iPhone 16: Θα ενσωματώνει όλη η σειρά το Action Button;

iPhone 16, iPhone 16: Θα ενσωματώνει όλη η σειρά το Action Button;

Το Action Button, που είδαμε στο φετινό iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max, θα συμπεριληφθεί σε ολόκληρη τη σειρά iPhone 16.

Τα σχέδια για το Action Button ξεκίνησαν το 2021, όταν προοριζόταν να κυκλοφορήσει μαζί με τα haptic buttons έντασης και λειτουργίας στο iPhone 15 Pro. Αν και τα τελευταία ακυρώθηκαν λόγω ανεπίλυτων τεχνικών ζητημάτων, το Action Button παρέμεινε και έφτασε στις τελικές μονάδες μαζικής παραγωγής των iPhone 15 Pro‌ και Pro Max.

Στα πιο πρόσφατα Pro μοντέλα, το Action Button αντικαθιστά τον διακόπτη σίγασης που υπήρχε προηγουμένως σε όλα τα μοντέλα iPhone. Σε αντίθεση με τον διακόπτη σίγασης, ο οποίος εξυπηρετούσε μόνο έναν μοναδικό σκοπό, το κουμπί Action παρέχει στους χρήστες του iPhone ποικίλες χρήσεις.

Mπορεί να τρέξει μια σειρά από λειτουργίες, όπως:

Αθόρυβη λειτουργία: Ενεργοποιήστε την αθόρυβη λειτουργία, η οποία απενεργοποιεί/απενεργοποιεί τη σίγαση του κουδουνίσματος και ειδοποιεί όπως ο διακόπτης Ringer σε παλαιότερα μοντέλα iPhone.
Φακός: Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε τη λειτουργία φακού του iPhone.
Κάμερα: Ξεκινήστε την εφαρμογή Κάμερα στη λειτουργία φωτογραφίας, selfie, βίντεο, πορτραίτου ή πορτραίτου selfie mode
Συντομεύσεις: Ανοίξτε μια συντόμευση από την εφαρμογή Συντομεύσεις, επιτρέποντας μια σειρά από λειτουργίες.
Φωνητική σημείωση: Έναρξη ή διακοπή εγγραφής φωνητικού σημειώματος.
Εστίαση: Ενεργοποίηση ή απενεργοποίηση μιας συγκεκριμένης λειτουργίας εστίασης.
Λειτουργίες προσβασιμότητας: Ενεργοποιήστε ή απενεργοποιήστε οποιαδήποτε από μια ποικιλία λειτουργιών και ρυθμίσεων προσβασιμότητας για χρήστες με προβλήματα όρασης ή ακοής.
Μεγεθυντικός φακός: Χρησιμοποιήστε την κάμερα του iPhone σας ως μεγεθυντικό φακό μέσω της εφαρμογής Magnfier.
Μετάφραση (στο iOS 17.2): Μεταφράστε γρήγορα ομιλία μεταξύ δύο γλωσσών.

Με τη σειρά iPhone 16, η Apple σχεδιάζει να προσθέσει ακόμη περισσότερη λειτουργικότητα στο κουμπί Action αλλάζοντας το κουμπί από μηχανικό σε τύπου capacitive. Το ανανεωμένο Action, που αναπτύχθηκε με την κωδική ονομασία Atlas, αναμένεται να λειτουργεί παρόμοια με το κουμπί Touch ID Home σε παλαιότερα μοντέλα iPhone ή το Force Touch trackpad που βρίσκεται σε πιο πρόσφατα MacBook.

Σύμφωνα με εσωτερικά έγγραφα, το ανανεωμένο Action Button θα διαθέτει αισθητήρα δύναμης, ο οποίος ανιχνεύει αλλαγές στην πίεση, καθώς και λειτουργικότητα “tact switching”, χωρίς να έχουν γίνει πολλά γνωστά γι’ αυτό. Το νέο Capture button, το οποίο προγραμματίζεται για τη σειρά ‌iPhone 16‌, αναμένεται επίσης να περιλαμβάνει την ίδια λειτουργικότητα με το βελτιωμένο κουμπί δράσης.

Όπως συνέβη και με το ‌iPhone 15 Pro‌, ακόμη και οι πρώιμες γνωστές σχεδιάσεις και πρωτότυπα του βασικού μοντέλου ‌iPhone 16‌ διαθέτουν action button. Η παρουσία του έχει παραμείνει σταθερή σε διαφορετικά στάδια ανάπτυξης και ακόμη και σε διαφορετικές διαμορφώσεις υλικού.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Android Smartphones Apple iPhone

Οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone προτιμούν παλαιότερα ή λιγότερο ακριβά μοντέλα

Σύμφωνα με την CIRP, οι χρήστες Android που αλλάζουν σε iPhone παρέμειναν τα τελευταία χρόνια σε χαμηλά ποσοστά από 11% έως 15%.

Business AI Apple featured

Tim Cook: Η Apple θα “ανοίξει νέους δρόμους” στη γενετική τεχνητή νοημοσύνη το 2024

Η Apple πραγματοποίησε την ετήσια συνέλευση των μετόχων της και ο Tim Cook σχολίασε ξανά τα σχέδια της εταιρείας για την τεχνητή νοημοσύνη.

Smartphones Apple Apple iOS featured

iOS 18: Ποια μοντέλα iPhone αναμένεται να αναβαθμιστούν

Tο iOS 18 θα κυκλοφορήσει τον Σεπτέμβριο αλλά το hype έχει ξεκινήσει αφού αναμένεται να είναι η μεγαλύτερη αναβάθμιση λογισμικού στα iPhone.

Business Apple Apple Car featured

Apple Car: Μετά από μια δεκαετία, ακυρώνεται το project

Η Apple ακύρωσε όλα τα σχέδια για την κυκλοφορία ενός αυτόνομου, ηλεκτρικού οχήματος, σύμφωνα με το Bloomberg.