Τιτανομαχία, iPhone 4 vs Galaxy S vs Desire HD vs Nokia N8

Νέα σεζόν, νέες προσδοκίες, νέες μάχες για την κατάκτηση της κορυφής και τον τίτλο του καλύτερου – πιο αγαπημένου smartphone. Τέσσερις από τους καλύτερους διεκδικητές της κορυφής ζητάνε την ψήφο σας και τους λόγους που τους επιλέγετε ή όχι τον κάθε ένα ξεχωριστά. iPhone 4 για εμπειρία χρήσης; Samsung Galaxy S ο παλιός είναι αλλιώς; HTC Desire HD το τέρας της Ανατολής; ή Nokia Ν8 με νέο λειτουργικό και mutimedia διάθεση;

, Τιτανομαχία, iPhone 4 vs Galaxy S vs Desire HD vs Nokia N8

, Τιτανομαχία, iPhone 4 vs Galaxy S vs Desire HD vs Nokia N8

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

644 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Παναγιωτης Γρυλλακης

Όταν μιλάμε για τηλέφωνα παμε μόνο σε Νοκια. Το ότι το UI είναι κάπως παλιό το χαλάει αλλά αυτό δεν σημαίνει κάτι. Νέο λειτουργικό τα κάνει όλα κ με έναν φακό που τα σπάει. Ο μόνος λόγος να πας σε iPhone είναι οι εφαρμογές. Αλλά τι να τις κάνεις εάν δεν έχεις μπαταρία να τις τρέξει; Για Samsung και HTC δεν εχω να πω κάτι γιατί ακόμα η ποιότητα των υλικών τους είναι πίσω.

Steve

Μονο iPhone ολα τα αλλα ειναι χαζα παιχνιδακια

LthIX

Διαφωνώ καθέτως

Manthos

Το desire ειναι απιστευτο και ειδικα αυτο το “sleep mode” να το πω ,ειναι τελειο….ανοιγει σε δευτερολεπτα! Αλλα συνδιαζει και την τελεια οθονη 4,3″ ιντσων νομιζω… και γινεται ακαταμαχητο!

fred

galaxy s η desire hd????

pavlos

iphone 4 mono kai mono gia ton doro pou dimiourgithike giro apo to onoma tou(adika tha elega kathos ola ta kinita exoun apo kapio elatoma)aksizei na to paris giati exi piotita kai i poloisis tou ta diapsevdoun ola

giorgosk

kai bebainea iphone

agnadi

GALAXY S με διαφορά το ΚΑΛΥΤΕΡΟ απ ολα!!!! και ξεκιναω..iphone 4 ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ λογο του οτι υπαρχει σοβαρο θεμα ακομα με το σήμα(διαπιστωμένο),δεν εχει αναφορά παράδοσης(πολύ σημαντικό εν ετη 2010),και τελος δεν εχει σοβαρες εφαρμογες που να ειναι πραγματικα χρησιμες στο app store.HTC DESIRE HD οχι λογο μεγέθους.και τέλος NOKIA απλα μακριά!!!

Paulinho

Θεωρώ το Galaxy πιο πλήρες απ’ όλα. Το Desire HD πάει να το ανταγωνιστεί αλλά χάνει στο ότι δεν έχει μπροστινή κάμερα και νομίζω πως και η μπαταρία δεν κρατάει πολύ. Επίσης δεν έχει Super Amoled όπως το Samsung. Κερδίζει σε μέγεθος οθόνης βέβαια και σε ύπαρξη LED Flash, αλλά για μένα τα άλλα είναι σημαντικότερα. Το Nokia έρχεται 3ο λόγω Symbian και το iPhone όπως πάντα τελευταίο για τους γνωστούς λόγους κλειδώματος που δεν σε αφήνει να κάνεις πράματα που μπορείς να κάνεις με κινητά των 30€ (bluetooth, ραδιόφωνο κλπ), αλλά και για το σοβαρότατο πρόβλημα με το σήμα του που είναι υπαρκτό…

Nightmare

@Steve Αρα εσύ παίρνεις κινητό μόνο για τα παιχνίδια εε?? τότε γιατί δεν παίρνεις ένα PSP?? Φαίνεται οι iFans δεν έχουν και πολλά επιχειρήματα ως προς την αγορά τοῦ iPhone… Πάμε στην τιτανομαχία!!! Το iPhone για τις εφαρμογές… Το Νokia N8 για την ποιοτητα κατασκευής, την ενσωματωμενη μνημη και την υπερτελειότατη κάμερα… Το Samsung Galaxy S για την απίθανη, μοναδική, τέλεια 4″ SuperAMOLED, την μπαταρία (το λεω απο προσωπικη χρήση), την κάμερα (πολύ καλή πεντάρα, και την νύχτα και τέλειο βίντεο…η ελειψη φλας ειναι αρκετα αισθητη γενικά…προσωπικα δεν μου λείπει ιδιαιτέρως.. και τις επιλογές), το φοβερό ήχο, την τεράστια υποστήριξη σε βίντεο και μουσική (flac, Xvid, DivX, mkv κλπ) και γενικά για τον video player και φυσικά για τους διάφορους λόγους ποῦ έχουν να κάνουν με το Android Όσο για το HTC Desire HD δεν μπορω να πῶ πολλά…δεν το έχω μελετήσει πολύ… έχει όμως αυτήν την μεγάλη οθόνη (πολύ μεγάλη για μένα…και επίσης μοῦ φαίνεται πολύ θολή…ειδικά σε σχέση με το Galaxy S), αυτό το “sleep mode”, την κάμερα (που δεν ξερω βέβαια αν εῖναι πραγματικά καλή), το εκλπηκτικό Sense UI και φυσικά….ANDROID!!!!!!!!! Η ψήφος μοῦ πάει στο Galaxy S, χωρίς όμως να το θεωρώ ανώτερο πχ απο το… Συνέχεια »

gkrti

Το GALAXY S γιατι ειναι έτη φωτός μπροστά απο τα αλλα.Αχ αυτη η οθονη…….!!!

Aris karapostolis

desire hd και τιποτα αλλο…..!!!
αντε και λιγο iphone μονο και μονο για games.

stelios GR

για μενα προσωπικα εχει ως εξης:
1) SAMSUNG GALAXY S (απλα κορυφαιο σε ολα, με ελαττωμα την ελλειψη led-flash)
2) HTC DESIRE HD (κι αυτο πολυ καλο αλλα ξεφευγει λιγο σε μεγεθος)
3) I PHONE 4 (καταραμενο death grip…κατα τα αλλα πολυ ανωτερο απο τα αλλα i phones)
4) nokia n8 (αδιαφορο design, δεν ξαναγυρναω σε symbian ουτε με σφαιρες)

Steve Jobs

Όταν οι άλλοι καταφέρουν να φτιάξουν ένα app store ανάλογο της apple το συζητάμε το θέμα. Μέχρι τότε ο νικητής είναι ένας

Κωνσταντίνος Κ

@Steve Jobs όταν οι Apple καταφέρει να φτιάξει ένα λειτουργικό που να μη θέλει jailbrake για να κάνει όλες τις λειτουργίες που κάνουν και κινητά των 30 ευρώ και όταν θα το έχει ανοικτό όπως το Android να μπορείς να του αλλάξεις τα φώτα τότε μιλάμε!

Steve Jobs

Άν θές να του αλλάξεις τα φώτα πάρε android μέγα hacker

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Αυτός που σέβεται την πραγματικότητα και τον εαυτό του….
αυτός που έχει δοκιμάσει και τα 4 παραπάνω smartphones
θα ψηφίσει τι άλλο ???? iphone 4 φυσικά!

gkrti

το appstore ειναι jumbo bebe μπροστα στο android market!!! αυτα προς το παρον μη λεμε παλι τα ιδια κινητο που να σκασω ενα καρο λεφτα και να εχω αμφιβολου ποιοτητας σημα…δεν το συζηταω ΚΑΝ…ΤΕΛΟς

Steve Jobs

Κάτι ξέρει ο θείος Steve και έχει θέσει αυστηρούς όρους στις εφαρμογές. Android: Εφαρμογές μεταδίδουν προσωπικά δεδομένα χωρίς προφανή λόγο Η μεγάλη ποικιλία εφαρμογών και παιχνιδιών που προσφέρεται στους χρήστες του Android είναι κάτι που σίγουρα αποτελεί ένα από τα «δυνατά χαρτιά» της γνωστής πλατφόρμας. Οι εφαρμογές αυτές, πριν από την εγκατάσταση τους, ζητούν άδεια από τον χρήστη έτσι ώστε να έχουν πρόσβαση σε διάφορες λειτουργίες του κινητού του τηλεφώνου, όπως για παράδειγμα το GPS. Εφόσον αυτός δώσει την συγκατάθεση του για αυτό, το κάθε app έχει την δυνατότητα να χρησιμοποιεί ελεύθερα και οποιαδήποτε στιγμή επιθυμεί τα σχετικά υποσυστήματα και λειτουργίες. Το πότε και το γιατί συμβαίνει αυτό όμως, είναι ένα άλλο θέμα. Πρόσφατη έρευνα δύο πανεπιστημιακών ιδρυμάτων σε συνεργασία με τα Intel Labs, έδειξε πως ένα μεγάλο ποσοστό από τις εφαρμογές που επιλέχθηκαν τυχαία να συμμετέχουν στο «πείραμα» έστελναν προσωπικά δεδομένα του χρήστη σε απομακρυσμένους servers, χωρίς να υπάρχει κάποιος προφανής λόγος για αυτό. Για παράδειγμα, μερικές από αυτές, στις οποίες είχε δοθεί άδεια για πρόσβαση στο GPS, έστελναν σε servers διαφημιστικών δικτύων την ακριβή θέση του χρήστη, ακόμη και ανά 30 δευτερόλεπτα. Συγκεκριμένα, από τις 30 δωρεάν και πολύ δημοφιλείς εφαρμογές που επιλέχθηκαν, το 50% μετέδιδε την ακριβή… Συνέχεια »

George

HTC Desire HD παιδεέές!

gkrti

απ την στιγμη που βαζεις sim και μπαταρια εισαι φακελωμενος ηδη με οποιοδηποτε κινητο.

