iPhone 5C, Πόσο φθηνό είναι τελικά;

Η όλη φιλοσοφία πίσω από τη δημιουργία του iPhone 5C κινείται γύρω από το πόσο προσιτό είναι το νέο κινητό της Apple. Είναι, όμως, τελικά φθηνό, ή απλώς δηλώνει κάτι τέτοιο; Οι τιμές που ανακοίνωσε η Apple στο σχετικό event ξεκινούν από τα 99 δολάρια στις ΗΠΑ, αλλά αυτό ισχύει για την αγορά του με ένα πρόγραμμα συμβολαίου κινητής. Η κατάσταση αλλάζει για όποιον αποφασίσει να το αγοράσει χωρίς συμβόλαιο.

Η τιμή πώλησης της συσκευής στη Γερμανία, χωρίς συμβόλαιο, υπολογίζεται στα 599 ευρώ. Αυτή η τιμή εμφανίζεται να είναι τελική, μαζί με τον ΦΠΑ. Εννοείται ότι δεν μπορεί κανείς να μιλά για μία προσιτή συσκευή όταν αυτή αγγίζει τα όρια ενός laptop… Τιμές για την Ελλάδα, μέχρι τη στιγμή που γράφονταν αυτές οι γραμμές δεν είχαν ανακοινωθεί, αλλά μην περιμένετε εκπλήξεις. Ακριβό θα είναι και εδώ, όπως όλα τα smartphones υψηλών δυνατοτήτων στην ελληνική αγορά, κατά την ταπεινή μας άποψη…

iPhone 5C πλήρη τεχνικά χαρακτηριστικά

iPhone 5C, iPhone 5C, Πόσο φθηνό είναι τελικά;

Πηγή: 1,2

O Νίκος Καϊμακάμης είναι δημοσιογράφος και συγγραφέας. Συνεργάζεται με διάφορα online μέσα κυρίως στο τεχνολογικό ρεπορτάζ, ενώ εργάζεται και ως data manager στο πρόγραμμα παροχής στέγασης προσφύγων ESTIA. Τις συγγραφικές του δημιουργίες μπορείτε να τις διαβάσετε στο www.nikosk.gr.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

39 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

Μετά όμως μην κράζετε την Apple που τα πουλάει στην Ευρώπη ακριβά, γιατί με 99$ δεν παίρνεις κανένα άλλο κινητό και για να καταλάβουν αρκετοί, το 5C βγαίνει από το C(olour), δηλαδή χρώμα και έτσι εννοεί πως βγαίνει σε 5 διαφορετικά χρώματα. Άσχετα αν στην Ευρώπη έρχονται με 4x Τιμή

Γιάννης

fyi το λαπτοπ μου το πηρα στις εκπτωσεις 330€. Toshiba, 4gb, i5. Έτσι δεν αγγίζει απλά την τιμή ενός λάπτοπ 😛

Headache

Δυστυχώς στην Ελλάδα, με τόσο μικρή αγοραστική δύναμη (ειδικά για τα πιο “premium” προιόντα) δεν πρόκειται σχεδόν ποτε (ή τουλάχιστον τα επόμενα χρόνια) να δουμε καλες επισημες τιμές.

Μιλάω τουλάχιστον για προιόντα τεχνολογίας και για τις μεγαλες εταιρείες που τα πουλανε.

Ειναι λιγο απλο (με τη δικη μου λογικη). Υπολογίζεις οτι θα βγαλεις ενα χ ποσο απο το καινουργιο σου προιόν. Οσο περισσότερες μοναδες υπολογιζεις οτι μπορεις να πουλησεις, τοσο χαμηλοτερη η τιμη της μοναδος. Ειδικα οταν μιλαμε για gadgets/smartphones και γενικα οτιδηποτε ΔΕΝ αποτελει ειδος πρωτης αναγκης, δεν νομιζω οτι μπορει κανεις να κατηγορησει κανενα επειδη φτιαχνει κατι, το πουλαει και βγαζει κερδος.

bobo1704

Ψάχνουν κορόιδα μου φαίνεται… Το κακό είναι πως εδώ και τόσα χρόνια, έχουν βρει εκατομμύρια κι αυτό είναι ανησυχητικό….

