iPhone 6 Plus: H Apple παραδέχεται το Touch Disease – Το διορθώνει με 149 δολ.

Από το καλοκαίρι ξεκίνησαν αρκετές αναφορές από κατόχους iPhone 6 και iPhone 6 Plus, οι οποίοι διαπιστώναν μια γκρι μπάρα στο επάνω μέρος της οθόνης και μειωμένη απόκριση στην λειτουργία αφής. Το πρόβλημα βαφτίστηκε “Touch Disease”.

Ωστόσο, μέχρι σήμερα η Apple δεν είχε αναγνωρίσει επίσημα το πρόβλημα, όπως είχαν κάνει πολλοί third party ειδικοί. Όσοι αντιμετώπιζαν το συγκεκριμένο πρόβλημα και είχε λήξει η εγγύηση, πήραν την απάντηση από την Apple ότι πρέπει να αγοράσουν νέα συσκευή. Η εταιρεία είχε δεχτεί ακόμη και ομαδική μήνυση από τους κατόχους που αντιμετώπιζαν το πρόβλημα.

Μετά από αρκετούς μήνες, η Apple έρχεται έστω να παραδεχτεί ότι το πρόβλημα υπάρχει και ξεκίνησε πρόγραμμα επιδιόρθωσης. Φυσικά δεν είναι δωρεάν και ο χρήστες πρέπει να καταβάλουν 149 δολάρια.

Η Apple λέει ότι το πρόβλημα είναι αποτέλεσμα πολλαπλών πτώσεων της συσκευής. Επαγγελματίες στις επισκευές αναφέρουν συγκεκριμένα ότι το Touch Disease θα μπορούσε να προκύπτει από πρόβλημα στα controller chips που μετατρέπουν τα touch inputs σε σήματα. Μια θεωρία υποστηρίζει ότι το πρόβλημα προκύπτει από κατασκευαστικό ελάττωμα στο U2402 Meson Touch IC chip. Άλλη θεωρία λέει ότι οι σφαίρες συγκόλλησης που χρησιμοποιήθηκαν στην μητρική έχουν ραγίσει, επιτρέποντας στα controller chips να χάσουν επαφή με την πλακέτα. Και οι δυο θεωρίες θα μπορούσαν να συνάδουν με τις πολλαπλές πτώσεις του iPhone.

Στην επίσημη ανακοίνωσή της αναφέρει: “Apple has determined that some iPhone 6 Plus devices may exhibit display flickering or Multi-Touch issues after being dropped multiple times on a hard surface and then incurring further stress on the device. If your iPhone 6 Plus is exhibiting the symptoms noted above, is in working order, and the screen is not cracked or broken, Apple will repair your device for a service price of $149”.

Περισσότερες πληροφορίες δίνει στην επίσημη σελίδα της Apple.

iphone 6 plus touch desease, iPhone 6 Plus: H Apple παραδέχεται το Touch Disease – Το διορθώνει με 149 δολ.

iphone 6 plus touch desease, iPhone 6 Plus: H Apple παραδέχεται το Touch Disease – Το διορθώνει με 149 δολ.

Πηγή:1,2

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

29 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Γιώργος

“Φυσικά δεν είναι δωρεάν”…αχαχα…τραγική αυτή η Apple , και κακής ποιότητας οθόνες για να μην πέσουν τα κέρδη και ζητάει τον κούκο αηδόνι για να την φτιάξει (χονδρική τιμή είναι 20 δολάρια περίπου για το ανταλλακτικό).

Πάνος

Αν όντως είναι από πτώση, σωστά δεν το καλύπτει η εγγύηση. Αλλά γιατί περίμενε τόσο καιρό να το αναγνωρίσει; Λες και περίμενε σκόπιμα να βγουν εκτός εγγύησης οι πρώτες συσκευές που πούλησε πριν ένα χρόνο.
Αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι πως η apple τα επισκευάζει. Νόμιζα πως στα προϊόντα της παίζει μόνο αντικατάσταση με refurbished.

anergos13

…πουλαει κλασσικα εικονογραφημενα με 300 ντολαρς…
… πουλαει κουσουρι προς 150 ντολαρς….
….αναμενετε σε συσκευσασια δωρου χωμα απο τα θεμελια των νεων γραφειων προς 30 ντολαρς..