Alan

Samsung Galaxy S, λόγω επιδόσεων και κυρίως λόγω χαμηλής τιμής SAR

stathis

iphone 4 me xilia. kai mhn me peite funboy giati exo kai to galaxy s kai exei provlima kai me gps alla kai me sima . aaa kai epidi milate gia polu apple fun boy oloi eseis pou den sizitate kan kai apla ipostirizete kathe fora ta android ti eiste???? eista android fun boys ante giati exei katantisei aidia to olo thema me ta funboys. lete gia to iphone 4 oti exei problima me to sima to galaxy s pou exei kai me gps alla kai me shma ???? den sas akousa pote na to krazete . aaa kai xronia tora opoios kserei fisiki tha iksere oti otan kalipths me to xeri sou thn kerea tou kinita peftei to sima den einai problhma sxediasmou einai apla fisiki.
sorry gia ta greeklish

mikemilos

αν ειχα ενα galaxy s με φλας στην καμερα πιστευω δεν θα ηθελα κατι αλλο….. το iphone εχει καμερα τελικα καλυτερη απο το Ν8 ! πολλες εφαρμογες την μεγαλυτερη σε αναλυση οθονη και την πιο ζωντανη…. διπλα διπλα με του galaxy to galaxy χανει λιγο στην ζωντανια…..το οτι δεν εχει flash sto internet ειναι τραγικο γιατι δεν μπορουμε να δουμε το 80% του ιστου! αλλα εχει τρελα και απιστευτα apps.το ν8 τραβαει βιντεο HD αλλα σε μολις 24 καρε που αρκετες φορες πεφτει και στα 15!!! χανει αρκετα απο τον multimedia χαρακτηρα του.. ασε που δεν εχει και λεντακι στο βιντεο οποτε πανε και οι νυχτεςρινες βιντεοσκοπησεις….. το iphone ακομα και χωρις φλας το βραδυ τραβαει σχεδον αυτο που βλεπει και το ματι! το λεντακι που εχει ειναι πολυ δυνατο!! κανει δουλεια! τωρα το galaxy ειναι ενα τηλεφωνο που η samsung οπως κανει σε ολα της τα τηλεφωνα θα το εγκαταληψει γρηγορα και θα ψαχνομαστε…. ακομα περιμενουν την froyo xaxaxa…. δουλευω σε καταστημα κινητης και εχω δουλεψει παααρα πολυ το galaxy και το iphone…. ειδικα το βραδυ μολις σχολασω …. οποτε τα τεστ που κανω ειναι σε σκοταδια!!!!

mikemilos

θες βρε αδερφε να τραβηξεις μια προσωπικη σου στιγμη ενα βραδυ με το σουπερ γκομενακι που βρηκες………. ερωτηση…: με ποιο κινητο θα την τραβηξεις και θακανεις καλα την δουλεια σου?????

(υποσημειωση.. στο δωματιο υπαρχει πολλυυυυυ λιγος φωτισμος μονο αποτ ο φως της τηλεορασης)

panos

Αν θέλεις ένα κινητό που τα κάνει ΟΛΑ, και εννοώ όλα, τότε Ν8. Θα αναφέρω ορισμένα, και συγκεκριμένα αυτά που ΚΑΠΟΙΟΙ κύριοι εδώ μέσα τα κάνουν ΓΑΡΓΑΡΑ: – ΠΛΗΡΕΣ ΣΕ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ. Εκτός των κλασσικών, υπάρχουν: Έξοδος HDMI με ήχο DOLBY DIGITAL για κρυστάλλινη εικόνα και ΠΟΛΥΚΑΝΑΛΟ ήχο USB on-the-go (σύνδεσε ό,τι αποθηκευτικό USB θέλεις επάνω, από στικάκια μέχρι σκληρούς δίσκους, και αντίγραψε αρχεία από και προς το κινητό, και παίξει ό,τι αρχεία θέλεις ακόμα και μέσω USB) Bluetooth 3.0. Όταν ορισμένα ΚΙΝΗΤΑΚΙΑ θέλουν WiFi και e-mail για να ΣΤΕΙΛΟΥΝ έστω και ένα αρχειάκι σε κάποιον που είναι ΔΙΠΛΑ ΤΟΥΣ, εδώ έχουμε τη μέγιστη ταχύτητα χωρίς σεταρίσματα και δίκτυα, απλά από συσκευή σε συσκευή. – ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ: ΑΓΡΑΤΖΟΥΝΙΣΤO, όχι μόνο στα μεταλλικά μέρη, αλλά και στα γυάλινα (οθόνη ΚΑΙ φακός κάμερας) – ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΚΟ: Έχει ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ MULTITASKING, όχι τα ημίμετρα του iOS και του Android ΔΕΝ έχει ΑΝΟΗΤΑ ΚΛΕΙΔΩΜΑΤΑ (π.χ. BLUETOOTH) ΔΕΝ έχει ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΟΥΣ. Στέλνεις ό,τι θέλεις σε όποιον θέλεις. Έχει κανονικότατο File management system και ΠΛΗΡΗ ΠΡΟΣΒΑΣΗ σε όλους τους ΦΑΚΕΛΟΥΣ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΣ. Οι εφαρμογές ΔΕ ΜΑΖΕΥΟΥΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ώστε να σε γεμίσουν με SPAM και ΔΙΑΦΗΜΙΣΕΙΣ και ΔΕ ΣΕ ΣΥΝΔΕΟΥΝ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΟΠΟΤΕ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ (βλ. Android) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΙΟΥΣ, εδώ… Συνέχεια »

teker6

htc desire hd (etsi epidi eimai kokkalo kai agorazo mono htc)

to iphone na paei apo kei pou irthe kala einai to barethika
gia ola ta ypoloipa doste tous xeretismata .. kalnyxtaaaaa

kostas21

iphone funs μη μασατε…συνεχιστε να δινετε τα λεφτα σας σε <> που δεν εχει ραδιοφωνο,αναφορα παραδοσης μηνυματων,δε στελνει αρχεια με bluetooth kai …….δεν εχει flash στον browser και οι σοβαρες εφαρμογες ειναι με πληρωμη σε αντιθεση με android που ολα τα παραπανω κανει και πολλα παραπανω!!εχω δουλεψει και iphone kai android και καταληγω android!symbian δε γυρναω οχι οτι δεν ειναι καλο ΤΗΛΕΦΩΝΟ TO N8 απλα με χαλαει σαν λειτουργικο!προσωπικα htc desire hd!

mixtri

Εσας που σας χαλαει το symbian 3… Το εχετε δοκιμασει; γιατι εγω οσο κι αν ψαχνω συσκευη στην αγορα δεν εχω βρει… Τι στο καλο! Τοσο βλακας ειμαι; η εσεις τοσο χωμενοι;
Ν8,τι συζηταμε… Νεος kernel,3d accelerated ui,qt programming. Το λειτουργικο που θα συζηταμε για τα επομενα χρονια…
iOS ουτε καν… Android μου κανει παιχνιδομηχανη. Αρχιζει και ωριμαζει βεβαια…

gkrti

καποιος μίλησε για φυσικη? απλα να αναφερω οτι στα συγγχρονα τηλεφωνα δεν γινετε αυτο εκτος απο τα sonyericsson 388 που ειχαμε στο στρατο τα πρωτα τηλεφωνα με την κεραιουλα απο πανω.. σ αυτα γινοταν ναι..τι να πει και το iphone 4 εδω ο steve απελυσε τον υπευθυνο για το προβλημα της κεραιας κατι ηξερε αυτος οσο για το αν μου αρεσει το iphone 4 OXI οταν με το καλο βγει το 5 που θα εχει μερικα απλα πραγματακια στανταρ που ειχαν τηλεφωνα απο την εποχη του παπου μου πχ αναφορα κτλ τοτε το συζηταμε

Panagiotis

πιστεύω ότι ο Panos με κάλυψε. Τι να το κάνεις ένα τηλέφωνο 760 ευρώ όταν δεν μπορεί να κάνει τα βασικά που οι άλλοι κάνουν χρόνια τώρα. ακούς εκεί reinvent. Τι ανακαλύψανε πάλι την βιντεοκλήση μέσα από WiFi; Τι να την κάνω στο βουνό;

Νίκος

Απο εμενα η “τιτανομαχια” αρχικα ηταν μεσα σε iphone, galaxy s, desire hd αλλα τωρα που το ξανασκεφτομαι (και αφου διαβασα ολα τα μυνηματα :P)
Λεω galaxy S η deisre hd…
Galaxy s λογω των φοβερων χαρακτηριστικων επισημανω και την φοβερη οθονη..κ.ο.κ
Desire Hd αν και δεν ξερω πολλα πραγματα για το συγκεκριμενο ειμαι fan της htc και την εμπιστευομαι..
Βασικα και στις τρεις που ανεφερα ειμαι fan…(οχι οτι εχει μεγαλη σημασια)
Μηπως μπορει κανεις να μου βαλει ενα συνδεσμο για κανενα review του desire hd;

Νίκος

@ cVlachakis Woow Thanks! Πραγματικα φοβερο βασικα δεν υπαρχουν λογια και για το κινητο και για το android και το ui…
Το μονο που δεν μ’αρεσει ειναι οτι ειναι παρομοια κατασκευη(δεν κανει και τιποτα διαφορετικο)..
Τα χρωματα ηταν καλα πχ το μαυρο ηταν σαν του galaxy;

ΑΓΓΕΛΟΣ

Αν πας στο iphone δεν ξαναγυρνας σε αλλο κινητο!!!
οποτε iphone 4 !!!

solos

Κατασκευαστικά Ν8
Λειτουργικό σύστημα; Ν8
Καμερα; Ν8
Τιμή; Ν8
Δαγκωτό Ν8,δε καταλαβαίνω τι συγκρίνουμε!

ΔημήτρηςΧ

Αν έπρεπε να διαλέξω θα έλεγα ότι το Samsung Galaxy S είναι αυτή τη στιγμή το κορυφαίο smartphone στον κόσμο. Στα μόνα σημεία που υπερτερεί το iphone είναι στο lifestyle (κορυφαία show off και lifestyle συσκευη) και στα applications, με τα τελευταία βέβαια να νοιώθουν την καυτή ανάσα του android market με τα δεκάδες χιλιάδες free apps.
Το γεγονός πάντως πως επιτέλους κυκλοφορούν καλύτερες συσκευές εκεί έξω από το iphone μόνο καλό μπορούν να κάνουν στην αγορά ώστε γίνει πιο ανταγωνιστική.

Να φύγει και η apple από τις μονοπωλιακές της αντιλήψεις και επιτέλους να σκεφτεί πως αν το iphone 5 δεν είναι πραγματικά επαναστατικό πάντα θα υπάρχει ένα galaxy και ένα desire που θα τα προτιμούν οι χρήστες.

mfragi

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το φίλο “panos”. Αρχές Ιουνίου, έκανα το μεγάλο σφάλμα και αγόρασα το desire, κι έτσι εδώ και 4 μήνες, έχω εμπειρία από πρώτο χέρι για το χάλι του android! Πολλές ελείψεις (γενικά πρέπει να ξεχάσουμε ότι ευκολίες γνωρίζουμε τόσα χρόνια από τις εταιρίες κινητών, ακόμα κι ένα μετρητή διάρκειας κλήσεων της προκοπής δεν έχει), και γενικώς για να κάνεις τη δουλειά σου, πρέπει να βρεις κάποια από τις αμφιλεγόμενες(κατασκοπεία) εφαρμογές αν υπάρχει κι εκτός αυτού θα σε τρελάνουν και στις διαφημίσεις! Βέβαια δεν έχει το χάλι και τους περιορισμούς του iphone. Το N8, από την άλλη έχει τα πάντα ενσωματωμένα και εντελώς καθαρά και δε συζητάμε για όλα αυτά που ανέφερε παραπάνω ο panos, που οι υπόλοιποι ουτε καν τα έχουν σκεφτεί κι αν κάποια στιγμή τα ενσωματώσουν, θα μιλάνε για μοναδικές κινοτομίες!!!!
Τώρα όσον αφορά το UI του Ν8, εντάξει είναι λίγο παλιομοδίτικο σε σχέση με τα αλλα, αλλά αυτό είναι εντελώς υποκειμενικό. Όποιος ενδιαφέρεται για “φρου φρου κι αρώματα”, ας πάρει android και iphone. Όποιος ενδιαφέρεται για εργαλείο, το Ν8 είναι μονόδρομος!
Περιμένω πως και πως την κανονική κυκλοφορία του, για να ξεφορτοθώ επιτέλους το desire, που δυστυχώς χρυσοπλήρωσα, αλλά δεν το αντέχω πια!!

