iPhone 5, “Αποκλειστικές” πληροφορίες κάνουν λόγο για event 4 ή 5 Οκτωβρίου

Όσο πλησιάζει η περίοδος όπου η Apple αναμένεται να παρουσιάσει το επόμενο iPhone 5 τόσο οι “αποκλειστικές” πληροφορίες και οι φήμες θα φουντώνουν. Σήμερα δύο ιστοσελίδες επικαλούνται ενημέρωση εκ των έσω με την μια κάνει λόγο για event της Apple την Τρίτη 4 Οκτωβρίου (AllThingsD) και την άλλη για την επόμενη ημέρα 5 Οκτωβρίου (PocketGamer!). Η ίδια η Apple δεν έχει ανακοινώσει ακόμα τίποτα.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:
AllThingsD
PocketGamer

Όποτε και αν πραγματοποιηθεί το event για την ανακοίνωση του iPhone 5, το σίγουρο είναι ότι η παρουσίαση δεν θα γίνει από τον Steve Jobs, αλλά από τον Tim Cook (φωτογραφία).

, iPhone 5, “Αποκλειστικές” πληροφορίες κάνουν λόγο για event 4 ή 5 Οκτωβρίου

Kudos to Dami

Ο Κώστας Βλαχάκης είναι δημοσιογράφος τεχνολογίας, αρθρογραφεί από το 1999 και είναι δημιουργός των site τεχνολογίας Techblog.gr και Autonomous.gr. Έχει συνεργαστεί με το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star, ήταν συμπαρουσιαστής στην εκπομπή τεχνολογίας Escape στην ΕΤ1 και ραδιοφωνικός παραγωγός στο σταθμό Αθήνα 984. Επίσης έχει αρθρογραφήσει στις εφημερίδες Ναυτεμπορική, Καθημερινή και Παραπολιτικά, πάντα για θέματα τεχνολογίας. Μάθετε περισσότερα για τον Κώστα στο Magikokopidi.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

48 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Iphonias

το μονο που μπορει να ανακοινωσει η apple ειναι
“εχουμε ενα enent μεσα στην χρονια για να παρουσιασουμε μια υκσευη που θα αλλαξει τα παντα για μια ακομη φορα”
μυστικοπαθεια….

aris

Tim Crook* αλλο ενα κινητο πραγματικης αξιας 300-350 ευρω..αυτη τη φορα κοντα στα 900? ευρω,να τα εχουν να τα χαιρονται τα fanboys-θηματα του μηλου 🙂

aris

Crook = απατεωνας..pun intended στην “διορθωση” που εκανα στο επιθετο του,οσο αναφορα τις επιλογες των αλλων σεβαστες..απλα απο τη δικη μου οπτικη γωνια εισαι θυμα αν δινεις 900ευρω για κατι που αξιζει περιπου 350 ευρω..ειτε τα εχεις περισσια και για ξοδεμα ειτε οχι

fnsgr

Το θύμα ρε παιδιά με υ! 😛

tasos

καλα αστους να λενε, πηρα το τεσσαρι και μαλιστα δεν το ανταλασω ουτε με σαμι γσ2, χιλιες φορες ανωτερο, μονο με το 5 το ανταλασσω, και ας παιζουν angry birds τα ανδροιδ, μτ απο ακριβως ενα χρονο θα κολλαει η συσκευη τους.

vasilis

εγω λεω η Ελλαδιτσα δεν μπορει να βαλει το σήμα της Apple στο λαδι και στην φετά που εξάγει μπας και δούμε άσπρη μερα….

Thanos

Φίλε Τάσο… πώς και το λες αυτό?

Είχες ποτέ android για πάνω από 1 χρόνο και σου κολλούσε?

Εγώ πως γίνεται να έχω πάνω από 1μιση χρόνο και να μην κολλάει…. καθόλου όμως.

Και τα δύο είναι πολύ καλά προιόντα και λειτουργικά (μιλάω γενικότερα)

Όμως, δεν θα βγάλουμε σκάρτα τα άλλα για να δικαιολογήσουμε και να υποστηρίξουμε τη δική μας επιλογή.

Χαλαρώστε πια….

makis.

