iPhone 6 και iPhone 6 Plus, Στην κορυφή των φωτογραφικών smartphones

To iPhone της Apple είναι ένα από τα πιο δημοφιλή smartphones ανάμεσα στους φωτογράφους. Η DxO Mark πέρασε τη νέα κάμερα των iPhone 6 και iPhone 6 Plus από τα απαραίτητα τεστ για να διαπιστώσει κατά πόσο αυτή έχει βελτιωθεί από το προηγούμενο μοντέλο αλλά και που βρίσκεται σε σχέση με τον ανταγωνισμό.

Το iPhone 6 “σκόραρε” 82 πόντους (ίδιο σκορ και για τις δύο εκδόσεις), το μεγαλύτερο σκορ στα τεστ μέχρι τώρα, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τα Samsung Galaxy S5 (79), Sony Xperia Z3 (79), Sony Xperia Z2 (79) και στην τρίτη το “αρχαίο” Nokia Lumia 808<\ (το οποίο παραμένει ακόμα πολύ υψηλά). Η κάμερα των 8 Megapixels με το νέο γρήγορο σύστημα αυτόματης εστίασης και τον οπτικό σταθεροποιητή έφεραν το νέο smartphone της αμερικανικής εταιρείας στην πρώτη θέση. Ανάμεσα στις δύο εκδόσεις, το iPhone 6 φαίνεται να τα καταφέρνει ελάχιστα καλύτερα στην λήψη φωτογραφιών, ενώ το iPhone 6 Plus είναι ελάχιστα καλύτερο στην λήψη video.

Τα θετικά που αναφέρονται στην αναφορά της DxO Mark σε σχέση με την λήψη φωτογραφιών είναι:
• πολύ καλή έκθεση
• εντυπωσιακό σύστημα αυτόματης εστίασης ακόμα και σε χαμηλό φωτισμό
• ελκυστική διαχείριση των χρωμάτων
• καλή απεικόνιση των λεπτομερειών
• καλή απόδοση με χρήση flash
Τα αρνητικά είναι:
• εμφανής θόρυβος φωτεινότητας σε χαμηλό φωτισμό (κυρίως στο iPhone 6)
• πρόβλημα στα χρώματα και εμφάνιση morie (μουαρέ) σε μερικές εικόνες
• το iPhone 6 παρουσιάζει τα φαινόμενα ghosting και fringing

Όσο αφορά την λήψη video τα θετικά είναι:
• πολύ γρήγορο και ακριβές σύστημα αυτόματης εστίασης (το καλύτερο σε smartphone ως τώρα)
• εξαιρετική λειτουργία του σταθεροποιητή σε καλές φωτιστικές συνθήκες
• ελκυστικά χρώματα σε μεγάλο εύρος φωτιστικών συνθηκών
• καλή διαχείρηση του ψηφιακού θορύβου
Τα αρνητικά είναι:
• σε μερικές περιπτώσεις η έκθεση δεν γίνεται σωστά
• στο iPhone 6 Plus έχουμε την παρουσία artifacts λόγω της λειτουργίας του σταθεροποιητή

Διαβάστε όλο το review της DxO Mark εδώ.

, iPhone 6 και iPhone 6 Plus, Στην κορυφή των φωτογραφικών smartphones

, iPhone 6 και iPhone 6 Plus, Στην κορυφή των φωτογραφικών smartphones

Πηγή: Pttl.gr

Ο Βάιος Βήτος είναι επαγγελματίας φωτογράφος, δημιουργός και συντάκτης του PTTL.gr, όπου αρθρογραφεί για όλα τα θέματα που αφορούν την φωτογραφία, το βίντεο και το Imaging από το 2012. Παράλληλα είναι λάτρης όλων των νέων τεχνολογιών και ειδικά των smartphone και της ΑΙ.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed/.