Nikolas

Πιστεύω πως είναι καθαρά υποκειμενικό το θέμα, ο καθένας απο εμάς έχει διαφορετικά κριτήρια για το τι είναι καλύτερο και ποιο λειτουργικό τον βολεύει καλύτερα. Προσωπικά έχοντας δοκιμάσει όλα τα υπάρχοντα λειτουργικά στα κινητά και έχοντας αυτή τη στιγμή iphone 3gs, είμαι έτοιμος να επιστρέψω στο Symbian. Η αλήθεια είναι πως δεν έχω δοκιμάσει το Ν8 για να είμαι σίγουρος αλλά είναι κάποιες δυνατότητές του που μου χουν λείψει, όπως το γεγονός οτι είναι πλήρως παραμετροποιήσιμο ή και κάποιες καινούριες, όπως το usb on the go. Επίσης σχεδιαστικά μου αρέσει περισσότερο από τα υπόλοιπα τα οποία με μια πρώτη ματιά μοιάζουν και αρκετά μεταξύ τους, τώρα βέβαια κάποιος μπορεί να πει ότι με τόσο μεγάλες οθόνες (βλέπε Samsung & HTC) είναι και λίγο δύσκολο να πρωτοτυπήσεις, σε αυτόν τον τομέα. Τώρα όσον αφορά για τις εφαρμογές με τη βοήθεια των οποίων το iphone έγινε τόσο δημοφιλές και δίκαια βέβαια, έχω να πω πως η Nokia ξύπνησε και θα δούμε πολλές καινοτόμες και χρήσιμες εφαρμογές (αν και πρέπει να αναφερθεί πως το symbian πάντα είχε αρκέτες χρήσιμες εφαρμογές). Για μένα το N8 είναι το πιο πλήρες κινητό, η κάμερα φαίνεται για πρώτη φορά σε κινητό, ικανή να αντικαταστήσει μια μεσαία compact,… Συνέχεια »

MSNakias

Ναι φίλε μου μπορεί κάποιος που έχει iphone να έχει msn ανοιχτό και να είναι στο facebook ταυτόχρονα. Μου φάινεται έχει ξεφύγει η κατάσταση και έχουν άποψη και άτομα που δεν έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ τα συγκεκριμένα κινητά

Nightmare

@stathis
Ποιος εῖπε ότι το να εῖσαι funboy εῖναι κακό… απλά υποστηρίζεις κάτι (εφόσον έχεις επιχειρήματα γι αυτό και δεν το κάνεις “γιατί έτσι..”) και εῖναι απόλυτα φυσιολογικό. Και μπορῶ να βγῶ έξω και να βροντοφωνάξω “ΕΙΜΑΙ ANDROID-FANΒΟΥ”…
Πιστεύεις πῶς το GPS και το σήμα εῖναι δυο συγκρίσιμα μεγέθη…?? το 15% το πολύ τῶν κινητῶν δεν μποροῦν καν να έχουν GPS αλλά το 100% τῶν κινητῶν έχει σήμα. Μην ξεχνᾶς πως τα κινητά πρωτ’απ’ολα εῖναι τηλέφωνο και όχι πλοηγός… με την αναβάθμηση το πρόβλημα ποῦ έχουν ορισμένοι (εμενα δουλεύει μια χαρά) θα λυθεί..
Ακόμα, στο Galaxy S δεν χάνεται ΚΑΘΟΛΟΥ το σήμα…. στο παλιό μοῦ…το Nokia 5310 χανόταν μια γραμμη…άντε 2 το πολύ….

stathis

@nightmare
Ego den eipa oti to na eisai funboy einai kati kako mono pou edo mesa blepo na grafonte arketa prosblitika sxolia gia t apple fun boys apo thn stigmh pou oi idio einai android fun boys . Episis opos eipes kao o idios sto diko s galaxy s den peftei to shma sto diko mou peftei . Etsi ginete kai sto iphone upo orismenes sinthikes xanete to shma otan kratas to shmeio ths kereas. An exo 5 mpares den tha mou pesei t shma se kanena apo t dio eno an exo 3 tha do kai sta dio mia ptosei ton 2 gramon . Episis den mporoume na siggrinoume smartphones me apla kinita opos ekanes esi . To galaxy s exei provlima me to gps eno t iphone oxi . Mono pou den eida kanenan na to krazei para mono katonomazoun poli edo mesa anthropous pou ipostirizoun to iphone san xazoamerikanakia kathisterimena axrista k.a sxolia . An to theoreis afto fisiologiko tote t na po.

Λουκάς

Ψήφισα Ν8(αν και θα προτιμούσα να ήταν το Ε7 με το qwerty που με έχει κερδίσει).Θα σας έγραφα επακριβώς γιατί ψήφισα Ν8 αλλα δεν έχει νοημα μιας και ο panos πιο πάνω τα είπε ολα.
ένα σχόλιο που θέλω να κανω ειναι πως με μια γρήγορη ματια στα σχόλια, όσοι υποστήριξαν το iphone 4 μάλλον θα έπρεπε να ειναι πιο πολύ ενημερωμένοι, μιας και εμένα τουλάχιστον δεν με πείθει ο λόγος τύπου “iphone 4 και τέλος” και μου θυμίζει και υπερβολικα αυτό το videακι cartoun με το χαρακτηριστικο “i want an iphone 4, i want an iphone 4” που μου ‘ρχοταν να πηδηχτώ απ’ το παράθυρο!!!

panos

Επίσης η Apple κάθε χρόνο μοστράρει και ένα καινούργιο iPhone. Για ποιο λόγο άραγε; Μάλλον σκέφτεται κάθε φορά θα προσθέτουν και από ένα χαρακτηριστικό που του λείπει, δηλαδή καλώς εχόντων των πραγμάτων το iPhone5 θα έχει ξεκλείδωτο BT (τουλάχιστον κάνω όνειρα), το iPhone 6 θα έχει και αναφορά παράδοσης, το iPhone 7 δεν θα έχει πρόβλημα με την κεραία, κλπ κλπ Προσωπικά πιστεύω σε συσκευές που αντέχουν στο χρόνο. Έχω και χρησιμοποιώ ακόμα το αγαπημένο μου Nokia Ν82, εδώ και 3 σχεδόν χρόνια. Βγάζει ακόμα καταπληκτικές φωτογραφίες, το GPS του κλειδώνει σε δευτερόλεπτα, και έχει όλα όσα ήθελα πριν 3 χρόνια. Οι καιροί αλλάζουν και σκοπεύω να δώσω κοντά στα 500 Ευρώ για συσκευή που θα έχω τα επόμενα 2 χρόνια. Το Ν8 είναι αυτό που θέλω. Το iPhone είναι για ένα χρόνο, μέχρι που ο Jobs να σκαρφιστεί κάτι νέο για να πουλήσει στα αμερακανάκια. Αλλα εδώ δεν είμαστε αμερικανάκια. Μία στάλα μυαλό έχουμε – τουλάχιστον έτσι θέλω να πιστεύω. Το Android θα πρέπει να ωριμάσει περισσότερο. Ας δούμε πώς θα τα πάει τα επόμενα χρόνια, να δούμε αν θα συνεχιστούν οι βλακώδεις χαφιεδισμοί της Google με μικροεφαρμογές τύπου adware που συλλέγουν αβέρτα προσωπικά στοιχεία εν αγνοία του χρήστη… Συνέχεια »

Πάνος

Φίλε πάνο όλες οι εταιρίες κάθε χρόνο βγάζουν καινούριο μοντέλο. Με τετοιν ανταγωνισμό μάλιστα και ο ένας χρόνος είναι πολυ μεγάλο διάστημα. Εδώ η htc κυκλοφόρησε το καινούριο desire σε ένα εξάμηνο. Αλοιμονο σε εμάς που τα σκαμε

asterios

Psifisa n8. To android,an kai me kalyptei gia xrisi,oi syskeues pou kykloforoun einai imimetra mprosta sto n8.
To symbian 3 einai ena neo leitourgiko systima kai fainetai super! To mono pou fovamai einai kapoia bugs an kai i nokia yposxetai oti tha to dwsei toulaxiston stathero an kai oxi veltistopoiimeno stin agora. Parola auta exei ta panta! Ta videakia pou kykloforoun sto internet deixnoun na einai poly xristiko (pollapla homescreens,widgets)
H othoni tou se sygritiko einai kalyteri apo super amoled! Diladi poso teleia;
To n8 tha to agorasw,eimai apofasismenos. to thema einai na kykloforisei…

panos

Έχει αρχίσει ήδη η κυκλοφορία του Ν8. Σε πρώτη φάση θα το παραλάβουν όσοι έχουν κάνει προπαραγγελία, και μέχρι τέλη Οκτωβρίου, το πολύ μέχρι μέσα Νοεμβρίου, θα έχει κυκλοφορήσει κανονικά και για εμάς τους υπόλοιπους.

Πάνος

Καλά ηρεμηστε λίγο με το Ν8. Καθίστε να το δούμε και πως ρολαρει Γιατί εγώ λίγο που το είδα όλο σκαλωματα έτρωγε. Και στο ρολαρισμα Ηταν πολυ αργό Αλλά και στο σερφαρισμα.

Akis

@Πάνο κοίτα και λίγο αυτό

https://techblog.gr/techtv/nokia-n8-hands-on-4882/

τρελο αγγελακι

GALAXY S ME DIAFORA….TA EXEI OLA….TO IPHONE 4 EINAI GIA…MHN PW TI XAXA.ME TA ALA 2 D EXW ASXOLH8EI K D NOMIZW NA TO KANW TO GALAXY S EINAI APLA SUPER…..

Πάνος

Το έχω δει και αυτό και άλλα βιντεάκια που παίζουν σε άλλα blogs. Φαίνονται στην παρουσίαση τα γνωστά κολλήματa του symbian. Σε κάθε κίνηση του Κώστα βγάζει μηνύματα. Επειδή έχω και sybian κινητό το μεγαλύτερο πρόβλημα ξεκινάει όταν το συνδέσεις σε υπολογιστή. Εκεί πραγματικά πρέπει να κάνεις τον σταυρό σου για να κάνεις την δουλειά σου. Επίσης η οθόνη αφής είναι για κλάματα. Πολύ αργό όταν σκρολάρεις μεταξύ των οθονών και επίσης πολύ πιο αργό από τα άλλα smarthphones στο σερφάρισμα. Βέβαια αυτό δεν φαίνεται όταν κάποιος πάει απο ένα παλιό nokia στο Ν8 αλλά όταν έχεις χρησιμοποιήσει πχ iPhone ή Desire τότε πραγματικά σου σπάει τα νεύρα.

fryni

iPhone

Akis

@Πάνο

Και εγώ ένα 5800 έχω και όντος τρώει πολλά κολλήματα αλλά αυτά συμβαίνουν επειδή η επεξεργαστές ως τώρα δε ξεπέρναγαν τα 434mh.Τώρα το N8 έχει επεξεργαστεί στα 680mh και με τις αναβαθμίσεις στο λειτουργικό που έχει κάνει η nokia αυτά τα προβλήματα έχουν διορθωθεί.Όσο για την οθόνη όντος είναι σπαστικό καθώς χρειάζεσαι νύχι αλλά από το X6 και έπειτα η nokia χρησιμοποιεί οθόνες captive οι οποίες είναι παρόμοιας τεχνολογίας με το iphone και καταλαβαίνει το παραμικρό άγγιγμα.Τώρα όσο αναφορά το nokia ovi suiet αναβαθμίζεται πολύ γρήγορα και πλέον είναι πολύ εύκολο να συνδέσεις το κινητό σου.