Αντε να κυκλοφορησει αυτον τον οκτωβριο για να δουμε τα χαρακτηριστικα του και αν περασει το gsII ! Επισης μακαρι να μην ειναι απλες φημες και μετα βγαλουν την ημερομηνια κυκλοφορησης του τον νοεμβριο και παει λεγοντας…

odis

καλα ρε πατε καλα ολοι σας εδω δουλειες δεν υπαρχουν και μας τα εχεται κανει να……………. με το ποτε θα βγει το νεο μηλο και ασχοληστε με κιν. που θα κανει καμια 650-700 ευρω δεν πατε καλα μου φαινετε καμενοι γκατζετακιδες και καλα εκτος αν σας το παρει ο μπαμπας αντε γεια……….

Xaris

@tasos
Για πες μας και εμας που ειναι χιλιες φορες καλυτερο το iphone4 απο το S2….

GeeZe JackSon

odis, Techblog, συμαίνει blog για τεχνολογία, αν δεν σε ενδιαφέρει να μην σχολιάζεις και να τρως τον χρόνο σου σε θέματα τεχνολογίας.

γιωργος22

Μαζι με το iphone δεν βγενει και ipod touch θυμαται κανεις αν ειχαν βγει μαζι περσυ?

oldboy

MAGICAL
WONDERFUL
COOL
EASY

odis

Αφου συμαινει blog τεχνολογιας τοτε ολα οκ………… και ελεγα απο το πρωι τη με τρω’ι’ τη με τρω’ι’

michalis_Mclaren

Xaris θα σου απαντήσω εγώ! Στο μόνο που είναι καλύτερο είναι στο ότι το ένα γράφει το νούμερο 2 galaxy S “2” ενω το άλλο 4 δηλαδή iphone “4”. Σε αυτό υπερτερεί! Ο καθένας όμως ας πετάξει τα λεφτάκια του εκεί που θέλει! Εγώ μάλλον θα τα πετάξω ξανά σύντομα στο Galaxy note. Το galaxy s1 me 2.3.4 πάντως πετάει και δεν κολλάει ποτέ και μάλλον θα το κρατήσω για πιο μικρό πλέον και βολικό!

oldboy

ρε μάστορα δεν λες τι ρομ εχεις βάλει στο γκαλαξι s1 γιατί το δικό μου σκαλώνει 40 φορές τη μέρα?

Dimos

Α ρε Μιχάλη με τα αστεία σου..Sammy fan boy σε κόβω…Εσύ πέτα τα λεφτά σου να πάρεις ενα GS2 με οθόνη α λα tablet. Αν σου αρέσει αυτό οκ 🙂

iraklis

@oldboy
Βαλε jvr 2.3.4 +semaphone kernel 1.6.0 η jvs 2.3.5 +semaphone 1.7.0 kernel και μετα πες μας εαν σου ξανακολλησει…

oldboy

Lagfix να βάλω?
Η έχει μέσα ο κερνελ?
Τελευταία ρομ που περνάω.
Αν αποτύχει και αυτή αγοράζω δεύτερο windows phone η iPhone.

Αντώνης

Παιδεια ελαιος το παρακανατε … ενα τηλεφωνο ειναι μονο . Απλα εγω πιστευω οτι παντα πρωτο θα ειναι το iphone και κατω κατω τα υπολοιπα ..

Αναρωτιεμαι αν δεν εβγαινε το πρωτο μηλο που θα ειμασταν τωρα???

ΔΗΜΗΤΡΗΣ

αν δεν ειχε βγει το iphone θα τρωγαμε μπανανες στα δεντρα,!!!!!!! παιδια να ξεκολαμε λιγο με το πιο ειναι το καλυτερο. το iphone ουτε απο software ουτε απο hardware υπερτερει απο αλλα τηλεφωνα, το μονο (+) σε σχεση με τα αλλα ειναι η retina display οφειλω να το παραδεχτω αλλα ως εκει. ο ορισμος του καλυτερου βγαινει αναλογα με τις (αναγκες) του καθενος μας

dimitris

ego pantos perimeno to iphone 5 kai goustaro na to paro…
giati etsi maresei…..
kai 2000 eyropoula naxei tha to paro….alloste ellines eimaste
kai lefta exoume……

George

Κώστα θα μας δώσεις κάποιο Link για να δούμε την παρουσίαση Live;;;;

lalos

dimitris εσυ αγορι μου εισαι τελειως καμενος,αντε πουλα και το σπιτι σου αν εχεις για να παρεις το και καλα super τηλεφωνο!

nikos

Αμα δεν παρουσιασει ο στεφανος εργασιας(steve jobs) εγω δεν το παιρνω….

