iPhone X: Η Apple θα διαθέσει 3 εκατ. κομμάτια για αρχή

iPhone X 3m units, iPhone X: Η Apple θα διαθέσει 3 εκατ. κομμάτια για αρχή

Από τα τρία μοντέλα που ανακοίνωσε τον Σεπτέμβριο η Apple, το iPhone X είναι αυτό που περιμένουν να δουν οι περισσότεροι. Είναι όμως και αυτό που σύμφωνα με τους αναλυτές, ευθύνεται για τις χαμηλές πωλήσεις του iPhone 8.

Εκτιμάται ότι οι καταναλωτές τηρούν στάση αναμονής μέχρι να έρθει το iPhone X στα ράφια των καταστημάτων για να αποφασίσουν ποιο μοντέλο θα αγοράσουν. Η διάθεση θα ξεκινήσει από 3 Νοεμβρίου, αλλά οι πηγές λένε πως η Apple αντιμετωπίζει προβλήματα με τα αποθέματα και θα είναι αρκετοί αυτοί που θα πρέπει να περιμένουν για να το πάρουν στα χέρια τους.

Σύμφωνα με την KGI Securities, η αρχική παρτίδα που θα διαθέσει η Apple στις 3 Νοεμβρίου είναι στα 3 εκατομμύρια κομμάτια. Άρα κατά κάποιον τρόπο επιβεβαιώνονται οι πληροφορίες για μειωμένα αποθέματα και αρκετή αναμονή για τους υποψήφιους αγοραστές. Αυτό που έχει ακουστεί είναι ότι η Apple θα μπορέσει να αυξήσει τα αποθέματα από το επόμενο τρίμηνο.

iPhone X 3m units, iPhone X: Η Apple θα διαθέσει 3 εκατ. κομμάτια για αρχή

Όσο για τους λόγους της χαμηλής παραγωγής, έχουν ακουστεί επίσης πολλά, άλλοι επισημαίνουν κομμάτια όπως η κάμερα TrueDepth, η οθόνη OLED και άλλοι το μεταλλικό frame κλπ. Ο Ming-Chi Kuo είχε δηλώσει πως ένα από τα μεγαλύτερα εμπόδια είναι το flexible printed κύκλωμα για το σύστημα της κεραίας. Απαιτούνται ειδικά υλικά, διαδικασίες και αυστηρές δοκιμές, γι αυτό η διαδικασία παραγωγής είναι πιο χρονοβόρα.

Ο Kuo εκτιμά ότι από τον Νοέμβριο η Apple θα μπορέσει να ανεβάσει την παραγωγή του iPhone X.

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
John

Μόνο το 21% σε έρευνα που έγινε για τις χαμηλές πωλήσεις των 8/8 plus είπαν ότι περιμένουν το Iphone X , 18% είπαν ότι δεν τα αγοράζουν λόγω ξεπερασμένου σχεδιασμού και άλλο ένα 20% είπε ότι τους καλύπτει το παλιότερης γενιάς κινητό Apple που έχουν τώρα και δεν θα κάνουν αναβάθμιση. Η συγκεκριμένη έρευνα υπάρχει στο διαδίκτυο και όποιος θέλει μπορεί να την βρει.

ΝΙΚΟΣ

Η οθόνη γιατί γράφεται πως εντάσσεται στις δυσκολίες παραγωγής; Έτοιμη από τον προμηθευτή έρχεται.
Γενικότερα ,η Apple φέτος τα σκάτωσε σε hardware & software και όποιος δεν το βλέπει ή δεν ασχολείται ή είναι τυφλωμένος οπαδός.