asterios

Akis,
i diafora den einai me to 5800 o epexergastis CPU alla to GPU accelerated OS. O kyrios epexergastis tou kinitou pavei na einai to CPU alla to GPU. Grafika de 8elete kyrioi; Oriste…

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ (dimitrismpower)

Ενοειτε htc desire hd..Μονο τα 768 mb ram να σκεφτεις , το κινητο ειναι τουμπανο..Με μεγαλη διαφορα το καλυτερο απολα..
Μονο η μπαταρια του ειναι επιεικως αθλια.. Εκει το iphone δινει ρεστα..Αλλα μονο εκει..

panos

Το κλασσικό δέλεαρ της μεγάλης RAM και των μεγάλων επεξεργαστών. Όταν ένα λειτουργικό είναι τόσο βαρύ, αναγκαστικά χρειάζεσαι υπερβολικά πολλούς πόρους. Ένας πολύ γρήγορος επεξεργαστής κάνει μεγαλύτερη κατανάλωση ενέργειας. Επομένως, και χρυσοπληρώνεις το ίδιο το hardware, και χρειάζεσαι μεγαλύτερη μπαταρία, την οποία επίσης πληρώνεις παραπάνω. Και να είχες αυτονομία, τα ίδια και χειρότερα. 😉

Το Symbian είναι σαφώς πιο ελαφρύ και χρειάζεται πολύ λιγότερους πόρους για να τρέξει. Γι’ αυτό και υπάρχουν κινητά Symbian και με πολύ μικρότερες τιμές. Αν βρεις Android με κάτω από 150 Ευρώ, γράψε μου. 😉

Lp

Έχει τελειώσει το sybian και δεν το έχετε καταλάβει ούτε εσείς ούτε η νοκια. Η samsung και η ericsson ανακοίνωσαν οτι δεν θα ξαναβγάλουν συσκευή με sybian. H νοκια δεν ξέρω γιατί επιμένει. όταν θα το καταλάβει θα είναι πολύ αργά

panos

H Sony-Ericsson την έπαθε με το Symbian, γιατί είχε αναπτύξει το δικό της UI το οποίο υπήρχε παράλληλα με το Series 60 (μετέπειτα S60) της Nokia (το UIQ) το οποίο αν και με πολλές δυνατότητες, όντας λογισμικό αφής, ανέβαζε την τιμή των συσκευών κατά πολύ. Με το τέλος του UIQ ενστερνίστηκε το S60 v5 (π.χ. Satio, Vivaz), το οποίο δεν έτυχε της υποστήριξης που έπρεπε. Ήταν όμως αργά, η Sony-Ericsson ήδη γλυκοκοίταζε το Android. Αν έκανε καλά, θα το δούμε τα επόμενα χρόνια. Η Samsung την έπαθε με το Symbian γιατί δεν προσέφερε καθόλου υποστήριξη στις συσκευές της. Ενώ τα Nokia είχαν κανονικότατη υποστήριξη με πολύ συχνά firmware updates, προθέτοντας λειτουργίες και βελτιώνοντας συνεχώς τις συσκευές, οι κάτοχοι των Samsung Symbian συσκευών κάθονταν σύξυλοι παρακαλώντας για updates έστω και για μικροbugs. Εξάλλου η Samsung αναπτύσσει το δικό της λειτουργικό (BADA) το οποίο όπως και το Android είναι παραλλαγή του Linux. Δηλαδή σε μία μόνο εταιρία υπάρχει εσωτερικός ανταγωνισμός με δύο μεταλλάξεις του Linux. Δεν το λες και το πιο λογικό πράγμα στον κόσμο, μόνο σύγχυση πρέπει να έχουν εκεί οι ασιάτες. Όσο ελκυστικό κι αν είναι φαινομενικά το Android, έχει κάποια φαστιστικά τερτίπια τα οποία έχει περάσει η Google, τα… Συνέχεια »

Tirnavos

Ευκολάκι… Desire HD!

Nightmare

@panos
Σοῦ βρἠκα κινητό Android με λιγότερα απο 150 ευρῶ 😛 https://techblog.gr/techtv/vodafone-845-android-6446/

Akis

@Nightmare

Ναι αλλά 120€+23% φπα =147,6€ δλδ 150€
Όσο και ένα sympian κινητο.
https://www.plaisio.gr/Cell-Phones-Internet/Mobile-Telephone/Cellular-Phones/Nokia-5230-White-Silver-002N0K2.htm

panos

@Nightmare:

Σε ευχαριστώ για την πρόταση αγοράς, αλλά δεν πάω ούτε το Android αλλά πολύ περισσότερο ούτε το Vodafone Live!.

Θενξ πάντως. :p

Bob

Καλά Καθίστε να δούμε πως τα παει στο σερφαρισμα το Νοκια Γιατί προβλέπω να τρώει χώμα απο τα υπόλοιπα.

Λευτέρης Γκάτσος

Παρόλο που δεν θέλω να πάω πάλι σε symbian η ΝΟΚΙΑ με πείθει με το Ν8. Ο γαλαξίας δεν έχει flash,το iphone έχει τις γνωστές και μη εξαιρετέες ελλείψεις ενώ το htc δεν μου κάνει καμία ιδιαίτερη εντύπωση.

Αντώνης

Χρησημοπισησα και IOS και Android..οφειλο να πω πως οταν κρατας ενα iphone νιωθεις οτι κρατας το καλυτερο τηλεφωνο..οταν κρατας nokia,samsung,htc ειναι σαν να κρατας απομημησης του iphone..ολες οι ετεριεσ μαθαινουν απο αφτην… και μην συγκρηνουμε και το appstore..dld eleoc εχο android τηλεφωνο και δεν μπορω να βρω ενα αξιλογω παιχνιδι η εστω μια καλη εφαρμογη(εσχος)..μεχρι περσι πιστευα πολυ στο android αλλα τελικα απογοητευτικα πολυ..μπορει να φενετε ωραιο αλλα αν δεν το δοκιμασης και να το συγκρινης με το iphone θα καταλαβεις τη 8α πι APPLE

Laftiw

Ας τα πάρουμε με την σειρά:

iPhone 4:
Μόνο αν είσαι fan boy ή αυνάν. Πικρή η αλήθεια αλλά έτσι είναι.

Galaxy S:
Θα το πάρω να πάει σετ με το Samsung ψυγείο μου. No GPS και όλα τα γνωστά. Επίσης θεωρώ το Android γελοίο λειτουργικό. Μου φαίνεται τελείως παιδικό, έτοιμο να διαλυθεί στο επόμενο ταπ.

Desire HD:
Είναι πολλά τα λεφτά Άρη… + τι είπα πριν για το Android

Nokia N8:
ότι είπε ο Πάνος παραπάνω 🙂

Sot

Έχει τελειώσει το symbian το μόνο καλο που Έχει είναι οι χάρτες. Αυτός είναι και ο μόνος λόγος που το κρατάει η νοκια. Όλες οι άλλες το πετάξανε.

Lp

Φίλε Αντώνη καλά τα λες. Και εγώ την έπαθα. Πήγα και πήρα το desire και το πούλησα μετά απο ένα μήνα. Τραγικές ελλείψεις σε εφαρμογές και μπαταρία για κλάματα.

Μόνο άμα έχεις χρησιμοποιήσει iphone μπορείς να καταλάβεις. Τώρα όλοι αυτοί εδώ μέσα που γράφουν ιστορίες για το iphone δεν το έχουν χρησιμοποιήσει ποτέ.

Αυτή τη στιγμή αν και ακριβότερο το iphone είναι αρκετά καλύτερο. Φυσικά αμα δεν έχεις τα λεφτά καλό είναι και ένα κινητό android αλλά άμα θες το καλύτερο καλύτερο παίρνεις iphone.

ΥΓ. Τραγικό το γεγονός ότι οι εφαρμογές στο android μπορούν να συλλέγουν προσωπικά στοιχεία χωρίς να σε ρωτάνε. Κάτι ξέρει η Apple και περνάει από χίλια μύρια τους developers. Θέλει να κρατήσει σε ενα καλό επίπεδο την συσκευή.

konstantinos

iphone 4 love !!!

Αντώνης

+ΦΟΝΩ ΜΕ LP…ειμαι σιγουρος πως πολλα ατομα απο εδωμεσα δεν δινουν δεκαρα για κινητο αλλα ξερουν να σχολιαζουν περισσοτερο απο αυτους που εχουν δοκιμασει το καθε λειτουργικο(ελεος ρε παιδια) και το χειροτερο…το νοκια ν8 εχει το χειροτερο λειτουργικο απω τα τεσσερα κινητα..τον χειροτερο σχεδιασμω..δεν καταλαβαινω τι σας κανει κ το προοθητε(κλασικα κολλυμενα νοκια μυαλα)

An-apple-a-day

Επειδη δεν μπορειτε να καταλαβετε τι εστι Apple..το παιχνιδι παιζεται στις εφαρμογες.. εχετε δει το μαρκετ του android & nokia, για να δειτε ΠΟΣΑ ΕΤΗ ΦΩΤΟΣ πισω ειναι απο το app store?
Λετε ειναι παιχνιδομηχανη το iphone..εχετε καταλαβει ποσες εφαρμογες υπαρχουν για ΔΟΥΛΕΙΑ και οχι για αστεια?ξερετε τι ειναι το Mobileme? αλλο αν δεν το εκμεταλλευεται ο χρηστης.. τα ΠΑΝΤΑ μπορεις να κανεις με το iphone. Και ελεος πια με το bluetooth μαθατε τη καραμελα δε στελνει αρχεια. εχεις αλλους 100 τροπους να στειλεις αρχεια και ακομα και btooth με jb συσκευη γινεται, αλλα παντα πρεπει κατι κακο να πουμε για να εχουμε να λεμε..
εχετε δει πολλα HTC store? SAMSUNG store? Για πηγαιντε Fifth Avenue New York να δειτε το APPLE Store που κανει 1 εκατομμυριο ευρω την ημερα τζιρο και ελατε μετα να μου πειτε για Ταϊβανία και Κορεα.. που πατε ρεεεε!!! Ο αλλος ειναι χιλιομετρα μακρια.. και μονο που τα μενου των αλλων δυο που ειναι iphone-wannabe τα λεει ολα.

gkrti

σαν κατοχος ενος samsung galaxy s και iphone4 εχω να πω οτι το appstore εχει καμια 12αρια καλες εφαρμογες και ολες οι αλλες ειναι για παιδακια..το android market εχει σοβαρες εφαρμογες κ δωρεαν!!! καλο το 4 αλλα συνεχεια νιωθω οτι η apple με περιοριζει σε πολλα πραγματα…κ ετσι εχω σαν βασικο μου τηλ το galaxy που απλα τα σπαει……….για να μη μιλησω για οθονη γιατι οποιος iphoneακιας το βαλει διπλα διπλα με το galaxy (απλα μη το τολμησετε) θα παθει μεγαλη ηττα σας το λεω!!!

Sot

Για πες μας μια σοβαρή εφαρμογή ρε μεγαλε που εχει το market και δεν εχει το iPhone. Όλες οι εφαρμογές τις προκοπής πρώτα βγαίνουν σε iPhone και μετα απο στο android. Πχ μόλις σήμερα βγήκε το Skype σε android. Επίσης απο Ελλάδα δεν έχεις δικαίωμα ακόμα να αγοράζεις εφαρμογές επί πληρωμή σε αντροιντ. Τώρα το οτι έχεις τα δυο ακριβότερα κινητά Άμα θελουμε το πιστεύουμε. Μακάρι να είχες iPhone.

