Πόσο εύκολα μπορούν όλοι να ξεχωρίσουν iPhone 4 από iPhone X;

Η Apple με το επετειακό iPhone X έχει κάνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο iPhone συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, για την ίδια είναι μια φουτουριστική συσκευή. Σε κάποιους αρέσει και σε άλλους όχι, αλλά σίγουρα έχει κεντρίσει την προσοχή. Οι πωλήσεις ξεκίνησαν πριν από μια εβδομάδα και το iPhone X έχει φτάσει ήδη στα χέρια των πρώτων χρηστών.

Η ονομασία “iPhone” λίγο πολύ είναι γνωστή σε όλους, αλλά εκτός από εκείνους που ασχολούνται με την τεχνολογία, πόσο εύκολο είναι για κάποιους περαστικούς να ξεχωρίσουν ένα iPhone που κυκλοφόρησε πριν από 7 χρόνια;

Αυτό έκανε η εκπομπή του Jimmy Kimmel, με τον δημοσιογράφο να βγαίνει στους δρόμους με ένα iPhone 4 από το 2010, το οποίο δείχνει στους περαστικούς τους λέει ότι είναι το νέο iPhone και ζητά την γνώμη τους.

Φαίνεται να είναι αρκετοί αυτοί που θεωρούν ότι το iPhone 4 είναι το νέο κινητό της Apple. Στην ερώτηση τι του αρέσει περισσότερο από το νέο iPhone οι περισσότεροι αναφέρθηκαν στο μικρό μέγεθος, έγιναν αναφορές στην κάμερα, στα fetures γενικά, στο σχήμα του, στο πόσο γρήγορο είναι κλπ.

Στην ερώτηση για το πως θα περιέγραφαν το “νέο” iPhone 4 ακούμε λέξεις όπως: επαναστατικό, φουτουριστικό, ενδιαφέρον, νεότερο.

iphone 4 iphone x tv prank, Πόσο εύκολα μπορούν όλοι να ξεχωρίσουν iPhone 4 από iPhone X;

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Κωνσταντινος

Τραγικο βιντεο που ουσιαστικα προσβαλλει οχι την apple αλλα οσους απαντανε (προφανως μετα απο διαλογη) και δεν εχουν την ψυχωση να ασχολουνται με οτι νεο κινητο βγαινει και προφανως μπερδευονται.

NikosAr

Σε αντιπαράθεση με αυτή την έρευνα μπορούμε να κάνουμε μια ερώτηση, στους Σουηδούς, Ελβετούς ποιος είναι ο υπουργός εργασίας της χώρας τους, ή υπουργός υγείας, ή ακόμα και πρωθυπουργός … να είστε σίγουροι ότι το ποσοστό που θα απαντήσει σωστά θα είναι κάτι μεταξύ του 5% … τι θέλω να πω με αυτό το παράδειγμα … κάτι που λειτουργεί σωστά ή όπως θα έπρεπε να λειτουργεί κατά την γνώμη της πλειοψηφίας, τότε απλά δεν ασχολούμαστε με αυτό.
Δεν είναι από το μυαλό μου βγαλμένη η έρευνα.

dna

ενα βιντεο που δειχνει τι φουμαρα πουλαει η εταιρεια καθε χρονο

ολοι τρεχουν να το παρουν και ας μη ξερουν καν τα βασικα

απλα για το σοου γινονται ολα

ΝΙΚΟΣ

Ο Steve Jobs θα μνημομονεύεται εσαεί από τον Κούκ και πιθανους διαδόχους και φυσικά από τους μετόχους γιατί διάλεξε με μεγάλη μαεστρία τους πελάτες της Apple.
Αυτό που είδατε τα λέει όλα.

Gvirginia

Πραγματικά, πιστεύει κανείς από εσάς ότι αν κάνανε το ίδιο με Galaxy/Xperia/Lumia κ.ο.κ θα υπήρχαν καλύτερα “αποτελέσματα” ?
Τέτοια βίντεο 2 σκοπούς έχουν, χιούμορ και clickbait. Όπως φαίνεται πετυχαίνουν…

ΥΓ: Υπάρχουν άπειρα παρόμοια βίντεο (πχ στη χώρα μας για τις επετείους) όπου κόβουν όσους απαντάνε σωστά για τις προβολές…

Agnostos13

Κλασικά στημένα βίντεο που ψαρεύουν άσχετους για να γίνει ντόρος…
Και εγώ αν στηθώ μισή ώρα στην Ερμού με ένα τηλεκοντρόλ a/c και λέω οτί είναι κινητό τηλέφωνο θα βρώ και 10 άτομα που θα το πιστέψουν!

John

Το video δειχνει πολυ παραστατικα το επιπεδο των αγοραστων iphone στην Αμερικη αλλα και γενικοτερα.

Agnostos13

@John:
Εσύ πως κατάλαβες οτί αυτοί είναι αγοραστές iphone ας πούμε και κατέληξες και σε συμπέρασμα;
Βλέπεις κανένα Apple Store τριγύρω που δεν βλέπουμε οι υπόλοιποι;

Gvirginia

@Agnostos13

Μην ασχολείσαι. Απλά θέλουν να την πουν στο “αντίπαλο στρατόπεδο”.

