iPhone: 5 αγαπημένες λειτουργίες που θα έρθουν με το iOS 16

iPhone, iPhone: 5 αγαπημένες λειτουργίες που θα έρθουν με το iOS 16

5 έξτρα χρήσιμες αλλά και ευχάριστες λειτουργίες έρχονται με το νέο λειτουργικό της Apple, iOS 16, και θα αφορούν τα iPhone. Αν και προς το παρόν το iOS 16 είναι διαθέσιμο μόνο σε έκδοση beta για προγραμματιστές της Apple, η εταιρεία με σήμα το φαγωμένο μήλο μας ενημέρωσε πως κάποια στιγμή τον Ιούλιο θα είναι έτοιμη και μια έκδοση για το κοινό. Ο Σεπτέμβριος είναι όμως ο μήνας που η δοκιμαστική version θα είναι προσβάσιμη για όλους τους χρήστες και θυμίζουμε ότι θα είναι συμβατή από το iPhone 8 και πάνω.

Live Activities:

Η νέα ενημέρωση θα περιλαμβάνει μια σειρά από live δραστηριότητες που θα δίνουν live notifications στην οθόνη κλειδώματος. Ο χρήστης θα έχει τη δυνατότητα να παρακολουθεί live αρκετές εκδηλώσεις ή διάφορα tasks του τηλεφώνου, όπως π.χ. το σκορ ενός αθλητικού αγώνα, την παρακολούθηση μιας διαδρομής Uber, την εξέλιξη μιας παραγγελίας, καθώς και την προβολή της ώρας και πολλά άλλα.

 

iPhone, iPhone: 5 αγαπημένες λειτουργίες που θα έρθουν με το iOS 16

 

Η συγκεκριμένη λειτουργία δε θα είναι άμεσα διαθέσιμη για όλους τους χρήστες στην πρώτη δημόσια κυκλοφορία του update, μιας και η Apple ανακοίνωσε πως θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από το ευρύ κοινό σε μια ενημέρωση του iOS 16 που θα γίνει αργότερα μέσα στο έτος.

Επεξεργασία ή κατάργηση αποστολής iMessage:

Με τη νέα ενημέρωση θα υπάρχει η δυνατότητα κάποιος να επεξεργαστεί ή να ακυρώσει την αποστολή iMessage. Απαραίτητα προϋπόθεση θα είναι ο χρήστης να μην έχει υπερβεί το χρονικό όριο των 15 λεπτών μετά την αποστολή του. Τέλος τα μηνύματα θα μπορούν να μαρκάρονται σαν unread ακόμα και μετά το άνοιγμα τους.

 

iPhone, iPhone: 5 αγαπημένες λειτουργίες που θα έρθουν με το iOS 16

 

Συμβατότητα με Nintendo Joy-Cons:

Η αλήθεια είναι ότι κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται στο επίσημο web της Apple, όμως το iOS 16 θα προσθέσει υποστήριξη για το Joy-Cons και το Pro Controller του Nintendo Switch. Όσα iPhone θα τρέχουν τη νέα έκδοση θα μπορούν να χρησιμοποιούν είτε ένα αριστερό, είτε ένα δεξί Joy-Cons ή και τα 2 μαζί σαν ένα χειριστήριο. Στην έκδοση beta για προγραμματιστές η Apple φανέρωσε πως το νέο update θα υποστηρίζει πολλά πρόσθετα bluetooth controller χωρίς όμως να αποκαλύψει τη λίστα αυτών. Καταλαβαίνει κανείς ότι θα υπάρχουν προσθέσεις πέρα των γνωστών PS5 και Xbox Series X, που είναι συμβατά από την κυκλοφορία του iOS 14.5.

 

iPhone, iPhone: 5 αγαπημένες λειτουργίες που θα έρθουν με το iOS 16

 

Παρακολούθηση Apple Pay Order:

To Apple Pay βελτιώνεται με νέες πληροφορίες παρακολούθησης παραγγελιών, που γίνονται online στο Wallet app και ολοκληρώνονται μέσω της συγκεκριμένης λειτουργίας. Το νέο σύστημα ορίζει μια εκτιμώμενη ημερομηνία παράδοσης και ειδοποιεί πότε η παραγγελία είναι στο δρόμο για διανομή.

 

iPhone, iPhone: 5 αγαπημένες λειτουργίες που θα έρθουν με το iOS 16

 

Εφαρμογή για γυμναστική χωρίς Apple Watch:

Και ναι η εφαρμογή Fitness γίνεται πλέον διαθέσιμη στο iPhone για όλους τους χρήστες, ακόμα κι αν δεν διαθέτουν Apple Watch. Υπεύθυνοι ορίζονται οι αισθητήρες κίνησης του iPhone οι οποίοι θα εκτιμούν πόσες θερμίδες καίει ένα άτομο καθώς και τα βήματα που κάνει, σε ημερήσια βάση.

 

iPhone, iPhone: 5 αγαπημένες λειτουργίες που θα έρθουν με το iOS 16

Ο Αντώνης Γιαγδζόγλου είναι δημοσιογράφος με πολλές συνεργασίες με online μέσα. Αρθρογραφεί για νέες τεχνολογίες και τεχνολογίες που βελτιώνουν τη ζωή μας ενώ συνεργάζεται με διαφημιστικές εταιρείες και διαχειρίζεται social media επιχειρήσεων.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

0 Σχόλια
Inline Feedbacks
View all comments

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Software Apple Chrome Google

Το Circle to Search έρχεται στα iPhone;

Η λειτουργία “Circle to Search” της Google επιτρέπει στους χρήστες να αναζητούν αντικείμενα κάνοντας κύκλους γύρω τους μέσα σε εικόνες.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16 Pro Max: Φήμες ότι έρχεται με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας

Η Apple στο iPhone 16 Pro Max θα χρησιμοποιεί κυψέλες μπαταρίας με αυξημένη ενεργειακή πυκνότητα, σύμφωνα με τον αναλυτή Ming-Chi Kuo.

Smartphones featured OPPO

Oppo Reno 12: Δείτε το εξαιρετικά λεπτό smartphone σε όλα τα χρώματα

H Oppo ετοιμάζεται να αποκαλύψει τα επόμενα smartphone της, τα Reno 12 και Reno 12 Pro, στις 23 Μαΐου.

Games featured gta

GTA 6: Έχουμε το παράθυρο κυκλοφορίας από την Take-Two

Η Take-Two Interactive μόλις επιβεβαίωσε ότι το Grand Theft Auto (GTA) 6 θα κυκλοφορήσει το φθινόπωρο του 2025.