Akis

@Sot

Δεν βγαίνουν όλες οι σοβαρές εφαρμογές πρώτα για iPhone (Το μάθαμε τώρα και το κοπανάμε).
Π.χ Opera 5.0 iphone 13/4/10
Opera Mobile 10 symbian s60 17/3/10

Αντώνης

Εγω 8α πω κατι … Ο Κωστας Βλαχακης βλεπει ολα τα κινητα απο κοντα(σωστα?)(σωστα)..ειδε απο κοντα και το htc desire hd , και το νοκια ν8 , αλλα και το galaxy s..ομως διαλεξε να αγορασει το iphone 4…πιστευω πως κατι ξερει παραπανω μας απο την τεχνολογια και διαλεγει παντα το σοστω

Νίκος

@Αντώνης σε αυτο θα συμφωνησω οχι τοσο για την επιλογη του Iphone 4 οσο για την σωστη επιλογη και τις γνωσεις και την εμπειρια που εχει ο Κωστας Βλαχακης!

giannis

@steve για αυτό δεν θα μας πείς κάτι?(έβαλα το myphone γιατί δεν το βρήκα αλλού ελληνικά ώστε να καταλάβουν όλοι)
Περιμένω steve jobs μία απάντηση γιατί εδω βασίστηκαν τα παραπάνω επιχειρήματα σου

https://www.myphone.gr/forum/showthread.php?t=284869

gkrti

Τα αποτελέσματα σιγα σιγά δείχνουν πιο τελικα ειναι το καλυτερο.Ας μην υποτιμαμε λοιπον την ψηφο του κοσμου,και ο κοσμος ξερει καλα να επιλεγει το καλυτερο,και αυτο δεν ειναι αλλο απο το SAMSUNG GALAXY S!!!!!!!!

Λευτέρης

Aν και εδώ υπάρχουν Symbian Android και iOS δεν πρέπει να ξέχνάμε ότι το κάθε λειτουργικό έχει τα δίκα του καλά και προτερίματα .

Πρώτον,η δικιά μου επιλόγη:
1)iOS αρκετά χρήσιμα apps ευκολό στη χρήση
2)Αndroid ένα αρκετά καλό λειτουργικό προσφέρει ευκολίες σαν του iOS μονο που είναι αρκέτα πιο φτηνό λειτουργικό
3)Symbian , δεν μου αρέσει καθόλου δεν έχει περιθώρια εξέλιξης εκτός και αν αλλάξουν κατέυθυνση.

Θα προτιμούσα το Galaxy S και μετά το iPhone το Htc και τέλος το Ν8

Και για να μην υπάρξουν αντιπαραθέσεις ακούτε τη γνώμη ενός 15χρονου…..

Νίκος

Απο εμένα το symbian είναι τελειωμένο προσωπικά πιστεύω οτι επιτυχια ειχε την εποχη που πρωτοβγηκαν τα κινητα και ο κοσμος παραξενευτηκε (και λιγο αργοτερα μεχρι το 2000) που ειδε ενα χοντρο κουτι με κουμπια και μια ψυφιακη και αργοτερα εχρωμη με τρια χρωματα οθονη να απεικονιζει δυο χερια!
Τοτε ναι η Nokia για εμενα υπηρξε πρωτη…
Ειμαστε μεσα λοιπον σε apple galaxy htc δεν μπορω να αποφασησω αλλα θα βγαλω το deisre hd απο την λιστα γιατι απλα ακολουθει τα αλλα δυο!
Οπως ειπε και ο φιλος παραπανω προσφερει ευκολιες σαν του ios (το android παντα) σενεπως εχουν το ιδιο ισχυροτερο χαρτι!…
χμμ …Και απο εμενα samsung λοιπον….(δυσκολη απαντηση ειμαι τρελος fan και των τριων εταιριων σε ολα τα προιοντα!)

Adonis07

Λοιπόν παίδες εγώ θα παρουσιάσω τα πράγματα απο την δική μου πλευρά. Είμαι κάτοχος iPhone 3g εδω και 2 χρόνια και ήρθε η ώρα να το πουλήσω και να πάρω το HTC. Οι λόγοι που με κάνουν να το αλλάξω με το HTC είναι οι εξής: 1. Στατικό λειτουργικό (Βαρετό) 2. Απο το 2g μέχρι το 4g το λειτουργικό είναι ίδιο (Μιλάμε πάντα για την εμφάνηση. Εξάλλου μπορώ να βάλω την έκδοση 4.1 και να είναι όπως το 4g έχοντας ελλάτωμα λιγο στην ταχύτητα.) 3. Η πολιτική της Apple στο να μην μπορείς να κάνεις υποβάθμηση την τελευταία έκδοση που κατέβασε το iTunes καταλάθος (ή την έβαλες εσύ αλλά βλέπεις οτι το τηλέφωνο σέρνετε π.χ. έκδοση 4.0.1 για το 3g) εκτός και αν ήσουν απο τους τυχερούς που το είχε JB και είχε σώσει τα SHSH απο το Cydia (Τώρα το έκοψε και αυτό η Apple και αποθηκεύει μόνο τα SHSH της τελευταίας firmware). 4. Απαράδεκτη στο θέμα Μπλε Δοντιού και αναφορά παράδοσης 5. Απαράδεκτη για τον περιορισμό συγχρονισμού με ΜΟΝΟ και ΜΟΝΟ έναν Η/Υ (Έτσι και το κάνεις συγχρονισμό με άλλο υπολογιστή στα σβήνει όλα εκτός απο τα τηλεφωνα και τα μυνήματα) με άλλα λόγια δεν μπορείς να πάρεις… Συνέχεια »

George Kouis

1ο. SAMSUNG GALAXY S γιατι πολυ απλα ειναι το καλυτερο κινητο σημερα σε ολα
2ο. ΗΤC DESIRE γιατι εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα και εντυπωσιαζει
3ο.ΝΟΚΙΑ Ν8 γιατι εχει παρα πολυ καλη camera (αυτο μονο γιατι το λογισμικο ειναι καπως ξεπερασμενο)
4ο. IPHONE 4G γιατι εμενα προσωπικα ειναι παρελθον

Panagiotis

Για τους ερωτευμένους με το Android να σας θυμίσω πως το Android Market δεν παίζει Ελλάδα (Τα paid apps δηλαδή) αλλά και να έπαιζε με τόσο λίγη μνήμη που έχουν οι συσκευές δεν παίζει να βάλετε και πολλά (κάτοχος Desire). πάνω από το 80% των εφαρμογών δεν κάνουν εγκατάσταση σε SD card και όσες κάνουν έχουν ένα μεγάλο μέρος στην εσωτερική μνήμη. Αποτέλεσμα; εφαρμογή μπαίνει , εφαρμογή βγαίνει για να μπει κάποια άλλη. Δράμα δηλαδή και τσαπατσουλια. Και να μην ξεχνάτε τίποτα δεν είναι free που σας το πλασάρουν. Και κάτι τελευταίο το Android δεν έχει καν εφαρμογή mail πέραν του gmail της μαμάς, μόνο εάν βάλετε κάποια άλλη εσείς. προχειρότητα ε;

Liak

Και εγώ για αυτόν ακριβώς τον λόγο το πούλησα το desire Φίλε. Μεγάλο μειονέκτημα πραγματικά. Επίσης οποίες εφαρμογές καταφέρεις και εγκαταστησεις στην κάρτα (με root) δεν τρέχουν και πολυ normal. Η μπαταρία του επίσης είναι για κλάματα.

Panagiotis

και τι πήρες Liak?

Liak

IPhone πήρα. Αν και θεωρώ οτι το android Έχει πολυ Καλά στοιχεία που πρέπει να υοθετησει η apple όπως widgets και την οθόνη που έρχεται απο πάνω με ενημερώσεις θέλει ακόμα δουλειά πολυ ως λειτουργικό.

Αντώνης

ε καλαν βρε παιδια λισσαξατε με το android… να θυμηθουμε ποτε βγηκε το ios και ποσο μικρη αλλαγη ειχε τα τελευταια χρονια..και να συγκρηνουμε και το android που εχει βγει εδω και λιγο καιρο αλλα καταφερνει να ανταγωνιζετε αλλα μεγαλα λειτουργικα οπςσ symbian κ.α…Εαν μεσα σε τοσο μικρο χρονικο διαστημα η google δινει τοσα πολλα στο android σημαινει πως θα ξεπερασει αλλα λειτουργικα…Και ακομα ειμασται στο 2.2 ενω στο ios 4….To GINGER BREAD το θυματε κανεις???εναεχω να πω χωρις να ειμαι απολυτος..μην κανετε βιαστηκες κινιησεις και μην αποκλιετε το android…

*οταν εγραψα λυσσαξατε ενουσα δεν το συμπαθατε και συναιχεια το υποτηματε(λολ)

msayrton

παιδιά μια ερώτηση!
έχω παραγγείλει το Desire απο τη Vodafone, μέσω επιδότησης, μέσα στον Αύγουστο..

τον Αύγουστο μου είχαν πει «1η Σεπτεμβρίου το παραλαμβάνουμε»
1η Σεπτεμβρίου, παίρνω τηλέφωνο και μου λένε το εξής «1η Οκτομβρίου το παραλαμβάνουμε και εντος τριών-τεσσάρων ημερών θα βρίσκεται στο κατάστημα Ρόδου απ’όπου και το παραγγείλατε»

ε.. παίρνω και ‘γω στις 4 του μηνός και μου λένε 1η Νοέμβρη (!)

Μήπως η HTC σταμάτησε να παράγει Desire λόγω της άφιξης του Desire HD;
Τι θα γίνει σ’αυτή την περίπτωση; θα μου λένε καθε μήνα +1 μηνα και θα πάω έτσι κανα χρόνο;

Υπάρχει περίπτωση να μου δώσουν το Desire HD με τα ίδια χρήματα αν τελικά δεν έρθει το Desire; 😀

sorry για το offtopic =/

alex

iPhone

Nightmare

@Panagiotis
To Galaxy S έχει 2GB για αποθήκευση εφαρμογῶν και με το 2.2 μπορείς να αποθηκεύσεις και στην κάρτα μνήμης…. το Android εξελίσεται και διορθώνεται πολύ γρήγορα… με τέτοιο ρυθμό και πέραση ποῦ έχει σε λίγα χρόνια θα εῖναι must…

Liak

Καλά το είπες σε λίγα χρονια. Και τα δυο gb είναι περιορισμός κατα την γνώμη μου. Γιατί να πρέπει να έχεις εξωτερική μνήμη και όχι πχ 16 γιγα όπως το iPhone.

Panagiotis

@Liak το Galaxy S έχει 8 και 16 GB μνήμη εκτός από τα 2 GB της ROM.

@msayrton Το Desire σου εργεί γιατί είτε έχουν σκοπό να το βγάλουν στην αγορά με το νέο HTC Sense ή απλά αργεί γιατί έχουν θέμα με την αλλαγή οθόνης σε S LCD

Liak

Το ξέρω Ότι Έχει εξωτερική μνήμη. Το θέμα είναι Ότι οι εφαρμογές της εξωτερικής μνήμης κρασαρουν πιο εύκολα . Επίσης έχω την εντύπωση Ότι κάποια αρχεία απο εφαρμογές της εξωτερικής αποθηκεύονται στην εσωτερική.

psarrism

Κλασσικό give-me-clicks θέμα. Με όλο το σεβασμό προς το συντάκτη και το techblog.

fred

Μονο 2 gb για εφαρμογες στο galaxy??? k με την υπολοιπη μνημη τι γινεται????

