iPhone 16 Pro: Χαμηλότερη από το αναμενόμενο φέρεται να είναι η ζήτηση

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro: Χαμηλότερη από το αναμενόμενο φέρεται να είναι η ζήτηση

H ζήτηση για τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max ήταν «χαμηλότερη από το αναμενόμενο» από τότε που οι συσκευές έγιναν διαθέσιμες για προπαραγγελία στις ΗΠΑ και σε δεκάδες άλλες χώρες την Παρασκευή, σύμφωνα με τον αξιόπιστο αναλυτή της Apple Μing-Chi Kuo.

Ο Kuo είπε ότι τα δεδομένα του βασίζονται σε μια «έρευνα της αλυσίδας εφοδιασμού» και σε εκτιμήσεις αποστολής που αναφέρονται στο ηλεκτρονικό κατάστημα της Apple.

Όπως εκτίμησε, οι πωλήσεις και των τεσσάρων μοντέλων iPhone 16 έφτασαν περίπου τα 37 εκατομμύρια μονάδες το πρώτο Σαββατοκύριακο αφότου η Apple άρχισε να δέχεται προπαραγγελίες, κάτι που είναι μειωμένο σχεδόν 13% σε σύγκριση με τις πωλήσεις του πρώτου Σαββατοκύριακου της σειράς iPhone 15 πέρυσι. Ο αναλυτής είπε ότι ένας βασικός παράγοντας για την πτώση είναι η χαμηλότερη ζήτηση για τα μοντέλα Pro, με τις πωλήσεις του iPhone 16 Pro και του iPhone 16 Pro Max το πρώτο Σαββατοκύριακο να εκτιμάται ότι μειώθηκαν κατά 27% και 16%, αντίστοιχα, σε σύγκριση με αυτές των iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max πωλήσεις κατά την αντίστοιχη περσινή περίοδο.

Τα απλά iPhone 16 και iPhone 16 Plus παρουσίασαν υψηλότερη ζήτηση από τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus κατά το πρώτο Σαββατοκύριακο των πωλήσεων, αλλά αυτό δεν ήταν αρκετό για να αντισταθμίσει τη χαμηλότερη ζήτηση για τα μοντέλα Pro, σύμφωνα με τον Kuo.

Ο αναλυτής είπε ότι ένας σημαντικός λόγος που τα μοντέλα iPhone 16 Pro έχουν χαμηλότερη από την αναμενόμενη ζήτηση είναι ότι το Apple Intelligence δεν θα είναι διαθέσιμο στις συσκευές όταν κυκλοφορήσουν την Παρασκευή. Αντίθετα, οι πρώτες λειτουργίες του θα κυκλοφορήσουν με το iOS 18.1 τον Οκτώβριο. Τέλος, επισήμανε ότι το iPhone αντιμετωπίζει «έντονο ανταγωνισμό» στην Κίνα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple iPhone iPhone 14 Pro

Τα τσιπ A16 της Apple κατασκευάζονται πλέον στο εργοστάσιο TSMC της Αριζόνα

Τα τσιπ Α16 κατασκευάζονται τώρα στις ΗΠΑ στο εργοστάσιο της TSMC στην Αριζόνα, σύμφωνα με τον ανεξάρτητο δημοσιογράφο Tim Culpan.

Smartphones Apple Galaxy iPhone 16 Pro Max

Φήμες ότι το Samsung Galaxy S25 Ultra θα έχει λεπτότερα πλαίσια από το iPhone 16 Pro Max

Η Apple μόλις κυκλοφόρησε το νέο iPhone 16 Pro Max με οθόνη 6,9 ιντσών και λεπτότερα πλαίσια, ωστόσο η Samsung ετοιμάζει την απάντησή της.

Smartphones featured iOS iPhone

iPhone 16: Είναι η ασύρματη ανάκτηση υλικολογισμικού προάγγελος ενός iPhone χωρίς θύρες;

Με το iOS 18, το iPhone 16 απέκτησε τη δυνατότητα ασύρματης ανάκτησης λογισμικού και αυτό ανοίγει το δρόμο για ένα μελλοντικό iPhone χωρίς καθόλου θύρες.

Smartphones featured Xiaomi

Xiaomi 14T και 14T Pro θα προσφέρουν τη λειτουργία Circle to Search

Το Circle to Search κυκλοφόρησε τον Ιανουάριο στη σειρά Galaxy S24 της Samsung και στη συνέχεια κυκλοφόρησε από την Google για τα δικά της Pixel.