Άρης

@Γιωργος

Με 99$ στις ΗΠΑ, όπως γράφει και το άρθρο, είναι με ακριβό σχετικά συμβόλαιο αν και πολυ πιο συμφερων από αντιστοιχα ελληνικά συμβόλαια.
Από την άλλη όμως, τα περισσότερα καινούρια κινητά-κράχτες (μιας και γι’ αυτά μιλάμε), κοστίζουν το ιδιο ακριβώς στα προγράμματα στις ΗΠΑ.
Δεν έκραξε κανένας την Apple γι’ αυτό, το ζήτημα είναι η αντιστοιχία συσκευής-τιμής να σέβεται τον καταναλωτή, ειδικά σε καιρούς που υπάρχουν πλέον εναλλακτικές. Το ζήτημα ειναι λοιπόν, η τιμή στις ξεκλείδωτες συσκευές (χωρις κάποιο συμβόλαιο).
Το marketing, η διαφήμιση και οι επιλογές του καθενός όμως καθορίζουν την αγορά.

Κανείς δε μίλησε για κακές ή μη ποιοτικές συσκευές. Το αντίθετο μάλιστα. Σημασία έχει όμως να μπορούμε με αντικειμενική μάτια να διακρίνουμε τα θετικά και τα αρνητικά κάθε συσκευής σαν τεχνολογικό αγαθό που μας ενδιαφέρει και να μπορούμε να το ταξινομούμε αναλόγως τις ανάγκες μας, τις οικονομικές δυνατότητές μας και τη λειτουργικότητα που αποζητάμε ώστε να κάνουμε ή όχι την επιλογή μας.

Νίκος

Επιτέλους η apple έφτιαξε το iphone του φτωχού …..εφοπλιστή

Seme

Γελάει ο κόσμος..

MEDS

Πήραν το iPhone 5, του έβαλαν πλαστική πλάτη, το ονόμασαν iPhone 5C, και το πουλάνε σαν καινούριο. Μια χαρά!

ioannis ch

κραξτε κραξτε
αλλα πρωτοι θα σπευσετε…

Βάγγελης

Πραγματικά απολαμβάνω το γεγονός, ότι πριν δούμε κάτι αμέσως το ονομάζουμε Γιάννη, όπως λέει κι η παροιμία χωρίς να ξέρουμε πραγματικά τι συμβαίνει! Περιμένετε πρώτα να δούμε τι θα γίνει, όταν μας έρθει και μετά πείτε ό,τι θέλετε! Υπάρχουν εναλλακτικές για να το αγοράσει κανείς κι από άλλα μαγαζιά, αν θέλει. Αν κάνει 400€ τότε είναι μια πολύ καλή ευκαιρία! Η υπομονή είναι αρετή!

tech21man

Μιλα για τον εαυτο σου καλυτερα.

Darth

@ioannis μπα πέρασαν αυτές η εποχές ποια

P@NOS

@Γιώργος αγόρι μου τι παίρνεις και δεν μας δίνεις?!!!!
99$ με διετές συμβόλαιο είναι…άνοιξε τα μάτια σου πριν ποσταρεις….

Stavros

@Γιώργος
Εκτος του οτι 99$ ενοειται με δυετες συμβολαιο, το C δεν συμαινει αναγκαστικα colour οπως ισχυριζεσαι αλλα προφανως συμαινει cheap μιας και η Apple το λεει “Φθηνο”. Για αυτο πριν ποσταρεις ή σχολιασεις κατι σκεψου!!

Nickolas

Από τη στιγμή που η apple ανακοίνωσε οτι το 5c θα αντικαταστήσει το 5 και κράτησε και τα ίδια τεχνικά χαρακτηριστικά, δεν υπήρχε περίπτωση να ήταν φτηνό.
Αν τελικά αυτές είναι οι επίσημες τιμές Γερμανίας, στην Ελλάδα θα έρθει με το γνωστό καπελάκι και δε μιλάω μόνο για το Φ.Π.Α. οπότε το λιγότερο θα πάει στα 629 το 5c και στα 739 το 5s, μιλάμε πάντα για τα 16GB.
Κρίμα και μου αρέσει το λειτουργικό, έλεγα φέτος να πάω σε iphone καθώς το τελευταίο που είχα ήταν το 3GS, αλλά τέτοιες τιμές δυστυχώς δεν τις αντέχει η τσέπη μου και δεν τις δικαιολογεί!