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

66 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Alexandros

Ε όχι και καλύτερο των Lumia 1020 και 808 PureView, μην τρελαθούμε κιόλας.

tiamat

επειδη ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΠΡΟΒΑΤΟ το βλεπω παρα πολυ θετικα οτι η apple εβαλε μια πολυ καλη καμερα, γιατι θα αναγκαστουν και οι υπολοιποι να βαλλουν κατι καλυτερο και ειμαι σιγουρος οτι μολις μετρησουν το note 4 η πρωτη θεση θα αλλαξει χερια!

jimo

και ολα αυτα με μολισ 8megapixels ζωντανη αποδειξη οτι τα Pixel δεν κανουν την καμερα !!!!

pazzo

το lumia 930 γιατί δεν είναι στην λιστα?

fanis

Καλα μας επεισες!!!!!!!

Lsantas

Συγνώμη είμαι λίγο άσχετος από κάμερες.. Αλλά πως γίνεται να είναι καλύτερη η κάμερα του iPhone και του s5 από του Nokia 1020? έχω το 1020 και σε όλες τις συνθήκες βγάζει απίστευτες φωτό.

Βασίλης

Και αν είναι “πληρωμένοι” ;;;;

tiamat

#βασιλη τα πληρωμενα reviews ειναι οτι πιο καθημερινο στις μερες μας, απλα ελπιζω το DxO Mark να μη διακυβευει τη φημη του και την αξιοπιστια του για λιγα χιλιαρικα…

mpampis13

Το LG g3 που είναι στην λίστα?

giannis13

λειπουν NOTE 3 , NOTE 4 , LG G3 !

εγω εχω βαλει ρομ g3 based στο lg g2 μου και η καμερα εχει βελτιωθει παρα παρα πολυ !
μονο και μονο απο το λογισμικο !!!!!!!!!

φανταστειτε καμερα το g3 ! κι ας μην εχει επιλογες για ρυθμισεις , βγαζει τελειες φωτογραφιες
προσαρμοζεται αυτοματα σε οποιεσδηποτε συνθηκες !

παντως οπως και να χει , μπραβο στην Apple για την φωτογραφικη …
πολλους τους ενδιαφερει η απλοτητα και η καμερα , αρα κατευθειαν apple !

techblogakias

Είδα συγκριτικό τεστ των z3-iPhone6 στο βίντεο και στο θέμα σταθερότητα το z3 είναι βασιλιάς

minas

Εξαιρετική λειτουργία του σταθεροποιητή, ελκυστικά χρώματα… Πιο υποκειμενικός στα σχόλια πεθαίνεις!
Μακρυά από τέτοιες αστείες συγκρίσεις. Δηλ τα 20megapixel του Sony λήφθηκαν υπόψιν;;;
Εγώ λέω να έρθει Ελλάδα να το δω τι φώτο τραβάει και μετά σχολιαζω ποιότητα κάμερας

Metaladis

To Z10 πιάνει 67; Και το Lumia 920 μόνο 66; Ε όχι..Όποιος έχει δει φωτογραφίες απο τα δύο κινητά θα καταλάβει! Στις βραδινές το Ζ10 είναι μηδέν!
Το 808 δέχομαι ότι μπορεί να περνάει το 1020, αλλά τα υπόλοιπα δεν μπορώ να δεχτώ ότι είναι καλύτερα. Γενικά ποια είναι τα αντικειμενικά κριτήρια βάση των οποίων δίνεται η βαθμολογία; Μήπως κάποιοι τους τα ακούμπησαν..;

nikos

Ναι καλά τραγουδάτε εσείς οι ifans…Τα καλύτερα camera phone είναι τα lumia!Και όχι λόγο mpxls αλλά λόγο pure view και carl zeis!Όποιος έχει πιάσει στα χέρια του lumia ξέρει ότι δεν έχει ανταγωνιστή σε αυτήν την κατηγορία!Ειδικά με το νεο update για window phone η κάμερες τους θα γίνουν ακόμη πιο τέλειες απ’ότι είναι ήδη!Δεν έχω lumia αλλά η αλήθεια να λέγεται!

dali13gr

Φυσικά… Όπου βγαίνει πρώτο το iPhone είναι πληρωμένο review. Της μόδας χρόνια τώρα…

