iPhone 2020: Οι OLED οθόνες θα είναι από τη ΒΟΕ

iPhone 2020, iPhone 2020: Οι OLED οθόνες θα είναι από τη ΒΟΕ

Έχουμε μάθει ήδη αρκετά για τα iPhone 2020 και περιμένουμε να μάθουμε ακόμη περισσότερα τις επόμενες εβδομάδες. Αυτή τη φορά μάθαμε ότι η Apple θα εφοδιάσει τα επερχόμενα smartphones με OLED panels της BOE.

Η πορεία της BOE και η συνεργασία με την Apple

Η BOE είναι μία από τις μεγαλύτερες κατασκευάστριες οθονών LCD, ειδικά όσον αφορά μεγαλύτερες συσκευές ψυχαγωγίας, και όχι μόνο. Ωστόσο, εξαιτίας του ότι παρουσιάζει πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα στον τομέα των LCD και καθώς τα περιθώρια κέρδους είναι ιδιαίτερα χαμηλά, η κατασκευάστρια στρέφει όλο και περισσότερο την προσοχή της στα OLED panels.

Ο κινέζος κατασκευαστής αποτελεί ένα από τα ισχυρότερα πιόνια στην αγορά των OLED και μπορεί να υπερηφανεύεται για τη συνεργασία του με εταιρείες όπως η Samsung και η LG. Επιπλέον, η BOE θα ασχοληθεί με την παραγωγή ορισμένων panels για τη σειρά Mate 20.

Χάρη στην ολοένα αυξανόμενη δραστηριοποίηση της εταιρείας στον τομέα των OLED, και με δεδομένο ότι διαρκώς περισσότεροι κατασκευαστές εξετάζουν τη χρήση φθηνότερων οθονών OLED, φαίνεται ότι η BOE θα παράγει για λογαριασμό της Apple panels για τα iPhone 2020.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των κορεατικών ΜΜΕ, το 2020 η BOE θα ασχοληθεί ακόμη περισσότερο με τις οθόνες OLED με στόχο να γίνει ο άμεσος και μεγαλύτερος ανταγωνιστής της Samsung.

Η μεγαλύτερη πρόκληση της BOE είναι να καταφέρει να αντεπεξέλθει στις απαιτήσεις της Apple. Αν ότΌταν φτάσει αυτόν τον στόχο, τότε θα αποτελέσει έναν από τους κύριους προμηθευτές OLED panels για τα iPhone 2020, και ίσως για όλα τα iPhone από εκεί και έπειτα.

Οι αναλυτές της Νότιας Κορέας προβλέπουν ότι το 2021 η BOE θα στείλει 45 εκατομμύρια OLED panels στην Apple. Αν και το μεγαλύτερο μερίδιο θα συνεχίσει να το κατέχει η Samsung, οι αναλυτές υπολογίζουν ότι οι αποστολές της εταιρείας θα μειωθούν στα 150 εκατομμύρια, έναντι 250 εκατομμυρίων που είχε το 2019.

Πριν από μερικούς μήνες, υπήρξαν αναφορές ότι η Apple εξετάζει το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη BOE για τα iPhone. Με βάση όσα σημειώνουν οι τελευταίες αναφορές, φαίνεται ότι η κατασκευάστρια πέρασε με επιτυχία τις δοκιμές του αμερικανικού κολοσσού. Βέβαια, μόνο όταν κυκλοφορήσουν τα iPhone 2020 θα μπορούμε να είμαστε σίγουροι για αυτή την συμφωνία.

Πηγή

Ο Χάρης Αναγνωστόπουλος είναι τρελαμένος με την τεχνολογία από την ημέρα που μπορεί να θυμάται τον εαυτό του. Είναι τελειομανής και ψυχαναγκαστικός. Τεράστιο ψώνιο για αυτό και κάνει ανακύκλωση στις σακούλες και άλλα τέτοια είδη, άλλωστε κανείς δεν είναι τέλειος. "Αν έχεις χιούμορ γέλασε και περιέργεια ψάξε".

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Software Android featured Google

Android 15 Beta 1.1: Διορθώνει προβλήματα με τις ανέπαφες πληρωμές NFC και Google Wallet

Η Google κυκλοφόρησε μια μικρή ενημέρωση κώδικα για το τρέχον πρόγραμμα Android 15 Beta, η οποία αντιμετωπίζει ορισμένα ζητήματα.

Gear featured Galaxy Samsung

Samsung Galaxy Ring: Leak αποκαλύπτει ότι θα έρθει σε 8 διαφορετικά μεγέθη

Το Samsung Galaxy Ring το πρωτοείδαμε τον Ιανουάριο και στη συνέχεια παρουσιάστηκε τον Φεβρουάριο στο MWC.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.