Kαι το δικό μου iPhone 4 χάνει το σήμα του

Το σπίτι μου και το εξοχικό μου είναι ισόγεια διαμερίσματα με αποτέλεσμα να έχω πολύ κακή κάλυψη σε σήμα από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας που χρησιμοποιώ. Και στα δύο αυτά σημεία, μέσα στα διαμερίσματα όλα τα κινητά που έχω χρησιμοποιήσει πιάνουν με τα βίας μια γραμμή σήμα και θα πρέπει να κάθομαι σε συγκεκριμένα σημεία για να μιλάω χωρίς διακοπές.

, Kαι το δικό μου iPhone 4 χάνει το σήμα του

Ευτυχώς καταφθάνει το Femtocell και τα προβλήματα θα λυθούν. Αυτό όμως που έχω να παρατηρήσω είναι ότι με το iPhone 4 ορισμένες φορές χάνω εντελώς το σήμα σε αυτά τα “δύσκολα” σημεία που διαμένω. Συγκεκριμένα στο εξοχικό μου το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατήρησα αρκετές φορές να βγαίνω εκτός δικτύου, χωρίς να κρατάω το κινητό με τον γνωστό τρόπο “death grip“. Σίγουρα η κάθε περίπτωση είναι μοναδική και η δική μου ίσως και υποκειμενική, αλλά είναι κάτι που παρατήρησα και θέλησα να μοιραστώ μαζί σας. Να σημειώσω ότι 1 με 2 στα 10 κινητά το παθαίνουν αυτό στο εξοχικό μου και το iPhone 4 είναι ένα από αυτά.

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

42 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Ed

Νάάάτα μας!! Αντε να δουμε ποσοι – που έτρεξαν και το αγόρασαν – θα γκρινιάζουν με το θέμα αυτό, όταν τους το είχαν πει, τόσο καιρό πριν !!

Dimitris

Αν είναι δυνατόν εν έτη 2010 να συζητάμε ακόμα για καλό σήμα κ για δίκτυα 3G αν πιάνουν η όχι!!

Fadasma

Αφού το iphone δεν το παίρνει ο κόσμος ούτε για να μιλάει ούτε για να μπαίνει στο ίντερνετ (δεν υποστηρίζει flash). Για άλλους λόγους το παίρνει και το ξέρουμε όλοι αυτό. 😉

Aypnos

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί όσοι δεν το θέλουν και ξέρουν ότι μπορεί να έχει πρόβλημα που τους ενοχλεί γιατί το αγοράζουν?
Εκτός αν το κάνουν απλά για να κράζουν. Δεν λέω για το άρθρο.
Απλά έχω τόσους γύρω μου που το κάνουν. Ας έπαιρναν ένα droid.
Σκέφτομαι κάτι λάθος?

Aris

@ fadasma:
Για πες μας, για ποιό λόγο το παίρνουν ?? Γιατί απ’όσο ξέρω ούτε για να ακούνε ραδιο το παίρνουν, όπως επίσης ούτε για να στελνουν αρχεια μεσω bluetooth.. (μιλάμε για το πώς παίρνεις το κινητο, αν είναι μετά για να λειτουργούν αυτά να του αλλάξεις τα φώτα.. χαρήκαμε..)

TazGR

@Aris

Για φιγούρα το παίρνουν…as simple as that.

stratos

Δεν είναι και πολύ σαφής αυτή η μέτρηση. Όταν λες πως δεν έχεις καθόλου σήμα σχεδόν με όλα τα κινητά. Θα έπρεπε να κάνεις το τεστ τουλάχιστον με τρεις συσκευές, σε περιοχή με μέσο σήμα. Ούτε πολύ καλό ούτε πολύ κακό. Τότε θα μπορούσαμε να βγάλουμε σαφώς καλύτερα συμπεράσματα.

chris

Κώστα η παρατήρησή σου αφορά, αωρίς να κρατάς το κινητό με τον “απαγορευμένο” τρόπο, σωστά?
Έχεις δοκιμάσει κάτι τέτοιο σε σημείο όπου γενικά έχει σήμα ?

alzac

@TazGR @Aris @fadasma

καταλαβαινω τη φιγουρα αλλα μην τα παραλεμε ρε παιδια,
εγω ειμαι android fan και δεν ειχα ποτε iphone αλλα ρε παιδια εχει τρομερη ποιοτητα
στις εφαργμογες και στο internet experience παροτι δεν εχει flash. εδω το flash σε χαλαει σε
κανονικο browser… ειναι προβληματικο και με το html5 προβλεπεται να φαει σκονη. δεν ειναι δυνατον να ταυτιζουμε το internet experience με το αν υποστηριζει flash ή οχι. Εγω αν και χρηστης android πιστευω οτι το iphone Os ειναι εστω και λιγο ποιοτικοτερο στην εμπειρια χρηστη (με την ψαλιδα να εχει σχεδον κλεισει).

