iPhone 4 Greek Salad και άσε τους άλλους να πουλάνε ταχύτητα και δύναμη

Ούτε better, ούτε faster, απλά Greek Salad και πάνω από 425.000 διαθέσιμες εφαρμογές για να ετοιμάσεις μεταξύ άλλων και την πιο χορταστική χωριάτικη σαλάτα! Και μετά αναρωτιέστε τι έχει το iPhone και πουλάει σαν ζεστό καρβέλι ψωμί. Έχει lifestyle, ποιότητα κατασκευής, εμπειρία χρήσης και φυσικά για κάποιους είναι και better και faster. Tasty!

Η διαφήμιση είναι από καταχώρηση στο οπισθόφυλλο του περιοδικού Bloomeberg BusinessWeek.
, iPhone 4 Greek Salad και άσε τους άλλους να πουλάνε ταχύτητα και δύναμη

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

37 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Aris

Κι εγω ακομα και ως android fan θα ψοφουσα για ενα τετοιο κινητακι αλλα πολυυ μα πολυυ ψευτογκλαμουρια…..πως να το εξηγησω!

Daimon

Αυτό είναι το θέμα… έχει 420k εφαρμογές και η περισσότερες είναι Πως να minis έγκυος, Πως να φτιάξεις σαλάτα, Να μέτρησης ποσο alkol ήπιες (βάζοντας ποσο είπες, τι alkol είπες και άλλες mlkies…)

Δεν μετρα η ποσότητα, αλλα η ποιότητα

αγγελος

το καλυτερο κινητο αυτη την στιγμη!!!!
πολυ μπροστα απο οοοολες της πλαστικουρες των 600 ευρω που θελουν να λεγοντε και κινητα κορυφαια..η γνωμη μου παντα φιλικα.

Χαρης

κοροιδευεται το πλαστικο αλλα οι περισσοτεροι κατοχοι iphone αγοραζουν πλαστικες θηκες για προστασια! ειρωνεια……

Terry-Athens

@Χαρης, Χαχαχα, εύστοχο το comment! Εδώ που τα λέμε καλύτερα που υπάρχουν τόσα κινητά για να διαφέρουμε κιόλας, θα ήταν τραγικό να είχαμε όλοι το ίδιο γούστο, άρα και το ίδιο κινητό.

Viktor

@Daimon
Μπες λιγο ρε φιλε στο iTunes να δεις τι apps εχει απο ποιοτητα και ποσοτητα και μετα μπες και σε οποιοδηποτε αλλο app market για αλλα λειτουργικα και συγκρινετα.Αυτα.

Gtl

Καθένας με τα γούστα του. Κάποτε ήθελα να κάνω ένα απλό extract τα sms από το iphone μου για να τα κρατήσω κάπου στον υπολογιστή και μου άλλαξε τα πετρέλαια, άσε που όλες οι σχετικές εφαρομογές ήταν επί πληρωμή (τα κράταει στο backup του itunes, αλλά όχι σε μορφή που να μπορείς να τα διαβάσεις).

Μετά πήρα android, και σε δύο λεπτά είχα βρει εφαρμογούλα στο android market που όχι απλώς κάνει export τα sms σε όποια μορφή θέλεις (pdf, excel, word), αλλά είναι και δωρεάν. Για μένα το iphone είναι δυσλειτουργικό σε πάρα πολλά χαρακτηριστικά του (έλεος – τα mp3 αρχεία μουσική πρέπει ντε και καλά να τα κάνουμε sync μέσω itunes? το απλούστατο drag ‘n drop των κλασικών ipod τί τους πείραζε δηλαδή και το έβγαλαν?) που δεν είμαι διατεθειμένος να ανεχτώ.

Έχοντας στην κατοχή μου και τα δύο, ψηφίζω android (χωρίς να παραγνωρίζω τα πλεονεκτήματα του iphone).

Nik

Θα παρακαλούσα τους κυρίους με τα ‘μεταλλικά’ να ανοίξουν τα bluetooth τους και να στείλουν, εάν τα καταφέρουν, κανένα αρχείο σε αυτούς με τα ‘πλαστικά’. Κι αν δεν τα καταφέρουν ε τότε ας παρηγορηθούν με μια χωριάτικη αλά iPhone, Να’ναι καλά το iPhone.

Μάλλον οι μισές από τις 425Κ εφαρμογές απευθύνονται σε ανθρώπους πέραν του ατλαντικού που και για να βράσουν νερό θέλουν manual….

