iPhone 16 Pro και Pro Max: Σοβαρό πρόβλημα στις οθόνες – Αναφορές για περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται καθόλου

Apple iPhone 16 Pro Max, iPhone 16 Pro και Pro Max: Σοβαρό πρόβλημα στις οθόνες – Αναφορές για περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται καθόλου

Aρκετοί χρήστες iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max παραπονιούνται ότι οι οθόνες στα νέα τους premium smartphone αντιμετωπίζουν προβλήματα όσον αφορά την απόκριση.

H oθόνη αφής των συσκευών λέγεται ότι καθυστερεί και σε κάποιες περιπτώσεις ότι δεν ανταποκρίνεται καθόλου στα αγγίγματα.

Το καλό νέο είναι ότι από ότι φαίνεται το πρόβλημα μάλλον σχετίζεται με λογισμικό και δεν έχει καμία σχέση με πρόβλημα υλικού. Αυτό σημαίνει ότι η Apple δεν θα χρειαστεί να ανακαλέσει τηλέφωνα που δεν λειτουργούν και να εκδώσει μονάδες αντικατάστασης. Αντιθέτως, μια απλή ενημέρωση λογισμικού μπορεί να είναι το μόνο που απαιτείται για να μπορέσουν οι χρήστες των iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max να κάνουν σωστή χρήση των συσκευών τους.

“Εάν το δέρμα κάποιου ακουμπήσει κατά λάθος πρώτα την περιοχή δίπλα στο κουμπί ελέγχου της νέας κάμερας, ολόκληρη η οθόνη δεν ανταποκρίνεται μέχρι να απελευθερωθεί, εκτός από την αρχική γραμμή. Αυτή είναι η μόνη περιοχή που προκαλεί το πρόβλημα… Δεν είμαι σίγουρος αν είναι το λειτουργικό σύστημα ή ένα ελάττωμα υλικού λόγω της εισαγωγής του κουμπιού της κάμερας. Μου φαίνεται περισσότερο σαν σφάλμα συστήματος λόγω απόρριψης παλάμης. Προσωρινή λύση προς το παρόν είναι να προσπαθήσετε να αποφύγετε αυτήν την περιοχή ή να χρησιμοποιήσετε περισσότερο το αριστερό σας χέρι.”-u/Known_Tap_1462. Χρήστης της σειράς 16 Pro

Μία εξήγηση είναι πως ο αλγόριθμος απόρριψης αφής iOS που έχει σχεδιαστεί για να αποτρέπει τα ακούσια αγγίγματα από το να κάνουν κάτι στο τηλέφωνο που δεν είχε προγραμματιστεί από τον χρήστη λειτουργεί ανορθόδοξα. Το τυχαίο άγγιγμα τμημάτων της οθόνης μπορεί να οδηγήσει το τηλέφωνο να απορρίψει όλα τα νέα αγγίγματα για σύντομο χρονικό διάστημα. Κάποιοι παραπονιούνται ότι τα νέα αγγίγματα αγνοούνται όταν το δάχτυλό τους βρίσκεται κοντά στο νέο Camera Control στη δεξιά πλευρά της οθόνης.

Apple iPhone 16 Pro Max, iPhone 16 Pro και Pro Max: Σοβαρό πρόβλημα στις οθόνες – Αναφορές για περιπτώσεις που δεν ανταποκρίνονται καθόλου

Ένας άλλος λόγος για τον οποίο συμβαίνει αυτό τώρα θα μπορούσε να είναι τα νέα, πιο λεπτά πλαίσια στο iPhone 16 Pro σε σύγκριση με το περσινό iPhone 15 Pro . Η απώλεια μέρους της προστασίας από ένα τυχαίο άγγιγμα στην οθόνη μπορεί να οδηγήσει το τηλέφωνο να θεωρήσει ένα τέτοιο άγγιγμα ως λάθος και να το απορρίψει.

Για να σταματήσετε το πρόβλημα με το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max , η χρήση μιας θήκης μπορεί να είναι η καλύτερη λύση καθώς θα μπορούσε να καλύψει μέρος της οθόνης και να σας δυσκολέψει να ακουμπήσετε κατά λάθος το μέρος της οθόνης που ενεργοποιεί το πρόβλημα. Το πρόβλημα παρουσιάζεται σε συσκευές της σειράς iPhone 16 Pro με iOS 18 και iOS 18 .1 beta, ενώ δεν συμβαίνει όταν το τηλέφωνο είναι κλειδωμένο.

Πιθανώς η Apple να κυκλοφορήσει σύντομα μια ενημέρωση του iOS 18 που θα λύσει το σοβαρό πρόβλημα στις οθόνες των Pro μοντέλων.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

1 Σχόλιο
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΝΕΚΤΆΡΙΟΣ ΖΟΓΚΟΣ

Δεν το κρατάνε καλά μωρέ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone iPhone 15 Pro Max

«28 Years Later»: Η πολυαναμενόμενη horror ταινία γυρίστηκε με iPhone

Με προϋπολογισμό 75 εκατ. δολαρίων, η horror ταινία «28 years later» του Ντάνι Μπόιλ θα γίνει το πρώτο blockbuster που γυρίστηκε με iPhone.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Συγκριτικό drop test με το iPhone 15 Pro αποκαλύπτει πόσο πιο ανθεκτικό είναι το νέο Ceramic Shield

To πρώτο drop test του iPhone 16 Pro δείχνει αν η νέα βελτιωμένη προστασία Ceramic Shield είναι όντως 50% πιο ανθεκτική από την πρώτη γενιά.

Smartphones featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy S25 & S25 Plus: Πόσο γρήγορα θα φορτίζουν;

Τα Galaxy S25 και Galaxy S25+ της Samsung αναμένεται να παρουσιαστούν τον Ιανουάριο και αυτή την περίοδο περνούν από ρυθμιστικές αρχές.

Smartphones Apple featured iPhone 16

iPhone 16 Pro: Teardown βίντεο αποκαλύπτει τις αλλαγές σε μπαταρία και μητρική

Το κανάλι του YouTube REWA Technology μοιράστηκε ένα teardown βίντεο του iPhone 16 Pro, δίνοντάς μας την ευκαιρία να ρίξουμε μια πρώτη ματιά.