psarrism

Όταν αγγίζεις το σημείο χάνεις 20 db για πλάκα. Ναι, είναι πρόβλημα τελικά γιατί με το 3gs χάνεις τα μισά και πολύ πιο δύσκολα. Αξίζει να το κρατήσει κανείς; Με 1000 για πάρα πολλούς λόγους (αίσθηση, ταχύτητα, οθόνη, μπαταρία κλπ) ! Κυκλοφορούν από διάφανες (ή χρωματιστές) μονωτικές ζελατίνες μέχρι ένα σωρό θήκες και αλίμονο αν σου πέσει κάτω αυτό το τηλέφωνο και δεν του φοράς θήκη. Ούτε στο χειρότερο εχθρό μου και ας λένε ότι θέλουν οι εταιρείες για αντοχές κλπ.

Νικος

εγω προσωπικα το εχω δυο μερες στα χερια μου και δεν εχω παρατηρησει κανενα προβλημα με το σημα. το iphone ειναι με διαφορα το καλυτερο τηλ. που κυκλοφορει. εδω ακομα τα αλλα τηλ. δεν μπορουν ουτε σωστο touch στην οθονη να κανουν, τι να λεμε τωρα. οσο για το browsing…μιλια μακρια.

chris

Πλέον, ένα καλό κινητό android 2.2 (desire, Galaxy S, Droid X) δεν έχει τίποτα να ζηλέψει στο browsing από ένα iphone4 και προφανώς δεν απέχει …μίλια μακριά. Κάποτε, συνέβαινε αυτό.

vpap

Χωρίς να θέλω να υποστηρίξω το iPhone 4 πιστεύω οτι είναι και θέμα ψυχολογίας.
Κώστα εάν δεν είχε αναφερθεί τίποτα θα τα παρατηρούσες οτι δεν έπιανε; (Ίσως ναι ίσως όχι)
Πιστεύω οτι έχουμε ασχοληθεί αρκετά με το θεματάκι αυτό. (δεν μιλάω για εσένα κώστα).

Ο κόσμος δεν έχει λεφτά να φάει κ πέρνεις ακριβά τηλέφωνα, τι drοιd, τι iPhone. Τα ίδια σκ..τα είναι με το συμπάθιο. Καλά είναι για αυτούς που τα δουλεύουν γιατί τους είναι χρήσιμα, για τους υπόλοιπους όμως είναι ένα είδος κοσμήματος. Ξαφνικά δεν χρειαστήκαμε όλοι την ανάγκη να έχουμε τα πάντα κοντά μας, ιντερνετ, email, facebook, cloud files, twitter. Για τους περισσότερους άχριστα θα έλεγα, απλά σαν έλληνες να πίνουμε καφέ 2-3 ώρες παραπάνω 🙂

AKHS

Αφού δεν είναι με το “γνωστό” τρόπο, είμαι σίγουρος θα φτιάξει σε μερικές εβδομάδες. Όλα είναι θέμα ρυθμίσεων του baseband Cosmote. Όταν είχα φέρει το iPhone 2G (2007) έχανε το σήμα ξαφνικά και μετά το ανακτούσε. Αυτό βέβαια δεν γίνονταν συχνά μία φορά στις 20 μέρες. Μετά από μερικούς μήνες όλα ρολόι. Ρυθμίσεις τις Cosmote/Vodafone χρειάζονται.

giannis

καλα ρε Κωστα δεν ελεγες οτι δεν θα πας παλι σε iphone;με αυτη την προοπτικη δεν πουλησες και το προηγουμενο και μας ρωτουσες ποιο απο τα παραπανω android θα επιλεγαμε ωστε και να επιλεξεις και συ;
Παντως αν δεν εχεις σημα τι να σου πω,καλα να παθεις
Δεν εισαι ο ανιδεος και ανενημερωτος,ισα-ισα!

chris

@ giannis

νομίζω ότι το κινητό του το έδωσε για δοκιμή ένα κατάστημα

Iakovos

Εγω παντως παιδια…με 2 iphone 4…ενα αγγλικο…και ενα ελληνικο…και με cosmote…και με vodafone…δεν εχω παρατηρησει καμια μα καμια αλλαγη στο σημα…οπως και να κρατησω το iphone…