Fotis Balopitas

Σιγα να δωσω 600 για αυτο θα παρω το 5ς

Konstantinos

@Headache

…μόλις διέγραψες μια παλαιά και καινή διαθήκη στην οικονομική επιστήμη. Δεν δουλεύει έτσι η αγορά ακόμα και στη σελήνη

νικος

με αυτές τις τιμές θα πάρω δύο.

Πέρα από την πλάκα η Vodafone με πήρε προχτές και μου πρότεινε 2ετές συμβόλαιο με 22,5 ευρώ το μήνα (για μεταφορά 2 αριθμών στο δίκτυο της) , 1500 προς όλους και 750MB ιντερνετ.

Επειδή ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, ξέρει κανείς αν υπάρχει λάκος στη φάβα;

tomtik

Γιωργάκη κάπου βραχυκυκλωνεις.
Ο τσιπης έχει 100$ με 24μηνο συμβόλαιο δηλαδή 50χ24 + 100.Έτσι θα το πουλάει και η κοσμοτε,τρέχα να το πάρεις.Πρόσεχε στα ψιλά του συμβολαίου να μην έχει ρήτρα δραχμής.
Όπως λέει το όνομα 5c είναι 5cheapης τσιπης ελληνικά,το κινητό του φτηνιάρη.Όσοι είστε φαν σφικτά το ζωνάρι ή κόψτε από το φαΐ του μήνα για να πάρετε το 5s, έχετε κι ένα πρόσωπο να μοστράρετε.Θα έχετε και αισθητήρα αποτυπώματος, ειναι τρεντι.Αν ειναι σαν αυτό που θυμάμαι από το centrino pro Asus του 2007 που είχα,δε λέει και πολλά.Δεν γίνεται να είμαι τρεντης και τσιπης μαζί.

Jimis

Συγνώμη πάμε καλά;
Τόσους μήνες,το δώσαμε σχοινί κορδόνι όλοι μας…ξένοι και έλληνες οτι η apple θα βγάλει το iPhone 5C και οτι το C σημαίνει Cheap δηλ φθηνό.
Και επειδή η apple αποφάσισε να το τιμολογήσει όπως ακριβώς το iPhone 5 αν είχε παραμείνει και το διέθεταν σε χαμηλότερη τιμή,την κράζουμε για κατι που είχαμε εμείς δεδομένο και χωρίς καν να αναφερθεί στην παρουσίαση οτι ειναι το φθηνό iPhone…
Δηλαδή να έχουμε και λίγη λογική…αν έμενε το iPhone 5 θα είχε την ίδια τιμή όπως τόσο χρόνια έχει το προηγούμενο μοντέλο(όπως είχε το 4 όταν βγήκε το 4S και όπως είχε το 4S όταν βγήκε το 5).
Δεν λέω οτι ειναι φθηνο…απλά το λέω φυσιολογικο.
Προσωπικα δεν περίμενα να ειναι το “φθηνο” απλά η αντικατάσταση του 5,όπως και έγινε.

Nikos

Δεν αξίζει να το πάρεις αυτό το κινητό.Ας σκεφτόντουσαν να το βάζανε σε φτηνή τιμή και εκεί να δείς πωλήσεις που θα έκανε.Η γνώμη μου είναι ότι δεν αξίζει να το πάρεις, με πολύ πιο λίγα λεφτά πέρνεις ένα πολύ καλύτερο κινητό.

JohnWave

Aν και η τιμή του είναι πολύ μεγάλη βάσει αυτών που προσφέρει πιστεύω ότι θα το C θα τα πάει πολύ καλά στις πωλήσεις ιδίως στο γυναικείο πληθυσμό και στα μικρά παιδιά που δεν ασχολούνται με την τεχνολογία.Αν νομίζετε ότι θα συγκρίνουν οθόνες,bezels κτλ είστε γελασμένοι.Μήλο θα δουν,χρώμα θα δουν και τέλος.Το κινητό αυτό θα έπρεπε να κοστίζει τα μισά για να είχε κάποιου είδους λογική η αγορά του.

azriel84

@ Jimis
+1

Η Apple τελικά, παρά τις φήμες, δεν θέλησε να μπει στην αγορά των mid-ranged ή φθηνών smartphone. Καλώς ή κακώς, ο χρόνος και οι πωλήσεις θα το δείξουν.

