iPhone 16: Πρώτη ματιά στα πρωτότυπα της επόμενης γενιάς

iPhone 16, iPhone 16: Πρώτη ματιά στα πρωτότυπα της επόμενης γενιάς

Η σειρά iPhone 16 απέχει πολλούς ακόμα μήνες από την κυκλοφορία της αλλά πληροφορίες του MacRumors μας δείχνουν πώς μπορεί να μοιάζουν τα μοντέλα.

Με τη σειρά iPhone 15, η Apple παρουσίασε σχεδιαστικές αλλαγές όπως το καμπυλωτό πλαίσιο και μια πίσω πλευρά από θολωτό γυαλί. Οι πληροφορίες, τώρα, λένε πως η επόμενη γενιά iPhone θα βασίζεται σε αυτές τις ενημερώσεις με τροποποιήσεις στα κουμπιά και τη διάταξη της κάμερας.

Oι λεπτομέρειες αυτές αφορούν τα αρχικά σχέδια προπαραγωγής για το iPhone 16, συμπεριλαμβανομένης μιας ματιάς στις παραλλαγές και τις διαμορφώσεις υλικού που έχει εξετάσει η Apple μέχρι στιγμής. Όπως και να έχει, παρέχουν μια ένδειξη του τι μπορούμε να περιμένουμε από το iPhone 16 ή το DeLorean όπως το αναφέρουν εσωτερικά οι μηχανικοί της Apple.

iPhone 16, iPhone 16: Πρώτη ματιά στα πρωτότυπα της επόμενης γενιάς

Τo MacRumors δημοσίευσε και μακέτες για το πώς θα μπορούσε να μοιάζει το iPhone 16 με βάση τα εσωτερικά σχέδια της Apple, μέχρι και τα ακριβή χρώματα που χρησιμοποιεί η εταιρεία για δοκιμές. Το iPhone που αποδίδεται σε κίτρινο χρώμα διαθέτει την παλαιότερη γνωστή σχεδίαση κουμπιών με Action Button, κουμπί ενιαίας έντασης ήχου και camera bump τύπου iPhone X. Το iPhone σε ροζ χρώμα έχει Action Button και ξεχωριστά μηχανικά κουμπιά έντασης, ενώ το iPhone Midnight έχει το μεγαλύτερο Action Button και το νέο Capture Button. Το iPhone σε μαύρο είναι το σχέδιο που περιμένουμε σε αυτό το σημείο.

Tα πρωτότυπα της Apple, αν και μοιάζουν μεταξύ τους, έχουν αρκετές διαφορές στο υλικό. Η πιο προφανής και οπτικά ευδιάκριτη αλλαγή είναι μια νέα κατακόρυφη διάταξη κάμερας. Σε αντίθεση με τον προκάτοχό του, το iPhone 16 θα έχει κάθετα ευθυγραμμισμένες πίσω κάμερες, καθιστώντας το τηλέφωνο εύκολα αναγνωρίσιμο ως το τελευταίο μοντέλο. Ενώ η κατακόρυφη ευθυγράμμιση των πίσω καμερών έχει παραμείνει μέχρι στιγμής σταθερή σε διάφορα στάδια ανάπτυξης, η Apple εξετάζει δύο διαφορετικούς σχεδιασμούς για τις κάμερες. Από τη μία, σχεδίαση σε στυλ iPhone 12 με δύο φακούς κάμερας που βρίσκονται ο ένας πάνω από τον άλλo και σχεδιασμό τύπου X iPhone, με περίβλημα σε σχήμα χαπιού.

iPhone 16, iPhone 16: Πρώτη ματιά στα πρωτότυπα της επόμενης γενιάς

Σε σχέση με το iPhone 15, η θέση του φλας είναι η ίδια και στα δύο σχέδια, γεγονός που υποδηλώνει ότι η Apple δεν σχεδιάζει να αλλάξει τη θέση του φλας. Ενώ έχουν ληφθεί υπόψη και τα δύο σχέδια, η διάταξη κάμερας που μοιάζει με το iPhone 12 με δύο διακριτούς φακούς έχει χρησιμοποιηθεί εκτενέστερα στις πρωτότυπες μονάδες της Apple.