Vasilist

Πια πτώση μωρέ και πράσινα άλογα.
Το 5s που είναι χρόνια στην αγορά και έχει πέσει αμέτρητες φορές γιατί δεν το έχουν το πρόβλημα η τα πιο παλιά μοντέλα.
Κάθε που ακούω δικαιολογία από την apple στο μυαλό νου έρχεται μόνο η λέξη Μ@λ@κία, κρίμα γιατί αν και υπερκοστολογημένα τα iPhone είναι πολύ καλά τηλέφωνα και κάνουν αυτό που πρέπει πολύ καλά, αλλά η apple σαν εταιρεία είναι αίσχος, ευτυχώς που έχει μαζέψει πολλά δις γιατί θα πέσει σαν πέτρα έτσι όπως πάει.

Κώστας

Σέβεται τους πελάτες της 149 όχι 150

bezilys

α καλά…..

gaidaros.gr

Ειλικρινα εφόσον υπαρχουν καταναλωτες οι οποιοι προτιμουν να δινουν “πολλα” και να μην “παιρνουν” τιποτα καλα τους κανει! Ειμαι κατοχος συγκεκριμενης εταιρειας 5 χρονια, ειδα ότι στο θεμα τον αναβαθμισεων ηταν κακη η εταιρεια αυτή και ετσι αλλαξα και πηγα σε άλλη! Πως γινεται καποιος να δινει πανω από 800 ευρω και να τον αντιμετωπιζουν ετσι δεν μπορω να το καταλαβω…

Panikas

Τα χαιρετίσματα μου σε αυτούς που έλεγαν ότι δεν υπάρχει κατασκευαστικο πρόβλημα και ο νοων νοειτο. Τις καλημέρες μου!

ΑΝΔΡΕΑΣ

Έλεος Κύριε Κούκ!! ΕΛΕΟΣ!! Οθόνη τέτοιας τεχνολογίας και ζητάτε 149 ψωροδολλάρια μόνο!!
Ως που θα φτάσετε τις εκπτώσεις στους πιστούς μας! Λες και είμαστε ίδιοι με τους άλλους!
Απαράδεκτο!! Θέλεις ποιότητα apple? 350 $ έπρεπε να χρεώνεται η αλλαγή, και με έγγραφη απολογία-συγνώμη των χρηστών του 6 ,για την ζημιά που έκαναν στην συσκευή, νομίζοντας πως έχουν κανά android ή wp στα χέρια τους!! Με τέτοιες τιμές και κατευναστική πολιτική, δε βλέπω να μακροημερεύεται ως CEO στην απόλυτη θεά!! Μετά το τζάμπα επετειακό album του Ivy , έρχεται αυτό.Ελπίζω να είναι το τελευταίο κρούσμα εκπτωτικής πολιτικής μας,και από το 2017 να χρεώνουμε όπως πρέπει!
Καλό ΣΚ σε όλους ,και ιδιαίτερα στους φωτισμένους εδώ μέσα πιστούς που μάχονται σαν τον Λεωνίδα στις θερμοπύλες ( Εύγε @chris BMW, @agnostos 13!!) ,με τους haters τύπου @james κλπ που θέλουν να θολώσουν την λάμψη της apple!!!

Tasoskp

Αυτη η εταιρεια δεν εχει καμμια σχεση με την εταιρεια που αφησε ο Τζομπς. Κακα τα ψεμματα. Ωδευουν προς το χειροτερο

nick2010

Αν πράγματι ισχύει αυτό, ότι δηλαδή αντί η apple να αναγνωρίσει το κατασκευαστικό λάθος, θεωρεί ότι το εκφυλιστικό πρόβλημα προέρχεται από “πολλαπλές πτώσεις της συσκευής” (!!!!!!!!!!!) και για να το διορθώσει πρέπει να χρεώσει επιπλέον 150 USD, ε, τότε της αξίζει να μην πουλήσει ούτε μία συσκευή στο μέλλον, αφού ΔΕΝ ΣΕΒΕΤΑΙ ΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΤΗΣ.