Το 5C ουσιαστικά είναι το 5 με πολύχρωμα πλαστικά. Αντί να έχουν 2 κινητά με τον ίδιο σχεδιασμό (5/5S) απλά αλλάξανε τον σχεδιασμό του 5, μειώσανε την τιμή ΑΚΡΙΒΩΣ όσο θα μείωναν και την τιμή του 5 ενόψει του 5S και…that’s all folks! Το γεγονός, πως οι χρηματιστές, οι αναλυτές, οι Κινέζοι και εγώ δεν ξέρω ποιος ακόμα, περίμεναν ένα φθηνό iPhone δεν λέει τίποτα. Και εγώ ήθελα ολογραφικό προτζέκτορα και φωνητικές εντολές σαν τον Jarvis του Iron Man στο 5S αλλά πήρα τα @@ μου 😛 Όπως προείπα, ο χρόνος θα δείξει αν αυτή ήταν σωστή κίνηση από πλευράς Apple.

Λεωνίδας

Στα μισά ίσως χρήματα μπορεί να ήταν καλή επιλογή! Γιατί με 300-350 ευρώ σήμερα παίρνεις τούμπανα κινητά. Η τιμή βέβαια που θα πωλείται το συγκεκριμένο είναι αστεία! Βγάζω όμως το καπέλο στην apple που με τέτοιες τιμές σε τέτοια κινητά πείθει ακόμα πολλούς αγοραστές…

dim

Οι μόνοι “τυχεροί” στην όλη υπόθεση πιστεύω είναι οι κάτοχοι του 5.

Προσωπικά αν είχα έννοια να πάρω iphone (μακρυά απο μάς) θα προτιμούσα να πάρω το 5
έστω μεταχειρισμένο σε τιμή μικρότερη απ’οσο θα κάνει το χρωματιστό και ναχω και την καλή κατασκευή. Οπότε οι νυν κάτοχοι του 5 πιστεύω θα μπορέσουν να το δώσουν χωρίς μεγαλη χασούρα κι έυκολα να πάρουν το S.

Απ’την άλλη αν ήθελα σων και καλά να πάρω καινούργιο, αλλα και γενικότερα αν κάποιος είναι διατιθιμένος να δώσει 600ευρω για κινητό δεν νομίζω οτι θα ειχε προβλημα να δώσει παραπάνω και να πάρει το τελευταίο μοντέλο παρά το περυσινο σε πλαστικό καλούπι.
Ειδικά στην Αμερική με τα συμβόλαια, ποιός θα προτιμούσε το χρωματιστό ενω με 200$ παίρνιε το S?

Γενικά το χρωματιστό είναι μια αποτυχία πιστεύω.

sokel

για να εξηγούμαστε από την αρχή της η apple λάνσαρε τον εαυτό της ως μια εταιρία lifestyle κατά πρώτον και μετά σαν εταιρία τεχνολογικών καταναλωτικών προϊόντων που σημαίνει ότι απευθύνεται σε ένα κοινό υψηλών εισοδημάτων
με απλά λόγια δεν μπορεί κάτι που παράγει να έχει μια νορμάλ τιμή πχ 200 ευρώ αλλά 650+
το ίδιο κάνει σε ότι παράγει με απλά λόγια τσίχλες να παρήγαγε θα της πούλαγε 100 ευρώ…

Panagiotis

Και εγώ θέλω η νέα BMW coupe να έχει 8.000 ευρω να πάρουμε όλοι αλλά δεν ακούνε εκεί στην Γερμανία οι Βαυαροι και χάνουν εκατομμύρια πελάτες…πόσο ηλίθιοι! Και είμαι σίγουρος ότι εκεί στο Cupertino δυσκολεύονται να κατασκευάσουν μια φτηνή συσκευή για να πάρει και η ΓΙΑΓΙΑ μου με 200 ευρω….που θα παει…οταν θα αρχίσουν να γίνονται innovative μπορεί και να βγάλουν μια..

anergos13

Πριν απο 2, 3 χρονια μπορει να ισχυριστει κανεις οτι η εταιρια ηταν σε αρκετα πραγματα μπροστα…
Εφυγε ο Στηβ …ηρθε ο captain cook …χαθηκε κανας χρονος και ….ξεφυγε το android… με μπροσταρη την sammy…και ακολουθησαν οι υπολοιποι…
Πλεον τρεχει να προφτασει …”φτηνο” iphone…iphone..4, 8….iphone 6….αλλα παντου λαθη…
πουθενα κατι νεο….πουθενα εμπνευση….προσπαθει να πουλησει με την “γοητεια” του παρελθοντος….σε ολους τους δεικτες πισω απο το android…μεχρι και το ipad…καπου διαβασα..
Αν θελετε να το παιξετε james bond παρτε το iphone…αν θελετε να παρετε κατι αλλο παρτε andriod….