Ευτυχώς που έρχεται και το iOS5 για να δουλέψει επιτέλους και το WiFi Sync.

Κι όλα αυτά σε ένα υπέροχο βαλιντζάκι μόνο με 650 έουρος.

Kostas Salamina

@Nik όταν εσύ μάθαινες να βράζεις αυγό με κλειστά μάτια αυτοί οι άνθρωποι πέραν του ατλαντικού πατούσαν στο φεγγάρι ,όταν εσύ μάθαινες στην πρώτη δημοτικού πόσα λεπτά χρειάζεται ένα αυγό για να βράσει αυτοί κάνανε ανατομία σε βατράχια !
Αν είχαν ασχοληθεί με τα αυγά όσο εσύ το πιθανότερο είναι να έστελνες sms με περιστέρια ακόμα

tsak8

οτι ναναι αρθρο!θα φταιει η ηλιακη καταιγιδα

Nik

@Kostas Salamina πω πω πω πω πω. Ούτε μια αλήθεια δε σηκώνεται….

spyros

@Kostas Salamina
Δεν χρειάζεται να φορτώνεις και κακώς το κάνεις γιατί η συμπεριφορά σου δείχνει apple fanboy. Αυτά που είπε ο Nik είναι αλήθεια, και οι μόνοι που τα απολαμβάνουν όπως θα’πρεπε είναι αυτοί που έχουν “σπάσει” το iphone, πράγμα απαράδεκτο απο όλες τις απόψεις.
Το iphone σίγουρα μπορεί να κάνει πολλά, αλλά ντροπή στην apple που κλειδώνει ακόμα και τις πιο απλές λειτουργίες, απλά και μόνο για να λειτουργούν όλα με software που ξεκινάνε απο “i”.

kostis

Θα φανε μυνηση για καταπατηση πατεντας αν μιλαμε για greek σαλατα…χαχαχα…

Nikolaos Nikiforos

Καμια εφαρμογη για κρητικο ντακο υπαρχει?….μιας και παω στην πατριδα , στο ρεθυμνο να εχω κατι σχετικο …το ¨ελληνικη σάλατα ειναι πιο γενικο βρε παιδι μου!….τελος παντων…για την ιστορια προτιμησα κ εγω αντι της σαλλατας των 450000 εφαρμογων το htc desire hd για να μου μεινουν και 200 ευρω στην τσεπη ωστε να τις τρωω στην πραγματικοτητα….οσο για tabletaki δεν ειχα άλλη επιλογη περαν των 100000 πραγματικων εφαρμογων του ipad μιας και στον τομεα του productivity προς το παρον το android ειναι πολυ πισω…μην κολαμε με ενα πραγμα μονο και λεμε android η ios και φοραμε τα αντιστοιχα γιαλια και τα βλεπουμε ολα οπως μας κατευθυνουν,….σημερα ειναι το ios αυριο μπορει να ειναι το web os , τα windows 8 η κατι εντελως νεο…κοιταμε την τσεπη μας και την χρηση που θελουμε να κανουμε στο καθε τι…..καλες διακοπες

fred

Ποιο το νοημα του αρθρου;;οτι ναναι

Stelios

Εγω την πατησα με ενα motorola defy μια φορα επεσε και ηταν αχριστο εσπασε η οθονη σε μια μερια πανω οταν θα μπορεσω θα ανεβασω φωτο… Οταν ειχε το 2.1 ηταν τελειο το ειχα γεμισει εφαρμογες 12 σελιδες πραμα και δεκα launchers και τωρα θελου το εκανα αν 70 ευρω… θα το αφησω οπως ειναι γιατι δεν εχω λεφτα και καπως βλεπω κι εγω. Το εκανα αναβαθμιση σε. Official 2.2 και κολλαει συνεχεια οποτε μαζευω.λεφτα να παρω ενα ipod 32 gb μπας και γλιτωσω με το ios…..

Nikolaos Nikiforos

Το γεγονος οτι η τεχνολογια εχει ισχορισει παντου στη ζωη μας ειναι ανα μφισβιτητο….επισης το αρθρο αυτο δειχνει αν μι τι αλλο οτι ακομα και η βεφα ¨μπορει και πρεπει να να εχει ενα iphone….μην μου πει καποιο οτι δεν υπαρχουν αντιστοιχες εφαρμογες σε android….απλα η apple ςωστα το εκμεταλευεται αυτο και τομπροωθει αψογα!….αλλες 6 ωρες ταξιδι…πρεπει να βαλουμε φωτια στα σχολια :)….

