iPhone 4, Έβγαλε καπνούς μετά την προσγείωση αεροσκάφους

Όπως κάνουμε όλοι, έτσι και ένας επιβάτης αυστραλιανής αερογραμμής όταν προσγειώθηκε το αεροσκάφος στο οποίο επέβαινε πήγε να ενεργοποιήσει το κινητό του τηλέφωνο, ένα iPhone 4. Αυτό και σύμφωνα με δελτίο τύπου που εξέδωσε η αεροπορική εταιρεία – Regional Express – άρχισε να βγάζει καπνό και να εκπέμπει μια κόκκινη λάμψη! Παράλληλα έδωσε στη δημοσιότητα και μια φωτογραφία του κινητού.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, κανένας επιβάτης δεν τραυματίστηκε.

“Regional Express (Rex) flight ZL319 operating from Lismore to Sydney today had an occurrence after landing, when a passenger’s mobile phone started emitting a significant amount of dense smoke accompanied by a red glow. In accordance with company standard safety procedures, the Flight Attendant carried out recovery actions immediately and the red glow was extinguished successfully. All passengers and crew on board were unharmed. The matter has been reported to the Australian Transport Safety Bureau (ATSB) as well as the Civil Aviation Safety Authority (CASA) for investigation and directions. The mobile phone in question appears to be an Apple iPhone (see picture below) and has been handed over to ATSB for analysis.”

, iPhone 4, Έβγαλε καπνούς μετά την προσγείωση αεροσκάφους

Πηγή

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

26 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments

να δω τώρα τι δικαιολογία θα σκεφτούν τα. φαν μπόις!! “έτυχε” η… απετυχε; χα χα

LEFTKOYL

xaxaxaxa πολύ καλό!!!

gino

Αγαπητοί φίλοι ξέρετε πόσα i-phone ταξιδεύουν αεροπορικώς καθημερινά; το γεγονός αυτό καθιστά ένα μοντέλο τηλέφωνου άχρηστο ή απλά μία συσκευή προβληματική;
Ενδιαφέρουσα σαν είδηση αλλά κάποιοι προσπαθούν μέσω της συσκευής του κινητού τους τηλεφώνου ή του λειτουργικού που τρέχει να αποκτήσουν αξία σαν άνθρωποι. Τέτοιο πόλεμο δεν έχουν ούτε οι εταιρίες μεταξύ τους που αυτές τουλάχιστον έχουν και οικονομικά συμφέροντα!!!! Και τα παραπάνω ισχύουν και για τους fan boys του android και για τους fan boys του ios

Corrupter

Είναι ξεκάθαρο οτι το αεροπλάνο ήταν ελαττωματικό.Τα iphone δεν χαλάνε.

DIMI XIOS

ΜΑΡΙΕ ΝΑ ‘ΤΑΝΕ Η ΖΗΛΕΙΑ ΨΩΡΑ, ΔΕ ΣΑΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΕΤΟΙΟΙ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΗΣ APPLE, ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΑΡΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΤΕ ΜΕ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΠΑΚΑΤΕΛΕΣ ΜΑΣ, ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΣΕ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΧΩΡΟ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΟΙ ΑΝΤΙAPPLE, ΑΝΤΕ ΣΤΗΝ ΑΥΛΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΑΦΗΣΤΕ ΜΑΣ ΕΜΑΣ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΑ ΜΗΛΑΡΑΚΙΑ ΜΑΣ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΑ ΕΙΤΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΟΦΛΕΣ, ΑΝΤΕ ΑΓΟΡΙΝΑ ΜΟΥ

Νιάνιος Ρωμανός
o gadgetakias

Eιναι λαθος το ποστ παιδιααα..δεν αναφερει τον τυπο του αεροπλανου και την ωρα..
Χαλαρωστε λιγακι,κι εγω θα παω Σαλονικα και θα μου σκασει το Nexus Prime και θα γινω γνωστος !
Απλα τα πραγματα

Dimos

Κωστα προκλητικο το post.Δεν ηξερες οτι θα αρχισουν να λενε τα κομπλεξικα τους σχολια τα παιδακια που μισουν την Apple?Τι ηθελες και το ανεβαζες?..Κατσε και μετρα τωρα…

Vasilis

Καλά πως εξηγείται κάτι τέτοιο?
Ότι κινητό και να είναι είναι πολύ περίεργο να συμβεί κάτι τέτοιο.