Than

Ειναι απιστευτο το πως καποιοι ihaters οποτε βλεπεται να ειναι σε κατι πρωτο το iphone σημαινει οτι ειναι στημενο ή πληρωμενο. Η Apple δεν εχει αναγκη να πληρωσει καποιον για να τους πει οτι εχουν πολυ καλη καμερα. Μαθαιτε επιτελους πως υπαρχει και η αντικειμενικοτητα. Αν ελεγαν δηλαδη οτι του S5 ειναι στην πρωτη θεση τοτε θα επρεπε να βγουμε ολοι να που πως ηταν στημενο; Πραγματικα ειστε πολυ ελεος μερικοι!!!

jimo

καλα βεβαια δεν σημαινει και τιποτα αυτο γιατι η διαφορα δυσκολα θα ειναι ορατη απο απλουσ χρηστεσ !

Alex

Το iPhone 6 &+ έχουν μεγάλο αισθητήρα, αυτό τους καθιστά βασιλιάδες.

Που τώρα είναι το παλικάρι που θα μας πει ότι το lumia 1020 είναι καλύτερο από επαγγελματικές DSLR επειδή έχει πολλά MegaPixel?

Gagarin

Αυτο ακριβώς που λέει ο αλεξ…
Μέγεθος αισθητήρα αλλά κ φωτεινότητα φακού είναι το Α και το Ω στην ψηφιακή φωτογραφία….
Τα ΜΡ είναι για τα πιτσιρίκια κ τους άσχετους…
Κ ναι ενα κινητό με μεγάλο φωτεινό κ καλής ποιότητας αισθητήρα μπορεί να αποδώσει καλύτερα τις φωτο από ένα άλλο που έχει μικρότερο αισθητήρα κ πιο πολλά mp…

Φίλιππος

Έχω αρκετά κινητά, μεταξύ αυτών Lumia 1020, Galaxy S5 (και έχει περάσει από τα χέρια μου και το 4S!) και iPhone 5s…και είμαι και ερασιτέχνης φωτογράφος. Έχω πάει μέχρι και σε ΙΕΚ απλά και μόνο για τη κ@υλα μου ώστε να μάθω μερικά πράγματα παραπάνω. Μπορεί το DxO Mark να κάνει review σε DSLR και να βγάζει αξιόπιστα αποτελέσματα, αλλά κατά τη γνώμη μου όσον αφορά τα κινητά πρέπει να τα αρπάζει χοντρά!!! Δεν θα αναφερθώ στο iPhone 6 επειδή δεν το έχω χρησιμοποιήσει για να έχω άποψη, αλλά τα τέσσερα παραπάνω που ανέφερα, τα έχω τεστάρει όλα σε παρόμοιες συνθήκες και το 1020 απλά τα πατάει κάτω για πλάκα!!! Το S5 μπορεί να πλησιάζει κάπως σε συνθήκες καλού φωτισμού, αλλά νύχτα κτλ το Lumia απλά δεν έχει αντίπαλο! Και για να καταλάβετε πόσο π@π@ριες γράφει το DxO Mark, βαθμολογεί το Flash του S5 και του 5s πιο πάνω από το 1020…Πραγματικά γελάω! Έχω βγάλει φωτογραφίες στο σπίτι μέσα, νύχτα και χωρίς καθόλου φως με όλα και ενώ του Lumia η ποιότητα και η λεπτομέρεια είναι απίστευτα για τις συγκεκριμένες συνθήκες, τα άλλα έχουν τόσο θόρυβο που οι φωτογραφίες είναι πρακτικά άχρηστες! Στη φωτογραφία απλά δεν έχει αντίπαλο αυτή τη… Συνέχεια »

Φίλιππος

και έχει περάσει από τα χέρια μου και το S4 ήθελα να γράψω!
Sorry για το διπλό post!

panos13

Εχω δει δειγματα από το iPhone 6 και οντως πρεπει να εχει πολύ καλη καμερα. Αλλα τα αποτελέσματα γενικα του dxomark και από αλλα κινητα που εχω πιασει δεν μου φενονται πολύ αξιοπιστα. Δεν γνωρίζω βεβαια με τι κριτηρια βαθμολογουν..το 1020/808 εχουν ακομα την καλυτερη καμερα..οποιος τα πιασει στα χερια θα καταλαβει. Δεν καταλαβαινω πως σε αυτά τα test χανουν από τον ανταγωνισμο.

