iPhone 16 Pro & Pro Max: Τα πρώτα με οθόνη OLED υψηλής απόδοσης “Μ14” της Samsung

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro & Pro Max: Τα πρώτα με οθόνη OLED υψηλής απόδοσης “Μ14” της Samsung

Τα επερχόμενα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα είναι τα πρώτα smartphone της Apple που θα υιοθετήσουν την οθόνη OLED υψηλής απόδοσης “M14” της Samsung, σύμφωνα με νέο δημοσίευμα που έρχεται από τη Νότια Κορέα.

Σύμφωνα με το ETNews , η σειρά «M» πάνελ OLED της Samsung είναι κατασκευασμένη για κορυφαία smartphone, ενώ το «14» αναφέρεται στον αριθμό των υλικών υψηλής απόδοσης που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή τους. Το “M14” είναι η πρώτη σειρά του είδους του και το πάνελ λέγεται ότι έχει αναπτυχθεί για να προσφέρει ανώτερη φωτεινότητα και μακροζωία.

Η Samsung φέρεται να έχει κάνει παραγγελίες για τα υλικά M14 και ετοιμάζεται να παράγει μαζικά τις οθόνες το δεύτερο εξάμηνο του έτους για τα μοντέλα iPhone 16 Pro της Apple. Το smartphone Pixel 9 της Google είναι η μόνη άλλη συσκευή που αναμένεται να υιοθετήσει τις οθόνες υψηλής απόδοσης το 2024.

Μια προηγούμενη δημοσίευση από μέσο της Κίνας υποστήριξε ότι τα φετινά μοντέλα iPhone 16 Pro‌ θα διαθέτουν έως και 1.200 nits τυπικής φωτεινότητας SDR – αύξηση 20% σε σχέση με τα τρέχοντα μοντέλα – επομένως το νέο πάνελ της Samsung θα μπορούσε να είναι ο λόγος για την αναμενόμενη βελτίωση.

Η μέγιστη φωτεινότητα HDR αναμένεται να παραμείνει στα 1.600 nits, ίδια με την τρέχουσα οθόνη του iPhone 15 Pro.

Μια άλλη φήμη πέρυσι ήθελε όλα τα μοντέλα iPhone 16 να υιοθετούν νέα τεχνολογία οθόνης OLED με μικροφακούς για βελτιωμένη φωτεινότητα και μειωμένη κατανάλωση ενέργειας, αν και δεν είναι σαφές εάν αυτό σχετίζεται ειδικά με τα πάνελ M14.

Τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max θα έχουν μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης από τα μοντέλα iPhone 15 Pro, σύμφωνα με πολλές πηγές . Το iPhone 16 Pro θα έχει οθόνη μεγέθους 6,27 ιντσών (στρογγυλοποιημένη στις 6,3), ενώ το iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει οθόνη μεγέθους 6,85 ιντσών (στρογγυλοποιημένη στις 6,9).

Η Apple αναμένεται να λανσάρει τη σειρά iPhone 16 το φθινόπωρο ή περίπου στα μέσα Σεπτεμβρίου, όπως και τα προηγούμενα χρόνια.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple ετοιμάζεται για 100 εκατ. παραγγελίες – Τρεις λόγοι που θα μπορούσαν να το κάνουν πιο δημοφιλές από το iPhone 15

Η Apple αναμένει ότι το iPhone 16 θα πωληθεί ακόμα καλύτερα από το iPhone 15, κάνοντας λόγο για έως και 10 εκατ. επιπλέον μονάδες το 2024.

Gear Exynos Samsung

Galaxy Watch7 Ultra: Η Samsung ανακοινώνει το 3nm Exynos W1000 που θα το τροφοδοτεί

H Samsung ανακοίνωσε το chipset Exynos W1000, το οποίο πρόκειται να τροφοδοτήσει τα επερχόμενα Galaxy Watch7 και Watch7 Ultra.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: 10 νέες λειτουργίες αρχικής οθόνης και οθόνης κλειδώματος

Στο iOS 18, η Apple αναθεώρησε την αρχική οθόνη, εισάγοντας αλλαγές σχεδιασμού που επιτρέπουν περισσότερη προσαρμογή και εξατομίκευση.

Software Apple Google iPhone

Google Messages: Αφαιρέθηκε το εικονίδιο “μη κρυπτογράφησης end-to-end” από τις συνομιλίες RCS του iPhone

Με την έκδοση beta 2 για προγραμματιστές του iOS 18, χρήστες iPhone μπορούν να στέλνουν μηνύματα σε χρήστες Android χρησιμοποιώντας RCS.