iPhone (2018) χωρίς fast charging για μη εξουσιοδοτημενους USB-C φορτιστες

iphone 2018 χωρίς fast charging μη εξουσιοδοτημένοι φορτιστές, iPhone (2018) χωρίς fast charging για μη εξουσιοδοτημενους USB-C φορτιστες

Πληροφορίες θέλουν τα επόμενα iPhone να “υποχρεώνουν” τη χρήση εξουσιοδοτημένων USB-IF φοριστών για τη γρήγορη φόρτιση της συσκευής τους. Σε περίπτωση που δεν ανήκουν σε αυτή τη λίστα, τα iPhone θα φορτίζουν με πολύ αργό ρυθμό.

Τα μελλοντικά iPhone, σύμφωνα με το Macotakara, πιθανόν να υποστηρίζουν το πρότυπο USB-C πιστοποίησης “C-AUTH”, το οποίο θα μπορεί να αναγνωρίζει εαν τα συνδεδεμένα καλώδια και φορτιστές ανήκουν στη λίστα των εξουσιοδοτημένων. Σε περίπτωση που δεν είναι εξουσιοδοτημένα, θα πρέπει οι χρήστες να αγοράσουν επίσημους φορτιστές ή USB-C φορτιστές άλλων κατασκευαστών οι οποίοι έχουν λάβει την USB PD 3.0 πιστοποίηση, έτσι ώστε να φορτίζουν τις συσκευές τους μέσω fast charging.

Αυτό το πρότυπο πιστοποίησης, το οποίο έχει την Apple σαν τις εταιρείες-μέλη, μπορεί να αναγνωρίζει εξουσιοδοτημένο hardware έτσι ώστε να εξασφαλίζει την ασφάλεια των εταιρικών δικτύων, επιτρέποντας τη χρήση συγκεκριμένου hardware για την αποφυγή κακόβουλων επιθέσεων. Όσον αφορά τους απλούς καταναλωτές, το C-AUTH θα τους βοηθήσει στο να αποφύγουν ελαττωματικούς και χαμηλής ποιότητας φορτιστές οι οποίοι θα μπορούσαν να προκαλέσουν πρόβλημα στις συσκευές τους.

Σε περίπτωση που ένας φορτιστής είναι εξουσιοδοτημένος, αυτό θα σημαίνει πως είναι ασφαλής η χρήση του και θα μπορεί να ενεργοποιήσει χαρακτηριστικά όπως το Power Delivery 3.0. Αναφορικά με τα τωρινά προϊόντα της Apple, αυτά μπορούν να φορτίζουν μέσω φορτιστών USB-C και του καλωδίου από Lightning σε USB-C, ενεργοποιώντας τη γρήγορη φόρτιση μέσω παροχής 15W, ακόμα και με φορτιστές άλλων κατασκευαστών οι οποίοι πιθανόν να μην είναι ελεγμένοι για την ασφάλεια κατά τη χρήση τους.

Μέσω της πιστοποίησης USB PD 3.0, οι φορτιστές που δεν είναι εξουσιοδοτημένοι δε θα μπορούν να φορτίσουν τα iPhone στα 18W αλλά θα λειτουργούν σαν απλοί φορτιστές, ενώ η Apple είναι σχεδόν βέβαιο πως θα υιοθετήσει αυτό το νέο πρότυπο το οποίο πιθανόν να το συναντήσουμε στα μελλοντικά iPhone.

Τέλος, φήμες αναφέρουν πως η Apple ετοιμάζεται μαζί με τα iPhone του 2018 να διαθέσει νέο φορτιστή USB-C που υποστηρίζει γρήγορη φόρτιση και μέγιστη ισχύ 18W, έτσι ώστε να μπορεί να φορτίζει το 50% της μπαταρίας σε μισή ώρα, χρόνος μικρότερος σε σύγκριση με τους τωρινούς φορτιστές, με το prototype του USB-C φορτιστή της Apple να έχει ήδη κάνει την εμφάνισή του.

Πηγή

Λάτρης της τεχνολογίας τα τελευταία 20 χρόνια και παιδί της πληροφορικής με σπουδές στην Αγγλία. Fan της Apple και δεν το κρύβει αλλά καταφέρνει και αντιμετωπίζει την τεχνολογία με αντικειμενικότητα, παρακολουθώντας τα τεχνολογικά δρώμενα σε καθημερινή βάση.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

3 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Nikopoup

Με λίγα λόγια θα υπάρχει μια παγκόσμια πιστοποίηση για φορτιστές, όπως είναι για παράδειγμα το quick charge 3 by Qualcomm, με τους οποίους θα μπορείς να φορτίσεις όλες τις type c συσκευές σου. Αν δεν έχει την πιστοποίηση οι Apple συσκευές σου θα φορτιζουν αργά.
Ας το διαβάσουν αυτοί που έλεγαν ότι θα κάνουν mfi ένα παγκόσμιο δωρεάν πρότυπο όπως είναι το type c

Efkairiakos

Απολύτως λογικό νομίζω
Δλδ κάποιος δίνει 650€ το λιγότερο για μια συσκευή και δεν θέλει να είναι εξασφαλισμένη η ασφάλεια της συσκευής του;

Nikopoup

@Efkairiakos φίλε δεν είναι τα 650. Είναι ότι δίπλα από αυτά κοιμούνται άνθρωποι και πότε δεν ξέρεις τι γίνεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple featured iPad

Μετά από 14 ολόκληρα χρόνια τα iPad θα αποκτήσουν Αριθμομηχανή

Η Apple, 14 χρόνια μετά από την κυκλοφορία του iPad, σχεδιάζει επιτέλους μια εφαρμογή Αριθμομηχανής για το tablet με το iPadOS 18.

Gear AirTag Apple featured

Του έκλεψαν την BMW και την πήρε πίσω χάρη στο AirTag της Apple

Η Apple καλεί τους χρήστες AirTag να καλούν την αστυνομία όταν εντοπίζουν την τοποθεσία της κλεμμένης περιουσίας τους.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.