Χαρης

Αν είναι δυνατόν δηλαδή. Πληρωμένοι για να προωθησουν το iPhone. Δεν γίνεται αυτό που λένε. Το 1020 είναι πρώτο μακράν. Κώστα εξέφρασε κι εσύ Μία γνώμη.

alex vour

To dxo δεν είναι πληρωμένο όμως ο λόγος που το 1020 πχ είναι πίσω του iphone 6 είναι ένας, κρίνουν τα κινητά βάσει των προτύπων σύγκρισης των dslr: και εξετάζουν πρώτον τη λεπτομέρεια ανα πιξελ και όχι τη Γενική με αποτέλεσμα κινητά όπως το one, one m8, iphone 6 με πιξελ μεγέθους τουλάχιστον 1,5μm να παίρνουν πολύ υψηλότερη βαθμολογία από οτι τους αναλογεί και να δίνεται επίσης πολλή σημασία σε τομείς όπως η καταγραφή βίντεο 1080p και η ταχύτητα λήψης όπου το 1020 μένει πιο πίσω (υπάρχουν και άλλες “παραξενιές” που ενδεχομένως δε γνωρίζω). Οπότε πληρωμένοι δεν είναι αλλά δεν είναι και το κατεξοχήν σαιτ για να δείτε αν θέλετε να αγοράσετε καλό cameraphone. Αυτό δε σταματά το 6 από το να είναι άριστο cameraphone αλλά όχι το καλύτερο απαραίτητα.

giannis

Λίγο διαφορετικά μας τα λέει εδώ το άρθρο… χμμμμ
https://www.tomsguide.com/us/iphone-6-ios8-camera-problems,news-19585.html

Alexis

Έλεος ρε θα μας τρελάνουν; Είχα το lumia 1020 για 3 μήνες! Έχω τραβήξει 4000 φωτογραφίες σε οποιεσδήποτε συνθήκες! Τέλειο φλας τέλεια ποιότητα νυχτα και μερα. Μετά το lumia ότι και να δω μου φαίνεται για πέταμα! Είχε το s4 η κοπελα μου και πριν μερικες μερες το εδωσε και πηρε το s5. Η διαφορά είναι τεράστια! Ακου εκει πρωτο το iphonaki!

Γιάννης123

Τα iPhone είχαν έχουν και θα έχουν την χειρότερη λειτουργία-ποιότητα κάμερας απο τον ανταγωνισμό ίδιας κλίμακας τιμής… Αυτά τα τεστ και το κάθε τεστ εγω τα ακούω βερεσέ! Έχω και είχα στα χέρια μου iPhone 5s – 5! Ένα galaxy s4 τα ξεπέρασε και τα 2 δε μιλάω καν για ανώτερες συσκευές! Αυτά όλα είναι μαρκετινγ και νευριάζω που υπάρχει κόσμος που τα πιστεύει με κλειστά μάτια! Δηλαδή το iPhone έχει καλύτερη κάμερα απο τα lumia 1020 xperia z2-z3 lg g3 kai galaxy zoom -s5 – note 4!!! Ε θα τρελαθώ έχουν ξεπεράσει κάθε όριο θέλουν να βγάλουν ντε και καλά το καλό άριστο! Εγω το πιστεύω ότι πληρώνουν οτι πληρώνεται για τη διαφήμιση! Γιατί ένας άσχετος που θα δει όλα αυτά τα ο θεος να κάνει τεστ θα τα πιστέψει και θα πάει τρέχοντας να το αγοράσει!! Το επόμενο μ κινητό θα είναι κάποιο high-end android Καληνύχτα Apple κάτσε πούλα marketing αργά ή γρήγορα ο κόσμος θα ξυπνήσει υπομονή

