iPhone 6 Plus πιάνει φωτιά μέσα σε κατάστημα για επισκευή [video]

Όταν ένα ζευγάρι στο Queensland της Αυστραλίας αποφάσισε να πάει το σπασμένο του iPhone 6 Plus για επισκευή, σίγουρα δεν περίμενε αυτό που θα ακολουθούσε. Λίγα λεπτά αφότου μπήκαν στο κατάστημα, το iPhone ανατινάχθηκε μπροστά στα μάτια του ζευγαριού και του τεχνικού.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, εκτός από την σπασμένη οθόνη, η συσκευή αντιμετώπιζε προβλήματα και με την διάρκεια ζωής της μπαταρίας. Ο τεχνικός είχε μόλις αφαιρέσει την προστατευτική θήκη, και ήταν έτοιμος να ελέγξει με μεγαλύτερη λεπτομέρεια την συσκευή.

Λίγο πριν την έκρηξη, ο ιδιοκτήτης έπιασε την συσκευή στα χέρια του και φάνηκε να πιέζει την οθόνη, κίνηση που φαίνεται να προκάλεσε την έκρηξη. Η δύναμη της έκρηξης αφαίρεσε την οθόνη από την συσκευή, ενώ η χρήση ενός πυροσβεστήρα κρίθηκε απαραίτητη για να σταματήσει να βγαίνει καπνός από το κινητό.

Μετά το συμβάν το κατάστημα παρέμεινε κλειστό για την υπόλοιπη ημέρα, αφού οι υπάλληλοι έπρεπε να φύγουν. Το περιστατικό έλαβε χώρα στις 13 Μαρτίου, όμως μέχρι σήμερα δεν γνωρίζουμε εάν υπήρξε κάποια κίνηση για το συμβάν από το τους ιδιοκτήτες, το κατάστημα ή την Apple.

Δείτε το video:

iphone 6 plus explosion, iPhone 6 Plus πιάνει φωτιά μέσα σε κατάστημα για επισκευή [video]

iphone 6 plus explosion, iPhone 6 Plus πιάνει φωτιά μέσα σε κατάστημα για επισκευή [video]

Πηγή

ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Παρακολουθήστε τα σχόλια
Να ειδοποιηθώ όταν
guest

47 Σχόλια
παλαιότερο
νεώτερο
Inline Feedbacks
View all comments
Vai

Ετσι! Δωστε στις εταιριες 800αρες και 1000αρες για τις συσκευες τους και καντε τον υπνο του δικαιου οτι εχετε το καλυτερο και πιοιοτικοτερο προιον.

Vasilist

Εγώ το θεωρώ τυχαίο γεγονός όπως και σε όλα τα άλλα τηλέφωνα πλην του note 7 που ένα μικρό ποσοστό στα εκατομμύρια πωλήσεις έσκασε λόγο κακού design.
Στα τόσα εκατομμύρια πάντα κάποιο σκάει η πιάνει 🔥 φωτιά.
Το μόνο κακό που έχουμε είναι που μετά μας πιάνει το γνωστό σύνδρομο της μαλακiας (με το συμπάθιο) και θεωρούμε σαν επιστήμονες που ήμαστε ότι όλα τα Samsung σκάνε ανεξαρτήτος μοντέλου όλα τα iPhone λυγίζουν όλα τα lg έχουν bootloop κτλ κτλ.
Μονο και μόνο για να μειώσουμε την επιλογή που έχουν κάνει άλλοι και τόλμησαν να μην πάρουν το ίδιο κινητό με εμάς.

john

Η συσκευή ήταν κατεστραμμένη από τον ιδιοκτήτη του οπότε μεγάλη η πιθανότητα να προκάλεσε ο ίδιος και ζημιά στην μπαταρία με κάποιο τρόπο.

Kostas

@Vai και 5000 θα δώσω έτσι για να ζηλεύεις … και μάλιστα θα καθαρίζω και την οθόνη με 50ευρα!!
Όσο κάνει το παπί σου κάνει η θήκη μου

ChristosT

Ο ιδιοκτήτης όσο το είχε στα χέρια του, το πατούσε και το ξαναπατούσε…
Προφανώς είχε σοβαρή βλάβη και προξενήθηκε βραχυκύκλωμα.
Άν δεν ήταν πρός επισκευή, και το έκανε στο ξεκούδουνο, τότε εντάξει…

Vai

@Kostas, δωσε μας και το επιθετο σου για καλο και για κακο να ξερουμε ποιος εισαι οταν δουμε το ονομα σου στις εφημεριδες, στην στηλη με τις κηδειες.

Zois

Σιγά ρε μεγιστάνα!

