iPhone 6/6 Plus: Απαγόρευση πωλήσεων στο Πεκίνο λόγω αντιγραφής

Σύμφωνα με το Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας του Πεκίνου, η Apple παραβίασε πατέντες που αφορούν στον σχεδιασμό του iPhone, το οποίο μοιάζει με κινητό τοπικού κατασκευαστή και για αυτό τον λόγο διέταξε να σταματήσει τις πωλήσεις στην περιοχή του Πεκίνου.

Αναφέρεται ότι η Apple καταπάτησε τις πατέντες του τοπικού κατασκευαστή Baili, με την αιτιολογία ότι το σχέδιο του iPhone 6 και iPhone 6 Plus είναι σχεδόν ίδιο με το μοντέλο Baili 100C της Κινεζικής εταιρείας. Η Apple πάντως μπορεί να κάνει ένσταση κατά της απόφασης για να συνεχίζει να πουλάει συσκευές κατά την διάρκεια της διαδικασίας.

Παρόλο που η απόφαση αφορά μόνο στο Πεκίνο, μπορεί να δημιουργηθεί δεδικασμένο, που θα οδηγήσει στην απαγόρευση κυκλοφορίας iPhone και σε άλλες περιοχές της Κίνας. Το τελευταίο αυτό εμπόδιο έρχεται να προστεθεί στις μειωμένες πωλήσεις του πρώτου τριμήνου του 2016, που σημείωσε για πρώτη φορά η Apple.

Η απαγόρευση αυτή είναι αρκετά σημαντική για την Apple, αν υπολογίσει κανείς ότι η Κίνα είναι η μεγαλύτερη και πιο σημαντική αγορά για την Apple, εκτός των ΗΠΑ. Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κατασκευαστής των iPhone έχει «μπελάδες» με τις αρχές της Κίνας. Τον προηγούμενο μήνα, μια δικαστική απόφαση επέτρεψε στην εταιρεία δερμάτινων ειδών Xintong Tiandi να χρησιμοποιήσει την έκφραση iPhone πάνω στα προϊόντα της.

Επισημαίνεται ότι το εξωτερικό του iPhone 6 είναι ίδιο με του Baili 100C και αυτό αποτελεί παραβίαση πατέντας “Τα iPhone 6 και iPhone 6 Plus της Apple έχουν μικρές διαφορές από το Baili 100C. Οι διαφορές είναι τόσο μικρές που ο μέσος καταναλωτής δεν μπορεί να το αντιληφθεί. Επομένως, η περίπτωση αυτή εμπίπτει στην κατηγορία προστασίας των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας”, γράφει η απόφαση που ελήφθη στις 10 Μαΐου.

iphone 6 sales beijing, iPhone 6/6 Plus: Απαγόρευση πωλήσεων στο Πεκίνο λόγω αντιγραφής

iphone 6 sales beijing, iPhone 6/6 Plus: Απαγόρευση πωλήσεων στο Πεκίνο λόγω αντιγραφής

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

15 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
dark_master

Ημαρτόν… καμία σχέση τα 2 τηλέφωνα…

peristeri

Παρ’οτι προσωπικα δεν μ’αρεσουν οι συσκευες της apple… Τι αλλο θα διαβασω? Αυτο το κινητο ειναι απ’αυτα που μοιαζουν λιγοτερο με iphone.. Και android ice cream βλεπω.. Κινητηρα!!!

Mpidis

Ακομα και τις κινέζικες αντιγράφει αυτξ η εταιρία. Αλλωστε δεν έχει εφευρει και τπτ δικο της. Ολα απο μικρες εταιρίες ειναι.