Ioannis

Φάτε “λυγισμένο” πόνο βρε φτηνό τζάμπατζιδικες συςκευες……έλα παρε παρε 3 κιλά 10€

stavros

Επειδή οι περισσότεροι εδω μέσα είστε άσχετοι απο φωτογραφια θα σας πω πως τα dxo ειναι τα καλύτερα εργαστήρια μετρήσεων στον κόσμο. Ειναι λοιπόν τραγικό να πιστεύουν κάποιοι πως δεν εινα αληθινές οι μετρήσεις .

Μανος

Απιστευτο χιουμορ.Καλυτερο απο lumia, s5, z3, g3…. πινοκιο.

Dimos

όσο τα lumia βρίσκονται τόσο χαμηλά στην βαθμολογία , άλλο τόσο αληθινό και αξιόπιστο είναι αυτό το τεστ..Ουστ ρε..δεν μασάμε σανό…το σανό δώστε το στην κορυφή αυτού του τεστ…γιατί θα βγουν να πούνε ότι το iPhone μπορεί να λυγίζει, μπορεί να κολλάει από τις αναβαθμίσεις που πηγαινοέρχονται, αλλά………στην κάμερα είναι κορυφή! Ουστ ρε!!!!

ariusbb

Ναι Κώστα πες και εσύ αποψη.

Και όταν την πεις βάζω στοίχημα ότι θα παρεξηγησουν ότι και να γράψεις!

ahri

φωτογραφοι !!!! δηλαδη τα μεγαλυτερα ποζερια δεν περιμενα κατι αλλο

THE TRUTH

Τι review και μπουρδες!!!Πιστεψτε τα ματια σας ρεεεεεεεεεεεεεεεε…Δειτε φωτο απο λουμια 1020 και φωτο απο iphone 6 και μετα πειτε μου που φαινονται καλυτερες οι φωτο σε οποιαδηποτε συνθηκη..

Ioannis

Παντού σας κερδίζουμε ανύπαρκτοι

Genesis

ότι νάνε γράφουνε καλύτερο από το lumia 1020,1520,930 και φυσικά το 808 pure view? μην τρελαθούμε αυτό δεν γίνετε….και υπάρχουν και άλλα καλύτερα σε κάμερα όπως το s5z3 και note4. και επειδή μιλάνε χωρίς να έχουνε την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΉ ιδέα για το τη φωτογραφίες βγάζει το 1020 που μέχρι και φωτογράφοι που το έχουνε πιάσει έχουν πει ότι είναι το καλύτερο. καλό το iphone άλλα σε κάποια πράγματα δεν μπορεί να είναι καλύτερο έλεος…

vasilis

Δεν είχα ποτέ lumia αντιθέτως είμαι κάτοχος s5 και πρόσφατα πούλησα το 5s και z2.
Η δουλειά μου έχει σχέση με τηλέφωνα και περνάνε όλα από τα χέρια μου και σαν τις φωτογραφίες των lumia δεν υπάρχουν, όποιο τεστ βλέπω είτε δεν τα αναφέρουν γιατί δεν χρειάζεται να πληρώσει η Microsoft για διαφήμιση κάμερας είτε για να βάλουν κάποιο δικό τους στην κορυφή.

Ironmanmark 40

https://allaboutwindowsphone.com/features/item/20141_Theres_more_to_smartphone_came.php Δείτε εδώ στο aawp πραγματικα τι συμβαίνει….