Kostas Salamina

To σχόλιο μου δεν αφορά την apple αλλά τους users απο την άλλη πλευρά του ατλαντικού που όπως λεει ο φίλος Nik δεν ξέρουν να βράσουν ούτε αυγό
Και η google εξάλλου σε αυτή την πλευρά του ατλαντικού είναι,στους ίδιους χρήστες απευθύνετε
Δεν είμαι οπαδός εταιριών,δεν έχω μπει ποτέ σε τέτοια κόντρα και προτιμώ να είμαι fanboy της τσέπης μου!
αυτή είναι η μόνη αλήθεια που σηκώνω φίλε Nik, με γεια το galaxy λοιπόν και διάβαζε πιο προσεκτικά

ΑΣΤΕΡΙΟΣ

ΜΟΝΟ ΝΟΚΙΑ Ν8.ΤΕΛΟΣ…..

Viktor

ΤΙ λετε ρε παιδια.<>.Σοβαρευτειτε λιγο.Οσο εγωιστες και αν ειστε εκει περα γινεται ολη η ερευνα και η αναπτυξη στη τεχνολογια,ιατρικη κλπ.Και μετα ερχονται εδω με καθυστερηση.απλα

kostis

@ΑΣΤΕΡΙΟΣ συμφωνω….ΤΕΛΟΣ….βλεπεις το symbian μας αφησε μια και καλη….

nektarios

Παιδιά συγγνώμη αλλά όλοι εσείς που κατηγορείτε το App Store έχετε δει ποτέ τι εφαρμογές και τι παιχνίδια έχει? Έχω βαρεθεί τόσα χρόνια εδώ στο techblog να ακούω ότι το iphone έχει 400.000 εφαρμογές και οι περισσότερες είναι σαν το ibeer. Το App Store έχει πραγματικά ποιοτικές εφαρμογές οι οποίες ούτε κρασάρουν,ούτε έχουν bugs,ούτε κάνεις τον σταυρό σου μήπως έχουν κανένα ιό… Και θα σταθώ και στα παιχνίδια που εμένα με ενδιαφέρουν περισσότερο.Παιχνίδια όπως το Infinity Blade θα τα δει ποτέ το Android? Όχι.Για την Gameloft τι έχετε να πείτε? Βγάζει τα καλύτερα παιχνίδια για κινητά και τα μισά της παιχνίδια μόνο έχουν βγει για Android και αυτά 6 μήνες αργότερα. Και για τον φίλο που είπε (κλασσική καραμέλα) για την αποστολή αρχείων από iphone,θα του απαντήσω ότι με jailbreak μπορείς και αρχεία bluetooth να στείλεις και γενικά να κάνεις τα πάντα.Και όσον αφορά τη παραμετροποίηση με προγράμματα όπως το SBSettings και το Winterboard το iphone δεν έχει να ζηλέψει τίποτα από το Android. Πριν με χαρακτηρίσετε ως funboy θα σας πω ότι και έχω και Android και iOS και γνωρίζω πολύ καλά και τα 2 λειτουργικά.Απλά δεν αντέχω τις μονόπλευρες και απόλυτες απόψεις που έχουν μερικοί,και ειδικά κάποιοι χρήστες… Συνέχεια »

mariose

@nektarios , δηλαδη τι να πω…μου αρεσει που λες οτι δεν αντεχεις τις μονοπλευρες αποψεις….χεχεχε

Φιλικα Μαριος

nektarios

Γιατί φίλε mariose,είπα κάτι που δεν ισχύει?
Με το σχόλιο μου δεν είχα σκοπό να μειώσω το Android,θέλω να σταθώ αποκλειστικά στο γεγονός ότι κάθε φορά που γίνεται αναφορά στην Apple πέφτουν όλοι σαν τα κοράκια και αρχίζουν να λένε.
Και εγώ διαφωνώ κάθετα με την πολιτική που ακολουθεί η Apple,από τη στιγμή όμως που υπάρχει το jailbreak και είναι και νόμιμο πλέον, δεν νομίζω πως έχει νόημα να λέμε τα ίδια και τα ίδια…