Iakovos

Επισης…δε νομιζω η ελλειψη flash, ραδιο, ανταλλαγη αρχειων και οσα του προσαπτουν αδικα…να κανουν τον κοσμο να μην το αγορασει…καθε αλλο…η δυσφημιση…ειναι η καλυτερη διαφημιση…στο κατω κατω…με την HTML 5…σιγα σιγα το flash θα παραγκωνιζεται…anyway…καλες αγορες σε ολους και ας μην τρελαινομαστε…ενα τηλεφωνο ειναι μονο…οπως ειπε και ο Steve

kostas

ΝΑΙ ΟΝΤΩΣ …ΕΝΑ ΤΗΛ.ΤΩΝ 600 ΕΥΡΩ!!!!!

Fadasma

Έχει πρόβλημα ΚΑΙ με το proximity sensor;
https://gizmodo.com/5589041/jobs-iphone-4-proximity-sensor-fix-in-next-ios4-update

Αλεξανδρος

Καλά μην τρελαινόμαστε κιόλας.
Στο σπίτι του αδερφού μου στο Περιστερί παρακαλώ, ισόγειο και δεν πιάνει κανένα κινητό…

vwgolf16

Ακόμα με το Iphone ασχολείστε??? Android κ ξερό ψωμί!!!!!!

AKHS

Πληρωστε 600€ για κινητά που τρέχουν android 1.6 και κανένα τους δεν τρέχει την ίδια έκδοση.
Αναβαθμίσεις που περιμένεις για να γίνουν διαθέσιμες σε όλα τα κινητά. Η google είναι χειρότερη και από Microsoft. Αλλά που μυαλό; Παπαγαλάκια.

Όσο με το flash υπάρχει μόνο στο 2.2 και η απόδοση του είναι φρικτή και χρειάζεται να κάνει κάποιες ρυθμίσεις η σελίδα για να το παίξει.

Και εγω δεν μπορω να παρω mercedes αλλά δεν την βριζω γιατί βγάζει τα καλύτερα αυτοκίνητα.

Αλλά οσα δεν φτάνει η αλεπού…….

Kwnstantinos Sar

ένα απ’ τα καλύτερα ”αυτοκίνητα”

basilhs

akyros

stelios gr

απο τοτε που βγηκαν στην επιφανεια τα προβληματα του iphone4, και μετα απο ολη αυτην την παραφιλολογια και το hype που εχει δημιουργηθει, σημερα διαβασα το πιο ευστοχο σχολιο, και ειναι του vwgolf16….ακομα με το iphone ασχολειστε????? :-)) (κι ας μην συγκρινουμε ανομοιες καταστασεις…το crisis management της mercedes, και πιο συγκεκριμενα, ο τροπος που αντιμετωπιζεται ενα κατασκευαστικο λαθος με αποτελεσμα την δυσαρεσκεια των καταναλωτων, αποτελει παραδειγμα/υποδειγμα ΚΑΙ ΔΙΔΑΣΚΕΤΑΙ σε ολα τα καλα πανεπιστημια της ευρωπης.. της apple απο την αλλη πλευρα, κατα την γνωμη μου, πρεπει να γινει παραδειγμα προς αποφυγη)…μην λογομαχειτε συνεχως για τα ιδια και τα ιδια..οποιος θελει το παιρνει, οποιος δεν θελει παει αλλου…καθεστε και τρελαινεστε και “βριζεστε” για ξενα χωραφια…εκτος κι αν στη ιντερνετικη παρεα μας εδω μεσα εχουμε και τους ιδιοκτητες της apple, samsung, nokia, htc κτλ….
…φιλικα….:-)

vwgolf16

Υπάρχουν άτομα που θέλουν να πάρουν Iphone και δεν ξέρουν να γράφουν ούτε γραπτό sms…Θα το πάρουν όμως γιατί είναι Apple κ γιατί το πήρε ο κολλητός του κ γιατί είναι μούρη.

Ο Ελληνας είναι τόσο χαζός (αναφέρομαι κ σε έμενα) που θα δώσει ένα ολόκληρο μισθό για ένα κινητό που στην ουσία το 90% των χρηστών για Ελλάδα αναφέρομαι δεν θα ξέρει τις δυνατότητές του.

Ο Job καλά κάνει κ τα αρπάζει χαζοί υπάρχουν πολλοί….