Corrupter

Dimos μπερδεύεσαι. Δεν μισούν την apple. Απεναντίας αγαπούν αφάνταστα να παρακολουθούν ενα apple fanboy να κοπανιέται από το κακό του όταν, κατά την γνώμη του, θίγεται η εταιρία που τόσο αγαπά. Και εγώ γελάω πολύ και σας ευχαριστώ που αντιδράτε τόσο προβλέψιμα! 😀

Στο θέμα μας ομως: Κανένας δεν σχολίασε την υποψία Hardware Failure. Τι λένε τα έγινε;

DJ Radical

Ελεος είστε!
Η είδηση το μόνο που μας λέει είναι οτι οι συσκευές ακόμα δεν είναι ασφαλείς.
Έτσι που το βλέπω μπαταρία μου φένεται και βγάζω το συμπέρασμα οτι λόγο πίεσης και ίσως και υγρασίας η μπαταρία στυστάλθηκε-διαστάλθηκε προφανός και απλά ανατινάχτηκε…
Μπορεί να ήταν και κανα κινέζικο μουφαphone (τα οποία έχουν μηδενικά στάνταρτς)

Το θέμα είναι οτι η μπαταρίες (αν είναι όντως μπαταρία) εκτός απο ανεπαρκείς, παραμένουν αναξιόπιστες το οτι ήταν iphone δεν έχει καμία σχέση.

Χαλαρώστε λίγο οι μάχημοι fanboys, πάντα στην τσίτα είστε.

Nickolas

Το πιο πιθανό να ήταν ελαττωματική η μπαταρία και το γεγονός οτι έγινε μέσα στο αεροπλάνο ήταν απλά τυχαίο.

Dimos

Κωστα εμενα θα με ικανοποιουσε σε ποστ για i-whatever να μπαινουν λογικα ατομα και να πουνε τις αποψεις τους…Εγω δεν εχω αναλαβει κανενα ρολο…Ειναι ωραια η εικονα καθε φορα που μπαινω να διαβασω κατι για την Apple να βλεπω τον καθε κομπλεξικο να χαλαει το ποστ με σχολια τυπου: icraps, isheeps…? Εσενα σου αρεσει Κωστα αυτό?….Ριξε κανενα Ban απο την σελιδα μπας και καθαρισουμε απο τα πραγματικα προβατα…
@Corrupter κι εγω το ιδιο θα μπορουσα να κανω…Να πεταω μια μ….κια για την Samsung η για αλλες εταιρειες και να παρακολουθω τους σαμυ-φανς να μου επιτιθονται και να γελαω…Ευτυχως που στο τελος εγραψες κατι και για το θεμα μας….

Dami

Το ότι κάθεσαι και κράζεις ένα κινητό σε φέρνει στο ίδιο επίπεδο με κάποιον που το υπερασπίζεται Corruptor,οπότε καλά τα πάτε και οι 2 😉 Περί του κινητού,δεν είναι η πρώτη φορά που διαβάζω για έκρηξη μπαταρίας σε αεροπλάνο..παλιότερα το συνήθιζε η ΝΟΚΙΑ.Στοιχηματίζω πως όλως τυχαίως θα ανοίγουν και άλλοι τα iphone μετά από τις πτήσεις και θα ακούμε συνέχεια για εκρήξεις…όχι τιποτα άλλο,απλά για να έχουμε κάτι να σχολιάζουμε.

Corrupter

Δεν είδα πουθενα να κράζει κανείς το iphone. Αστειάκια για τους fanboys εγώ είδα μόνο.

Δεν βλέπω καλά ή μερικοί βλέπετε ότι θέλετε να βλέπετε;

@Dimos εγώ έγραψα ΚΑΙ για το θέμα μας…εσύ τι έγραψες;

Kostas

Τι να εννοει με το “να εκπεμπει μια κοκκινη λαμψη”? μονο εμενα μου εκανε εντυπωση αυτο ρε παιδια? Οταν το διαβαζω μου ερχονται στο μυαλο σκηνες απο τον σουπερμαν και τα περιεργα “σμαραγδια” η τι ηταν αυτα που τον επηρεαζαν 😀

Tony Cool

Ενταξει ρε παιδια,ειπαμε,και εγω κραζω ανελεητα ορισμενες πολιτικες της apple και τα fanboys της αλλα μην ειμαστε και υπερβολικοι!Δεν μπορεις να κρινεις μια εταιρια και ενα προιον απο ενα τετοιο περιστατικο.Και στο κατω κατω πιο πιθανο ειναι να συμβουν αυτα τα ”κουλα” σε εταιριες οπως η apple η η samsung που χανουν το λογαριασμο για το ποσα εκατομμυρια συσκευες πουλανε παρα σε καποιες αλλες εταιριες που χαροπαλευουνε!