ChristosT

Ακόμη επειδή το παρατήρηση τώρα…πρίν ξεκινήσει το βίντεο στο Preview φαίνεται ξεκάθαρα οτι η Οθόνη είναι κομμάτια.
Οπότε…έφαγε πολύ “ξύλο” η συσκευή.

ioannis

xaxaxaxa πωπω ελιωσα του το πεταει κ ολας σαν να ναι βομβα και ο αλλος κατεστρεψε και το δικο του κινητο με τον πυροσβεστηρα

chris07

Δυστυχώς ο steve jobs δεν ειναι ποια κοντα μας για να δει που κατάντησε η εταιρία του

Πάνος®

Ενσωματωμένες μπαταρίες θέλετε ε;
Αδιάβροχα κινητά θέλετε, ε;
800 και 900 και 1000 ευρώπουλα, ε;
Έεεεετσι, βεντούζα…

VasiliS7edge

Οι μπαταρίες αυτές όταν συμπιεσθουν είτε λόγω κακού σχεδιασμου Note 7 είτε λόγω πτώσης βλέπε 100δες περιπτώσεις μαζί με αυτήν, εκρηγνυνται. Όχι πάντα αλλά συμβαίνει γιατί ειναι επικίνδυνες οι μπαταρίες και όχι συσκευές. Άντε ας ελπίσουμε να έρθει πιο γρήγορα η νέα τεχνολογία που έχουν ανακαλύψει.

med5

Δεν μπορώ να καταλάβω ρε παιδια, δλδ μερικοί δεν είδαν καν το βιντεο ετσι; Διάβασαν τον τίτλο και βουρ να αρχισουμε τις κοκκορομαχίες! Αν δείτε έστω και τα πρώτα δευτερόλεπτα του βιντεο, θα παρατηρήσετε ότι ο πελάτης πιέζει με το χέρι του διαρκώς και μάλιστα με δυναμη σχετικά την οθόνη. Μόνο που ακριβώς κάτω από τη θρυμματισμένη οθόνη,υπάρχει η μπαταρία. Επίσης, δείτε λίγο ότι σκάει μόλις περάσει το χέρι του πάνω από το συγκεκριμένο σημείο της μπαταρίας. Πατε καλα; Τι σημασία έχει αν είναι iPhone ή οτιδήποτε άλλο; Είστε με τα καλά σας. Εντελώς clickbait τίτλος εν τω μεταξυ.

Panos7GR

Εγώ θα το πάω σε άλλο μήκος κύματος τη συζήτηση.
Και γιατί εξακολουθούν να χρησιμοποιούν αυτή τη τεχνολογία μπαταριών που εκτός του ότι είναι ανεπαρκής, είναι και επικίνδυνη; Κάθε τόσο βλέπουμε και κάποιο κινητό να πιάνει φωτιά, να εκρήγνυται. Εντάξει… Κάποτε πρέπει να το κοιτάξουν και να κινηθούν αναλόγως οι οργανισμοί καταναλωτών.

Ιωάννης jb

Πάνος®.. Σου είπε κανείς ότι αν πάθει τίποτα δεν υπάρχει εγγύηση??
Νομίζεις τα κάναν έτσι για κακό??
Τα έκαναν έτσι για να μη μπορείς να τα ανοίξεις εσύ κ ο κάθε άλλος άσχετος να το πειράξει!!!
Κ για πολλούς ακόμη λόγους βέβαια

Chris07.. Που κατάντησε??
Α ναι βγάζει το 80% των κερδών στα smartphones, μεγάλη κατάντια!
Η χρηματιστηριακή της αξία έτσι όπως πάει σε λίγο θα φτάσει το ένα τρις δολάρια… Ενώ η samsung έχει 200 δις! Χάλια..
Έχει το πιο γρήγορο smartphone εκεί έξω με τεράστια διαφορά μάλιστα από τα υπόλοιπα… Πως την έχει δει ήθελα να ήξερα ferrari?? Σα δε ντρέπεται
Έχει το πιο αναγνωρίσιμο smartphone κ ένα από τα πιο όμορφα design εκεί έξω…
Κατάντια μεγάλη! Τι να λέμε τώρα! Ο jobs θα πρέπει να ντρέπεται από εκεί πάνω που μας βλέπει

bezilys

@Πάνος® και η Sony έχει ενσωματωμένη μπαταρία και αδιαβροχοποιηση αλλά δεν συμβαίνουν τέτοια πράγματα. …..

vaggos

Kαποια site αναφερουν οτι το στειλαν με πορτα πορτα με το ονομα adonis georgiadis, Nea Dimocratia Hellas