Ποιος ο λόγος να πάω να πάρω Iphone όταν στην αγορά υπάρχουν παρα πολλές αξιόλογες συσκευές με τις ίδιες δυνατότητες κ ακόμα καλύτερες??

Τι παραπάνω θα με προσφέρει το Iphone??? Μήπως με κάνει συντροφιά το βράδυ που θα κοιμάμαι??(Πολλά αμερικανάκια το έχουν κ γκόμενα)

Έλεος ρε παιδιά με αυτό το marketing κ το iphone καταντάει αηδία πραγματικά…

Αρπαχτή Job καλά κάνεις κ εγώ μαζί σου

Όσο για το flash που ανέφερε ο φίλος μας δουλεύει άψογα στην 2.2 έκδοση του Android
Είμαι κάτοχος του HTC Desire κ πιστεύω τα 150 ευρό λιγότερα που έδωσα για να μην πάρω iphone ήταν έξυπνη κίνηση γιατί το Iphone 4 δεν έχει να προσφέρει τπτ παραπάνω απτό HTC Desire παρά μόνο εφέ κ μούρη επειδή είναι Apple

vpap

vwgolf16 na les oti oi perisoteroi agorazoun gia na proselkisoun gomenes. Den kseroun oti einai Apple kan, apla ena fagwmeno mhlo vlepoun. Exw periptwseis gnwstwn pou exoun parei macbook ‘h 8eloun na paroun epeidh aresei stis kopeles ‘h tous aresei to milaraki me to fws. Exw periptwseis pou exoun proselkisei gynaikes me iphone. Poios einai o xazos apo tous 2 den kserw giati den eimai psyxologos. Apla einai ths epoxhs.

Sorry for greeklish, not greeks on ipad.

vwgolf16

Vpap φίλε μου συμφωνώ είναι ένας λόγος κ αυτός το πέρνουν στην καφετέρια κ παίζουν κάνουν εφέ μπας κ ρίξουν κανένα μωρό… Βρε δεν σοβαρευόμαστε λέω εγώ να δούμε τα προβλήματά τις χώρας 95 απτά 100 άρθρα τις τεχνολογίας αναφέροντε στο IPHONE έλεος είμαστε…

Εδώ η ανεργία έχει φτάσει στο 80% κ ο Ελληνας σκέφτεται ποτέ θα βγει το καινούριο Iphone να το πάρει…Που καταντήσαμε.

vpap

vwgolf16 to iphone einai to ligotero kako. Vale to facebook, ta blogs k.a. Ta perisotera xwris ousia k me axristes plhrofiries. 1000 fores na mhn kseroume tipota para tosa polla. Kala pou den ta filtraroume ko8olou. Fantasteite ean den yphrxe prosvash se kapoia site apo tous ergasiakous xwrous posh apodosh 8a eixan oi ergazwmenoi.

Einai ola meros ths anaptykshs, ths ragdeas ekselikshs ths texnologias k ths prosvashs se plhrofories. Ypomonh.

p.s. Xtes eixe o alpha ena reportaz gia to facebook k legane ti kalo pou einai epeidh anevazeis photo apo diakopes mesw kinitou k sou lene oi aloi apo katw bravo. Ma gia auto pas diakopes? Egw proswpika exw “kleisto” kinito k laptop. Eimaste poly xalia. 🙂

Sorry gia thn polylogia.

ssarl

Και το δικό μου:

https://www.youtube.com/watch?v=UhyW3jDyJko

Kostantinos

Είναι αληθές ότι το νέο iPhone 4 έχει πρόβλημα στο σήμα . Φαντάσου να το αγοράσεις και να έχεις πλήρωση 600 με 700 ευρώ και να αντιμετωπίσεις πρόβλημα με το σήμα πίκρα . Πώς λύνεται το πρόβλημα με το σήμα ???