Silender

όλα τα κινητά παίζει να το πάθουν αυτό δεν έχει σχέση με iphone ή όχι. Πιστεύω δεν έχει σχέση και αν είναι smartphone ή όχι.

Απλά έγινε τζέρτζελο τώρα επειδή είναι iphone.

ΥΓ: Εγώ που δεν την πάω κιόλας την apple δεν βγάζω κάποιο αρνητικό συμπέρασμα από το συμβάν για τη συσκευή. Πόσα και πόσα έχουν σκάσει άραγε και δεν το ξέρουμε(γενικά).

😉

δημητρης

σε ολα τα κινητα μπορει να συμβει αυτο, αλλα μαλλον ο κωστας ηθελε να
ριξει λαδι στη φωτια και εβαλε αυτο το αρθρο!!!
γιατι δεν νομιζω οτι μπορεις να κανεις κριτικη εκτος και αν εισαι τεχνικος…
απλα τζερτζελο να γινεται…

Giorgos Hondrogiannis

Ρε μάγκες και τα σιλικονάτα βυζιά σκάνε στα μεγάλα ύψη αλλά οι “πελάτισσες” των πλαστικών χειρούργων όλο και αυξάνονται!!!!!!!

michalis_mclaren

…και στην Χιροσίμα Iphone είχαν πετάξει γιαυτό υπήρχε τόσο μεγάλο μανιτάρι μετά την έκρηξη!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Διάβασα τα σχόλια των παιδιών πιο πάνω και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπάρχει κόντρα μεταξύ τους..Και τα δύο λογισμικά είναι πολύ καλά..Και το ios και το android είναι πολύ καλά λογισμικά..Το ότι είναι πιο ακριβό το Iphone είναι θέμα στρατηγικής της Apple..Από εκεί και πέρα είναι επιλογή του καθενός το τί θα αγοράσει..

Tracen

That’s a genuinely imrespisve answer.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone 4

Η στιγμή που iPhone πιάνει ξαφνικά φωτιά [βίντεο]

Ένα πρόσφατο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο καταγράφει τη στιγμή που ένα iPhone 4, που λειτουργούσε τέλεια, τυλίχτηκε ξαφνικά στις φλόγες.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Ο Κινέζος που πούλησε το νεφρό του για ένα iPhone 4 το 2011, θα υποβάλλεται σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του

Το 2011, ο Xiao Wang στην Κίνα ήθελε να αγοράσει τόσο πολύ το iPhone 4 που έκανε μια συμφωνία για να πουλήσει το νεφρό του και να αγοράσει τη συσκευή της Apple. Πλέον η ζωή του κινδυνεύει μιας και εξ αιτίας μόλυνσης θα πρέπει να υποβάλλεται πλέον σε αιμοκάθαρση για το υπόλοιπο της ζωής του.

Smartphones Apple iPhone iPhone 4

Πόσο εύκολα μπορούν όλοι να ξεχωρίσουν iPhone 4 από iPhone X;

Η Apple με το επετειακό iPhone X έχει κάνει τις μεγαλύτερες αλλαγές στο iPhone συγκριτικά με τα τελευταία χρόνια, για την ίδια είναι μια φουτουριστική συσκευή. Σε κάποιους αρέσει και σε άλλους όχι, αλλά σίγουρα έχει κεντρίσει την προσοχή.

Business Apple iPhone iPhone 4

Apple: Ετοιμάζει δικά της OLED panels για τα iPhone του 2018

Η Samsung είναι αυτή που έχει την απόλυτη κυριαρχία στην αγορά των OLED panels για mobile συσκευές και η Apple θα συνεργαστεί μαζί της για το επερχόμενο iPhone 8, που θα ανακοινωθεί Σεπτέμβριο.