Νικ. Τ

Το ποσό σημαντικό είναι να υπάρχει ενσωματωμένη μπαταρία κ sd το κατάλαβα προχτες. Πάγωσε το τηλέφωνο Μου ξαφνικά κ τα εικονίδια α έγιναν τεράστια λες κ είχα ενεροποιημενη την προσβασιμοτητα… Με τίποτα να πατηθεί πλήκτρο. Δε μπορούσα να το απενεργοποιησω, κάτι που θα έκανα πανεύκολα με μια ενσωματωμένη κ στο σέρβις που αναγκαστικά το πήγα μου είπαν οτι θα χάσω τα δεδομένα που δεν είχα σε sd. Στερνή μου γνώση, έλεγα παλιότερα πως η αποσπώμενη κ η sd είναι βλακειες. Καλά έπαθα.

Makis

@Vasilist

Ωραίος!

Νικ

Ρε πάτε καλά ; πήγε ένας ένα κατεστραμμένο iPhone με διαλυμένη οθόνη στο σέρβις και λέει ότι κάηκε .Δηλαδη τι θέλατε να κάνει ρε χαλβάδες; ο άλλος μπορεί να το πάτησε με το αμάξι να το έριχνε στον τοίχο. Έχει σχέση το συμβάν με το νοτε 7 που ανατινάζοταν στα καλά καθούμενα και αποσύρθηκε ;Ψαχνοντσι όλοι οι σαμσουνακιδες στον κόσμο μπας και βρουν κάτι ανάλογο στην apple . Αυτές τις βλακείες μόνο η σαμσουνγκ τις κάνει ούτε καν οι υπόλοιποι Κινέζοι . Άντε τραβάτε πάρτε το s8 τώρα και προσοχή Χαχαχαχα .για κλάματα είσαστε ρε , κομπλεξαρες

Jim

Το κινητό είναι διαλυμένο και το πάει στο σέρβις. Δεν ξέρουμε σε τι κατάσταση ήταν το κινητό και ξαφνικά σκάει. Θα μπορούσε να συμβεί ή έχει ήδη συμβεί και σε άλλα smartphone άλλων εταιριών. Εντάξει μπορεί να πείτε ότι οι iphonakides είναι πρόβατα, η Apple τους τρολλαρει με την δήθεν ποιότητα κλπ κλπ και από την άλλη τα πατάνε ακόμα και με xiaomi mi5 που κάνει 270 ευρώ δεν λέω για αλλά κινητά anyway. Μπορεί να πείτε ότι τα iphone είναι άχρηστα κινητά αλλά τουλάχιστον δεν ανατιναζεται.

vaggos

Vassilist@ έχεις δικιο φίλε, ο Ελληναρας οτι εχει ειναι το καλύτερο απο αυτοκίνητο μεχρι παπούτσια,. …. το καλύτερο εχεις samsung κραζεις iphone, παίρνεις iphone κράζεις samsung βλεπε christos T

Rizo

Όποιος έχει τεχνικές γνώσεις ξέρει οτι αυτό μπορεί να συμβεί και στις καλύτερες συσκευές.
Δεν έχει σημασία αν το κινητό κοστίζει 100,300 ή 1000€.
Οι μπαταρίες είναι παντού οι ίδιες σαν τεχνολογία και όταν υπάρχουν οι συνθήκες… σκάνε.
Δεν υπάρχει εξτρα ασφάλεια εκεί. Αν ξεκινήσει το βραχυκύκλωμα….
Η σπασμένη οθόνη δεν παίζει ρόλο βέβαια. Πιθανότατα η πτώση να δημιούργησε το πρόβλημα και μπορεί να συμβεί ακόμα και αν δεν σπάσει η οθόνη.
Είναι χαζό να κατηγορούν μερικοί ένα προιόν μετά απο ενα γεγονός που δημιουργεί απρόβλεπτες συνέπειες. Είναι το ΙΔΙΟ με το να λένε οτι έσπασε η οθόνη! Δεν έσπασε (μόνη της)… την σπάσανε!!!
Και βέβαια στο Νone 7 τα πράγματα ήταν αλλιώς. Η συσκευή έσκαγε και χωρίς να έχει προηγηθεί απολύτως τίποτα. Σφάλμα μπαταρίας, αλλά εξαιτίας έλειψης ελέγχων.. θέλω να πιστεύω.

