iPhone 3G S, Και το ημερολόγιο γράφει Ιούνιος 2009

Αυτό είναι τελικά το νέο iPhone 3G S; Τόσο μελάνι και όργιο φημών, απίθανα mockup για ένα καταπληκτικό κινητό που δυστυχώς θα παραμείνει μόνο στη φαντασία μας; Απογοήτευση και μόνο είναι το συναίσθημα μου σήμερα το πρωί που είδα τις φωτογραφίες, τα βίντεο και τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Κάμερα 3 Megapixel με βίντεο: Ναι! iPhone OS 3.0: Ναι! Copy paste: Ναιιι! MMS: Ναιιι! Και το ημερολόγιο γράφει: Ιούνιος 2009! Περίμενα κάτι περισσότερο από το πολυδιαφημισμένο νέο iPhone 3G S. Και δεν το βρήκα!

, iPhone 3G S, Και το ημερολόγιο γράφει Ιούνιος 2009

Μου μοιάζει σαν ψέμα, σαν να μην πιστεύω ότι αυτό θα είναι το νέο iPhone. Σαν να περιμένω ακόμα μια ανακοίνωση της Apple το επόμενο διάστημα. Μια ανακοίνωση που θα με κάνει να είμαι ακόμα πιο περήφανος που έχω και εγώ υπολογιστή iMac. Αλλά… παραμένω υπέρ-καλυμμένος με το HTC Touch HD μου…

Η ανακοίνωση του iPhone 3G S μιλάει για διπλάσια ταχύτητα σε σχέση με το τωρινό iPhone 3G και μεγαλύτερη διάρκεια μπαταρίας. Αλλά αυτά μένει να αποδειχθούν στην πράξη. Το μόνο θετικό που κρατάω από τις χθεσινές ανακοινώσεις, είναι η διάθεση του λειτουργικού iPhone OS 3.0 από τις 17 Ιουνίου (μέσω iTunes) για όλους τους κατόχους iPhone και τη νέα τιμή του απλού iPhone 3G 8GB στα 99 δολάρια (με διετές συμβόλαιο).

Χωρίς πολλά λόγια παραθέτω απλά τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νέου iPhone 3G S.

iPhone 3G S
Λειτουργικό σύστημα: iPhone OS 3.0
Ταχύτητες: HSDPA 7,2Mbps
Κάμερα: 3Megapixel (autofocus) με βίντεο
Χωρητικότητα: 16GB και 32GB
3D graphics: OpenGL ES 2.0
Έξτρα(!): Copy paste, MMS, Landscape keyboard, Voice control, Nike+ support
Διάθεση: 19 Ιουνίου (Αμερική)

, iPhone 3G S, Και το ημερολόγιο γράφει Ιούνιος 2009

, iPhone 3G S, Και το ημερολόγιο γράφει Ιούνιος 2009

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

28 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
ttk67

Καλο το I-Phone…Αυτες τις μερες σκοπευω να αγορασω το LG Viewty…Ποια ειναι η γνωμη σου??

dj_aris

Δηλαδή τι παραπάνω θα μπορούσε να έχει; Δεν είμαι υπέρμαχος του iPhone ή οποιασδήποτε άλλης συσκευής (ωστόσο το συγκεκριμένο έχει φέρει επανάσταση στα κινητά, αυτό είναι αντικειμενική παρατήρηση) αλλά επειδή μιλάμε για μια συσκευή υπερ-υψηλής τεχνολογίας που χωράει στην τσέπη, τι άλλο θα μπορούσε κανείς να ζητήσει;

dj_aris

Ο νέος σχεδιασμός είναι κάτι που ίσως το ζητούσαν ορισμένοι αλλά μην ξεχνάμε ότι η εμφάνιση είναι πάντα υποκειμενική, πόσο δε μάλλον αφού όπως αποδείχθηκε δε σχετίζεται με τα τεχνικά χαρακτηριστικά. Όσο για την οθόνη, με δεδομένο ότι υπάρχουν τόσες εφαρμογές στο App Store προφανώς είναι απαγορευτική η αλλαγή της ανάλυσης, ενώ η αλλαγή στη φυσική διαγώνιο αφενός συνεπάγεται αλλαγή και στο μέγεθος της συσκευής (που δεν είναι και μικρό) αφετέρου λιγότερα ppi που “χαλάνε” τελικά την ευκρίνεια.