Γιώργος

Ρε παιδιά για όνομα του θεού να τσακωνόμαστε σαν τα κοκόρια λες και η apple και η google είναι το χασάπικο του πατέρα μας και πρέπει να το κάνουμε να φανεί καλύτερο δεν μπορώ να καταλάβω την φανατικότητα κάποιων ανθρώπων ώστε να φεύγουν εντελώς από το θέμα του άρθρου και να κατηγορεί ο ένας το κινητό του αλλού αυτό διχνει ότι όσοι το κάνετε νιώθετε ανασφάλεια ότι το κινητό που έχετε υστερεί από κάποιο άλλο είμαι κάτοχος και των δυο και ξέρω που ύστερη το καθένα
Από θέμα marketing η apple έχει κερδίσει γιατί όταν πουλάει κατι που δεν είναι το νούμερο 1, σε ακριβή τιμή και πουλάει σαν τρελό αυτό τα διχνει όλα.
Επίσης το iphone είναι το μονό smartphone που το έχω δει στην τρίτη ηλικία μάλλον από θέμα ψώνιου και όχι τόσο λειτουργικότητας
Αυτά είχα να πω φιλικά πάντα χωρίς να θέλω να θίξω κανέναν

Yannis

Φίλε nektarie ξέρεις πως μεταφράζετε στα ελληνικά ο όρος jailbreak ?
Απόδραση απ την ΦΥΛΑΚΗ.
Και γιατί πρέπει να δίνεις ενα σκασμό λεφτά για να σου πουλάνε ένα ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟ προϊόν;
και γιατί να σε αναγκάζουν να “παρανομήσεις” για να έχεις την αυτονόητη ελευθερία;
εγώ αισθανόμουν κορόιδο και γι΄ αυτό πούλησα το iphone 3GS και πήρα το πολύ καλύτερο, φτηνότερο και προπαντός ελεύθερο Galaxy S.

psycho

Ρε παιδιά καμιά εφαρμογή για πατσά έχουμε?

Thanasis

Ουσιαστικά η Apple μέχρι τώρα έπαιζε μπάλα μόνη της και σε συσκευές και σε εφαρμογές. Αλλά τα πράγματα άλλαξαν. Οι μεγάλοι κατασκευαστές ΔΕΝ θα επένδυαν στο Android αν δεν πίστευαν σε αυτό και τις δυνατότητές του. Όταν η Apple έχει εδραιώσει το apple store και πάρει με το μέρος της τους καλύτερους προγραμματιστές και εταιρείες κολωσσούς, θα αργήσει να φανεί κάτι αξιόλογο στο android market. Αρχίζουν όμως να βλέπουν το “εναλλακτικό” και μεγάλοι προγραμματιστές και οδηγούνται στο android και αυτοί.

π.χ Samsung Galaxy S II. Και συνταγές δείχνει και περισσότερο “τρέχει” και δεν είναι κλειδωμένο και αγοράζεις πραγματικά δυνατότερο μηχάνημα απο το Iphone των 700 ευρώ! Η Samsung δέν έχει την “εμπειρία” της apple στον χώρο όμως (βλέπε διαφήμιση, ιστορικό, αναγνωρισιμότητα κτλ).
Την στιγμή που η Νόκια, Sony Ericsson κτλ έβγαζαν προιόντα για τα παιδάκια η apple έφτιαχνε πρωτότυπα, υψηλής τεχνολογίας και state of the art προιόντα. Εκεί έχασαν όλοι οι άλλοι την μπάλα.

nektarios

@Γιώργος
@Yannis
Συμφωνώ,ο καθένας έχει επιλέξει ένα κινητό γιατί σύμφωνα με τα δικά του κριτήρια είναι ιδανικό για εκείνον,το θέμα είναι να μην υπάρχει φανατισμός.Το σχόλιο 23 το έγραψα όχι για να πω πόσο φοβερή είναι η apple αλλά για να απαντήσω σε εκείνους που είναι απόλυτοι με το Android.Θα μπορούσα να γράψω άλλα τόσα υπέρ του Android.