Nightmare

ρε παιδιά πιστεύω πῶς 2 GB εῖναι υπεραρκετά..εγω πχ έχω κατεβάσει γύρω στις 200 εφαρμογές και οῦτε καν το 1/3 δεν έχει καταναλωθεί… δεν πιστεύω κάποιος ποῦ έχει το Galaxy S να έχει θέμα με την ROM μέχρι να βγεί η αναβάθμηση σε 2.2…πόσα applications θα κατεβάζει την μέρα για να γεμίσει… ?? (που να του εῖναι χρήσιμα, αλλιως δεν έχει νόημα…)… όταν βάζεις εφαρμογές στην κάρτα μνήμης (μετα την αναβάθμηση) δεν κρασάρουν…. αν τῶρα έχεις κάνει root… και το εκμεταλλεύεσαι για αποθηκευση στην κάρτα λογικό εῖναι να κρασάρει…. και όσο για το iPhone μην ξεχνάτε ότι δεν δέχεται επιπλέον κάρτες… οπότε αμα γεμίσεις πχ τα 8 (υπερβολικό αλλά αφου μου λέτε ότι τα 2 εῖναι υπερβολικά ελάχιστα τότε θα υποθέσω ότι ουτε τα 8 δεν σας φτάνουν) τότε δεν μπορεις να κάνεις τίποτα… αλλά ας μην πάμε στο άλλο άκρο..ντάξει…μια χαρά εῖναι…το Desire μπορῶ να πω πως πράγματι έχει λιγή μνήμη και καλά θα ΄κανουν ΟΛΕΣ οι εταιρείες πλέον να βγάζουν κινητά με πολύ μνήμη…( απο 8 GB και πάνω + υποδοχές για κάρτες MicroSD)…η μνήμη εῖναι κάτι που εκτιμω ιδιαίτερα στην ΝΟΚΙΑ πχ…

panos

Sorry ρε παιδιά, αλλά δεν είναι όλες οι εφαρμογές μόνο της τάξης κάποιων MBytes. Τι γίνεται αν έχεις να εγκαταστήσεις χάρτες για το GPS; Τι γίνεται αν θέλεις να έχεις πολλές εφαρμογές με πολλούς χάρτες; Χωρούν όλα στην 2άρα μνήμη; Φυσικά και όχι. Και τι χρειάζεται τότε η κάρτα μνήμης; Για φωτογραφίες, μουσική και βίντεο;

Δόξα τον ύψιστο, με το Ν8 υπάρχουν πολλές επιλογές αποθήκευσης:
1. Drive C: εσωτερική μνήμη, 340MB (170MB ελεύθερα)
2. Drive E: μνήμη μαζικής αποθήκευσης 16GB
3. Drive F: microSDHC, μέχρι 32GB
4. Drive G: USB sticks, hard disks etc, για χρήση με την λειτουργία USB-on-the-go

Εκτός της επιλογής 4, όλες οι μνήμες του Ν8 είναι διαθέσιμες για εγκατάσταση εφαρμογών και αποθήκευση αρχείων.

Νίκος

Nokia
γιατί το θέλω πρωταρχικός για τηλέφωνο και μετά για όλα τα άλλα
δεν θέλω το λειτουργικό να συνδέετε χωρίς να με ρωτήσει στο διαδίκτυο και να μην ξέρω τη δεδομένα στέλνει (μπορεί και τον τηλ. κατάλογο μου)
θέλω ελεύθερα να φορτώσω προγράμματα και να μην τα πληρώνω
θέλω ξεκλείδωτες της λειτουργίες του αφού το αγοράζω και όχι να ψάχνω να πληρώσω για να μου ξεκλειδωθεί το “μπλε δόντι”
και προπαντός να μη κολλάει όταν έχω εισερχόμενη κλήση
ξεχάσαμε μάλλον ότι το τηλ. το έχουμε να επικοινωνούμε και μετά όλα τα άλλα
το αν είναι 1″ ποιο αργό από το άλλο στην ανταπόκριση δεν με απασχολεί
το θέμα είναι να μην κολλά όταν το χρειάζομαι να απαντήσω σε εισερχόμενη κλήση
είμαι παθών από αυτά τα έξυπνα κινητά

iasonas

νοκια και παλι νοκια εχει κανενα κινητο υποδοχη usb οχι εχει κανενα κινητο καμερα 12καρα οχι εχει κανενα κινητο ΔΩΡΕΑΝ gps οχι!!!!!!!!!!!!εχει κανενα κινητο HDMI οχι!!!!!!!!!!!!!!!σε ολα υπερτερει περιπου!!!οποιοι ξερουν απο κινητα αυτο θα παρουν!

Alan

@iasonas Έχουν βγεί ήδη δύο κινητά με 12Mpixels κάμερα εδώ και 2 χρόνια (Samsung Pixon, Sony Ericsson Satio).

iasonas

exei kai web tv to nokia n8 ti allo thelete pia

giannis

υπάρχουν και άλλα κινητά με 12 MP εννοείται αυτό.Αλλά όσοι ξέρουν (και αυτό παίζει το μεγαλύτερο ρόλο) δεν υπάρχουν άλλα με 12MP με φακούς Carl Zeiss(που απο τα 5 MP κάναν θαύματα) και με xenon φλάς

Nikos

otan h apple ebgale to prwto kinhto afhs sto kosmo,eipan oloi aaaaaaaaaaaaaaa,meta apo ligo olh oi kataskeuastes afhs……….oooooooooooooooooo…………katanow oti exei problhma me to shma oti den exei leitourgies pou swsta eipate exoun kinhta me 30 europoula kai ola auta,borw na pw oti bgiasteike na bgalei to iphone 4 h apple,alla na eiste sigouroi oti oi amerikanoi tha epistrepsoun
me to 5 kai malista sidoma giati apla h apple einai brosta apo thn epoxh ths……

iphone…………….

Paguerunner

Η ερωτηση για το ποιο ειναι το καλυτερο κινητο ειναι απλη:Ποιο κινητο θα ειχε ο Τζακ Μπαουερ?Το κινητο αυτο α)δε θα κολλουσε στις κλησεις επειδη ο Τζακ θα ηταν συνεχεια συνδεδεμενος με CTU β) θα ειχε γρηγορη μεταφορα δεδομενων για να μπορει να στελνει η Chloe τα schematics γ) θα ειχε καμερα υψηλης ευκρινειας για να μπορει ο Τζακ να τραβαει βιντεακια απο τα βασανιστηρια των τρομοκρατων. Οποιος μου τα απαντησει αυτα εγω εκεινο το κινητο θα παρω.Αλλα επειδη παιζει να μη με παρετε στα σοβαρα μαλλον θα παρω το galaxy s

Akis

Το nokia n8 τα κάνει όλα αυτά και πολύ καλύτερα καθώς δεν κολλάει,έχει 12 megapixel κάμερα και έχει και usb on the go.Σε κάλυψα φίλε Paguerunner

tsamo

Κάθε κινητό έχει τα δικά του υπέρ και κατά και το καλύτερο είναι τελείως υποκειμενικό αφού ο καθένας ψάχνει κάτι διαφορετικό από το κινητό του . Για παράδειγμα το iphone 4 έχει την καλύτερη οθόνη αυτή τη στιγμή στην αγορά . Για μένα το καλύτερο από αυτά τα κινητά είναι το Νοκια Ν8 για την τρομερή του κάμερα των 12 MP με οπτικά μέρη Carl Zeiss και την υποδοχή HDMI .

Akis

@Lp
Εγώ έχω ένα 5800 xpress music σχεδόν 2 χρόνια και είμαι πολύ ικανοποιημένος από το sympian.

@tsamo ζωγράφισες

Lp

Δεν αποτελεί κριτήριο επιλογής Πλέον για ένα κινητο η φωτογραφική. Καλο εινα να υπάρχει μια Καλή φωτογραφική Αλλά πρώτα κοιτάμε αλλα πράγματα σε ένα κινητο. Μόνο ένας άσχετος με κινητά μπορει να επιλέξει ένα κινητο επειδή μόνο και μόνο Έχει 12 mp καμερα

tsamo

@Lp
Και έτσι επανέρχομαι στην αρχική μου δήλωση ότι ο καθένας θέλει κάτι διαφορετικό από το δικό του κινητό . Κάποιος μπορεί να σου πει ότι η οθόνη αφής δεν σου προσφέρει ουσιαστικά τίποτα στο κινητό (όχι δικιά μου άποψη αλλά και πάλι) .

konstantinos

τελικά αυτό που κατάλαβα είναι οτι ο καθένας υποστηρίζει αυτό που έχει,
όποτε η επιλογή είναι καθαρά αντικειμενική θέμα γούστου και το τι θες να κάνεις
με το τηλ….

Giannis

Ήμουν από τους πρώτους που πήραν το iphone 4 στην Ελλάδα. Πλέον χρησιμοποιώ το galaxy s της κοπελιάς μου και της έχω δώσει το δικό μου. Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος και προς στιγμής δεν αλλάζω. Αυτό τα λέει όλα (καθαρά υποκειμενική άποψη, αντιπροσωπεύει την γνώμη μου). Έχω 19 σελίδες εφαρμογές και το κινητό ακόμη πετάει. Δεν έχω ασχοληθεί με root, ούτε το πειράζω. Κάνω την ίδια χρήση που έκανα στο 3gs μου και το 4 (ποτέ jailbreak). Για το desire hd δεν γνωρίζω γιατί δε τo έχω πιάσει. Είναι τραγικοί κάποιοι που γράφουν εδώ μέσα για προβλήματα στην λήψη του galaxy γιατί προφανώς δεν ξέρουν τι γίνεται. Εγώ έχω και τις 2 συσκευές, όποιος λέει οτι αντιμετωπίζει πρόβλημα με λήψη galaxy να με καλέσει να το δω realy. Ελλείψεις υπάρχουν και στις 2 συσκευές όπως πάντα για να βγουν και οι καινούργιες (iphone 5, galaxy s2 κλπ.) αλλά προσωπικά για τη χρήση που κάνω δεν με ενοχλούσε σε κανένα κάτι. Ούτε με πείραζε πχ που όταν είχα πάρει το 3gs η κάμερα του ήταν χώμα μπροστά στα περισσότερα high end κινητά της εποχής, το κινητό μου πρόσφερε περισσότερα από ότι πρόσφεραν όλα τα άλλα μαζί εκείνη τη περίοδο. Συνεπώς συζητήσεις για… Συνέχεια »

George

Πώπω ντέρμπυ αυτό το πολλ!
Αν έπρεπε να πάρω κάποιο από αυτά τα 4 αυτή την χρονική περίοδο θα έπαιρνα το galaxy s (αυτό ψήφισα)
Το iphone 4 πρώτα απ όλα είναι πολύ τσιμπημένο για το πορτοφόλι μου,εκτός από αυτό έχω ήδη ipod touch οπότε ξέρω τι εστί iOS από καθημερινή χρήση και δεν νομίζω να με βόλευε και πολύ σα κινητό…
Το desire hd είναι υπερβολικά μεγάλο για τα γούστα μου…είναι τούμπανο με τέτοια ραμ βέβαια αλλά υπερβολικά μεγάλες διαστάσεις…δεν θα με βόλευε με τίποτα πιστεύω…
Τέλος το n8…πολύ καλή κάμερα,πολύ καλή συνδεσημότητα αλλά ευχαριστώ δεν θα πάρω…Μου φαίνεται πως είναι από τις πιο κακάσχημες συσκευές που έχουν βγει ποτέ και φαίνεται να έχει και μεγάλο πάχος σαν συσκευή…

Οπότε τι μας έμεινε;

lebron 2008

ενω το galaxy s ειναι τσαμπα πραμα φιλε…ρε παιδια θα μας τρελανετε τελειως ολα πανακριβα ειναι.εχω ενα iphone 4 ουτε προβλημα με την κεραια εχει ουτε τιποτα παλιοτερα ειχα samsung nokia κτλ.κτλ.μην ειστε κολλημενα ατομα με εταιριες κινητων…τωρα αντικειμενικα αυτην τη στιγμη μου βγαζεται πρωτο το galaxy s(αντιγραφη του iphone 4 δηλαδη ελεοςςςςςς)2 το nokia n8(σωστα σαν το καλητερο ΚΙΝΗΤΟΟΟ μετα το iphone 4)3.4.θεση οι αντιγραφεςςςςς(htc τραβας φωτω και την κοπελα την δειχνει γιαγια απο την θολουρα…..)

dimiG24

Συμφωνώ και εγώ με τον lebron. To iphone4 είναι το καλύτερο κινητό της αγοράς. Το μόνο με το οποίο διαφωνώ είναι η τιμή του!!!!! Είναι εξωπραγματική!!!!