Επισημαίνω ότι στα παραπάνω δεν παίρνω θέση, απλά εξηγώ. Πάντως τόσο ο εξωτερικός σχεδιασμός όσο και η οθόνη δεν είναι αυτό που θα λέγαμε “απογοητευτικά”. Απλά το κακό με την Apple είναι ότι η κοινότητα διαρρέει τόσο πολλά ψέματα και mockups που τελικά τα ίδια τα προϊόντα, αν και είναι άρτια τεχνολογικά μας φαίνονται λίγα…

Τώρα για αυτό που λες για το 3.0 συμφωνώ απόλυτα, αλλά σε 8 ημέρες θα γνωρίζουμε. Μάλλον όμως οι αλλαγές στην ταχύτητα γίνονται περισσότερο για να υποστηρίξουν κάτι νέα τρισδιάστατα παιχνιδάκια…

vpap

Μήπως να κάνει απόσυρση?

Antreas

Εγώ αυτό που πρόσεξα είναι ότι δεν έχει σχεδόν καθόλου διαφορές με το iPhone 3G. Από εμφάνιση ίδια, οθόνη πάλι ίδια, δεν έχει κάμερα για βιντεοκλήσεις (αν και ασήμαντο θα ήταν καλά να έχει, μερικοί το χρησιμοποιούν), δεν έχει φλας για την κάμερα (παρόλο που αυξήθηκε πάλι θεωρείτε ελλειπές), no multitasking και η μπαταρία πάλι δεν αλλάζεται (αλήθεια και να γινόταν μόνο από την Apple λογικά θα πωλούνταν). Κατά τα άλλα υπάρχει μια καλύτερη κάμερα με βίντεο (επιτέλους μετά απο ΔΥΟ ΧΡΟΝΙΑ κυκλοφορίας, αλλά και πάλι χωρίς φλας όπως είπα πριν), έχει περισσότερη μνήμη (καλό αυτό, αλλά για κάποιους δεν είναι πολύ σημαντικό-για μένα είναι), έχει πυξίδα (και αυτό αχρείαστο, δεν χρησιμοποιώ google maps και ποτέ στην ζωή μου δεν χρησιμοποίησα πυξίδα, γιατί δεν μου χρειάστηκε μέχρι τώρα), είναι πιο γρήγορο (πολύ χρήσιμο για τις ταινίες, σε τίποτα άλλο μιας και το iPhone από μόνο του είναι εξαιρετικά γρήγορο-ένας φίλος έχει 100+ εφαρμογές και πάρα πολύ γρήγορα), έχει καλύτερη μπαταρία (και αυτό πολύ καλό-επιτέλους αρχίζουν και καταλαβαίνουν τα λάθη τους-παρ’ όλα αυτά όμως δεν παύει να έχει το γνωστό μειονέκτημα, ότι δηλαδή δεν μπορεί να βγει η μπαταρία και να βάλεις άλλη), έχει Voice Control (γρηγορότερο και πολύ πιο ωραίο… Συνέχεια »

roverand

ρε σεις μην μπερδευεστε, ακουσατε ποτρ την apple να λεει οτι θα βγαλει νεο iphone? Ox βεβαια. Εμεις τα λεγαμε στα διαφορα forum. Tωρα την κατηγορουμε γιατι αντι για νεο εκανε απλα μια αναβαθμιση?

Stratis09

Paidia ,o antagonismos skliraini se auti ti katigoria.Apple iPhone 3GS vs Sony Ericsson Satio vs HTC Touch Diamond 2 vs Samsung Pixon12 vs LG Viewty 2 vs Nokia 5800 Xpress Music vs Palm Pre vs Blackberry Storm!!!Perimenoume kai apo alles etairies tetoia kinita!!!Alla pisteuo pos oles i etairies ine se ena koino kolpo na mas pairnoun ta lefta!!!Simfono me ton Antrea oti den axizi na paroume to neo iPhone !!!Gnomi mou.

Nikos Maroulas

Kosta eisai sigouros oti to palio 3G pige sta 99 $ XWRIS SYMVOLAIO?? gt sto site tis apple leei 99 me symvolaio…..!?? ti paizei??