Υ.Γ. Ακόμα θυμάμαι αυτό το περιστατικό
https://www.athensmagazine.gr/weird/anatinaxthhke-to-iphone-toy-enw-to-eixe-sthn-pisw-tseph-deite-ti-toy-synebh-photos
και θυμάμαι που πάλι υπήρχαν αρνητικά σχόλια. Παιδιά όποιος δεν ξέρεις, ας διαβάσει τις οδηγίες σωστής λειτουργίας και ασφάλειας που υπάρχουν στην συσκευή.
Όλες οι μπαταρίες απαγορεύεται να θερμανθούν πολύ, ή να πιεστούν ή ή ή….

NikosAr

Καλά τα περισσότερα σχόλια, άκυρα … το θέμα είναι ότι δε είναι πλέον μιας εταιρείας που έσκασε το κινητό και το κοροϊδεύουν όλοι … το θέμα είναι ποιο σοβαρό !! Το να παίρνει φωτιά μετά από πτώση !! Κι εγώ iPhone έχω κι έχω προβληματιστεί ΠΟΛΥ … δηλαδή τι ; να περιμένουμε να σκάσει και κινητό της Sony για να πάρουν μέτρα ; Πρέπει άμεσα να βρούν λύση και αλλαγή τρόπου τοποθέτησης της μπαταρίας (να γίνει παχύτερο το κινητό, αλλά να μπει προστατευτικό μεταξύ μπαταρίας και οθόνης).

KnightRider

Χαχαχαχα – υστερα μας λετε μερικοι οτι τα iPhone είναι ποιοτικά.

Μην ξεχνατε οτι προερχονται απο την foxconn η οποια ειναι στην κινα + το οτι κατασκευαστικα κοστιζει ~200€ οποτε το θεωρω λιγο λογικο.

Δημητρης

@KnightRider και τα κινητά της Samsung LG Nokia PIxel Xiaomi Huawei τοσο κοστιζουν κατασκευαστικα. Εκανες την ανακαλυψη του αιωνα.

Agnostos13

Το iphone επειδη το αγοραζετε 1000€ δεν σημαινει οτι ειναι αθραυστο!
Αν καποιος το παιρνει για να το κακομεταχειριστει πρεπει να δεχεται και τις συνεπειες!

KnightRider

@Δημητρης
Το ξέρω αλλά η Apple το ξεφτυλίζει ομως !!!

@Agnostos13
Yποτίθεται η Apple είναι η No1 εταιρία οπότε θα πρεπε να είναι ποιοτικά και να αντέχουν πολύ !!

konarx

Πέρα από 1-2 άτομα εδώ μέσα δεν βλέπει άλλος ότι ο τύπος στο βίντεο ΠΙΕΖΕΙ ΜΕ ΔΥΝΑΜΗ ένα σπασμένο κινητό;;; Απλούστατα κάπου ακούμπησε η μπαταρία από την πίεση και τρύπησε! (Γνώμη μου, κακώς που δεν αναφέρεται αυτό στο παραπάνω άρθρο!) Εάν δεν το πιστεύετε, πάρτε μια παλιά μπαταρία κινητού αν σας περισσεύει και κάντε το ίδιο, πιέστε την. Και καλή τύχη!

Είπαμε, iHaters αλλά να ξέρουμε και τι κράζουμε!

konarx

Διόρθωση, αναφέρεται στο άρθρο 😛

Δημητρης

@KnightRider το ξεφτυλίζει πουλώντας όσο και η Samsung και η Google και η LG και η Huawei;
Συμφωνω μαζι σου. Ξεχνάς οτι η Apple Βγαζει το χρονο δυο μοντελα iphone και οι αλλοι πολυ περισσοτερα, ειδικα η Samsung. Προσωπικα βρισκω τις τιμες πολυ καλες υπο αυτη την κατασταση. Αν καποιος το ξεφτυλιζει σιγουρα αυτος ειναι η Samsung που πουλαει κινητα με το τσουβαλι. Οποιος δεν θελει δεν αγοραζει Iphone. Ξεκολληστε απο το hating των 12 χρονων εφηβων.

Παν παν

Δεν είναι το μόνο, γεμάτο βιντεακια και με άλλα περιστατικά και με iPhone και άλλες μάρκες. Και κατι μου λέει ότι ωσονουπω θα σκάσουν κι άλλα. Τα τόσο λεπτά Μεταλλικά κινητά , με το που θερμαίνονται παραπάνω, αντιδρούν έτσι. Πείτε μου εν περιστατικό σε μη unibody κινητό, και να βρείτε, θα είναι απειροελαχιστα σε σχέση με αυτά που έχουν την ηλιθια μανία της μεταλλικής unibody λεπτής σαν τσιγαροχαρτο κατασκευής.