Max91

Εγω παλι διαβαζω και αναρωτιεμαι γιατι καποιον ατομων δεν σβηνοντε τα comment τους… εγω οτι και να γραφω σβηνεται τι μια επειδη γραφω με greeklish την αλλη επειδη θα πεταξω “κατι”… τεσπα
οσο για το iPhone 5 ιστορικο γεγονος το καναμε ελεος.

kakadi

To iphone με το λειτουργικο που εχει οπως και οι υπολογιστες της Apple δε χρειαζεται να εχουν το καλυτερο hardware για να τρεχουν σφαιρα και χωρις κολληματα.. Το iphone 4 τα παει πολυ καλα ακομα και μετα απο ενα χρονο..Εμενα προσωπικα δε με εχει ξενερωσει ποτε με ανουσια κολληματα και lag και ειναι ταχυτατο σε σημειο που ουτε καν αναρωτιεμαι πως ειναι το sgs2.. Αν βγει το 5αρι ακομα πιο δυνατο σε hardware λογικα θα ειναι για να υποστηριξει και το επερχομενο ios5.

spyrosk

ο,τιδήποτε νέο στον κόσμο των gadgets καλοδεχούμενο είναι. Μήλο, παράθυρο, ρομπότ, δεν με ενδιαφέρει, αφού ο ένας διορθώνει τα ελλατώματά του & εξελίσσεται μέσω ανταγωνισμού. Και ασχέτως πόσο έχει η συσκευή αν εμένα ως καταναλωτή με εξυπηρετεί και μπορώ να την αγοράσω, τότε οι υπόλοιποι ας μην μιλάνε. Προσωπικά, δεν έχω τα λεφτά για iphone, σίγουρα η apple το υπερ-κοστολογεί, αλλά αυτό δεν μου δίνει δικαίωμα να σνομπάρω τους αγοραστές του & να τους θεωρώ κορόιδα. Έλεος με τους fanboyσμούς.

spyros

@Max91
+1 για την διαγραφή σχολίων. Κι εγώ που μπήκα να δω τι γίνεται μετά το σχόλιό μου -τσουπ- εξαφανισμένο! Όσο για το “ιστορικό γεγονός” δεν έχεις κι άδικο. Πολύς ντόρος για ένα ακόμη smartphone.

tasos

συχγνωμη που αργησα να απαντησω, λοιπον 1α απο ολα δεν κανω προσωπικη επιθεση σε κανεναν, εδω εκφραζουμε τις γνωμες μας, για να απαντησω οσον αφορα το ανδροιδ, δεν ειπα οτι ειναι κακο,λεω πως μετα απο 1,5 χρονια εχοντας ενα ντιζαιρ αρχισε να μου κολλαει, το λεω μεσω προσωπικης εμπειριας, και οσα και να πω εσεις θα με λετε αππλε φαν μποϊ, το σιγουρο ειναι οτι δεν πεταξα τα λεφτα μου(δωρεαν μου το εδωσε η ουιντ), παντως οι καλυτερες εφαρμογες επι πληρωμη στο ανδροιδ ειναι πολυ χειροτερες απο τις δωρεαν στο ιος.

an0nymouS

απ ότι φαίνεται δεν υπάρχει 5 ..4s θα είναι με τις μόνες διαφορές καλύτερο επεξεργαστή (του ipad) τον a5 ..8άρα κάμερα, διπλή κεραία για καλύτερο σήμα και μάλλον λίγο καλύτερη μπαταρία.. αυτά τα καλά..

manolis

Event χωρίς να έχουν “τελειοποιήσει” στην εμφάνιση τον Κο Cook (πλαστικές, ρούχα, μαλλιά, αποτρίχωση) να μοιάζει με τον Jobs δε παίζει!!! οπότε περιμένουμε κι επίσημα!!!! :p

όσο αφορά τα παραπάνω σχόλια, ο καθένας επιλέγει ανάλογα με τη τσέπη του και με τη χρήση που κάνει… Εγώ π.χ. πήρα το μηλαράκι Νο4 επειδή με τη χρήση που του κάνω μου κρατάει η μπαταρία του 4 ημέρες τουλάχιστον ενώ οι δύο προηγούμενες Android συσκευές που είχα ήθελαν φόρτισμα κάθε 1,5 μέρες!!! Αυτός ήταν κι ο λόγος που το αγόρασα μέσω 24μηνης επιδότησης από τη Wind…

Αν είχε βγει πριν 3 μήνες που το πήρα το Μηλαράκι Νο5 και είχε παρόμοια τιμή με το Νο4 θα το είχα πάρει!!!!

okman

καλα ο Tim (captain) Cook με την ανοικτη παλαμη λες και μας φασκελωνει! παρουσιαζει το κινητο;! γραφει και αυτο το 5 στη παλαμη του λες και μας λεει – παρτε 5 και στο χερι, παρα 10 και καρτερει!