Κωνσταντίνος

Παιδιά, χωρίς παρεξήγηση, δεν νομίζω να βγήκε τυχαία το 5c. Ούτε και η κοστολόγησή του είναι τυχαία. Σου λέει, αν βάλω 600 το 5c, θα βάλω 750 το 5s, έτσι ώστε ο άλλος να πει, αφού θα δώσω που θα δώσω τα 600, ας δώσω άλλα 150 για να πάρω το ”καλό” . Αυτή είναι η γνώμη μου. Φιλικά πάντα.

Beholder

99$ δίνεται στην USA με διετές συμβόλαιο και minumum χρέωση ανά μήνα τα 20$.
Χωρίς συμβόλαιο πωλείται στα 549$ (412) ευρώ το 16GB.

Εδώ (Ελλάδα) το παλιότερο Iphone 5 πωλείται στα 543 ευρώ χαμηλότερη τιμή, ενώ σε ευρωπαϊκά Amazon 530-600 ευρώ.

machinegun

καλα αν ειχε 350 ευρουλακια γιατι αυτη ειναι η αξια του ε…. βασικα θα το παιρνανε ολοι και ετσι κατα αυτον τον τροπο μπορει να ξανα πηγαινε στα υψη,αλλα που με τετοιο σκεπτικο θα παει μπροστα η apple.sony nokia samsung htc εχουνε καταλαβει τι θελει ο λαος!

ioannis

θελω να πιστευω στην δυναμη του κοσμου να διαμορφωνει τις τιμες μεσα απο τις προτιμησεις τους καμια εταιρια δεν ειναι δυνατη εαν δεν εχει αγοραστικο κοινο … το πελονεκτημα των εταιριων ειναι οτι εχουν συνειδητα με το μαρκετινγκ, και το life style ,να σε δημιουργησουν την αναγκη να αγορασεις τα προιοντα τους, σε κατευθηνουν επειδη ειναι η δουλεια τους αυτη και το κανουν οργανωμενα γι αυτο πετηχενουν αυτο που θελουν σε αντιθεση με το καταναλωτικο κοινο που ειναι μια τεραστια μαζα ανοργανωτη ,χωρις ενιαιο προσωπο , και γεματη ματαιοδοξια και συναισθηματικες ουτοποιηες

vkrd

Δεν ξέρω αν το νιώθω μόνο εγώ, όμως πλέον χάθηκε η μαγεία από την Apple. Απλά αυτό. Δε συγκινεί πλέον.

azriel84

Θα συμφωνήσω όσον αφορά αυτό το τελευταίο keynote. Τα ξέραμε όλα από πριν…πάει περίπατο η περιβόητη μυστικότητα και οι παρουσιάσεις του Jobs.

Αντώνης Μαρίνος

1) Παίδες, όπως και να το δούμε, είτε με είτε χωρίς έκπτωση/rebate, το 5C στην ανακοινωθείσα τιμή απλά δεν θα πουλήσει ούτε διψήφιο αριθμό τεμαχίων (χώρια την -τελικά- μικρή διαφορά από το 5S). Άρα strike one.

2) Αυτά με τις τεχνολογίες της Apple καλά και άγια, αλλά η ίδια η Apple έχει κάνει ήδη 4-5 υπέρτατες κωλοτούμπες (μέγεθος οθόνης, υλικά, specs κλπ). Strike two.

3) Τέλος, αν και θεωρώ ότι δεν πρόκειται να “πεθάνει” η Apple (αυτά με τις μετοχές είναι παιχνίδια και τίποτα άλλο), έχει όντως χάσει όλο αυτό το “διαφορετικό” που πήγαζε από τον ιδρυτή της. Με αποτέλεσμα να στοχεύει (?) πλέον σε άλλες αγορές (γεωγραφικά, πολιτισμικά και οικονομικά). Άρα χάνει και το αρχικό status, πάνω στο οποίο βάσιζε πάντα τις καμπάνιες της. Strike three.