Φίλιππος

Μου αρέσει που μερικοί ζουν σε άλλο κόσμο! Αποκλείεται λέει ο άλλος τα τεστ να μην είναι αληθινά επειδή το DxO είναι τα καλύτερα. Μάλλον δεν ξέρει ότι money talks! Δηλαδή αν πήγε η Apple και τους έσκασε κάνα δυο εκατομμύρια (μη ξεχνάμε ότι έδωσε 100m στους U2 για το καινούργιο τους άλμπουμ!) για να βγάλουν αυτό το αποτέλεσμα θα έλεγαν όχι ε; Κούνια που σας κούναγε!
Υπάρχουν βέβαια και κάποιοι απλά τραγικοί σαν τον #Ioannis…Δείτε σχόλιο για να καταλάβετε επίπεδο!
Η αλήθεια είναι μια στα κινητά…Όσο πίσω και να είναι το λειτουργικό τους, τα PureView Lumia στις κάμερες δεν έχουν αντίπαλο. Βγάλτε τις παρωπίδες μερικοί και σταματήστε να φανατίζεστε με τις εταιρίες θαρρείς και είναι δικές σας!

Georgos
ironmanmark40
Takis

Το Lumia 930 το οποίο έχει κυκλοφορήσει αρκετό καιρό τώρα που είναι? Το 1520?Και το 1020 κάπου στην μέση..Εντάξει όπως θα έλεγε και κάποιος άλλος “άντε γειά”Ειδα χθες ενα συγκριτικό ανάμεσα στο Lumia 930 και iPhone 6 plus ΤΕΡΑΣΤΙΑ η διάφορα στα χρώματα και λεπτομέρεια υπέρ του 930 στο μόνο που υστερεί το Lumia είναι το autofocus.

Αποστόλης Ρόδος

ΝΑ ΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ ειναι αυτα τα σκορ. Υποκειμενικα εντελώς τα αποτελέσματα.
ΝΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΗ ΚΑΙ ΚΑΛΗ η καμερα των iPhone ΑΛΛΑ σίγουρα δεν είναι η καλύτερη.

Steve

Το lg g3που είναι ρε παιδιά;

Killbillgr

1020 και ξέρω ψωμί,να λοιπον πως προωθουνται τα πρόβατα! τα μεγάλα σάϊτ και μετά δεν μπορείς να πεις την γνωμη σου γιατι κάποιοι σου ανταπαντουν με την κριτική που έκανε το κάθε γνωστό σάϊτ. Και άντε μετά εσυ να βγάλεις άκρη με αυτούς που φοράνε παρωπίδες.

ntinos

Ναι μας έπεισαν. Εγώ βλέπω εδώ δείγματα που λένε το αντίθετο https://goo.gl/OxXJj9

Ανδρεας

Lumia 930 Δεν είναι καν στη λιστα???

Parastas

Εγώ έχω το lumia 920 και θα έλεγα ότι έχει την καλύτερη για 8mp αλλά κάνει τόσο μεγάλο compression και post process που βγάζει μια κιτρινίλα και ένα ενοχλητικό blur, τα οποία δεν είδα να διορθώθηκαν ουτε στο 1020 που δοκίμασα ούτε στο 930

Parastas

Εγώ έχω το lumia 920 και θα έλεγα ότι έχει την καλύτερη κάμερα για 8mp αλλά κάνει τόσο μεγάλο compression και post process που βγάζει μια κιτρινίλα και ένα ενοχλητικό blur, τα οποία δεν είδα να διορθώθηκαν ουτε στο 1020 που δοκίμασα ούτε στο 930

Μιχαλης

Ενδεχομένως λογω σταθεροποιητη να εχει φτασει λιγο πιο πανω σε score αν και το note 3 που στα test ειναι καλυτερο απο το galaxy s5 δεν το εχουν κανει τεστ. Ετσι λοιπον οταν βγει το note 4 ΑΝΤΙΟΟΟΟ αλλα ισως και απο note 3…..επισης 4K video κατ’εμε πιο σημαντικό και με print screen εχεις και ποιοτική φωτο απο video.

Ze_rive

Εδώ γελάμε χαχαχα!!! Δεν μπορεί δεν είναι δεν κάνει κ.α όλοι λέτε και κρίνεται χωρίς να έχετε δει η πιάσει στα χέρια σας το iPhone 6. έλεος πια !!!