george

Κοιτάξτε να δείτε είτε μας αρέσει είτε όχι η Ελλάδα μας ήταν είναι και θα είναι κολαουζος των δυτικών δυνάμεων δηλαδή Ευρώπη και μετά ΗΠΑ.για όσους τρέξουν να χαρούν με μια τέτοια είδηση διότι αντιπαθούν την Apple καλό είναι να σκεφτούν στο ρεζουμέ με πιάνου το μέρος είμαστε.η Κίνα ακολουθεί αυταρχικό πολιτική σε πολλά θέματα που έχουν να κάνουν με το εμπόριο πράγμα λάθος κακό και αχάριστο. Εγώ λοιπόν με την σειρά μου να πω ότι σε αυτόν τον γίγαντα με τα γυάλινα πόδια πρέπει κάποιος να του τρίξει τα δόντια και πρέπει τώρα που οι μεγαλύτεροι Κινέζοι επιχειρήματιες εξαρτώνται περισσότερο από τον παγκόσμιο τζίρο και όχι τον ενχωριο. Apple ή κάποια στιγμή και Samsung εσείς;hauwei και ότι άλλο σε οποιονδήποτε κλάδο εμείς (ΗΠΑ Ευρώπη)θα μας πάρουν μπάλα οι Κινέζοι.
Αν και μεταξύ μας τον Αμερικανό πότε δε τον φοβήθηκα αν θελήσει για πότε του σκάει το χρηματιστηριο και θα τρέχει να μαζεύει τον λαό από τον δρόμο ο Κινέζος ούτε που θα το καταλάβει.

petros

κατάντια , απο το κακο στο χειρότερο, η ψαροκωσταινα στα smartphone εχει γίνει

One

χαχαχα μεγάλα τρολλ οι Κινέζοι.

mech.al.

Το Γραφειο Π.Ι.Π. τρολλαρει την Apple, αλλη εξηγηση δεν μπορω να δωσω στην ειδηση… 😀

Xristos

George εχε υπόψη σου οτι η Κίνα:
1) έχει αγοράσει ενα μέρος του χρέους των ΗΠΑ.
2) ειναι μια αγορά πολλών εκατομμυρίων εν δυνάμει καταναλωτών .
Πιθανόν να μη σου ειναι γνωστό οτι ο καπιταλισμός στηρίζεται σε δύο βασικούς πυλώνες τον δάνεισμο και την κατανάλωση.
Συμπέρασμα : ποιος εχεις ανάγκη ποιον ; Και ποιος κρατεί ποιον ;
Υστερόγραφο : το κεφάλαιο δεν εχει πατρίδα, χρωμα, θρησκεία

giorgosgek

Εμπρος λαε μη σκυβεις το κεφαλι…τι ειναι αυτα , να τους τριξουμε τα δοντια, σιγα μην κανουμε και πορεια ,αμεσα δεν μας εχουν αναγκη και η apple και οι κινεζοι, τα iphone της μια χαρα θα τα πουλαει και οι κινεζοι μια χαρα θα αναπτυσονται , δεν τους ακουμπαει τιποτα θα την βρουν την ακρη .Εγω προσωπικα δεν εχω κανενα συμφερον , ουτε με ενδιαφερουν τα πολιτικα οταν κοιταω ενα κινητο , ελεος δηλαδη, αν μου αρεσει ενα τηλεφωνο, ειναι καλο και ειναι και φτηνο , τι με νοιαζουν ολα τα αλλα και πως και τι. Παντως @Xristos εσυ καλα τα λες…

george

Giorgosgek πιστευω καταλαβαινεις τι να εννοω οσο αναφορα τα γεωπολτικα συμφαιροντα κ το πως ειναι να ζεις σε μια ευρυτερη περιοχη που απαξιωνετε γενικα οπως ειναι τα κρατη της μεσογειου κ να μη παραγεις τιποτα μονο να καταναλωνεις.πιο πολυ τα εγραψα προς την αχαριστια του κινεζου ως προς αυτους που ανοιξαν τον δρομο στην εξελιξη του,γιατι αλλο να τον προσερνας με την αξια σου (hauwei κ.α)κ αλλο με πρακτικες τυπου μποικοταζ κ μαλιστα χωρις λογο.αν κ τιποτα δε θα εφαρμοστει θα λαδωθουν τα καταληλα προσωπα κ η υποθεση θα κλεισει.

