iPhone 17: 10 λόγοι για τους οποίους αξίζει να το περιμένεις

iphone 17, iPhone 17: 10 λόγοι για τους οποίους αξίζει να το περιμένεις

H Αpple εργάζεται για τις επόμενες γενιές iPhone της από πολύ νωρίς και συνεργάζεται με πολλούς προμηθευτές για τα μοντέλα της, με αποτέλεσμα να διαρρέουν χαρακτηριστικά πολύ πριν την κυκλοφορία.

Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ήδη μια ιδέα του τι να περιμένουμε από το iPhone 17 της Apple για το 2025.

Εάν σκέφτεστε να μην αγοράσετε το φετινό iPhone 16 ή αν είστε απλά περίεργοι για το τι θα έρθει του χρόνου, μάθετε τα 10 φημολογούμενα χαρακτηριστικά που περιμένουμε για το iPhone 17.

1. Under-Display Face ID

iPhone 17 Pro & iPhone 17 Pro Max

Το iPhone 17 Pro αναμένεται να είναι το πρώτο iPhone που θα διαθέτει τεχνολογία Face ID κάτω από το πάνελ. Η μόνη εξωτερική ένδειξη της τεχνολογίας Face ID θα είναι πιθανότατα μια κυκλική εγκοπή στην μπροστινή κάμερα. Αυτό θα είναι πιθανώς το τελευταίο premium μοντέλο της Apple που περιλαμβάνει τέτοια εγκοπή. Στη συνέχεια, η Apple αναμένεται να υιοθετήσει κάμερες κάτω από την οθόνη στα μοντέλα iPhone «Pro» του 2027 για μια πραγματικά “all screen” εμφάνιση.

2. Νέα μεγέθη οθόνης

iPhone 17 & iPhone 17 Plus

Τα φετινά iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max φημολογείται ότι αποκτούν μεγαλύτερα μεγέθη οθόνης, από 6,12 και 6,69 ίντσες σε 6,27 και 6,86 ίντσες, αντίστοιχα. Για το 2025, η Apple αναμένεται επίσης να φέρει το μεγαλύτερο μέγεθος οθόνης 6,27 ιντσών στο τυπικό της μοντέλο iPhone, ενώ το αντίστοιχο μοντέλο “iPhone 17 Plus” θα μπορούσε να υιοθετήσει εντελώς νέες διαστάσεις οθόνης.

3. ProMotion 120 Hz (Οθόνη always on)

iPhone 17 & iPhone 17 Plus

Η Apple σκοπεύει να επεκτείνει το ProMotion στα τυπικά της μοντέλα το 2025, επιτρέποντάς τους να αυξήσουν τον ρυθμό ανανέωσης έως και 120 Hz. Tο ProMotion θα επέτρεπε στην οθόνη του iPhone 17 και του iPhone 17 Plus να κατέβει σε πιο αποδοτικό ρυθμό ανανέωσης έως και 1 Hz, επιτρέποντας μια always-on οθόνη που μπορεί να εμφανίζει το ρολόι της οθόνης κλειδώματος, τα widgets και τις ειδοποιήσεις και ένα wallpaper ακόμα και όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη.

4. Chip Wi-Fi 7 σχεδιασμένο από την Apple

iPhone 17 Pro & iPhone 17 Pro Max

Τα premium μοντέλα της Apple για το 2025 αναμένεται να εξοπλιστούν για πρώτη φορά με τσιπ Wi-Fi 7 σχεδιασμένο από την Apple. Η υποστήριξη Wi-Fi 7 θα επέτρεπε στα μοντέλα “Pro” να στέλνουν και να λαμβάνουν δεδομένα στις ζώνες 2,4 GHz, 5 GHz και 6 GHz ταυτόχρονα με έναν υποστηριζόμενο δρομολογητή, με αποτέλεσμα μεγαλύτερες ταχύτητες Wi-Fi, χαμηλότερη καθυστέρηση και πιο αξιόπιστη συνδεσιμότητα. Το τσιπ Wi-Fi θα επιτρέψει επίσης στην Apple να μειώσει περαιτέρω την εξάρτησή της από εξωτερικούς προμηθευτές όπως η Broadcom, η οποία προμηθεύει επί του παρόντος την Apple με ένα συνδυασμένο τσιπ Wi-Fi και Bluetooth για iPhone.