Dami

Πραγματικά όμως…ο Jobs είχε ένα image,αυτός ο παππούλης πως θα προωθήσει ένα iphone?Σαν Αγγλος ασθενής που μόλις βγήκε απο πετυχημένη εγχείρηση και χαιρετάει τα πλήθη είναι…Τέσπα,Κωστα εγώ θα σου δώσω υλικό για να φτιάξεις ένα θεματάκι (εντελώς για κόντρα Samsung – Apple) και να φύγουν από εδώ μέσα όλα τα fanboys που κάθονται και κράζονται και να επικεντρωθούν εκει.Διάβασε αυτό : https://www.macrumors.com/2011/09/21/apple-diversifying-memory-suppliers-too-moving-away-from-samsung/ (πραγματικά θα λιώσω στα γέλια με τα σχόλια που θα γίνουν από κάτω)

George

Πολύ στεναχωρήθηκα για το iPhone αν είναι μόνο 4S( 100% δηλαδή ), άλλα από την άλλη δεν περίμενα εξαρχής κάτι παραπάνω από το 1080p-30 Frames, A5 Chipshet, νέα μπαταρία και νέα κεραία, 8megapixels. Αυτό που με χαλάει ακόμα ποιο πολύ είναι ότι, ίδιο Design και το όνομα 4S αντί για 5!!!

Giannis

Εγώ πάντως είμαι περίεργος να δω την αυτονομία του με τον α5 για επεξεργαστη. Εδώ στο iPad 2 και θελουμε κάθε μέρα φορτιση..

Sitsou Panousitsou

Στο παρελθον ειχα και iPhone (3gs, moy epese kauvw etrexa gia to levforeio) και Android (Desire HD, το εκαψα στον φουρνο μικροκυματων)!! Το θεμα μου ειναι πως, καλυτερο κινητο ειναι αυτο που βολευει στο 100% αυτον που το χρεισημοποιει!! Καθε χρηστης εχει διαφορετικες αναγκες!!

DontClickHere

Λοιπον, μετα απο πολλυ μεγαλη ερευνα με θεμα τα smartphones, τους υπολογιστες, τα kernel και αλλα διαφορα ασημαντα για το καθενα απο εσας που θα παει να αγορασι ενα linux με αλλο ονομα, (android), επειδη κατεβαζει πιο γρηγορα την ιστοσελλιδα του facebook, εχω ερθει στο συμπερασμα οτι τα android ειναι μια φτηνη αντιγραφη του λειτουργικου της apple χωρις επιτυχια και μαλιστα χωρις μελλον. Επισης η ισχυς της apple στα smartphones ειναι τοσο μεγαλη, αφου ηταν ειναι και θα ειναι πρωτοπορα απο τη στιγμη της κατασκευης του πρωτου GUI (graphical user interface) μεχρι την ανακαληψη του ipad, που αναγκασε τη Microsoft να ξεχασει εντελος την αντιγραφη του appstore και να προσπαθησει να προσαρμοσει το λειτουργικο της σε ολες τις συσκευες μπας και καταφερει να ανταγωνιστει τη μητερα apple. Ακομα αναφερομενος σε οσους κατακρινουν τις δυνατοτητες των συσκευων με βαση το αν εχει 5 mp καμερα ή αν εχει δυο πυρηνες ο επεξεργαστης πιστεψτε με ενα λειτουργικο τοσο προσεγμενο δεν εχει αναγκη να χρησιμοποιησει καλο hardwara, π.χ. το iphone4 ‘τραβαει’ καλυτερες φωτογραφιες απο το οποιδηποτε android τηλεφωνο. Οσοι λοιπον θελετε να καθεστε και να κρινετε χωρις να εχετε ιδεα μπορειται να το κανετε, ειναι καθαρα δικη σας επιλογη, αλλα δεν μπορω να… Συνέχεια »

tasos

πεστα ρε DontClickHere, κανεις δεν καταλαβαινει, την αππλε την καναμε να πουμε την χειροτερη εταιρια, να σε ρωτησω και κτ με την ευκαιρια, τα μακιντος σε συγκριση με τα λινουξ περα απο βασικες διαφορες, μπορεις να μου πεις τα μειονεκτηματα και τα πλεονεκτηματα συγκρινοντας τα, ειμαι χρηστης μακ, και εχω σε εναν αλλο υπολογιστη open suse 11.3, και δεν ξερω, μπροστα στον μακ μου φαινετε καπως εξειδικευμενο αλλα ταυτοχρονα και φτωχο καπως???

fnsgr

H apple δεν είναι ούτε κατά διάνοια η εταιρεία που πρώτη “δημιούργησε” {κυκλοφόρησε καλύτερα} το GUI αλλά η Xerox. Με διαφορά 3-4 χρόνων.

fnsgr

Αα, και κάτι ακόμη. Το Mac OS όπως επίσης και οι διάφορες διανομές linux είναι βασισμένες σε κάτι κοινό, στο UNIX.