Agnostos13

@KnightRider: Και η Mercedes υποτιθεται οτι ειναι η No1 σε πωλησεις εταιρεια κατασκευης premium αυτοκινητων που ειναι ποιοτικα και αντεχουν πολυ…αρκει να μην την καρφωσεις σε τοιχο!

james

Όχι και premium η Apple και η Mercedes. Από τα μεν είναι γεμάτα τα γυμνάσια και από τα δε έχει ο κάθε δημόσιος υπάλληλος. Premium είναι κάτι vertu που κάνουν 5-6 χιλιάρικα και κάτι Bugatti που κάνουν πάνω από εκατομμύριο

Chris_BMW

@james

αντε για το i phone να το δεχτώ,το να χαρακτηρίζεις όμως μη premium μια merc με ξεπερνάει…

james

Chris_BMW μπορεί να σε ξεπερνάει ελεύθερα. Όταν κάτι μπορεί να το πάρει ο καθένας, δεν είναι premium, είναι απλά ένα κινητό ή ένα αυτοκίνητο. Τα υπόλοιπα είναι μάρκετινγκ

Chris_BMW

Μια merc μπορεί να πάρει ο καθένας!
Μάλιστα…
δεν σχολιάζω άλλο!

Agnostos13

Γεια σου ρε james χλιδα…
Αν δεν ειναι το ακριβοτερο στην κατηγορια δεν το κοιτας καν!

james

Ελάτε ρε σεις τώρα Chris και άγνωστε, μην παραμυθιάζετε τον εαυτό σας. Όταν κάτι το παίρνεις 200 ευρώ με επιδότηση, ή ρίχνοντας 2 ευρώ κάθε μέρα στον κουμπαρά σας δεν είναι premium. Και ναι Χρήστο, στο χωριό μου οι Mercedes είναι περισσότερες από τα Toyota. Για τους δημοσίους υπαλλήλους δε, είναι μισό εφάπαξ. Δεν είναι κάτι ουάου

Agnostos13

Ποιο ειναι το χωριο σου φιλε james…το Λαζαρατι;

james

Agnostos13 ένα απλό καθημερινό χωριό της βόρειας Πελοπονήσσου.

Agnostos13

Ελληνας κροισος 5 γραμματα…

james

Πάρτο ανάποδα. Ελληναράς που ΝΟΜΙΖΕΙ ότι είναι κροίσος επειδή έχει ίδιο κινητό με ένα γυμνασιόπαιδο. Εγώ δεν έχω ούτε “premium” κινητό ούτε αμάξι.

vaggos

600 ευρώ εχει ενα iphone 7, και κάποιοι μιλανε (κατοχοι συνήθως) λες και όσοι το αποκτησουν ειναι πλουσιοι χαχαχαχα

Agnostos13

Εχετε μπερδεψει τα premium με τα luxury…

Agnostos13

Την μια μας λετε οτι το iphone κανει 1000 και ειναι πανακριβο την αλλη οτι κανει 600 και μπρουν να το παρουν μεχρι και τα γυμνασιοπαιδα…
Αποφασιστε επιτελους!

Ανδρεας Κ

το μονο που μπορω να κανω ειναι να γελαω ..τιποτα αλλο. Σε λιγο καιρο θα παρακαλατε να εχετε Xiaomi. κοροιδα

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Smartphones Apple iPhone

Το αναδιπλούμενο iPhone μπορεί να φτάσει το 2027 ή και ποτέ

Το προτεινόμενο χρονοδιάγραμμα κυκλοφορίας της Apple για το πρώτο αναδιπλούμενο iPhone έχει καθυστερήσει μέχρι το 2027.

Software Apple Apple Maps Apple Watch

iOS 18: Ίσως το iPhone αποκτήσει τους τοπογραφικούς χάρτες του Apple Watch

Η Apple φαίνεται να ετοιμάζεται να προσθέσει τοπογραφικούς χάρτες στις εφαρμογές Apple Maps στο iOS 18, macOS 15 και visionOS 2.

Smartphones Apple featured iPhone

iPhone SE 4: Η ΒΟΕ μάλλον θα κατασκευάζει το OLED πάνελ των 6,1 ιντσών

Η κινεζική BOE, ένας από τους συνεργάτες της Apple, θα είναι ο προμηθευτής πάνελ OLED για το iPhone SE τέταρτης γενιάς.

Software Apple iOS iPhone

iOS 18 με ΑΙ: Θα είναι «η πιο φιλόδοξη αναθεώρηση» στην ιστορία του iPhone

Στις 10 Ιουνίου ξεκινά το ετήσιο WWDC της Αpple, όπως ανακοίνωσε η ίδια η εταιρεία, και αναμένεται να το κάνει με την αποκάλυψη του iOS 18.