύτερες οθόνες, με διαστάσεις 6,3 ίντσες και 6,9 ίντσες, από 6,1 ίντσες και 6,7 ίντσες. Αυτό ίσως σχετίζεται με την κάμερα 5x tetraprism Telephoto, η οποία αναμένεται να είναι διαθέσιμη και στα δύο μοντέλα Pro iPhone φέτος. Με τη σειρά iPhone 15, μόνο το μεγαλύτερο iPhone 15 Pro Max περιλαμβάνει τον τηλεφακό 5x. Το αυξημένο μέγεθος των φετινών συσκευών θα δώσει στην Apple τον χώρο να προσθέσει την κάμερα Tetraprism Telephoto τόσο στο iPhone 16 Pro‌ όσο και στο 16 Pro Max.

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max: Έτσι θα μοιάζουν οι συσκευές

Ενώ ο συνολικός παράγοντας μορφής και ο γενικός σχεδιασμός των iPhone 16 Pro‌ και iPhone 16 Pro‌ Max παρέμειναν συνεπείς στη φάση ανάπτυξης της Apple, η εταιρεία έχει πειραματιστεί με διαφορετικές σχεδιαστικές λεπτομέρειες για τις συσκευές. Υπήρχαν τέσσερις συνολικές διαμορφώσεις κουμπιών που δοκιμάστηκαν και η Apple φαίνεται να έχει καταλήξει σε ένα σχέδιο κουμπιών παρόμοιο με αυτό του iPhone 15 Pro, αν και με ένα πρόσθετο κουμπί στη δεξιά πλευρά της συσκευής.

Όπως και με το iPhone 15 Pro και το iPhone 15 Pro Max, και τα δύο Pro μοντέλα της σειράς iPhone 16 θα είναι εξοπλισμένα με Action Button πολλαπλών χρήσεων. Το κουμπί μπορεί να ρυθμιστεί ώστε να εκτελεί μια σειρά λειτουργιών, ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη. Ενώ η Apple έχει πειραματιστεί με μεγαλύτερα μεγέθη και διαφορετικά σχέδια, η τρέχουσα τεκμηρίωση σχεδιασμού υποδηλώνει ότι το Action Button θα έχει το ίδιο μέγεθος με αυτό που βρίσκεται στο τρέχον ‌iPhone 15 Pro‌.

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max: Έτσι θα μοιάζουν οι συσκευές

Ο leaker του Weibo “Instant Digital” ισχυρίστηκε τον Οκτώβριο ότι το iPhone 16 Pro θα διαθέτει ένα Action button που βρίσκεται στο ίδιο επίπεδο με το πλαίσιο της συσκευής. Αν και οι πληροφορίες που είδαν στο MacRumors επιβεβαιώνουν αυτόν τον ισχυρισμό, ήταν χαρακτηριστικό του προηγούμενου σταδίου ανάπτυξης “Proto1”. Με την τρέχουσα σχεδίαση “Proto2”, το κουμπί δεν είναι πλέον στο ίδιο επίπεδο με το πλαίσιο και δεν είναι πλέον τόσο μεγάλο.

Στη δεξιά πλευρά, τα μοντέλα iPhone 16 Pro διαθέτουν ένα ολοκαίνουργιο Capture button, το οποίο αναπτύχθηκε με την κωδική ονομασία Nova. Αναμένεται να είναι ένα capacitive κουμπί με λειτουργία αισθητήρα δύναμης και ο Mark Gurman του Bloomberg πρόσφατα επιβεβαίωσε ότι θα χρησιμοποιηθεί για λήψη βίντεο. Βρίσκεται κάτω από το κουμπί λειτουργίας, πράγμα που σημαίνει ότι στα μοντέλα των ΗΠΑ, η Apple μετακινεί την κεραία mmWave από τη δεξιά πλευρά της συσκευής στην αριστερή πλευρά. Το capture button θα είναι στο ίδιο επίπεδο με το πλαίσιο του iPhone και δεν θα προεξέχει όπως τα κουμπιά λειτουργίας και έντασης ήχου.

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro & iPhone 16 Pro Max: Έτσι θα μοιάζουν οι συσκευές

Όσον αφορά τα υλικά, τα iPhone 16 Pro‌ και iPhone 16 Pro‌ Max θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το ίδιο Titanium Grade 5 (Ti-6Al-4V) που χρησιμοποιείται για το iPhone 15 Pro, χωρίς σημαντικές αλλαγές στο συνολικό φινίρισμα. Όσον αφορά τα χρώματα, τα πρωτότυπα της Apple χρησιμοποιούν ένα χρώμα “Ασημί”, το οποίο διατίθεται στην αγορά από την Apple ως “Λευκό Τιτάνιο”. Η τεκμηρίωση υποδηλώνει ότι η Apple έχει χρησιμοποιήσει μέχρι στιγμής τα υπάρχοντα χρώματα από τα iPhone 15 Pro‌ και Pro Max για δοκιμαστικούς σκοπούς, σχεδιάζοντας να προσθέσει άλλη επιλογή χρώματος για την οποία δεν υπάρχουν πληροφορίες αυτή τη στιγμή.

Αυτές οι μακέτες μπορεί να απεικονίζουν με ακρίβεια την τρέχουσα σχεδίαση των ‌iPhone 16 Pro‌ και Pro Max αλλά, καθώς οι συσκευές βρίσκονται ακόμη σε αρχικό στάδιο ανάπτυξης, είναι πολύ πιθανό ο σχεδιασμός να αλλάξει στη συνέχεια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Internet Apple iPad Pro

iPad Pro (2024): Είναι πράγματι αυτή η χειρότερη διαφήμιση που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple;

Πολλή αρνητική κριτική έχει συγκεντρώσει σε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης η πρώτη διαφήμιση που δημοσίευσε η Apple για το iPad Pro.

Gear Apple iPad Pro

iPad Pro (2024): Το πιο ακριβό μέχρι σήμερα – Το μοντέλο με τις κορυφαίες προδιαγραφές και όλα τα αξεσουάρ ξεπερνά τις 3.000 $

Τα ολοκαίνουργια μοντέλα iPad Pro της Apple κοστίζουν πάνω από 3.000 $ όταν είναι πλήρως διαμορφωμένα με όλες τις επιλογές και αξεσουάρ.

Gear Apple Apple Pencil iPad Pro

Όλα τα επίσημα βίντεο από την εκδήλωση της Apple την παρουσίαση των νέων iPad

Τσιπ Μ4, iPad Pro και iPad Air, Apple Pencil Pro και Magic Keyboard είναι μερικά από τα προϊόντα που παρουσίασε η Apple στο “Let Loose” event.

Gear Apple iPad Pro

Apple M4 chip: Με το ταχύτερο Νeural Engine που έχει κατασκευάσει η εταιρεία

Η Apple παρουσίασε επίσημα το τσιπ M4, το νεότερο σύστημά της σε τσιπ για τη σειρά iPad Pro 2024 που έρχεται με τον ταχύτερο Neural Engine.