Chris_BMW

ΑΝΔΡΕΑΣ@ Αναφερόμενος στο όνομα μου δεν μπορω να μην απαντήσω στο κατα τα αλλα επαναλαμβανόμενο κ κουραστικό ,πλην όμως μη αντιληπτό απο πολλούς μη συμπαθούντες την APPLE τρολ σχόλιο σου.Θα σου πω λοιπόν οτι μάχη έδινα με το android και το Samsung galaxy s3 κ τα κολλήματα του για 1,5 χρόνο που ήμουν κάτοχος του μεχρι που το έσπασα κ νίκησα . Ουδέποτε αντιμέτωπισα δε ,κάποιο πρόβλημα με τα προϊόντα της Apple κ να σε σίγουρος οτι έχω πολλα ·Αν ποτε αντιμετωπίσω παρόλα αυτά ανάλογα του προβλήματος κ της αντιμετώπισης που θα έχω θα κρίνω ανάλογα εκει που πρεπει κ όχι στο techblog πληκτρολογώντας “μπεεεεε” στα σχόλια … Την καλημέρα μου.

Γιωργος κ

Αφου υπαρχουν ανθρωποι που τα αγοραζουν τι να πει κανεις .τηλεφωνα των 150 ευρω κοστολογουνται 1000 ευρω.και αντε δινει ο αλλος 1000 ευρω θα πληρωσει και 149 ακομα;τοσο τρελα δηλαδη;

Tasos Spanos

Το πρόβλημα είναι στην μητρική όχι στην οθόνη
Τα chip είναι κολλημένα επάνω στην μητρική με κάτι μπαλάκια. Αυτά πιθανόν κάποια ξεκολλάνε για διάφορους λόγους πχ κακή κολληση κακή ποιότητα ανταλλακτικών και χάνεται το ρεύμα που περνάει
Στην ουσία ζητάνε 149€ για αλλαγή μητρικής αλλα φταίνε οι ίδιοι

Ότι μπορούν να επηρεάσουν προς το χειρότερο κάποιες πτώσεις είναι σίγουρο αλλα δεν είναι λόγος για να πληρώσεις 149€ για κάτι που μπορούσαν να το είχαν κάνει πιο σωστό και να μην ξεκολλάει.

Απαράδεκτοι. Να πω ότι είμαι χρόνια χρήστης Apple συσκευών αλλα μας κοροϊδεύουν

Antonis Marinos

Αυτό είναι πραγματικό τώρα, δεν είναι κάποιο hoax ? Γιατί ξέρω ότι είναι απατεώνες και κλέφτες στην Apple, αλλά δεν περίμενα να χρεώνουν κιόλας τους πελάτες τους για κατασκευαστικό πρόβλημα….

NZ

Όχι Apple! ΟΚ, αγοράζουμε τα προϊόντα σου, αλλά σε δικό σου λάθος δε θα βάλω το χέρι στην τσέπη! Απλά!

ChristosT

Ποιοτητα στι support…οχι αστεία…μονο με 149 ευρώ. Καλό σανό…
Φαινεται τα 150 ειναι ταριφα και παντα για δικα της προβληματα.

autounautou

χαχαχαχαχα , και μετά λέτε για την Samsung !! Η Samsung έδωσε τόσα λεφτά για να προστατεύσει τους πελάτες της με τις 2 ανακλήσεις και επίσης έδωσε και δώρο 100$ στο καθένα σε όποιον αντάλλαξε το Note 7 του με ολοκαίνουργιο S7 Edge και σε όποιον πήρε τα λεφτά του πίσω τους έδωσε γύρω στα 50$ extra νομίζω.

Από την άλλη η Apple τα ρίχνει στους πελάτες της και τους ζητάει και 150$ απο πάνω χαχαχαχαχα

Αγγελος

Α ρε samsung αντι να πεις φταιτε που φορτιζετε το note 7 και αν θελετε σας αλλαζουμε μπαταρια και κυκλωμα με 449 ευρω σε πιασαν κοτσο.χαχαχαχαχα κλαιω με apple παιδια ειναι θεουληδες.

