iPhone 17: Η RAM θα αυξηθεί στα 12 GB, από 8 GB στο iPhone 16

Apple iPhone 17, iPhone 17: Η RAM θα αυξηθεί στα 12 GB, από 8 GB στο iPhone 16

Τα μοντέλα iPhone 17 του επόμενου έτους θα έρχονται με 12 GB RAM, αυξημένα από τα 8 GB μνήμης RAM που αναμένεται στα επερχόμενα μοντέλα iPhone 16 της Apple, σύμφωνα με μια αξιόπιστη πηγή ακριβών προβλέψεων σχετικά με τα σχέδια της Apple.

Η ενσωματωμένη μνήμη στην υπάρχουσα σειρά iPhone 15 διαφέρει μεταξύ των Pro και μη Pro μοντέλων. Τα iPhone 15 και iPhone 15 Plus διαθέτουν 6 GB RAM, ενώ τα iPhone 15 Pro και iPhone 15 Pro Max διαθέτουν 8 GB RAM. Αυτή η διαφορά λέγεται ότι είναι ο λόγος για τον οποίο το Apple Intelligence υποστηρίζεται μόνο από τα μοντέλα iPhone 15 Pro.

Kαθώς αποτελεί προϋπόθεση για την Apple Intelligence, και τα τέσσερα επερχόμενα μοντέλα iPhone 16 της Apple αναμένεται να διαθέτουν 8 GB RAM, όπως και το φημολογούμενο iPhone SE 4, το οποίο είναι πιθανό να κυκλοφορήσει την επόμενη άνοιξη.

Τώρα, όμως, σε μια ανάρτηση στο Weibo την Τετάρτη, ο κινέζος leaker “Phone Chip Expert” είπε ότι τα μοντέλα iPhone 17 του επόμενου έτους θα έχουν 12 GB RAM για πιο προηγμένες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης οn device.

«Εάν σκοπεύετε να μεταβείτε σε ένα iPhone με τεχνητή νοημοσύνη, το iPhone 17 του 2025 μπορεί να είναι μια καλύτερη επιλογή», ​​είπε χαρακτηριστικά. «Το φετινό iPhone 16 έχει μόνο 8 GB RAM, με το μεγαλύτερο μέρος της επεξεργασίας AI να γίνεται στο cloud. Το iPhone 17 του επόμενου έτους θα έχει 12 GB RAM και περισσότερες εφαρμογές τεχνητής νοημοσύνης edge. Αυτό είναι κάτι που πρέπει να λάβουν υπόψη όσοι έχουν περιορισμένο προϋπολογισμό που θέλουν να αναβαθμίσουν το iPhone τους».

Οι εφαρμογές Edge AI αναφέρονται σε επεξεργασία τεχνητής νοημοσύνης που πραγματοποιείται απευθείας on device, αντί να βασίζεται σε διακομιστές cloud. Το “Edge” αναφέρεται στην άκρη του δικτύου, που σημαίνει ότι η επεξεργασία δεδομένων γίνεται κοντά στην πηγή δεδομένων, αντί σε μια κεντρική τοποθεσία όπως ένα κέντρο δεδομένων cloud.

Θυμίζουμε πως, σε ένα ερευνητικό σημείωμα με την επενδυτική εταιρεία Haitong τον περασμένο Μάιο, ο αναλυτής Jeff Pu ισχυρίστηκε ότι τα iPhone 17 Pro και Pro Max θα είναι εξοπλισμένα με 12 GB RAM, ενώ το iPhone 17 και ακόμη και το φημολογούμενο iPhone 17 “Slim” ή “Air” θα έμενε στα 8 GB RAM. Ωστόσο, ο σημερινός leaker φαίνεται να υποδηλώνει ότι όλα τα μοντέλα iPhone 17 θα είναι εξοπλισμένα με πρόσθετη μνήμη RAM.

Aυτός ο leaker είναι σχετικά αξιόπιστος αφού ήταν ο πρώτος που αποκάλυψε ότι το iPhone 7 θα είναι αδιάβροχο και ότι τα τυπικά μοντέλα iPhone 14 θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν το τσιπ A15 Bionic, ενώ το πιο προηγμένο τσιπ A16 θα είναι αποκλειστικά για τα μοντέλα iPhone 14‌ Pro. Αυτές οι προβλέψεις επιβεβαιώθηκαν αργότερα από πολλές αξιόπιστες πηγές και αποδείχθηκαν σωστές όταν κυκλοφόρησαν τα προϊόντα.

Πιο πρόσφατα, ο “Phone Chip Expert” ήταν η πρώτη πηγή πληροφοριών σχετικά με την ανάπτυξη από την Apple του δικού της επεξεργαστή διακομιστή AI χρησιμοποιώντας τη διαδικασία 3nm της TSMC, με στόχο τη μαζική παραγωγή έως το δεύτερο εξάμηνο του 2025.

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple Apple Watch

Ένα πολύχρωμο πλαστικό Apple Watch SE μπορεί να έρθει την επόμενη χρονιά

Η Apple ανακοίνωσε τα νέα της προϊόντα στo “It’s Glowtime” ωστόσο από αυτά έλειπε το πλαστικό Apple Watch SE, το οποίο είχε φημολογηθεί.

Software Apple featured iOS

iOS 18: Οι νέες δυνατότητες που φέρνει στο iPhone

Μετά από πάνω από τρεις μήνες δοκιμών beta, το iOS 18 κυκλοφορεί τελικά σήμερα στο iPhone XS και στα νεότερα μοντέλα της Apple.

Smartphones Apple featured iPhone 16 Pro Max

iPhone 16 Pro: Χαμηλότερη από το αναμενόμενο φέρεται να είναι η ζήτηση

H ζήτηση για τα iPhone 16 Pro και iPhone 16 Pro Max ήταν «χαμηλότερη από το αναμενόμενο» από τότε που έγιναν διαθέσιμα για προπαραγγελία.

Gear Apple Apple iPad featured

Οι χρήστες iPad στην ΕΕ θα μπορούν να κατεβάζουν εφαρμογές από εναλλακτικά καταστήματα από τις 16 Σεπτεμβρίου

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει την πώληση εφαρμογών iPad μέσω καταστημάτων εφαρμογών τρίτων στην Ευρωπαϊκή Ένωση από τη Δευτέρα.