iPhone 5, Νέες φήμες αναφέρουν 3.7 ίντσες και multi-touch home button

Για πρώτη φορά μετά από καιρό έφτασαν στα “αυτιά” μας κάποιες φήμες σχετικά με το νέο iPhone 5 οι οποίες διαφέρουν σε σχέση με τις παλαιότερες. Οι φήμες αυτές θέλουν το iPhone 5 να εισάγει αρκετές καινοτομίες σε σχέση με το iPhone 4, όπως ένα μεγαλύτερο και multi-touch κεντρικό κουμπί και οθόνη νέας τεχνολογίας 3.7 ιντσών που θα καταλαμβάνει όλο το πλάτος του κινητού.

, iPhone 5, Νέες φήμες αναφέρουν 3.7 ίντσες και multi-touch home button

Μέχρι σήμερα όλες οι φήμες συνηγορούσαν στο γεγονός ότι το νέο iPhone 5 δεν θα έφερνε κάτι το επαναστατικό, αλλά θα συνέχιζε την επιτυχημένη πορεία του προκατόχου του βελτιωμένο σε μικρά και σημαντικά σημεία. Οι νέες φήμες κάνουν λόγο για ριζικές αλλαγές, όχι μόνο ως προς την οθόνη και το home button, αλλά και ως προς το σχήμα. Σύμφωνα με αυτές η Apple φαίνεται να έχει υιοθετήσει ένα πιο αεροδυναμικό σχήμα στο στυλ του Macbook Air, με σκοπό το iPhone 5 να δείχνει πόσο λεπτό είναι.

Το νέο home button θα είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις και θα έχεις δυνατότητες multi-touch αφής. Μια γρήγορη σκέψη είναι ότι μπορεί να παίζει το ρόλο ενός μικρού pad αφής το οποίο θα μπορούσε να βρει άμεση χρησιμότητα σε αθλητικά και όχι μόνο παιχνίδια, αφού η χρήση του εικονικού pad πάνω στην οθόνη, όχι μόνο κρύβει μέρος αυτής, αλλά δεν είναι και καθόλου βολική.

Η οθόνη σύμφωνα με τη συγκεκριμένη φημολογία θα μεγαλώσει κατά 0.2 ίντσες, φτάνοντας τις 3.7 με απώτερο σκοπό να συγκρατήσει το όνομα Retina το οποίο απαιτεί τουλάχιστον 300 pixel ανά ίντσα. Η σκέψη μοιάζει λογική, αφού στην περίπτωση που φτάσει τις 4 ίντσες όπως μέχρι σήμερα ξέραμε, τότε η αναλογία pixels ανά ίντσα θα πέσει κάτω από το μαγικό νούμερο 300 και συγκεκριμένα στα 288 ppi.

Οι συγκεκριμένες φήμες πάντως δεν είναι επιβεβαιωμένες και συνεπώς θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι να ξεκαθαρίσει το τοπίο σχετικά με το αν υπάρχει κάποια δόση αλήθειας σε όλα τα παραπάνω. Πάντως ειδικά το νέο home button προσωπικά θα μου άρεσε, γιατί έχω βαρεθεί να προσπαθώ να παίξω στο κινητό και μετά από λίγα λεπτά το δάκτυλο μου να κολλάει στην οθόνη.

Πηγή

Ο Αλέξανδρος Παππάς είναι ο πιο παλιός συνεργάτης του Techblog και επωμίζεται την επικοινωνία του site με τις εταιρείες καταγράφοντας όλα τα νέα τεχνολογίας από την ελληνική αλλά και την διεθνή ειδησεογραφία. Ο Αλέξανδρος έχει σπουδάσει στην Αγγλία και σήμερα διατηρεί ένα από τα μεγαλύτερα βιβλιοπωλεία στην Χαλκιδική.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

21 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
NikosVolos

Mια χαρα φαινεται και το home button ειναι ολα τα λεφτα.
Παντως και εγω πιστευω οτι δεν θα παει στις 4′ ιντσες η οθονη του,το πιο λογικο ειναι να βγει με 3.7′ λογο των pixel που αντιστοιχουν αν ιντσα καθως για την Apple το θεμα οθονης ειναι ενα μεγαλο και σοβαρο κεφαλαιο και κατεχει την πρωτια!