Saša

…Και λιγα χρεωνει…Εχετε ιδεα ποσο κοστιζει στην Apple o iτεχνικος, με τα itools του συν την Retsina Display? Δηλαδη τι θελετε να γονατισουν και αυτοι σαν τον CEO της Samsung?

Παναγιώτης

Μα πόσο ξεφτίλα… αυτή η εταιρία !!!

giannis

ελατε κοροιδεψτε αυτους που κάνουν ανακληση και επιστροφή χρηματων η αντικατασταση.
πραγματικα αισχρη αντιμετωπιση

Ν.τ.

Με κάτι τέτοια,αναθεωρω όσα έχωσα στη samsung.Κι αν μη τι άλλο,λυπάμαι όσους είναι ανάγκασε μοιρα να τα σκάνε κ να λένε και ευχαριστώ.

petros

Εχω ενα φιλαράκ, εχει το jet Black έβαλε θηκη και οταν την έβγαλε του έφυγαν τα γράμματα απο την πλάτη και του ζητησαν για καθε γράμμα 30 ευρώ, ουτε τατουαζ να βαραγαν.

petros

οσο στοιχίζει η γκρι μπαρα του iPhone παίρνεις το Huawei P8 Lite 16GB ή το J5 samsung και εχεις δώσει και 800 πριν για την συσκευή

Demis

@ΑΝΔΡΕΑΣ btw δεν αλλάζουν οθονη αλλά την μητρική
+ για οθονη τιμή είναι γύρο στα 200 ευρώ

και για να λεμε και του στραβου το δικαιο στο s7 edge 350 το βαρανε….

KnightRider

Η Apple έκανε το λάθος αλλά βέβαια την πληρώνει ο πελάτης αντί να στο φτιάξουν τουλάχιστον φθηνότερα !!!

Παπαροκας tiamat

@chrisbmw αποτι βλεπουμε #βασταν οι θερμοπυλες καλα

Ps.
Αυτο που λες για το s3 δεν ειναι ψεμα….οσοι εχουν ζησει εκεινες τις ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ στιγμες των android και κυριως της samsung εχουν βρει καταφυγιο στην apple και κανουν και το σταυρο τους!

εμπειρια συσκευης επιπεδου turbo x…😂

Στην apple ειναι απατεωνες παντως και καλα κανουν βεβαια αφου τους παιρνει

aptalikos

Για ποιον με πέρασες και μου ζητάς μόνο $149; θέλω να κάνω το κομμάτι μου και γι’αυτό επέλεξα Μηλοεταιρία. Ρίξε μου μία 500-άρα για να το λέω και στη καφετέρια.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Gear Apple

Apple Vision Pro: Φήμες για μείωση της παραγωγής λόγω απότομης μείωσης της ζήτησης

Η Apple μείωσε τον αριθμό των μονάδων Vision Pro που σκοπεύει να αποστείλει το 2024, από τις αναμενόμενες 700-800.000 σε 400 με 450.000.

Gear Apple Apple Pencil featured

«Let Loose»: Ανακοινώθηκε event από την Apple στις 7 Μαΐου για τα νέα iPad

Η Apple ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιήσει ένα special event την Τρίτη 7 Μαΐου με ένα live streaming διαθέσιμο σε Apple.com και YouTube.

Software Apple featured

Apple: Εξαγοράζει γαλλική εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης με εξειδίκευση στην επεξεργασία on device

Η Apple εξαγόρασε την startup τεχνητής νοημοσύνης Datakalab με έδρα το Παρίσι για να της παρέχει εργαλεία τεχνητής νοημοσύνης on device.

Smartphones Apple iPhone

iPhone 16: Η Apple παραγγέλνει εξαρτήματα για τα capacitive buttons

Η Apple έχει παραγγείλει έναν μεγάλο αριθμό εξαρτημάτων για τα capacitive buttons από έναν προμηθευτή από την Ταϊβάν.