Genesis

Ze_rive γιατί έχεις πιάσει εσύ στα χέρια σου να δεις τα lumia με το pureview που λέμε? μην τρελαθούμε είπαμε πολύ καλά τα iphone αλλά σε φωτογραφίες απέναντι στα lumia με pureview ειδικά σαν το 1020 και τα 1520/930 είναι καλύτερα από τα iphone απλά τα νούμερα είναι μαγειρεμένα εδώ, γιατί υπάρχουν πολλοί ifans και προσπαθούν να τα ανεβάσουν γιατί αρχίζει ο κατήφορος σιγά σιγά….

azriel84

Δεν έχετε πιάσει iPhone 6 οι περισσότεροι αν όχι όλοι (το κρατάω αυτή τη στιγμή). Δεν έχετε βγάλει φωτογραφίες, δεν το έχετε χρησιμοποιήσει στα χιόνια, στην βροχή, στην παραλία, πουθενά. Διαβάζετε το τι γράφουν τα site και αν είστε Apple fan χαίρεστε αν είστε hater κράζετε. Το 1020 (το κρατάω επίσης αυτή τη στιγμή) όσοι γενναίοι το έχουν μπράβο, οι υπόλοιποι φαντάζομαι το έχετε δει 5 λεπτά στο Πλαίσιο ξερωγω αν κρίνω από τις πωλήσεις…Καταπληκτικές οι φωτογραφίες του. Αλλά συγγνώμη ρε μάγκες για να καταλάβω…Συγκρίνεται το Nokia 1020, με πάχος 13,4mm και το επικό καρούμπαλο στην πλάτη, με τα iPhone 6 και 6+ των 6.9mm και 7.1mm + τα 0.2mm της καμερίτσας που προεξέχει, τα οποία κιόλας βγάζουν (δεν θα πω καλύτερες ή χειρότερες) εφάμιλλες φωτογραφίες. Το γεγονός πως η Apple και οι άλλοι κατασκευαστές βλ. Sammy με Note κτλ έχουν εξελιχτεί σε τέτοιο βαθμό που να χωράνε εφάμιλλες κάμερες σε σασί σχεδόν 50% μικρότερο από αυτό του Lumia μου λέει πολλά εμένα για τις τεχνολογίες της Apple και της Samsung και της Sony κτλ αυτού του κόσμου. Και της Nokia.

azriel84

Τέλος, και πρέπει να το κοιτάξετε οι haters αυτό. Η Apple τα τελευταία 4 κυρίως χρόνια, από το iPhon 4 και μετά έχει γ@μηθεί να σπάει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο στις πωλήσεις των τηλεφώνων και στα κέρδη τριμήνου. Τα φράγκα και τις πωλήσεις της, οι άλλοι τα κοιτάνε από μακριά. Δεν με νοιάζει αν είναι όντως καλύτερο ή όχι το iPhone, αυτό το κρίνει ο καθένας μας και ούτε θα μου αλλάξει εμένα την γνώμη ο @Tiamat ας πούμε, ούτε θα του την αλλάξω εγώ, δεν με νοιάζει καν. Κάνει το γούστο του; Μπράβο. Το κάνω και εγώ και είμαστε και οι δύο χαρούμενοι.

Αλλά το να μιλάτε για κατήφορους και “καταστροφή” της Apple και άλλα τέτοια γλαφυρά fanboyστικα ΟΛΑ αυτά τα χρόνια όταν τα νούμερα είναι τελείως διαφορετικά, είναι τουλάχιστον αστείο και τραγικό. Δεν σας υποχρεώνει κανείς να το πάρετε, δεν σας απαγορεύει να πείτε και τη γνώμη σας και να το κράξετε εκεί που αξίζει να το κράξετε (πχ 750p οθόνη στο 6….) αλλά κρατήστε ένα σοβαρό προφίλ τουλάχιστον.