Ιωάννης jb

Μόνο 3 εκατομμύρια;; Δε παίζει.. 30 μπορεί

srt8

Μια αποτυχία το iphone X. Μια από τα ίδια το iOS 11. Τα μόνα διασωθέντα, και αυτά, ελαφρώς αναβαθμισμένα 8, 8 plus.
Είμαι κάτοχος 5s εδώ και τέσσερα χρόνια. Δεν το αλλάζω με τίποτα το κινητό όσο και την Apple, αλλά φέτος μας την έκανε την πατάτα, ειδικά με το iOS, μας σκότωσε την μπαταρία.
Αν έκανα αναβάθμιση σε μεγαλύτερη οθόνη θα πήγαινα στο iphone 7, αποδείχτηκε στον ένα χρόνο ζωής πολύ αξιόπιστο, προσωπικά με καλύπτει. Δεν γνωρίζω όμως, με iOS 10 h 11;

Salonica21

@John

εσυ σε ποιο ποσοστο ανηκεις?

Kostas

Μου φαίνεται ότι πρέπει να επενδύσει σε δικό της εργοστάσιο, η αναμονή στην τεχνολογία είναι καταστροφή!
Ουσιαστικά όποιος το αποκτήσει από Ελλάδα θα το αποκτήσει λίγους μήνες
πριν βγει το καινούριο , λάθος μεγάλο ! Ειδικά στη χώρα μας που το 50% των χρηστών είναι Ούννοι και κράζουν για να υπάρχουν, έχει αποτύχει ήδη το μοντέλο, δυστυχώς.

Darth

@ΝΙΚΟΣ super amoled παραγει μονο samsung η οποια λογο πατεντας που εχει κανει για την οθονη (πατέντα στο χαρτι) δεν δίνει σε κανέναν άλλον την παραγωγή έτσι περιμένουν την παραγωγή στα λίγα εργοστάσια της samsung (ενώ απο της lcd ειχε 5 6 προμηθευτές και ήταν οκ

John

@Salonica21
Είχα παλιότερα iphone και δεν μου άρεσε καθόλου η όλη εμπειρία με τους περιορισμούς και τα κλειδώματα του IOS οπότε δεν πρόκειται να ξαναγοράσω ποτέ κινητό Apple ξανά.

Nikopoup

@Darth δεν λειτουργει ετσι η φαση. Δεν λεει η αππλε θελω 20 εκ. οθονες, βγαζει η samsung 3 και λεει ε μωρε δεν πειραζει, καλη καρδια. Υπαρχουν συμβολαια με ποσοτητες και deadlines. Κατι αλλο παιζει ..

χρηστος

Η πλακα ειναι οτι η Apple μας παραμυθιαζε οτι “και καλα” σχεδιαζε το X 2+ χρονια. Αν το εκανε, δεν θα εβαζε τωρα τεχνολογιες που τα Android εχουν μια 5ετια & θα ειχαν προνοϊσει για την παραγωγη νωριτερα. Δεν ξερω τι να πω, το εχασε αρκετα φετος η Apple.

Dimitris is

Νομίζω ότι το χειρίστηκε λάθος φέτος η apple έπρεπε να έβγαζε μόνο X να το είχε διαθέσιμο από τον Οκτώβριο 800 ευρώ και thats all

Petros

Samsung δείχνει δυνατη με το S8 plus και το Note 8 και η Huawei ενω η Apple δείχνει έντονα πτωτική πορεία

Don Mitso Mou

@χρηστος

Τί μόνο 5? Μη σου πω και 10 χρόνια έχουν αυτά τα χαρακτηριστικά τα Android. Τί ακούμε βραδιάτικα

χρηστος

@DonMitso

Ενδεικτικα αναφερω την γρηγορη φορτιση που υπαρχει στα Android εδω και 3-4 χρονια. Η Apple την θυμηθηκε τωρα και μαλιστα πρεπει να αγορασεις επιπλεον φορτιστη. Το ιδιο και η ασυρματη φορτιση οπου υπαρχει εδω και 3 χρονια και η Samsung εχει ηδη γρηγορη ασυρμαρτη φορτιση. Θυμιζω και την αναγνωριση προσωπου που υπαρχει σαν επιλογη απο το Galaxy S4 που ειχα και δουλευε πραγματικα καλα. Μπορω να θυμισω κι αλλα..

Don Mitso Mou

@χρηστος

Δηλαδή πέρα από τη γρήγορη φόρτιση, μιλάμε για gimmicks

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.