iPhone 17: Ίσως έρθει με μόνο τρία κουμπιά

Apple iPhone 17, iPhone 17: Ίσως έρθει με μόνο τρία κουμπιά

Η Apple τα τελευταία χρόνια αυξάνει τον αριθμό των κουμπιών στο iPhone, πρώτα με το Action Button στο iPhone 15 και στη συνέχεια με το Camera Control Button στη σειρά iPhone 16.

Ο σκοπός του Action Button είναι να εκκινήσει προεπιλεγμένες εφαρμογές ή κάποια λειτουργία που εσείς επιθυμείτε. Στο iPhone 16, ωστόσο, η Apple αποφάσισε να προσθέσει ένα ακόμα κουμπί, το Camera Control, για τον έλεγχο πολλών δυνατοτήτων της κάμερας.

Τα συνολικά πέντε κουμπιά που έχει αυτή τη στιγμή το τελευταίο iPhone, απομακρύνουν την Apple από τις φημολογούμενες προσπάθειες να φτιάξει ένα τηλέφωνο χωρίς κουμπιά.

Το επόμενο έτος, ωστόσο, η Apple σκέφτεται άλλη μια μεγάλη αλλαγή στα πλαϊνά του iPhone 17. Αντί να έχει το Action Button και το Camera Control στη μία πλευρά και μετά τα πλήκτρα τροφοδοσίας και έντασης από την άλλη, η Apple θα διατηρήσει το Camera Control, αλλά θα μετακινήσει το Action Button στην αντίθετη πλευρά και θα συγχωνεύσει τις λειτουργίες του με τα πλήκτρα έντασης.

Aν αυτό γίνει πραγματικότητα, οι χρήστες του iPhone 17 θα χρησιμοποιούν τρία κουμπιά και αυτό ίσως επιτευχθεί ενσωματώνοντας ένα μεικτό capacitive και haptic Camera Control κουμπί.

Όταν πατιέται το νέο πλήκτρο, θα μπορούσε να χρησιμεύει ως Action Button, ενώ η ένταση του ήχου μπορεί να ρυθμιστεί απλά σύροντας το κουμπί προς τα πάνω και προς τα κάτω και κρατώντας το θα μπορούσε να ξεκινήσει μια εφαρμογή ή απλώς να χρησιμεύει ως διακόπτης σίγασης.

Παράλληλα, η Apple αναμένεται να αντικαταστήσει τη μη δημοφιλή σειρά iPhone Plus με ένα μοντέλο iPhone Slim, επομένως μπορούμε να περιμένουμε πολλές αλλαγές του χρόνου.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple iPad iPad

Η Apple ίσως κυκλοφορήσει smart home αξεσουάρ που μοιάζει με iPad την επόμενη χρονιά

Η Apple θα μπορούσε να κυκλοφορήσει ένα έξυπνο οικιακό αξεσουάρ που μοιάζει με iPad, βασισμένο στο homeOS της από την επόμενη χρονιά.

Software Apple Apple iOS iOS

iOS 18.0.1: Έρχεται η έκτακτη ενημέρωση για τα iPhone

Kάποιοι χρήστες αντιμετωπίζουν ενοχλητικά σφάλματα του iOS 18, όπως ένα που προκαλεί τη διακοπή λειτουργίας της εφαρμογής Messages.

Smartphones Apple iPhone 16 iPhone 16 Pro Max

iPhone 16: Πώς να αξιοποιήσεις στο έπακρο το Action Button

Tο Action Button βρίσκεται φέτος και στις τέσσερις συσκευές της σειράς iPhone 16 και όχι μόνο στα Pro μοντέλα.

Gear Apple featured iPad

Tι να περιμένουμε από μια εκδήλωση παρουσίασης της Apple τον Οκτώβριο

Η Apple πιθανότατα θα πραγματοποιήσει άλλη μια εκδήλωση τον Οκτώβριο για να ανακοινώσει τους νέους Mac και τα iPad.