Γιάννης123

Μάγκες κοιτάξτε τα πράγματα είναι απλά… Όλα έχουν την τιμή τους! Και η Apple έχει άπειρα λεφτά! DxO ξεDxO η Apple είναι ικανή οχι να τη πληρώσει απλα αλλά να την αγοράσει έτσι μόνο και μόνο για να διαφημίσει και να έχει καλύτερο το iphone! Live with it!!

spyros

συγγνωμη δεν ειναι στην λιστα το xperia t με τα 13mp? και ειναι πχ το iphone4 και το gs3… 😛 αμφιβαλλω λιγο για την λιστα αυτη…

azriel84

@Γιάννης123

Με την ίδια λογική, και η Samsung πλήρωσε το Tom’s Guide για να γράψει το άρθρο με τα “προβλήματα” στην κάμερα του iPhone 6. Γιατί, ω τι σύμπτωση, μόνο με το Galaxy S5 το συγκρίνει. Απλά τα πράγματα, live with it.

george

azriel το iphone 6 το έχω στα χέρια μου όπως και το 1020 και τo 1020 είναι καλύτερο στην κάμερα μην λέμε ότι θέλουμε τώρα δεν ξέρω ποιοι έβγαλαν αυτή τι λίστα αλλά δεν ισχύει καθόλου ότι λένε εδώ ακόμη και το 930 που έχει η γυναίκα μου έχει καλύτερη κάμερα. Έχω iphone από το 3gs και έχω να πω ότι το 6 δεν με εντυπωσίασε τόσο όσο τα άλλα iphone.

azriel84

@george

Δεν αμφιβάλλω, δεν είναι αυτός ο σκοπός μου. Σύγκρινε όμως το φυσικό μέγεθος του 6 και της κάμερας του και μετά δες και το 1020. Η επιλογή για το ποιο θα μπει στην τσέπη μου είναι προφανής. Αλλιώς, παίρνω και την compact Canon μου που τα πατάει και τα δύο κάτω και τελειώνει το θέμα.

george

σε αυτό δεν το συζητώ σίγουρα σε μέγεθος είναι άβολο πάντως το 6 μπορούσε να ήταν καλύτερο αλλά και πάλι είναι πολύ καλό.

minas

@azriel84 εδώ σχολιάζουμε τα αποτελέσματα του site αυτού. Δεν σχολιάζουμε ποιό κινητό είναι πιο λεπτό!Οταν λένε οτι το iPhone 6 έχει πιο υψηλή βαθμολογία από κινητά-αναφοράς στην φωτογραφικη ποιότητα λες να έχουν βάλει στα κριτήρια το…πάχος;;;

Ιωάννης jb

Ρε πόσο άκυροι είστε μερικοί?? Μας πρίξατε με το λούμια και το λούμια αν είναι δυνατόν!!
Τεστ είναι και μετράει διάφορα πράγματα δε πάει να πει ότι το πρώτο είναι και το καλύτερο σε όλους τους τομείς

Azriel84

@minas

Φυσικά και όχι. Εχω δει όμως και φώτο του 1020 που δεν ήταν καθόλου αναφοράς σε πληροφορώ. Το θέμα μου είναι πως αν δεν δει κάποιος με τα μάτια του τα κινητά να μην πιστεύει τίποτα.

Φώτης

Χωρις πολλα λόγια δείτε συγκριτικά lumia 930,1020..Ειναι μακράν τα καλύτερα στο θέμα φωτογραφίας ετσι απλα!!!Στα smartphone..Αν κ με τέτοια μεγέθη που έχουν φτάσει μονο smart δεν ειναι..

Pit

Το κάθε καθυστερημένοι μιλάει για πληρωμένο αρθρο μόνο και μόνο γιατι αυτό του φαίνεται λογικό. Κινητήρες τα lumia σε ολα τα επίπεδα για αυτό και οι εξαιρετικές πωλησεις παγκοσμίως..

alexis

Ακουω που λενε για τα πηξελς οτι δε παιζει ρολο.σιγουρα μονο του αυτο δεν οφελει.Αλλα φηλε αν ζουμαρεις με το galaxys5 και με το iphone θα καταλαβεις.Η σε θεμα λεπτομεριας.Απτις καλυτερες καμερες εχει το iphone αλλα οχι η καλυτερη.Ειχα iphone5 αρι.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.