giorgosgek

@george Ναι ενταξει ισχυουν αυτα, αλλα δεν ειμαστε χωρες που παραγουν ,δεν υπαρχουν καν οι συνθηκες, μη σου πω και οι νομοι , συγκεκριμενα στη χωρα μας , με ολη τη γραφειοκρατια , ολοι κοιτανε να κερδισουν κατι και σκοτωνομαστε , ο καθενας την παρτη του, δεν μπορει να ευδοκιμησει επιχειρηση , γι’αυτο και κλεινουν οι πανε σε γειτονικα κρατη. Αμερικη και Κινα ειναι υπερδυναμεις και εταιρειες σαν την apple δεν νομιζω να εχουν αναγκη, η Κινα εχει τρια τρισεκατομμυρια δολλαρια σε αποθεματα ξενου συναλλαγματος, εχει τεχνολογια, ολοι αυτοι η κινεζοι που ανοιγουν τα καταστηματα στη χωρα μας και σε καθε χωρα ειναι επιχορηγησεις απο την Κινα, αφου μπορουν τι να κανουμε. Θα κατεληγα στην τελευταια προταση σου αλλα δεν το συνεχισα, παντα ετσι γινεται και ουτε γατα ουτε ζημια , ολοι κερδιζουν , ο καταναλωτης χανει. Στανταρ υπαρχουν συμφωνιες συνεργασιας αναμεσα σε εταιρειες , συμφωνουν σε τι πλαισια θα κινηθουν το καθε εξαμηνο για να μη βγαζει ο καθενας οτι θελει, για πολλους λογους, ετσι το ενα εξαμηνο βγαζει η apple, το αλλο η apple, δεν ειναι μονο στρατηγικη , αμα ηταν θα πηγαιναν εντελως κοντρα και θα τα εβγαζαν μαζι , να δουν πιο θα επικρατησει , αλλα… Συνέχεια »

Γιώργος

Κινέζικος εμφύλιος πόλεμος δηλαδή , Apple/HonHai εναντίον Baili.

Ioannis

χαχαχα ε δεν μπορω αλλο ελα τωρα τι απομοιμηση λενε πλακα μας κανουν? καλα γελανε κ οι πετρες μερα με τη νυχτα τα 2 τηλεφωνα ελεος

Bloodmaster

Καλα ρε με τους κινεζους πηγατε και τα βαλατε. Θα σας τιναξουν στον αερα. Εδω μας πηρανε και το μισο λιμανι του Πειραια και πανε και για τον Θερμαϊκό. Πλακα εχετε!

Χρήστος

Καλα να πάθει ή apple.Οπως πήρε ένα σωρό λευτά απο την samsung έτσι θα χάσει ένα σωρό λευτά από την κίνα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone: 6 tips για την κάμερα που πρέπει να γνωρίζει κάθε χρήστης

Τα πιο πρόσφατα iPhone έχουν πολλά χαρακτηριστικά κάμερας που αξίζει να χρησιμοποιήσετε, όπως Λειτουργία Πορτραίτου και Στυλ Φωτογραφίας.

Business Apple TSMC

TSMC: Σχεδιάζει να παράγει τσιπ 1,6 nm το 2026

Η TSMC, η κατασκευάστρια εταιρεία τσιπ με πελάτες όπως η Apple, ανακοίνωσε σχέδια για την παραγωγή εξαιρετικά προηγμένων τσιπ 1,6 nm.

Gear Apple Apple Watch

Apple Watch Series X: Μπορεί να χρησιμοποιεί λεπτότερο υλικό μητρικής πλακέτας όπως το iPhone 17

Ο Kuo είχε πει ότι το Apple iPhone 17 Pro που έρχεται το 2025 θα μπορούσε να χρησιμοποιεί μια κύρια πλακέτα χαλκού με επίστρωση ρητίνης.

Smartphones Apple iPad iPad Air

iPad Air 12,9 ιντσών: Χωρίς οθόνη Mini LED τελικά

Την περασμένη εβδομάδα, ακούσαμε ότι η Apple σχεδίαζε να χρησιμοποιήσει οθόνες Mini LED που της είχαν μείνει από το iPad Pro 12,9″.