Το θέμα μας εδώ όμως δεν είναι συσκευές αλλά το appstore και καλώς ή κακώς το appstore είναι πιο μπροστά σε θέμα ποιότητας,λειτουργικότητας,και πλοήγησης.Έχει ελάχιστες δωρεάν εφαρμογές σε σχέση με το market και πρέπει να είσαι με μία πιστωτική στο χέρι θεωρώ όμως πως έτσι έχει εξασφαλίσει ποιότητα και καλούς developers.
Μπορεί του χρόνου το android market να έχει ξεπεράσει κατά πολύ το appstore,προς το παρόν όμως αν και γρήγορα αναπτυσσόμενο,το market θέλει δουλειά ακόμα…

Λυτος Ανδρεας

Η τεράστια διαφορά για μένα μεταξύ iphone και λοιπων κινητών είναι στην ποιότητα κατασκευής του
.Πολύ ποιοτικά υλικά και πολύ όμορφο.Ειδα το νέο samsung galaxy s2,το οποίο σαν δυνατότητες είναι τρομερό, αλλά από ποιότητα είναι πίσω.Ειναι δυνατόν να μου βάζουν κάτι σαν λαστιχενιο κάπακι απο πισω ? Βεβαια απο πωλήσεις παει καλα…Μόνο η HTC είναι κοντά στην APPLE στην ποιότητα και στο design για μένα.

Nik

@Kostas Salamina. Τελικά άλλοι δεν διαβάζουν προσεκτικά απ’ ότι φαίνεται. Εγώ ούτε Galaxy έχω ούτε iPhone. Τη Greek Salad μου δεν την τρώω με ‘ζεστά καρβέλια’. Πειράζουν στο στομάχι. Προτιμώ το κρύο παξιμαδάκι που έτρωγαν οι προγονοί μου. Να υπάρχει άραγε λέτε κάπαρη στο φεγγάρι ????

Βαγγελης

Επιστροφη στη “ποιοτητα”…Ζητω το φρουτο ακουγόταν απο μεσα μου” και τελικα του ειπα οχι αλλο φρουτο!

Γιωργος

Iphone και παλι iphone, ειναι χρονια μπροστα.
Α! Αν θελετε να κανετε εφαρμογες δικες σας και ποιοτικες
Τοτε υπαρχει τροπος στο imob.gr

Κωνσταντίνος

Ρε παιδιά.Εγώ θα δώσω το iphone 4 σε έναν γνωστό μου και θα μου κάνει να παίρνω δωρεάν τις paid apps.Επίσης θα ήθελα να πω στους funboys ότι το iphone σαν λειτουργικό είναι άψογο,αλλά αν δεν έχεις εφαρμογές δεν έχεις και πολλά πράγματα να κάνεις,στο android έχεις πράγμα να ασχοληθείς.Επίσης θα ήθελα να μου λύσει κάποιος την απορία αν τα γραφικά του iphone είναι θέμα hardware ή θέμα του παιχνιδιού;

Minos Chr

Εχω την αισθηση οτι αυτο εδω ταιριαζει γαντι https://tinypic.com/r/e1cmbr/7

Jimmy

εισται ολοι πολυ ξυπνιοι…το greek salad ειναι απο το jamies recipes και επειδει την εφαρμογη την εχω πρεπει να εξομολογησω οτι μου εχει φανει πολυ χρηστικη οχι απο μεριας greek salad αλλα απο ολες της μεριες στο μαγειρευμα γιαυτο βαζω 10 στα 10 επειδη παρεχει βοηθεια στους beginners στην μαγειρικη (οπως εγω)φιλικα παντα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 4

Η στιγμή που iPhone πιάνει ξαφνικά φωτιά [βίντεο]

Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που ένα iPhone 4, που λειτουργούσε τέλεια, τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Ο Κινέζος που πούλησε το νεφρό του για ένα iPhone 4 το 2011, θα υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του

Το 2011, ο Xiao Wang στην Κίνα ήθελε να αγοράσει τόσο πολύ το iPhone 4 που έκανε μια συμφωνία για να πουλήσει το νεφρό του και να αγοράσει τη συσκευή της Apple. Πλέον η ζωή του κινδυνεύει μιας και εξ αιτίας μόλυνσης θα πρέπει να υποβάλλεται πλέον σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Πόσο εύκολα μπορούν όλοι να ξεχωρίσουν iPhone 4 από iPhone X;

Η Apple με το επετειακό iPhone X έχει κάνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο iPhone συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, για την ίδια είναι μια φουτουριστική συσκευή. Σε κάποιους αρέσει και σε άλλους όχι, αλλά σίγουρα έχει κεντρίσει την προσοχή.

Business Apple iPhone iPhone 4

Apple: Ετοιμάζει δικά της OLED panels για τα iPhone του 2018

Η Samsung είναι αυτή που έχει την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά των OLED panels για mobile συσκευές και η Apple θα συνεργαστεί μαζί της για το επερχόμενο iPhone 8, που θα ανακοινωθεί Σεπτέμβριο.