DontClickHere

Φιλε fnsgr αναφερομουνα σε GUI οπως ολοι μας το ξερουμε σημερα. Οσο για τη συγγριση osx και linux φιλτατε tasos δεν γινεται αφου το καθε ενα αναφερετε σε διαφορετικο κοινο με αλλες αναγκες. Παρολα αυτα αν εχεις ορεξη και καλη διαθεση ειναι η αρχη για πολλα, στην αρχη θα σε πεδεψει λιγο μεχρι να καταλαβεις πως λειτουργει αφου τα πιο πολλα προγραμματα εγγαθιστουνται απο το δικο του ‘terminal’ με περισσοτερο περιπλοκες εντολες απο αυτες που αντιμετωπιζεις συνηθως σε ενα mac (π.χ. make make install κλπ.). Για μια πιο ομαλη μεταβαση απο osx ή windows σε linux θα σου προτινα να δοκιμασεις μια διανομη linux με το ονομα zorinOS, αν και δεν ειναι οτι πιο γρηγορο και καλογραμμενο εχω δει θα σου προσφερει ενα osx ή windows περιβαλλον με ολες τις δυνατοτητες ενος linux. Οσο για το ‘φτωχό’ ειναι ετσι διοτι οπως θα γνωριζεις ειναι ανοιχτου κωδικα λειτουργικο που διατηρει το κανονα kiss ( keep it simple stupid), πανω στο οποιο μπορεις να πραγματοποιησεις οποιαδηποτε αλλαγη θελησεις. επειδη εχουμε ξεφυγει εκτος θεματος δεν θα συνεχισω να γραφω αλλο εδω, σας ευχαριστω για το χρονο που αφιερωσατε στο αρθρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple Apple iPhone 5 iPhone 5

iPhone 5: Χάνουν την πρόσβαση στο internet αν δεν αναβαθμιστούν στο iOS 10.3.4

Οι κάτοχοι των iPhone 5 άρχισαν να λαμβάνουν ανησυχητικές ειδοποιήσεις, ότι αν δεν αναβαθμίσουν τα smartphones δεν θα λειτουργεί το GPS.

Business Apple Foxconn iPhone 5

Foxconn: Manager έκλεψε 5700 iPhones αξίας 1.56 εκατ. δολαρίων

Πρώην ανώτερος manager της Foxconn κατηγορείται ότι έκλεψε περίπου 5700 iPhone 5 και iPhone 5s μεταξύ 2013 και 2014. Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μεταδίδει το AsiaOne, η κλοπή έγινε στις εγκαταστάσεις της Foxconn στην Κίνα.

News Apple iOS 9 iOS 9.1

iOS 9.1 Beta vs iOS 9: Σε iPhone 4s και iPhone 5

Η νέα έκδοση του iOS 9 είναι διαθέσιμη εδώ και λίγες μέρες και οι αρχικοί αριθμοί υιοθέτησης είναι πολύ ενθαρρυντικοί για την Apple. Ωστόσο, αρκετοί χρήστες, ειδικά όσοι έχουν παλαιότερα μοντέλα όπως iPhone 4s και iPhone 5, ανέφεραν ότι αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα στην απόδοση των iPhones που αναβαθμίστηκαν, αν και η Apple είχε υποσχεθεί καλύτερη […]

News Apple iOS 9 iPhone 4S

iOS 9 vs iOS 8.4.1: Speed test video

Το iOS 9 είναι διαθέσιμο εδώ και λίγες μέρες και μέσα στο πρώτο 24ωρο εγκαταστάθηκε ήδη περίπου στο 20% των iσυσκευών. Σε θέμα χαρακτηριστικών σίγουρα το iOS 9 είναι καλύτερο από τον προκάτοχό του iOS 8.4.1, αλλά τι γίνεται σε θέμα ταχύτητας και απόδοσης, ειδικά όταν πρόκειται για παλαιότερες συσκευές όπως iPhone 4S ή iPhone […]