eject

Είδα το iphone 4 στο public. H πρώτη εντύπωση που αποκόμισα μετά από λίγη ώρα χρήσης κ ειδικότερα σε σχέση με το samsung galaxy s είναι: 1. To iphone 4 είναι αρκετά κομψό κινητό. Ποιοτική κ στιβαρή κατασκευή. Δεν ξέρω όμως αν είναι πιο όμορφο από το προηγούμενο. (Περί ορέξεως…) 2. Δεν είναι τόσο βολικό στο χέρι. 3. Είναι σαφώς πιο βαρύ από το samsung. 4. Η οθόνη του δεν είναι τόσο εντυπωσιακή όσο λένε παρά μόνο αν τη συγκρίνεις με παλαιότερα μοντέλα. Προσωπικά επειδή είχα ήδη χρησιμοποιήσει το samsung δεν εντόπισα κάποια διαφορά. Αντιθέτως το γεγονός πως το samsung εχει μεγαλύτερη οθόνη το καθιστα ακόμα πιο εντυπωσιακό. 5. Είναι αντίστοιχα γρήγορο όπως ήταν κ το παλαιότερο σε ότι έχει να κάνει με το άνοιγμα των εφαρμογών, αλλά θα ήθελα να το τσεκάρω ξανά πιο “φορτωμένο” με apps & data. 6. Οταν το χρησιμοποιείς δεν αισθάνεσαι πως έχεις κάτι διαφορετικό στα χέρια σου σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο. Αυτό βέβαια νομίζω πως μάλλον είναι καλύτερο στα πλαίσια διατήρησης ενός πετυχημένου μοντέλου… Το συμπέρασμα στο οποίο κατέληξα κ θέλω να μοιραστώ μαζί σας είναι φυσικά καθαρά υποκειμενικό, από έναν apple fan εδώ κ χρόνια: Οποιος είχε ήδη το προηγούμενο μοντέλο… Συνέχεια »

Giorgos

paidia thelo na paro kinito kai eimia metaxi ton :

i) iphone 4 i to palio
ii) sony ericsson xperia x10 (to eida prosfata kai m fanike teleioo!! )
iii) samsung Galaxy S (ayto apo auta p lete to agapisa 😛 )

Poio lete na paro???????????????

giannis

galaxy s στο πολύ χαλαρό όμως,πήγαινε και πιαστα αν μπορείς αλλά για μένα είναι ξεκάθαρη επιλογή

eject

και για μένα επίσης παρά το γεγονός πως είχα πέσει σε περίπτωση με προβληματικό wifi. Είναι της συγκεκριμένης συσκευής καθώς άλλοι εδώ στο techblog δεν είχαν αναφέρει παρόμοιο θέμα.

Το Xperia είναι ίσως σχεδιαστικά το πιο μοντέρνο κατά τη γνώμη μου αλλά υπολείπεται κατά πολύ σε ταχύτητα απόκρισης σε σχέση με τα άλλα δύο κινητά.

Νομίζω πως η samsung αυτή τη φορά έχει βγάλει κάτι πραγματικά ξεχωριστό.

Giorgos

dld katalixame galaxy???
Kapoios allos kamia gnomi??/
Mporeite na m peite kapoia trantaxti diafora p na me peisete??
euxaristo pantos gia to endiaferon kai mono 🙂

tolkien

iphone 4 guys.To protimo. To agorasa xthes kai exo liosi. teleio. Tora pos ginete oloi na lene oti uparxei provlima me to sima ki ego den exo re paidia? Opos kai na to kalipso provlima den exo me vodafone karta. Auta. Pao na to gemiso apps. BYE

noto

γιωργο τα greeklish δεν επιτρεπονται στο site(πολυ φιλικα στο λεω για να προλαβω τον κωστα).κ οταν λες iphone 4 το παλιο??

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 4

Η στιγμή που iPhone πιάνει ξαφνικά φωτιά [βίντεο]

Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που ένα iPhone 4, που λειτουργούσε τέλεια, τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Ο Κινέζος που πούλησε το νεφρό του για ένα iPhone 4 το 2011, θα υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του

Το 2011, ο Xiao Wang στην Κίνα ήθελε να αγοράσει τόσο πολύ το iPhone 4 που έκανε μια συμφωνία για να πουλήσει το νεφρό του και να αγοράσει τη συσκευή της Apple. Πλέον η ζωή του κινδυνεύει μιας και εξ αιτίας μόλυνσης θα πρέπει να υποβάλλεται πλέον σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Πόσο εύκολα μπορούν όλοι να ξεχωρίσουν iPhone 4 από iPhone X;

Η Apple με το επετειακό iPhone X έχει κάνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο iPhone συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, για την ίδια είναι μια φουτουριστική συσκευή. Σε κάποιους αρέσει και σε άλλους όχι, αλλά σίγουρα έχει κεντρίσει την προσοχή.

Business Apple iPhone iPhone 4

Apple: Ετοιμάζει δικά της OLED panels για τα iPhone του 2018

Η Samsung είναι αυτή που έχει την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά των OLED panels για mobile συσκευές και η Apple θα συνεργαστεί μαζί της για το επερχόμενο iPhone 8, που θα ανακοινωθεί Σεπτέμβριο.