EDDY

Απλα κανεννα απο τα τεσσερα. Εχω δουλεψει και τα
τεσσερα αλλα σαν το
nokia n900 καννενα
Το κινητο κανει παπαδες, απλως ασχολησου λιγο μαζι του.

Lp

Για πες μας πέντε πράγματα που κάνει το Ν900 που σε κάνουν να το θεωρείς καλύτερο.

PascaL 425 (Γιώργος)

Παιδιά εγώ αν έπαιρνα κινητό θα έπαιρνα το Galaxy S. Δεν λέω το iPhone εμφανισιακά είναι πολύ πιο όμορφο, αλλά δεν είναι και πολύ αξιόπιστο. 1. H γυάλινη οθόνη του iPhone 4 είναι 82% πιθανότερο να σπάσει σε σχέση με το iPhone 3. Ο ρυθμός αναφοράς ατυχημάτων για το iPhone 4 είναι κατά 68% μεγαλύτερος απ΄ ότι για το iPhone 3. 2. Το 15,5% των iPhone 4 θα εμφανίσει βλάβη σε έναν χρόνο από την ημερομηνία αγοράς. 155 στα 1.000 τηλεφωνα νομίζω πως δεν είναι μικρός αριθμός. 3. Τα δεδομένα των 4 πρώτων μηνών δείχνουν ότι το iPhone 4 είναι πολύ πιο επιρρεπές σε φυσικές βλάβες από το iPhone 3. Επίσης αυτό που λέγεται για την κεραία, το έχω δει και γω. Τυχαία άκουσα έναν κάτοχο iPhone 4 να θίγει το συγκεκριμένο θέμα. Η περιοχή (Βέροια συγκεκριμένα) έχει εξαιρετικό σήμα, αλλά ο ίδιος έλεγε ότι αρκετές φορές, ενώ μιλάει, κλείνει η γραμμή. Δεν λέω ότι δεν είναι ένα πάρα πολύ καλό κινητό τηλέφωνο. Απλά, είναι πάρα πολύ ακριβό και λογικά με τέτοια τιμή δεν θα περίμενε κανείς να υπάρχουν αυτά τα προβλήματα. Επίσης, οι παραπάνω αριθμοί θα πρέπει να ήταν μικρότεροι. Άσχετο: Ξέρει κανείς πότε περίπου θα βγει το επόμενο… Συνέχεια »

Konstantine X

Ψήφισα iphone 4, αν & περιμένω το N8. * Αν θες ένα καθαρά multimedia phone με insane συνδεσιμότητα & γενικά θες ένα ΚΙΝΗΤΟ (το τονίζω) η Nokia τόσα χρόνια είναι σταθερή αξία. Η μοναδική εταιρεία που δεν αντιγράφει την Apple…! * Αν θες ένα SMARTPHONE (το τονίζω & αυτό) πας στο iphone. Τί θες, applications! Ακόμα & καφέ φτιάχνει, χάνεις τα μυαλά σου! Μην ξεχνάμε ό,τι ήταν η επανάσταση που στην πραγματικότητα ζωντάνεψε την αγορά των κινήτων & την πήγε σε άλλο επίπεδο…τόσες αντιγραφές υπάρχουν, δεν είναι τυχαίο. * Για Galaxy S, δεν έχω να πω πολλά. Το ένα αντέγραψε το iphone στο μέγιστο βαθμό (interface, εξωτερικός σχεδιασμός, μέχρι & φλας στην κάμερα δεν έβαλαν για να είναι πανομειώτυπο…ΕΛΕΟΣ!!!). * Παίρνεις δύο Desire HD & έχεις ένα υπέροχο & ζεστό ζευγάρι παντόφλες για το χειμώνα…! Πάτε καλά & μου θέλετε 4 & βάλε ίντσες οθόνης κινητό? Πάρε καλύτερα κανά ipad ή playbook…& γενικά ό,τι άλλο βολεύει. ΥΠΕΡΤΕΡΑΣΤΙΟ για κινητο (λέμε τώρα…!) Συνολικά, για κινητό πας σε Nokia, για smartphone σε iphone. & μην ακούσω για τιμές, Ν8 με λιγότερα από 500 ευρώ απλά τέλειο. Μην περιμένεις τα applications του iphone, είπαμε είναι ΚΙΝΗΤΟ με τρελές multimedia δυνατότητες. Το iphone από… Συνέχεια »

TASSOS

Τον παλιό καλό καιρό που όλα τα τηλέφωνα έκαναν λίγο πολύ τα ίδια πράγματα, μετρούσε η εμφάνιση και η αντοχή (θυμάστε πόσο εύκολα ‘έσπαγε’ μία οθόνη;). Περιμένω λοιπόν με ανυπομονησία το Ν8 διότι δείχνει πιο στιβαρό από τα άλλα τρία που συζητάμε. Επιπλέον, εμένα προσωπικά, με καλύπτει σε navigation και camera σε αρκετά ικανοποιητικό βαθμό ώστε να το βλέπω σαν 3 σε 1 συσκευή. Δεν υπάρχει ”καλύτερο” κινητό, όπως δεν υπάρχει ”καλύτερο” αυτοκίνητο,μοτοσυκλέτα,υπολογιστής……. Υπάρχουν προιόντα που καλύπτουν ή δεν καλύπτουν ανάγκες συγκεκριμένων ατόμων συγκεκριμένη εποχή. Αυτό για όσους funatizonte υπέρ του δέοντος. Ευχαριστώ το blog για τη φιλοξενία και το επίπεδο της συζήτησης.

mitsakos

το android 2.2 επιτελους ηρθε για το galaxy s συμφωνα με το gsmarena τα σχολια ομως δυστυχως ειναι αρνητικα

stef

παιδιά θέλω να αγοράσω κινητό και είμαι ανάμεσα σε galaxy s, nokia E7 kai iphone 4… τι προτείνετε?? σας ευχαριστώ εκ των προταίρων..!!

mitsakos

@stef galaxy s μη το σκέφτεσαι καθολου το εχω δυο μηνες και ειναι εξαιρετικο

giannis

@stef εγώ δεν το έχω αλλά και γώ αυτό θα προτείνω.galaxy s λοιπόν και απο μένα

Sakis

Nokia N8 με Κλειστά Μάτια
Iphone 4 με Τυφλά μάτια xD

Νίκος
Thundercats

Ποιο νοκια ρε παιδιά; Ειναι δυνατόν απο αυτά τα τέσσερα μερικοί να πιστεύουν Ότι το νοκια είναι το Καλύτερο; Στη Νοκια δουλεύετε; Κατα την γνώμη μου αν και Έχει καλο Hardware το Os είμαι για κλάματα.

mpampis

Παιδια 2μερες τωρα ψαχνω να βρω ποιο ειναι τελικα το καλυτερο κινητο… δεν εχω πιασει κανενα στα χερια μου οτι βλεπω στα video που υπαρχουν και στα συγκρητικα video και επισης οτι εχω διαβασει σε διαφορα φορουμ… (καθαρα δικη μου αποψη απο ολα αυτα που εχω δει) Καταρχας και τα τεσσερα κινητα ειναι εξισου καλα και γρηγορα αλλα το καθενα εχει κατι αλλο κατι το διαφορετικο που δεν το εχει το αλλο ποιο συγκεκριμενα το iphone4 εχει μαζι με το galaxy S τη καλυτερη οθονη αλλα υπερτερει λιγο εχει πολυ καλα και περισσοτερα application αλλα εχει και καποια για μενα πραγματα που δεν μου αρεσουν οπως με τη μεταφορα αρχειων συνδεση στ pc ραδιο και γενικα τα προιντα της apple δεν μου πολυ αρεσουν…Μετα το galaxy S εχει τη καλυτερη οθονη μου τα χαλαει που δεν εχει flash (για αυτο και η samsung ετοιμαζει και το επομενο τωρα) και μετα απο που ειδα οσον αφορα το συστημα της κ την αρπαγη των προσωπικων στοιχειων σου (το ιδιο ισχυει και στο htc) δεν θα το επαιρνα.. Το desire hd ειναι πολυ μεγαλο μεχρι 4′ οκ αλλα οχι παραπανω να χωραει στο χερι μας και στη τσεπη μας η οθονη ειναι λες… Συνέχεια »

chris

ρε παιδια θελω να ρωτισω κατι το galaxy s αναβαθμιζεται ασυρματα οποσ στο desire?

Thodoris 'Sefanw' Psathas

Έχει πλάκα να διαβάζεις τα σχόλια σε τέτοια polls … Και εξηγούμε … Ο περισσότεροι γράφουν χωρίς επιχειρήματα και λένε “αυτό γιατί μαμάει”. Απλά πράγματα. Το να δώσεις 600-800 Ευρώ για να πάρεις κινητό από τη στιγμή που σε 1-3 μήνες θα βγει κάτι καλύτερο το θεωρώ μεγάλη βλακεία. Παιδιά δεν μιλάμε για δίφραγκα αλλά για 200.000 – 300.000 χιλιάδες δραχμές!!! Να το δεχτώ ότι είσαι επαγγελματίας και το έχεις σαν εργαλείο για την δουλειά σου, ότι χρειάζεσαι internet όπου κι αν είσαι γιατί είσαι σοβαρός επαγγελματίας κτλ αλλά το να έχεις δώσει ένα σκασμό λεφτά γιατί είναι ωραίο και δεν ξέρεις να το χρησιμοποιείς, ε όχι. Βέβαια υπάρχουν και οι γκατζετάκιδες. Είναι αρρώστια. Το ξέρω γιατί την έχω και εγώ 😉 αλλά ρ παιδιά αυτό είναι υπερβολή. Τέσπα είμαι τελείως offtopic οπότε θα πω την προσωπική μου άποψη / επιλογή … Δεν θα διάλεγα κάποιο από τα παραπάνω γιατί: – Iphone -> πανάκριβο για αυτά που δεν κάνει – Desire -> πανάκριβο επίσης κι ας κάνει παπάδες – Galaxy -> τέλεια οθόνη αλλά πανάκριβο και χωρίς φλας – Ν8 -> δεν το έχω ψάξει καθόλου οπότε δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη Θα κατέληγα σε κάποιο άλλο που μπορεί να… Συνέχεια »