Συνήθως στα τρία strikes χάνεις το παιχνίδι….

A, και thumbprint sensor έχω και στο HP TC4400 tablet/laptop μου, που χρονολογείται από το μακρυνό 2006…

cghera

Αρχικά να πούμε οτι ποτέ δεν υπήρξε επίσημη ανακοίνωση για φτηνό iPhone από μεριά της Apple. Όλα ήταν εικασίες και φυσικά η τιμή ήταν το μόνο που δεν μπορούσε να διαρρεύσει εύκολα διότι όλα τα χαρακτηριστικά ουσιαστικά ήταν γνωστά πριν την παρουσίαση, μέχρι και σχόλιο έκαναν για αυτό στη σκηνή. Το κατά πόσο θα πουλήσει στην Ελλάδα θα το δούμε, τόσο το C όσο και το S. Δεν διαφωνώ οτι είναι ακριβά, ούτε οτι δεν υπάρχει καλός ανταγωνισμός από άλλα κινητά με μικρότερη τιμή. Στην περιπτωσή (της αγοράς της Ελλάδας) μας η Samsung έχει πλεονέκτημα (και όχι μόνο). Η Apple όμως ποτέ δεν έχει μέχρι τώρα βγάλει “προσιτά” προϊόντα. Ακόμα και το φτηνότερο ipod είναι ακριβό σε σχέση με ένα αντίστοιχων χαρακτηριστικών άλλης μάρκας mp3. Άλλο που προ ετών οι εταιρείες έδιναν καλές επιδοτήσεις. Τώρα αυτά στην Ελλάδα πέρασαν. Πέραν αυτού η αγορά της Ελλάδας είναι εξαιρετικά μικρή για νοιάξει την Apple, άσε που οι τιμές μας είναι ακόμα πιο ψηλά λόγω εισαγωγής και φόρων. Το σχόλιο με τις κολωτούμπες νομίζω είναι άτοπο, οι εταιρείες κάνουν επιλογές, λάθη και αλλαγές για να συνεχίζουν να έχουν κερδοφορία. Αυτός είναι ο στόχος. Στο τέλος του χρόνου σημασία έχουν τα κέρδη κυρίως και… Συνέχεια »

machinegun

τ τεσσαρακι μια χαρα κινητο ειναι γιατι επειδη ειναι μονοπυρινο?τρεχει εφαρμογες αυτες που δεν μπορει να τρεξει τ android μερικες φορες!

Σμαραγδη

και τα καλονικα κινητα ειναι μια χαρα. ειναι παρα πολα τα λεφτα τα λεφτα δεν τα βρισκεις στο δρομο.εγω εχω κινητο ομως καλονικο και μου ειναι μια χαρα.

Σμαραγδη

εγω εχω κηνιτο καλονικο και μου ειναι μια χαρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Business AI Apple

Η Apple επενδύει πάνω από 250 εκατ. δολάρια στην Πανεπιστημιούπολη της Σιγκαπούρης

Η Apple ανακοίνωσε επενδύσεις άνω των 250 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της πανεπιστημιούπολης της στην περιοχή Ang Mo Kio της Σιγκαπούρης.

Software Apple iOS Siri

iOS 18: Έρχονται νέες δυνατότητες στην εφαρμογή Notes – Θα υποστηρίζει εγγραφή ήχου και μαθηματικές σημειώσεις

Η Apple πρόκειται να παρουσιάσει τη νέα έκδοση λογισμικού iOS 18 στις 10 Ιουνίου κατά τη διάρκεια του WWDC 2024 Keynote.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone 17 Plus: Φήμες ότι θα έρθει με μικρότερη οθόνη από το iPhone 15 Plus

Αν και η σειρά iPhone 16 απέχει ακόμη μήνες από την κυκλοφορία, εμφανίζονται φήμες σχετικά με τη σειρά iPhone 17 που απέχει δυο γενιές.

Gear Apple

Apple Vision Pro: Μπορεί να εξελιχθεί σε βοηθό υγείας

H Αpple θέλει να φέρει τεχνολογία που θα παρακολουθεί και θα αναλύει βιομετρικά δεδομένα και θα προσφέρει εξατομικευμένη καθοδήγηση.