iPhone 16 Pro: Leak από την Apple αποκαλύπτει τα προβλήματά του

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro: Leak από την Apple αποκαλύπτει τα προβλήματά του

Η κυκλοφορία της νέας σειράς iPhone 16 από την Apple θα πραγματοποιηθεί στις 9 Σεπτεμβρίου, αλλά οι νέες λεπτομέρειες που έγιναν γνωστές για το iPhone 17 του επόμενου έτους θέτουν μερικές δύσκολες ερωτήσεις σχετικά με τη στρατηγική της Apple για την τεχνητή νοημοσύνη.

Πολλαπλές πηγές, συμπεριλαμβανομένου του αναλυτή της αλυσίδας εφοδιασμού Jeff Pu και του αξιόπιστου leaker στο Weibo “Phone Chip Expert” υπογράμμισαν ότι η οικογένεια iPhone 17 του επόμενου έτους θα κυκλοφορήσει με 12 GB μνήμης RAM για υποστήριξη λογισμικού τεχνητής νοημοσύνης on device.

Η Apple είναι έτοιμη να παρουσιάσει το iPhone 16 και το iPhone 16 Pro ως τα πρώτα iPhone με εστίαση στην τεχνητή νοημοσύνη, αλλά οι περιορισμοί μνήμης στο επερχόμενο μοντέλο υποδηλώνουν ότι ο Tim Cook και η ομάδα του θα προωθήσουν σε μεγάλο βαθμό την Apple Intelligence, ακόμα κι αν δεν είναι πλήρως προετοιμασμένοι για την on device επεξεργασία.

Η Apple αναμένεται να εξισώσει τις περισσότερες προδιαγραφές στα iPhone 16, 16 Plus, 16 Pro και 16 Pro. Αυτή η τακτική περιλαμβάνει το Apple Silicon, στο οποίο τα απλά μοντέλα είναι μια γενιά πίσω από τα μοντέλα Pro. Η εισαγωγή της τεχνητής νοημοσύνης στις συσκευές απαιτεί το πιο πρόσφατο πυρίτιο A18 και στα τέσσερα μοντέλα. Τα Pro μοντέλα, ωστόσο, αναμένεται να έχουν περισσότερες δυνατότητες GPU στο chipset.

Ακόμα, και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 αναμένεται να έχουν την ίδια μνήμη, δηλαδή 8GB, κάτι που αρκετοί θεωρούν πρόβλημα.

Καθώς ακούγεται ότι η μνήμη θα αυξηθεί σε 12 GB σε όλη την οικογένεια iPhone 17 (O Kuo λέει ότι θα ισχύσει μόνο για το Pro μοντέλα), φαίνεται ότι η περισσότερη μνήμη είναι απολύτως απαραίτητη για περισσότερη επεξεργασία προσωπικών δεδομένων on device και όχι στο cloud.

Η, ίσως απρόθυμη, αύξηση της μνήμης στα iPhone 16 και 16 Plus από τα 6 GB του περασμένου έτους στα 8 GB πιθανώς είναι η βάση για την αρχική εμπειρία AI στο iOS. Ενώ μεγάλο μέρος του αρχικού λογισμικού Apple Intelligence θα λειτουργεί με το cloud, οποιαδήποτε κίνηση για την προσφορά περισσότερου τοπικού λογισμικού κατά το πρώτο τρίμηνο του 2025 θα χρειαστεί περισσότερη μνήμη για να λειτουργεί ομαλά.

Με μόλις 8 GB για καθένα από τα μοντέλα iPhone 16, οι πιο εντατικές λειτουργίες Apple Intelligence θα εκφορτώνονται και θα αντιμετωπίζονται από τους διακομιστές της Apple που βασίζονται σε cloud.

Αν και η αναμενόμενη συζήτηση από τη σκηνή του The Steve Jobs Theatre για τα iPhone 16 και iPhone 16 Pro  αναμένεται να είναι για την AI της Apple, οι προδιαγραφές λένε μια άλλη ιστορία. Τα iPhone θα κυκλοφορήσουν χωρίς καμία δυνατότητα παραγωγικής τεχνητής νοημοσύνης on device. Μόνο μια βασική εφαρμογή τεχνητής νοημοσύνης θα φτάσει τον Οκτώβριο. και όταν φτάσει το πλήρες πακέτο, τα iPhone κορυφαίας βαθμίδας δεν θα έχουν αρκετή μνήμη για να τρέξουν τόσες υπηρεσίες οn device.

Η οικογένεια iPhone 16 μπορεί να έρχεται με AI, αλλά είναι μόνο ένα δοκιμαστικό βήμα προς την τεχνητή νοημοσύνη. Η πραγματική απάντηση της Apple στην κυριαρχία του Android σε αυτόν τον χώρο δεν θα φτάσει μέχρι το 2025.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple iPad featured

Οι χρήστες iPad στην ΕΕ θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από εναλλακτικά καταστήματα από τις 16 Σεπτεμβρίου

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την πώληση εφαρμογών iPad μέσω καταστημάτων εφαρμογών τρίτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Δευτέρα.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Όλα τα μοντέλα υποστηρίζουν γρήγορη φόρτιση έως και 45 W μέσω USB-C

Όλα τα μοντέλα iPhone 16 υποστηρίζουν έως και 45 W ενσύρματης γρήγορης φόρτισης μέσω της θύρας USB-C, μια αύξηση από τα 29 W του iPhone 15.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 17: 10 λόγοι για τους οποίους αξίζει να το περιμένεις

H Αpple εργάζεται για τις επόμενες γενιές iPhone της από πολύ νωρίς και συνεργάζεται με πολλούς προμηθευτές για τα μοντέλα της.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25: Αυτές είναι οι πρώτες εικόνες του smartphone

Πριν μέρες εμφανίστηκαν τα πρώτα renders που βασίζονται σε CAD του Galaxy S25 Ultra και σήμερα ήρθε η σειρά του απλού Galaxy S25 της Samsung.