iPhone 17: Απίθανο να διαθέτει το πρώτο τσιπ 2nm της TSMC

Apple iPhone 17, iPhone 17: Απίθανο να διαθέτει το πρώτο τσιπ 2nm της TSMC

Δημοσιεύματα που λένε ότι το iPhone 17 του επόμενου έτους θα υιοθετήσει τη διαδικασία 2nm επόμενης γενιάς της TSMC είναι «ψευδείς ειδήσεις», υποστήριξε μια αξιόπιστη πηγή με ακριβείς προβλέψεις για τα σχέδια της Apple.

Σύμφωνα με μια ανάρτηση του χρήστη Weibo “Phone Chip Expert”, η διαδικασία των 2 nm δεν θα μπει σε μαζική παραγωγή μέχρι το τέλος του 2025. O leaker, ο οποίος ισχυρίζεται ότι έχει 25 χρόνια εμπειρίας στη βιομηχανία ολοκληρωμένων κυκλωμάτων, συμπεριλαμβανομένης της εργασίας στο τμήμα επεξεργαστών Pentium της Intel, σημειώνει ότι το iPhone 17 θα εξακολουθεί να χρησιμοποιεί τη διαδικασία 3nm της TSMC.

«Η διαδικασία των 2 nm δεν θα παραχθεί μαζικά μέχρι το τέλος του 2025, επομένως το iPhone 17 σίγουρα δεν μπορεί να καλύψει τη διαφορά», έγραφε μια αυτόματη μετάφραση της ανάρτησης του Phone Chip Expert . “Δεν θα χρησιμοποιηθεί μέχρι το iPhone 18 ένας επεξεργαστής 2nm.”

“Όποιος έχει δει το γράφημα προγραμματισμού χωρητικότητας θα ξέρει ότι πρόκειται για άλλη μια αναφορά από ένα αναξιόπιστο μέσο ενημέρωσης”, πρόσθεσε ο χρήστης, σχολιάζοντας ένα άρθρο της Zhitong Finance που επαναλάμβανε ισχυρισμούς που έγιναν πρόσφατα από εφημερίδες της Ταϊβάν με βάση “πηγές του κλάδου”.

Η TSMC σχεδιάζει να ξεκινήσει παραγωγή όγκου τσιπ 2 nm το επόμενο έτος, αλλά πολλές αναφορές από την Ταϊβάν υποδηλώνουν ότι η εταιρεία είχε επιταχύνει τη διαδικασία πριν από το χρονοδιάγραμμα για να εξασφαλίσει μια σταθερή απόδοση για μαζική παραγωγή. Η Apple είναι ο κύριος πελάτης της TSMC και είναι συνήθως η πρώτη που αποκτά τα νέα τσιπ της TSMC. Η Apple απέκτησε όλα τα τσιπ 3nm της TSMC το 2023 για iPhone, iPad και Mac, για παράδειγμα.

Η διαδικασία κατασκευής 2 nm, γνωστή και απλά ως “N2”, αναμένεται να προσφέρει 10 έως 15 τοις εκατό βελτίωση ταχύτητας με την ίδια ισχύ ή 25 έως 30 τοις εκατό μείωση ισχύος στην ίδια ταχύτητα σε σύγκριση με τα τσιπ που κατασκευάζονται με την τεχνολογία 3nm του προμηθευτή. Το τσιπ A17 Pro στα μοντέλα iPhone 15 Pro της Apple κατασκευάζεται με τη διαδικασία 3nm πρώτης γενιάς της TSMC, γνωστή ως N3B. Το τσιπ M4 της Apple, το οποίο έκανε το ντεμπούτο του πρόσφατα στο νέο iPad Pro, χρησιμοποιεί μια βελτιωμένη έκδοση αυτής της τεχνολογίας 3nm.

Ο κώδικας στο iOS 18 επιβεβαίωσε ότι και τα τέσσερα μοντέλα iPhone 16 πρόκειται να χρησιμοποιούν το τσιπ A18 επόμενης γενιάς της Apple, με βάση τη διαδικασία N3E της TSMC. Το N3E είναι η διαδικασία κατασκευής τσιπ 3nm δεύτερης γενιάς της TSMC, η οποία είναι λιγότερο δαπανηρή και έχει βελτιωμένη απόδοση σε σύγκριση με τη διαδικασία 3nm πρώτης γενιάς της TSMC.

Ο χρήστης του Weibo που υποστηρίζει ότι τα 2nm θα είναι έτοιμα για το iPhone 17 έχει ιστορικό ακριβών προβλέψεων. Ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε ότι το iPhone 7 θα είναι αδιάβροχο και ότι τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το τσιπ A15 Bionic, ενώ το πιο προηγμένο τσιπ A16 θα είναι αποκλειστικό για τα μοντέλα iPhone 14‌ Pro. Αυτές οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν αργότερα από πολλές άλλες αξιόπιστες πηγές και αποδείχθηκαν σωστές όταν κυκλοφόρησαν τα προϊόντα.

Πιο πρόσφατα, ο Phone Chip Expert ήταν η πρώτη πηγή πληροφοριών σχετικά με την Apple που αναπτύσσει τον δικό της επεξεργαστή διακομιστή για τεχνητή νοημοσύνη χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 3nm της TSMC, με στόχο τη μαζική παραγωγή μέχρι το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones AirPods Apple Apple Watch

iPhone 16: Η Apple αναμένεται να πραγματοποιήσει την εκδήλωση παρουσίασης στις 10 Σεπτεμβρίου

Η Apple σχεδιάζει να πραγματοποιήσει μια εκδήλωση για την παρουσίαση των νέων iPhone 16, Apple Watch και AirPods την Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου.

Business App Store Apple

H ομάδα του App Store χωρίζεται στα δύο – Ξεχωριστό team για τα third-party καταστήματα στην ΕΕ

Η Apple αναδιαρθρώνει εκτενώς τη μακροχρόνια ομάδα της στο App Store, χωρίζοντας την ομάδα σε δύο ξεχωριστά τμήματα.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18: 5 νέες δυνατότητες στο Phone App

To Phone App δεν ενημερώνεται συχνά, αλλά με το iOS 18 και το Apple Intelligence λαμβάνει μια σημαντική αναθεώρηση.

Smartphones Apple featured iPhone

Tα iPhone στην Ευρώπη μπορούν να ορίζουν περισσότερα προεπιλεγμένα app και να διαγράφουν περισσότερα ενσωματωμένα

H Apple ανακοίνωσε μια νέα σειρά αλλαγών που πρόκειται να εφαρμόσει στα λειτουργικά της συστήματα για κινητά.