KFC

Σιγα που κατέχει την πρωτιά , μην λέτε οτι θέλετε. κατέχει την πρωτιά στην ευκρίνεια ναι , στο σύνολο της οθόνης παίζει με άλλες μαζί…

Aris

τα ιδια και τα ιδια παλι,
τιποτα το ιδιαιτερο….

Γιώργος Στείρος

Και πως θα χωράνε τα δύο δάχτυλα στο home button για να κάνεις multi-touch.

MANOS

Bασικά εννοεί ότι θα παίζει το ρολο του αναλογικού μοχλού δηλαδή τον αντίχειρα του αριστερού χεριού , αντί να τον έχεις κολλημένο στην οθόνη θα τον έχεις εκεί…Πιστεύω αυτό με moultitouch button είναι ότι πιο έγκυρο από τις φήμες που κυκλοφορούν μιας και η apple δίνει μεγάλη βάση στο gaming χαρακτήρα της συσκευής, παλαιότερα είχε ακουστεί ότι θα βάλει touch κουμπιά a-b-x-y γι’αυτόν τον λόγο

Solon

Αξιοσημείωτο το σχεδόν ανύπαρκτο περιθώριο γύρω από την οθόνη. Για άλλη μια φορά η Apple βελτιώνει το σχεδιασμό στα σωστά σημεία. Αν και δεν την πάω σαν εταιρεία αναγνωρίζω την πρωτοπορία της στο σχεδιασμό και της βγάζω και πάλι το καπέλο. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να υπάρχει μεγάλο περιθώριο γύρω από την οθόνη ειδικά τώρα που κάποια κινητά έχουν οθόνη στις 4,3 ίντσες και το μέγεθος “παντόφλας” επηρεάζει τη φορητότητα. Ελπίζω να ακολουθήσουν γρήγορα και οι άλλες εταιρείες και δε με νοιάζει καθόλου αν φάνε μήνυση για αντιγραφή!

kostis

Για να καταλάβω, το multi-touch κουμπί θα είναι κάτι σαν το optical mouse που συναντάμε σε πολλές συσκευές όπως το HTC Desire?

Κώστας Βλαχάκης

Εγώ το κατάλαβα σαν μια μικρή επιφάνεια αφής (παραλληλόγραμη την απεικονίζει η εικόνα mockup).

Χονδρογιάννης Γιώργος

Το κινητό είναι Α Π Α Ι Σ Ι Ο ! ! ! ! Αν το βγάλει έτσι η APPLE (κάτι που δε το νομίζω), θα πατώσει!!! Δεν είμαι αντι-iPhone-άκιας, έχω το 4 εδώ και 9 μήνες και είναι μια τρέλα, το έχω καταυχαριστηθεί από όλλες τις απόψεις. Αλλά αυτό που βλέπω πιο πάνω… παιδιά… ΑΙΣΧΟΣ!!!!!!!!!

fred

Σιγα τις τρελες αλλαγες.θα δουμε παντως,το μονο σιγουρο ειναι η αντεπιθεση που θα κανει η apple.

Χριστόφορος

Παιδιά, ξέρετε πόσο περίπου θα κοστίζει;

NikosVolos

Χριστοφορε αν σκεφτεις οτι το 4 με τα 16GB κανει απο 650-750 ευρω,υπολογισε κανενα 800-1000!

an0nymouS

τίποτα το ιδιαίτερο δλδ.. πάντως αν θα ειναι έτσι όπως στην photo προσωπικά δεν είναι ωραίο.

angelos

Ούτε εμένα μου αρέσει καθόλου εμφανισιακά.