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Samsung Galaxy…Το Iphone είναι παρελθόν…Μετά το Android δεν υπάρχει γυρισμός…

blyzzzone

Παιδια εχω δουλεψει ολα τ κινητα της συγκρισης εκτος το νοκια ν8, αναμεσα στα υπολοιπα θα ελεγα galaxy s με κλειστα ματια, το froyo πεταει! γι αυτος που συνεχιζουν να ενε i phone4 ας το παρουν, ας το δουλεψουν 5 μερες για να μαθουν αι λιγο το android και μετα μπορουν αν γινεται να το υποστιριξουν οσο θελουν, λενε το πιανεις και καταλαβαινεις ποιοτητα κατασκευης! σιγουρα, εχετε δει ποτε κανενα κινητο να το πιανεις και να χανει το σημα?η που μετα απο 2 μηνες μοιζει σαν να το χεισ 5 χρονια, δηλαδη το galaxy με το gorilla glass που δεν παθαινει τιποτα, δεν εχει καλη ποιοτητα, μην συγκρινετε και λετε οτι θελετε, δοκιμαστε τα πρωτα…απο τα βιντεο στο youtube δεν μπορεισ να καταλαβεις

iasonas

to kalutero kinhto einai to nokia n8 paideia mhn to psaxnete polu!!!!einai to kalutero kinhto psuxagogias ston kosmo!!!!exei thn kaluterh kamera ston kosmo!!!!einai to monadiko kinhto me usb ston kosmo!!!!ti allo thelete!!eidika to galaxy s einai arketa kalo alla polu megalo re paideia!!!!

nokia n8 kai 3erw psomi!!!

perastikos

axxaaxxa gelaw katarxas me tous kolimenous me tin apple oxi gia tin epilogi tous… alla gt oi 9 stous 10 lene “iphone4 kai telos”… an itan etsi apla as psifizate…

1) tha psifiza galaxy S an eixe flash kai tha to eixa agorasei kiolas….to android aksizei kai iposxetai polla (No1 se Design)

2) desire… me 4.3 intses..gt na mn parw netbook??? (pantoflitsa alla ergaleio)

3) iphone sigoura einai respect gadget…alla ksefeygei apo ton oto tilefwno opws to kseroume…(No 1 san gadget)

4) N8 proswpika m aresei poli to design… to symbian nai men exei kourasei ligo alla oloi sigoura paradexontai oti einai to pio xristiko leitourgiko apo otidipote allo , sin ola ta alla : usb on the go , mnimes , camera , taxitita , epitelous othoni foveri klp klp (Kinito Ergaleio )

Me liga logia dn einai pio einai to kalitero alla ti xreiazesai!! egw nomizw oti xreiazomai to N8 kai tha m meinei k kana xrima g kana kafe i kana rouxo!!! xaaxxa kali sinexeia!!

Παναγιώτης

Εγώ είμαι υπέρ του N8 μιας και ακόμη δεν έχω ακόμα πολλές απαιτήσεις από το λειτουργικό συστημα οποιασδήποτε εταιρίας κατασκευής κινητών τηλεφώνων …

Whiteyez

Ψηφίζω iPhone λόγο του OS που μου κάνει τη ζωή ευκολότερη. 🙂

Konstantine X

Πολύ κόμπλεξ διακρίνω για το iphone γενικά. Πώς γίνεται ένα smartphone κορυφή σαν το iphone να βρίσκεται τρίτο & η αντιγραφή το samsung να είναι δεύτερο? & μην ακουώ για android γιατί το ios είναι μακράν καλύτερο σε ευχρηστία & applications (μην ξεχάσω να αναφέρω & για την τεχνολογία του). Πάλι καλά που δεν θάψατε & το Ν8…! Σε ολόκληρο τον πλανήτη το iphone έχει τρελές πωλήσεις & εμείς εδώ στην Ελλάδα πάμε να το θάψουμε…ε ρε κατακαημένοι!!!

μιχαλης

το χ10 της ericsson γιατι ειναι εκτος?

panos

Κάποιος αναφέρθηκε στο Ν8 ως κινητό εργαλείο, με το οποίο συμφωνώ απόλυτα.
Δε νομίζω κανένας σας να έχει δει τα αποδεικτικά στοιχεία, κάντε ένα κόπο να τους ρίξετε μια ματιά:

Δύο μόνο παραδειγματάκια:

1. Σύνδεση Bluetooth keyboard + mouse + HDMI out:
https://www.youtube.com/watch?v=SmwE_U3NtOM

2. Πρόσβαση στα αρχεία ενός USB stick, αλλά και ενός …άλλου κινητού:
https://www.youtube.com/watch?v=dWl_aTNk7hg

Έπεται και συνέχεια… 😀

eytyxhs

το iPhone 4 αυτα που μπορει να κανει αμα του κανεις jb δεν τα κανει κανενα smartphone.

panos

@eytyxhs:
Μπορείς να αναφέρεις μερικά;

Πάντως με αυτή τη λογική κι εγώ μπορώ να βρω κάποια ΒΑΣΙΚΟΤΑΤΑ πράγματα που κάνουν κινητά με 20 Ευρώ και το Μηλόφωνο ΔΕΝ τα κάνει, π.χ. το πιο στοιχειώδες του να στείλεις ένα μήνυμα και να ξέρεις αν ο παραλήπτης του το έλαβε (=Αναφορά παράδοσης μηνυμάτων).

Steve Jobs

Που να σου εξηγούμε τώρα και εσένα. Είναι τόσα πολλά. Και τα περι αναφοράς παράδοσης κλπ είναι παραμύθια της Χαλιμάς. Είναι που λένε “όσα δεν φτάνει ο λύκος τα κάνει κρεμαστάρια”

panos

@”Steve Jobs”: Τόσο η εμπεριστατωμένη απάντησή σου (“είναι τόσα πολλά, πού να σου εξηγούμε τώρα”) όσο και το nickname που επέλεξες μιλούν από μόνα τους. Να χαίρεσαι το μηλόφωνό σου, αλλά ΔΕΝ είναι το καλύτερο κινητό εκεί έξω, ό,τι και να κάνετε, ό,τι και να πείτε.

Steve Jobs

Η αλήθεια είναι ότι το χαίρομαι το iphone από την στιγμή που το πήρα. Ευχαριστώ. Είναι ούτως ή άλλως άλλη κλάση συσκευή και αυτό μπορεί να το καταλάβει μόνο κάποιος που το έχει χρησιμοποιήσει. Ειδικά άμα του κάνεις jailbreak και κατεβάζεις δωρεάν όλες τις εφαρμογές δεν συγκρίνεται με τίποτα με τα υπόλοιπα “κινητάκια” που μας πασάρουν.

Και σας το λέει κάποιος που είχε για δυο μήνες το desire. Μόλις όμως βγήκε το iphone το έδωσα στην αδερφή μου και το πήρα. Καλό και το android αλλά μην κοροϊδευόμαστε και μεταξύ μας. Η apple αυτή τη στιγμή ορίζει το παιχνίδι και οι άλλοι απλώς ακολουθούν.

Αν θές σου κάνω μια επίδειξη από κοντά των δυνατοτήτων του και άμα καταφέρεις να κάνεις τα ίδια με την συσκευή σου τότε τα λέμε.

blyzzzone

Αμα το κανεις jb και αμα κ αμα… οτι και να το κανεις…. το μονο που μπορουν να ζηλεψουν απο το iphone ειναι η μικρη οθονη κ το αυξημενο βαρος, στην ουσια δεν κανει τπτ παραπανω, αντε μπορει μερικα παιχνιδια, οσο για την ηλικια του apple os σε σχεση με το android αν δεν ειναι πισω ακομα, σε λιγο θα ειναι, αφου ειναι λες οτι ειναι καλυτερο, μπορεις να αναφερεις 10 σημεια? και αν βρεις πεταω το galaxy s και ξαναπαιρνω iphone 4, το εδωσα γιατι μου τη σπαγαν τα μνμτα, το gps, η retina δεν ειναι καλυτερη apo thn super amoled, δεν αντεχω να το δουλευω με itunes ουτε με outlook….και το κυριοτερο…. μ αρεσει ενα κινητο να εχει σημα!

Steve Jobs

Δηλαδή εσύ θες να μας πεις ότι είχες iphone 4 και το άφησες. Δεν λέω. Μια χαρά κινητό το galaxy αλλά μην μας λες ιστορίες οτι αγόρασες ένα κινητό 650 ευρώ χωρίς να ξέρεις τι παίρνεις.

Τα περί σήματος, gps, μηνυμάτων και retina δεν είναι λόγοι ρε φίλε για να το αφήσεις. Επίσης το itunes θα ευχόντουσαν όλοι να το είχαν.

Μάλλον παπάτζες μας λες .

blyzzzone

ειχα και το xperia x10i, και το nexus one, τα δοκιμασα και τα πουλησα, τα χρηματα δεν δειχνουν να με ενδιαφερουν και εχω ενα κολλημα με τα κινητα και την τεχνολογια, σαν κινητο δεν με ενθουσιασεν μολισ δοκιμασω κ το Ν8 θα μπορω να σου πω και για εκεινο….

αλλα ακομα δεν μας ειπες κανενα λογο που να κανει καλυτερο το iphone απο τα αλλα της δοκιμης…..μαλλον δεν σου το επιτρεπει το κινητο που υποστηριζεις χωρις να ξερεις τισ δυνατοτηες των υπολοιπων…

οσο για τις παπαντζες κρατα τες για εσενα!

iasonas

akousa enan parapanw na leei gia to iphone kai eskasa sta gelia!!!!!re file an nomizeis esei oti to iphone einai kalo kinhto kaneis megalo lathos giati isws den exeis katalabei ti esti iphone!!!

dkoum

καλησπερα και απο μενα

πιστευω οτι η συζητησεις μεταξυ simbian /android / ios ειναι συζητησεις του τυπου windows /linux /mac

πιστευω λοιπον οτι ο καθενας παει προς την πλατφορμα που του βολευει και κανει την δουλεια του αποδοτικα

εγω σαν χρηστης χρισημοποιω την πλατφορμα android και εδω και 1 χρονο με εχει βολεψει παρα πολυ

αρα αν παλι επελεγα κινητο θα πηγαινα σε πλατφορμα android

απο κει και περα σε σχεση με το πια συσκευη θα επερνα θα επελεγα την htc και για θεμα υποστηριξης και για το htc sence και επισης τα κινητα της αυτη την στιγμη τρεχουν ηδη σε πλατφορμα android 2.2

για ολους τους φιλους απλα κοιταξτε το desire hd ποσο γρηγορα φορτωνει το android os

επισης τα χαρακτηριστικα καθε τηλεφωνου υπαρχουν στο internet αρα ο καθενας μπορει να δει τι χαρακτηριστικα προσφερει το καθε τηλεφωνο

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured Google

Η Google αποκαλύπτει πότε η Apple θα προσθέσει υποστήριξη RCS στο iPhone

Τον περασμένο Νοέμβριο, η Apple υποχώρησε και συμφώνησε να υποστηρίξει το RCS σε iPhone, μετά από πολύχρονες πιέσεις της Google και άλλων.

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Gear Exynos Galaxy Samsung

Exynos 1480: Τα πάντα για το τελευταίο chipset της Samsung

Η Samsung παρουσίασε το smartphone Galaxy A55 με Exynos 1480, αλλά χωρίς να αποκαλύψει τις πλήρεις λεπτομέρειες του chipset.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.