Κοροϊδεύουν δημόσια ολόκληρους πληθυσμούς στηριζόμενοι σε ένα βίντεο – φάρσα.
Σαν να λέμε ότι όλοι οι Έλληνες δε ξέρουν πότε είναι οι εθνικές μας εορτές, επειδή 3-4 μαθητές – περαστικοί δε γνώριζαν.

Το καλό με αυτά τα βίντεο – άρθρα είναι ότι βλέπουμε πολλά για το τεχνολογικό και κοινωνικό επίπεδο πολλών…

χρηστος

To video αποδεικνυει τι καταφερε η Apple τοσα χρονια: οχι να ειναι μια πρωτοπορα και αξιοθαυμαστη στην τεχνολογια, αλλα στο marketing. Αλλα αφου αυτο πουλαει..

Grigoris

Το κοινωνικό αυτό πείραμα δείχνει και το iq των χρηστών iPhones. Είναι προφανές ότι δεν έχουν ιδέα από τεχνολογία, διότι ουσιαστικά δεν υπάρχει σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ λόγος να πας σε ios. Με λιγότερα χρήματα, επιλέγεις μία από τις δεκάδες συσκευές android που κυκλοφορούν, και έχεις ό,τι έχει και το iPhone και ΕΠΙΠΛΕΟΝ: Επέκταση της μνήμης μέσω micro sd ή/και dual sim κάρτες δικτύου. Open source software που σημαίνει εύκολη διαχείρηση και μεταφορά των αρχείων σου χωρίς την ανάγκη περίπλοκων διαδικασιών όπως iTunes κτλ. Οικονομικά και συμβατά αξεσουάρ από third parties κατασκευαστές. Δύο χρόνια εγγύηση, αντί για ένα που δίνει η Apple και μάλιστα χωρίς επιπλέον κόστος. Οικονομικότερο service. Οικονομικότερη τιμή, ή ακόμα και δωρεάν, για ίδια ακριβώς applications που βρίσκονται τόσο στο android store όσο και στο ios store. Και πολλά ακόμη που θα χρειαζόμουν ώρες για να τα αναφέρω. Μοναδικό πλεονέκτημα του ios σε σχέση με τo android, το καλύτερο “δέσιμο” software με hardware που έχει ως αποτέλεσμα την αποτελεσματική λειτουργία της συσκευής με lower hardware specs, σε σχέση με τα android που χρειάζονται higher hardware specs. Η διαφήμιση της Samsung “grow up” πιστεύω τα λέει όλα. Με την διαφορά ότι δεν είναι ανάγκη ντε και καλά να αγοράσει κανείς… Συνέχεια »

Rizo

Εντάξει, τσακωθείτε εσείς τώρα για στημένα βίντεο…
Και όπως είπε και καποιος πιο πάνω, θα ρωτήσανε 50 άτομα και θα απάντησαν έτσι οι 4-5.
Εδω έχω δει βίντεο που ρωτάνε για την επανάσταση του 1821 στην Ερμού και δεν ξέρουν τα κωλόπαιδα.
Και βλέπω και υπερβολές του στίλ δεν υπάρχει κανένας λόγος να πάς σε ios. Φίλε, εγώ θέλω να μπαίνω ίντερνετ, να τραβάω φωτογραφίες, να παίρνω τηλέφωνο και να έχω ένα καλό κινητο. Γιατί να μην πάρω iphone? Πραγματικά γιατί όμως? Θα ου πείς παίρνω και με λιγότερα χρήματα? Και πόσα λεφτά έχω ξέρεις?
Ας σοβαρευτούμε λίγο. Ο άλλος θέλει καλή μάρκα παντελόνι-ρούχο, ο άλλος θέλει γρήγορο αμάξι ενώ κάποιος άλλος θέλει πολυτελές. Δηλαδή ξέρουμε και τι θέλει ο καθένας εδω μέσα να κρίνουμε?
Υπάρχουν οι ανάγκες και οι δυνατότητες του καθενός. Ειναι μεγάλο θέμα να το αναπτύξω τώρα.

Awake.g

@Gvirginia
Συμφωνώ μαζί σου για αυτά τα βίντεο που είναι καραστημένα, αλλά υπάρχει ένα μεγάλο μέρος ανθρώπων που χωρίς να έχουν την οικονομική δυνατότητα θέλουν με κάθε τρόπο να αγοράσουν π.χ. ROLEX απλά για να το μόστραρουν στο χέρι, και φυσικά δεν τους ενδιαφέρει η τεχνολογία του, μόνο η φίρμα.
Πιστεύω ότι το βίντεο αυτούς στοχοποιει!!

Agnostos13

@Grigoris:

Καλά εσύ κάτσε “παντρέψου” την google και άσε τους άλλους να ακριβοπληρώνουν τις ios συσκευές…

manosz

Ανάγκες..σωστά..Κ ανάγκη για αυτοπροβολή..Και αυτή ανάγκη είναι…

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software AI Apple featured

iOS 18: Η Apple ξανά σε συζητήσεις με την OpenAI για λειτουργίες τεχνητής νοημοσύνης

Η Apple φέρεται να έχει ξεκινήσει εκ νέου τις συζητήσεις με την OpenAI σχετικά με τη χρήστη της τεχνολογίας της.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.