5. Τηλεφακός 48MP

iPhone 17 Pro Max

Ένας αναβαθμισμένος τηλεφακός 48 megapixel αναμένεται να βελτιστοποιηθεί για χρήση με τo Vision Pro headset της Apple. Αυτό θα έκανε το “Pro Max” του 2025 το πρώτο iPhone με σύστημα πίσω κάμερας που αποτελείται εξ ολοκλήρου από 48 megapixel φακούς, καθιστώντας το ικανό να αποτυπώσει ακόμη περισσότερες φωτογραφικές λεπτομέρειες.

6. Κάμερα Selfie 24MP

Όλα τα μοντέλα iPhone 17

Η σειρά iPhone 17 θα διαθέτει μπροστινή κάμερα 24 megapixel με φακό έξι στοιχείων, σύμφωνα με μια φήμη. Τα iPhone 14 και 15 διαθέτουν μπροστινή κάμερα 12 megapixel με πέντε στοιχεία φακού και η φετινή σειρά iPhone 16 αναμένεται να διαθέτει το ίδιο υλικό. Η αναβαθμισμένη ανάλυση στα 24 megapixel στο iPhone 17 θα επιτρέψει στις φωτογραφίες να διατηρήσουν την ποιότητά τους ακόμα και όταν έχουν περικοπεί ή μεγεθύνονται, ενώ ο μεγαλύτερος αριθμός pixel θα καταγράφει πιο λεπτές λεπτομέρειες. Η αναβάθμιση σε φακό έξι στοιχείων θα πρέπει επίσης να βελτιώσει ελαφρώς την ποιότητα της εικόνας.

7. Αντιανακλαστική οθόνη ανθεκτική στις γρατσουνιές

Όλα τα μοντέλα iPhone 17

Το iPhone 17 θα διαθέτει μια αντιανακλαστική οθόνη που είναι πιο ανθεκτική στις γρατσουνιές από τo κεραμικό προστατευτικό της Apple που βρίσκεται στα μοντέλα iPhone 15, σύμφωνα με μια φήμη. Το εξωτερικό glass στο iPhone 17 λέγεται ότι έχει ένα «υπερ-σκληρό αντι-ανακλαστικό στρώμα» που είναι «πιο ανθεκτικό στις γρατσουνιές».

8. Περισσότερη μνήμη

iPhone 17 Pro & iPhone 17 Pro Max

Τουλάχιστον ένα μοντέλο στη σειρά iPhone 17 της Apple θα συνοδεύεται από 12 GB. Ο Jeff Pu της επενδυτικής εταιρείας Haitong ισχυρίστηκε ότι και τα δύο Pro μοντέλα θα έρχονται με αυξημένη μνήμη RAM, ενώ ο αναλυτής της Apple Ming-Chi Kuo πιστεύει ότι μόνο το iPhone 17 Pro Max θα διαθέτει 12 GB . Αντίθετα, μια άλλη αξιόπιστη πηγή ισχυρίστηκε ότι όλα τα μοντέλα iPhone 17 θα έχουν 12 GB RAM. Για σύγκριση, τα τυπικά iPhone 15 και iPhone 15 Plus έχουν 6GB RAM και τα μοντέλα iPhone 15 Pro έχουν 8GB RAM, ενώ όλα τα μοντέλα iPhone 16 αναμένεται να έχουν 8GB RAM. Οποιαδήποτε τέτοια αύξηση θα επέτρεπε βελτιωμένη εκτέλεση πολλαπλών εργασιών στο iPhone, καθώς και πρόσθετους πόρους για τις λειτουργίες Apple Intelligence που απαιτούν τα μοντέλα μεγάλων γλωσσών να βρίσκονται στη μνήμη.

9. Μικρότερο Dynamic Island

iPhone 17 Pro Max

Το iPhone της Apple για το υψηλότερο επίπεδο του 2025 θα διαθέτει ένα σημαντικά πιο στενό Dynamic Island, χάρη στην υιοθέτηση από τη συσκευή ενός μικρότερου “μετάλλου” για το σύστημα Face ID, ισχυρίζεται ο Jeff Pu της Haitong. Aν αυτό συμβεί, θα είναι η πρώτη αλλαγή για το Dynamic Island από τότε που έκανε το ντεμπούτο του στο iPhone 14 Pro το 2022.

