iPhone 16 Pro: Με stacked αισθητήρα κάμερας;

iPhone 16 Pro, iPhone 16 Pro: Με stacked αισθητήρα κάμερας;

H σειρά iPhone 16 της Apple αναμένεται να φτάσει το φθινόπωρο του 2024 αλλά οι φήμες για το τι αναβαθμίσεις θα φέρει έχουν ξεκινήσει ήδη.

Πιο συγκεκριμένα, ακούγεται πως θα υιοθετήσει έναν σχεδιασμό stacked αισθητήρα κάμερας στο πίσω μέρος, αφότου το υιοθετήσουν τα vanilla μοντέλα iPhone 15 του τρέχοντος έτους, σύμφωνα με τον αναλυτή της βιομηχανίας της Apple Ming-Chi Kuo.

Τα φετινά μοντέλα iPhone 15 και iPhone 15 Plus αναμένεται να διαθέτουν φακό πίσω κάμερας 48 megapixel με σχεδιασμό stacked αισθητήρα εικόνας CMOS (CIS) που μπορεί να συλλάβει περισσότερο φως.

Τα ζητήματα απόδοσης παραγωγής του νέου σχεδιασμού αισθητήρων πιθανότατα εμπόδισαν την Apple να τον εφαρμόσει σε όλα τα μοντέλα iPhone 15 φέτος. Ακόμα, αν και η high-end χωρητικότητα CIS της Sony αναμένεται να παραμείνει περιορισμένη μέχρι το 2024, η Apple έχει εξασφαλίσει τις περισσότερες από τις παραγγελίες της Sony εκ των προτέρων.

Σύμφωνα με τον Kuo, η περιορισμένη ικανότητα της Sony αναμένεται να ωφελήσει τον αντίπαλο προμηθευτή Will Semiconductor, ο οποίος θα πάρει περισσότερες παραγγελίες για CIS υψηλής ποιότητας από κινεζικές μάρκες smartphone.

Φήμες αναφέρουν ότι η ultrawide κάμερα 48 megapixel που χρησιμοποιείται στο iPhone 16 Pro Max θα διαθέτει έναν υβριδικό φακό οκτώ μερών με δύο γυάλινα στοιχεία και έξι πλαστικά στοιχεία, μαζί με βελτιώσεις για τους τηλεφακούς και τους ultrawide φακούς της κάμερας.

Ακόμα, το iPhone 16 Pro και το iPhone 16 Pro Max ενδέχεται να αποκτήσουν τηλεφακούς περισκοπίου το 2024. Το 2023, το iPhone 15 Pro Max θα είναι η μόνη συσκευή που θα αποκτήσει τη νέα τεχνολογία κάμερας λόγω περιορισμών μεγέθους.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Smartphones Apple featured iPhone

IPhone 16 Pro Max: Θα είναι ίσως το μεγαλύτερο iPhone που έχει κυκλοφορήσει ποτέ η Apple – Δείτε το δίπλα στο iPhone 15 Pro Max

Tο επερχόμενο iPhone 16 Pro Max αναμένεται να έχει αρκετά μεγαλύτερο μέγεθος, ανεβαίνοντας από τις 6,7 ίντσες στις 6,9.

Gear Apple iPad iPad Pro

Apple iPad Pro: Πώς τα πήγε το εξαιρετικά λεπτό tablet στο bend τεστ;

Τα νέα iPad Pro είναι οι πιο λεπτές συσκευές που κατασκεύασε ποτέ η Apple, με το μοντέλο των 11 ιντσών να έρχεται στα 5,3 χιλιοστά