Γιώργος

Όσοι είναι “οπαδοί” της apple , ετοιμαστείτε να βάλετε βαθυά πάλι το χέρι στην τσέπη.Με γειά σας!

giannis

Εγώ πιστεύω οτι είναι πολύ πιο όμορφο απο το τετραγωνισμένο 4 που το χερι κόβεται στις γωνίες του…..Πρέπει να ανακτηθεί η χαμένη αίσθηση επαφής που υπήρχε με το 3GS με τις όμορφες καμπύλες του….!!!

tasos

Λοιπόν, συμφωνώ οτι θα ειναι πολυ καλο, ομως οχι και το καλυτερο, μην τρελαθουμε, το εχουν προλαβει αλλα κινητα οπως το htc sensation το οποιο μπορει να μην εχει την αναλυση του iphone, ομως εχει πολυ καλα χαρακτηριστικα πχ:540x960px,1.2GHz Dual-core,768MB ραμ,Gesture Control Proximity Sensor Accelerometer,8 Megapix Camera Flash LED Dual LED,126.1×65.4×11.3mm 4.96″ x 2.57″ x 0.44″.να μην μιλησω για 3d κινητα της htc.

nimAR

Δεν πιστεύω ότι θα είναι έτσι. To design του θα είναι ή σαν του ipad 2 ή σαν του iphone 4. Αν κάνει το home button αφής ok το δέχομαι αλλά όχι να βάλει την οθόνη μέχρι το πλαίσιο της μπροστινής όψης θα είναι χάλια.

Χριστόφορος

Ευχαριστώ Νίκο!

Χρήστος

Παιδιά δεν ξέρω τι λέτε αλλά η φοτογραφια του iPhone 5 τα σπάει δεν είναι σαν το iPhone 4 και αυτό είναι καλό.Απο πλάγια είναι τέλειο μιαζει με το iPad 2 αλλά καλύτερο γιατί θυμίζει και το MacBook air δηλαδή απο πλάγια στην αρχή έχει το πάχος του iPod πάχος και πρως τα κάτω λεπτενει.Ακόμα μου αρέσει που πάντα η apple καινοτόμει ασπουμε δεν υπάρχει περιθοριο γύρο απο την οθόνη.Ελπίζω να είναι έτσι ωπος στην φοτογραφια γιατί το design τα σπάει.Προσωπικά δεν μα’αρεσει η sumsung αλλα ωπος και να το κανουμε το sumsung gallaxy s 2 είναι καλύτερο σε όλα σε σύγκριση με το iPhone 4 εκτως του app store και του iTunes.Ας ελπίσουμε πως το iPhone 5 να αφήσει άφωνη την sumsung και όλες της άλλες εταιρίες που ανταγονιζονται την apple.

Σταυρος

Αν ειναι ετσι το κινητο το πηρα χτες. Πανεμορφο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones App Store Apple

Έρχονται στο App Store: PlayStation, GameCube, Wii & SEGA Emulator για iPhone και Apple TV

Ο κύριος προγραμματιστής της εφαρμογής πολλαπλών εξομοιωτών Provenance είπε ότι η ομάδα του εργάζεται για την κυκλοφορία της στο App Store.

Smartphones Apple iPad Air

Φήμες ότι το iPad Air των 12,9″ θα έχει οθόνη MiniLED

Tα μοντέλα iPad Pro και iPad Air επόμενης γενιάς της Apple αναμένονται στις αρχές Μαΐου και, όσο πλησιάζουμε, εμφανίζονται νέες πληροφορίες.

Smartphones App Store Apple Meta

H Apple αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads από το App Store της στην Κίνα

Η Apple ανακοίνωσε πως αφαίρεσε τις εφαρμογές WhatsApp και Threads που ανήκουν σε Meta από το App Store της στην Κίνα.

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.