10. iPhone 17 “Air”

iPhone 17 Plus

Η Apple σχεδιάζει να κυκλοφορήσει ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο iPhone 17 με «σημαντικά λεπτότερο» σχεδιασμό, αναφέρει το The Information. Η συσκευή, η οποία θα μπορούσε να ονομαστεί ” iPhone 17 Air “, φέρεται να διαθέτει έναν “σημαντικό επανασχεδιασμό” που θα μπορούσε να διαθέτει μια ενιαία πίσω κάμερα που βρίσκεται στο επάνω κέντρο της συσκευής, μαζί με ένα στενότερο Dynamic Island, σύμφωνα με τον αναλυτή της Apple Ming-Chi Kuo . Η συσκευή φημολογείται ότι έχει μέγεθος οθόνης 6,5 ιντσών και μπορεί να αντικαταστήσει το μοντέλο iPhone 17 Plus. Άλλα πιθανά χαρακτηριστικά περιλαμβάνουν ένα πλαίσιο αλουμινίου, ένα τσιπ A19, ένα μόντεμ 5G σχεδιασμένο από την Apple και μια βελτιωμένη μπροστινή κάμερα.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

4 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ΑΝΔΡΕΑΣ

1) Θα είναι το νέο φρέσκο Iphone! ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ
2) Νέα cheerful χρωματάκια! ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΟΥΜΕ
3) Το μεγαλείο της θεάς μας ,χρειάζεται τακτή τροφοδότηση
4) Confidence boost για κάθε πιστό υπήκοο
5) Ηδονή για δυνατά οικονομικά αποτελέσματα της λατρείας μας.

Ελπίζω να καλυφθηκαν οι πιστοί. Τα τεχνικά που αναφέρει ο αρθρογράφος είναι κοπι παστε για καθε ετος. Δεν μετρουν στην ψυχοσύνθεση των ακολούθων μας!!

Μπάμπης Μπριόλας

Δηλαδή αγαπητέ πιστεύεις ότι όλα τα εκατομμύρια πιστών μηλαράκηδων, όπως του λόγου μου, αγοράζουμε αει-φονάκια για τα χαρακτηριστικά τους? Οχι αγαπητέ….το κάνουμε γιατι το λέέι η μαμά ΑΠΛ και δεν μπορούμε να της ξεφύγουμε… το ίδιο κάνουμε και με τα ερ-ποντς και με τα άει-γουώτς, και με τα αει-παντς και με τα μακ-μπούκ και με τα απλτι-βι και , και….. Ελα όμως που όλα αυτά τα διαόλια, που μας πιάσαν κοροιδα και τα χρυσοπληρώσαμε, με εντελώς σατανικό τρόπο μιλάνε και τα βρίσκουν μια χαρά μεταξύ τους και δουλεύουν χρονια τα ρημάδια! Μυστήριο…..

Σας δουλεύει η Apple κορόιδα.

Σας δουλεύει η Apple κοινώς θεωρεί αναβάθμιση αυτά που διέθεταν τα Android πριν δέκα ολόκληρα έτη.

Vendetta

μεγάλος μάγκας η Apple αν ισχύει αυτό που λες!!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Apple iOS iOS

iOS 18: Αυτά είναι τα πρώτα πράγματα που πρέπει να δοκιμάσετε

Μετά από μήνες δοκιμών beta, η Apple κυκλοφόρησε την ενημέρωση λογισμικού iOS 18 σε εκατομμύρια χρήστες στις 16 Σεπτεμβρίου.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Pro: Θα χρησιμοποιήσει το chip 2nm της Apple το 2025

Η Apple αναμένεται να παρουσιάσει τσιπ 2 nm το 2025, πάνω στην ώρα για την κυκλοφορία του iPhone 17.

Gear Apple Apple Watch featured

Apple Watch: Πιστοποιημένη από τον FDA η λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας

O FDA παρείχε πιστοποίηση για το Hearing Aid των AirPods και τώρα πιστοποιεί τη λειτουργία ανίχνευσης της υπνικής άπνοιας του Apple Watch.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Η αντικατάσταση της μπαταρίας του θα κοστίσει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο iPhone

Η Apple αποφάσισε να αυξήσει την τιμή για την αντικατάσταση της μπαταρίας στα premium iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max.