Τα παλαιότερα γνωστά πρωτότυπα του iPhone 16 περιλάμβαναν ένα ενιαίο κουμπί έντασης που αναπτύχθηκε ως μέρος του ακυρωμένου τώρα project Bongo που αρχικά προοριζόταν για κυκλοφορία με το iPhone 15 Pro. Το ενοποιημένο κουμπί θα παρείχε στους χρήστες απτική ανάδραση, αλλά καταργήθηκε νωρίτερα φέτος μετά από ανεπίλυτα τεχνικά ζητήματα. Μετά την ακύρωση του έργου Bongo, η Apple επέστρεψε στα μηχανικά κουμπιά για το iPhone 16.

iPhone 16, iPhone 16: Πρώτη ματιά στα πρωτότυπα της επόμενης γενιάς

Το Action Βutton είναι μια άλλη μεταφορά από το iPhone 15 Pro. Το μέγεθος ποικίλλει σε διαφορετικές διαμορφώσεις. Ορισμένα σχέδια και πρωτότυπα διαθέτουν ένα σημαντικά μεγαλύτερο Action Button, το οποίο δημιουργήθηκε ως μέρος του Project Atlas σε μια προσπάθεια να αλλάξει το Action Button από μηχανικό σε capacitive, ενώ μερικά έχουν το ίδιο κουμπί που υπάρχει στο iPhone 15 Pro‌.

Η Apple πειραματίζεται επίσης με ένα νέο κουμπί στη δεξιά πλευρά του iPhone 16, πιθανώς ένα capacitive capture button, που αναπτύχθηκε εσωτερικά με την κωδική ονομασία Project Nova. Πληροφορίες από τις πηγές μας υποδηλώνουν ότι αυτό το κουμπί θα διαθέτει έναν αισθητήρα δύναμης εκτός από τη λειτουργία “tact-switching”, αν και δεν είναι ακόμα σαφές τι συνεπάγεται το τελευταίο. Αυτό το κουμπί βρίσκεται στο ίδιο σημείο με το διακόπτη mmWave στα μοντέλα iPhone που πωλούνται στις Ηνωμένες Πολιτείες, επομένως με το iPhone 16, η κεραία mmWave έχει μετακινηθεί στην αριστερή πλευρά της συσκευής.

iPhone 16, iPhone 16: Πρώτη ματιά στα πρωτότυπα της επόμενης γενιάς

Το μπροστινό μέρος του iPhone 16 δεν έχει αξιοσημείωτες αλλαγές και συνεχίζει να χρησιμοποιεί το Dynamic Island. Το βασικό μοντέλο iPhone 16 αναμένεται να διαθέτει οθόνη παρόμοια με αυτή που χρησιμοποιήθηκε στον προκάτοχό του. Όπως και με το iPhone 15, το iPhone 16 διαθέτει θύρα USB-C στο κάτω μέρος της συσκευής.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Φήμες για ένα «Apple Ring» που θα ανταγωνιστεί το Samsung Galaxy Ring

Η Apple φέρεται επιταχύνει την ανάπτυξη ενός smart ring που θα παρακολουθεί τα βιομετρικά στοιχεία της υγείας των χρηστών.

Smartphones Apple iPhone 15 iPhone 15 Pro

iPhone 15: Η Apple λέει ότι η μπαταρία έχει διπλάσια διάρκεια ζωής από αυτή που διαφήμιζε

Η Apple ανακοίνωσε ότι έλεγξε ξανά τις μπαταρίες στα μοντέλα iPhone 15 και διαπίστωσε ότι μπορούν να ανταποκριθούν σε υψηλότερο επίπεδο.

Smartphones Apple iPhone Samsung

Η Apple στην κορυφή της ευρωπαϊκής αγοράς smartphone το 4ο τρίμηνο

Η Canalys αποκάλυψε ότι η Apple έγινε ο κατασκευαστής smartphone με τις περισσότερες πωλήσεις στην Ευρώπη κατά το 4ο τρίμηνο του 2023.

Smartphones Apple featured iOS

iOS 17.4: Θα μπορείτε να ελέγχετε την υγεία της μπαταρίας του iPhone 15 με μια ματιά

Με το iOS 17.4, η Apple αλλάζει τον τρόπο με τον οποίο αναφέρεται η υγεία της μπαταρίας στους χρήστες του iPhone 15.