Boy

Φυσικά και είναι με συμβόλαιο!

jimlir

Den einai dinato na min vlepeis diafora sto iphone.Epitelous prosferei ola ta xaraktiristika twn klasikon kiniton stin platforma tou iphone pou einai korifaia sto xwro edw kai 2 xronia.Episis mporei pleon na paizei paixnidia se fadastika epipeda.Me xrisi tis pi3idas tou,tou megalou epe3ergasti kai tis kameras anoigei to dromo se augmented reality project pou den ta exoume fadaste se kinito.Ean to itheles pio ediposiako kai diaforetiko apo to proigoumeno eksoterika….kolise tou diamantia.Pos einai ta idia diladi?Stenomialo review.

andreas

το bluetooth ειναι ακομα απενεργοποιμενο για μεταφορα αρχειων η το αλλαξαν?

Κωνσταντίνος Κουφουδάκης

Το άλλαξαν ευτυχώς!!!
αλλά πάλι…
Iphone και multitasking ή background εφαρμογές δεν υπάρχει!
οπότε,ακόμα θεωρώ καλύτερα κινητά τα Omnia,OmniaHD,Omnia2 κτλ !

marina

Guys, egw doulevw sthn apple, xeirizomai kai ta dyo iphone kai oi diafores den einak megales.
H camera kai h pyxida. Pote xrhsimopoihsame pyxida sthn kathimerinothta mas?
H bataria krataei ligo parapanw analoga me th xrhsh.
Bebaia an den eixe to 3g to kainourio software, to 3.0, ekei tha htan poly diaforetika ta pragmata.
Opote opoios exei to 3g mia xara einai!!!!!

nikos

Pros tin Marina:

mporeis na vaithiseis perissotero ? Symfvnv oti oute pyxida theloume kai elaxista ti camera.

Epexergasti/taxytita ?

Mpataria ? diladi vgazei mia business day ?

Nikos.

iomar

Ξερει κανεις? Τα applications στο iphone,οπως π.χ. το facebook (δηλ. αυτα που χρειαζονται συνδεση internet) κατα την χρηση τους γινεται χρεωση για τον καθε δεδομενο ογκο που εχει καθε σελιδα που κανεις download ?

iomar

Ευχαριστω.Αλλα, τοτε τι ακριβως προσφερει σαν εφαρμογη την οποια χρεωνει 5 δολ.(3,5 Ε)?

iomar

ακυρο! τελικα ειναι χωρις χρεωση. και παλι ευχαριστω.

louckas

μηπως ξέρει κανείς τι γίνεται με το bluetooth στο iphone 3G? τελικά μπορείς να στείλεις και να λάβεις αρχεία από άλλα ΚΙΝΗΤΑ ή όχι? εχω διαβάσει ότι υπήρχε ένα προβλημα αλλά λύθηκε.παρακαλώ όποιος ξέρει να μου πει… thanks

christina

μηπως γνωριζει κανεις αν το iPhone συμφερει περισσοτερο αν εχεις συνδεση?δηλαδη,υπαρχει περιπτωση τα apps να μην λειτουργουν αν εχεις καρτοκινητη??

christina

αα!ευχαριστω πολυ!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Google Google AI

iOS 18: Η Apple συζητά με τη Google για να φέρει λειτουργίες του Gemini AI στο iPhone

H Apple βρίσκεται σε συζητήσεις με τη Google για να ενσωματώσει το εργαλείο τεχνητής νοημοσύνης Gemini στο iPhone ως μέρος του iOS 18.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 16: Οι 5 βασικές αναβαθμίσεις που περιμένουμε

Τον ερχόμενο Σεπτέμβριο περιμένουμε τη σειρά iPhone 16 με αρκετά πιο ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά από την περυσινή σειρά iPhone 15.

Smartphones Apple Chip iPhone

iPhone 16 Pro: Θα είναι το chip A18 Pro το πιο γρήγορο του κόσμου;

Το να στεφθεί ένα smartphone το πιο γρήγορο του κόσμου είναι σίγουρα ένας πολύ ελκυστικός τίτλος που οι top εταιρείες θέλουν να κατακτούν.

Smartphones Apple featured Galaxy

Ακόμα και στην Κορέα αρχίζουν να προτιμούν τα iPhone από τα Samsung Galaxy

Για χρόνια, τα smartphone της Samsung ήταν οι συσκευές με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στη Νότια Κορέα, όπου έχει την έδρα της από το 1938.